‘مایک پمپئو’ وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ما تا آنجا که میشد به وضوح در چند هفته و چند مدت گذشته اعلام کردهایم که قصد جنگ نداریم. تلاش ما بر این است که جمهوری اسلامی ایران تلاشهای انقلابی خود را در دنیا متوقف کرده، برنامه موشکی خود را متوقف کند و با ما به طور جدی برای دستیابی به راهحلی دائمی برای برنامه هستهایشان همکاری کنند. اهداف ما اینها هستند. ما تاکنون تمامی ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی که داشتهایم بکار گرفتهایم و این مسیر پیش رو است. ما همچنین سخت تلاش کردهایم از «حمله ایران به منافع آمریکایی در خاورمیانه» جلوگیری کنیم و به این کار ادامه خواهیم داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری وزارت امور خارجه آمریکا، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، در گفتوگو با رادیو و تلویزیون سوئیس (آر. تی. اس) در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا شماره تماس مستقیمی به برن داده است تا برای تماس با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اختیار ایران قرار دهد؟ گفت: اول از همه باید بگویم که قدردان عملکرد سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران هستیم و درباره شماره تماس هم فکر میکنم که ایران اگر آماده باشد میداند که چطور به ما دسترسی پیدا کند.
پمپئو همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا ایران هنوز تماس نگرفته است؟ گفت: نه هنوز.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه این گفتوگو درباره این که آیا ممکن است دونالد ترامپ روزی با مقامات عالیرتبه ایران دیدار کند، با تکیه بر ادعاهای دولت آمریکا علیه ایران و مطرح کردن درخواستهای زیاده خواهانه چنین توضیح داد: اکنون به مدت چند ماه است که رئیس جمهور ترامپ اعلام کرده که آماده مذاکره است. به خاطر دارید که ما یکسری تقاضا از ایران داریم. ما از آنها میخواهیم که از برنامه هستهای خود دست کشیده و برای همیشه آن را متوقف کنند. ما از آنها میخواهیم ساختن سامانههای موشکی خود را به گونهای که برای جاهایی مانند سوئیس ایجاد تهدید میکند متوقف کنند؛ این درخواست ما از ایران است.
وی در ادامه گفت: وقتی ایران آماده باشد مذاکره کند، مذاکرهای که به دنبال عملکرد آنها به عنوان کشوری عادی باشد، ما [نیز] آماده مذاکره خواهیم بود. [این مذاکره] در هر سطحی انجام خواهد شد.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین درباره این که آیا در صورت عدم پذیرش مذاکره از سوی ایران درگیری رخ خواهد داد گفت: ما تا آنجا که میشد به وضوح در چند هفته و چند مدت گذشته اعلام کردهایم که قصد جنگ نداریم. تلاش ما بر این است که جمهوری اسلامی ایران تلاشهای انقلابی خود را در دنیا متوقف کرده، برنامه موشکی خود را متوقف کند و با ما به طور جدی برای دستیابی به راهحلی دائمی برای برنامه هستهایشان همکاری کنند. اهداف ما اینها هستند. ما تاکنون تمامی ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی که داشتهایم بکار گرفتهایم و این مسیر پیش رو است. ما همچنین سخت تلاش کردهایم از «حمله ایران به منافع آمریکایی در خاورمیانه» جلوگیری کنیم و به این کار ادامه خواهیم داد.
پمپئو در آخر درباره این موضوع مطرح شده که موضوع ایران باعث ایجاد شکاف میان آمریکا و اروپا شده است گفت: ما بر سر برجام [توافق هستهای] اختلاف داشتهایم اما در ۱۴ یا ۱۵ ماهی که وزیر امور خارجه هستم دیدهام که چگونه بر سر استنباط «تهدید ایران» در سراسر غرب، آمریکا، اروپا و سایر کشورهای دموکراتیک متحد هستیم.
به نوشتهی ایسنا، وزیر امور خارجه آمریکا که برای شرکت در یک نشست غیر رسمی و محرمانه به سوئیس سفر کرده بود اعلام کرد که کشورش حاضر است بدون پیش شرط با ایران مذاکره کند.
پمپئو در حالی از آمادگی کشورش برای مذاکره بدون پیش شرط سخن گفته است که پیشتر ۱۲ شرط برای آغاز گفتوگو با ایران مطرح کرده بود، شروطی که البته از سوی ایران هیچ اعتنایی به آنها نشد و حتی مقامات مختلف کشورمان تاکید کردند که در شرایط فعلی و تا واشنگتن به ایران احترام نگذارد و رفتار خود را اصلاح نکند تهران با این کشور وارد مذاکره نمیشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر آمادگی بدون پیش شرط ایالات متحده برای مذاکره با ایران گفت: برای جمهوری اسلامی ایران بازی با کلمات و بیان اهداف پنهانی در قالب کلمات جدید ملاک عمل نیست؛ بلکه تغییر رویکرد کلی و رفتار عملی ایالات متحده آمریکا در قبال ملت ایران ملاک است که تاکید آقای پمپئو مبنی بر تداوم کارزار فشار حداکثری بر ایران نشان دهنده تداوم رویکرد نادرست قبلی است که لازم است اصلاح شود.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز در گفتوگوی اخیر خود با شبکه ای. بی. سی با رد پیشنهاد دونالد ترامپ برای مذاکره اظهار کرد: به احتمال زیاد چنین اتفاقی رخ نخواهد داد؛ چرا که مذاکره به منزله تداوم سیر فشارهاست.
وی در ادامه اظهار کرد که تجارب تجاری رئیسجمهور آمریکا همانطور که در کتاب “ترامپ: هنر مذاکره گری” آمده است، در مقابل ایرانیان جواب نخواهد داد.
ظریف در این باره متذکر شد: این کار در مقابل ایران جواب نخواهد داد. ممکن است که چنین روشی در کوتاه مدت در مقابل سایر کشورها جواب دهد اما چه در کوتاه مدت و چه در طولانی مدت بر روی ایران تأثیری نخواهد گذاشت. تنها احترام در مواجه با ایران جواب خواهد.
تهدید مخالفان شریعتمداری به افشای ۱۳هزار میلیارد تومان
مشاور محمد شریعتمداری میگوید: تهدید به استیضاح و فشار به استعفاء با داماد وزیر فایده نکرد تا پول بازنشستگان را بالا بکشند! حالا این پرونده ۱۳۰۰۰ میلیاردی مطالبات شستا از نوک بینی به آنها نزدیکتر است.
به گزارش انصاف نیوز، اشارهی مشاور شریعت به تبلیغات بر روی پروندهی داماد وزیر و نیز به لیست ۱۳۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات وصول نشدهی وزارت کار و رفاه اجتماعی است که دو روز پیش توسط وزیر گفته است اگر بدهکاران اقدام نکنند آنها را افشا خواهد کرد.
محمد شریعتمداری، وزیر کار در توییتر نوشته بود:
«لیست بیش از ۱۳۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات وصول نشده ى بدعوا رسیده ى ایجاد شده دوران پیشین در شستا ! با مشخصات کامل و به تفکیک همه هلدینگها مشخص شد. تا ریال اخر این مطالبات وصول میشود. بدهکاران اقدام نکنند انها را با نام افشاء واقدامات قضایى شدید علیه انها انجام خواهدشد .#شفافیت»
پیام برازجانی، مشاور شریعتمداری هم توییت کرد:
«تهدید به استیضاح و فشار به استعفاء با داماد وزیر فایده نکرد تا پول بازنشستگان را بالا بکشند! حالا این پرونده ۱۳۰۰۰ میلیاردی مطالبات شستا از نوک بینی به آنها نزدیکتر است؛ افشاگری این است وگرنه پرداختن به ۸۰م در یک پرونده ۱۴۰۰۰ میلیاردی که خوابزدگی است، حتی تا نوک بینی را هم ندیدند»
در انتخاب شهردار بسیاری پیام دادند که به دلایل امنیتی زمان مدیریت نجفی نیست”
صادق خرازی میگوید: زمانی که بحث انتخاب آقای نجفی برای شهرداری تهران مطرح بود بسیاری توصیه و پیام دادند که به دلایل تکنیکی، مدیریتی و امنیتی زمان مدیریت آقای نجفی نیست ولی متاسفانه گوش شنوایی وجود نداشت و گویی یک وزنکشی سیاسی صورت گرفت.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان در گفتوگو با سازندگی با انتقاد از نحوه تصمیمسازی شورای سیاستگذاری در جریان اصلاحات گفت: مشکل این است که رئیس دولت اصلاحات یک چک سفید به آقای عارف و شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان داده اما عملکرد مثبتی نداشتهاند، آنها در مجلس و شورای شهر عملکرد قابل دفاعی نداشتهاند و در خیلی موارد تصمیمهای اشتباهی گرفتهاند.
**شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان عامل اصلی بروز ماجرای نجفی است
وی عارف و شورای تحت هدایتش را عامل اصلی عملکرد غیرقابل دفاع شورای شهر تهران به شمار آورده و با اشاره به ماجرای قتل میترا استاد همسر دوم محمدعلی نجفی به دست خودش، تصریح کرده است: ” متاسفانه به توصیههای دلسوزان در ماجرای انتخاب شهردار تهران توجه نشد. زمانی که بحث انتخاب آقای نجفی برای شهرداری تهران مطرح بود بسیاری توصیه و پیام دادند که به دلایل تکنیکی، مدیریتی و امنیتی زمان مدیریت آقای نجفی نیست ولی متاسفانه گوش شنوایی وجود نداشت و گویی یک وزنکشی سیاسی صورت گرفت.
بیشتر بخوانیدگزارش: جنایت نجفی و “عملگرایی تهوّعآور” در سیاست ایران
دبیرکل حزب ندای ایرانیان با انتقاد از عملکرد مجلس دهم بویژه فراکسیون امید که منتسب به جریان اصلاحات است، گفته است: “مجلس دهم و فراکسیون امید می توانست بهتر از این باشد، می توانست مطالبات مردم را در قالب تصمیمگیریهای کلان مجلس جدیتر دنبال کند، میتوانست به گونهای عمل کند که اقتدار و موقعیت اصلاحات ضعیف نشود اما نکردند. چرا؟ آیا نگذاشتند؟ نه اینطور نیست. حاکمیت و نظام سیاسی دستشان را باز گذاشته بود، نمایندگان اصلاحطلب آسیبی در این دوره ندیدند اما واقعیت نشان میدهد که آقایان برنامهای نداشتند و ندارند و وقتی برنامهای وجود نداشته باشد شاهد یک آنارشیسم خواهیم بود”.
**عارف هیچ وقت کاریزمای سیاسی نداشته است/عملکرد عارف موجب حذف مطهری از هیئت رئیسه شد
این چهره سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که فکر میکنید مشکل از انتخاب افراد و فهرستها بود یا این افراد میتوانستند عملکرد قابل قبولی داشته باشند؟ خاطرنشان میکند: ” فهرستها مشکل داشت، مهندسی و تخلف صورت گرفته بود، همان زمان ما نقدهای خودمان را اعلام کردیم اما واقعیت این است که رهبری سیاسی یک جریان در مجلس مستلزم وجود کاریزمای سیاسی است. کسی نمیتواند بگوید من رهبر سیاسی عدهای در مجلس هستم اما فاقد کاریزما باشد و بخواهد جور دیگری صحبت کند. نتیجه همین میشود که میبینید. من برای آقای عارف احترام زیادی قائلم اما هرکس در جایگاه خود شخصیتی دارد. من آن کاریزمایی سیاسی که بخواهد تصمیمسازی کند و فراکسیونی را مدیریت کند و به هدف برساند هیچگاه در وجود آقای عارف ندیدم نمونه آن در انتخابات هیئت رئیسه مجلس کردیم که چگونه فرآیند تصمیم سازی و حذف علی مطهری نماینده شجاع مجلس منتهی شد.
**دلیل سکوت عارف اینست است که حرفی برای گفتن ندارد
خرازی در واکنش به این سوال که با این تفاسیر چطور آقای عارف گزینه اصلاح طلبان برای ریاست جمهوری سال ۹۲ بود، تاکید میکند: ” گزینه انتخاباتی ما در سال ۹۲ آقای عارف نبود در آن سال چند نظر میان اصلاح طلبان وجود داشت و در آن بین عدهای به دنبال آقای عارف بودند اما گزینه اصلی اصلاحطلبان آقای هاشمی بود اما آقای هاشمی را تایید نکردند. بعد هم آقای روحانی آمد.
وی تاکید کرد:”اگر الان هم قرار بر انتخاب بین آقای روحانی و عارف باشد، باز با آقای روحانی رای میدهم. هر چند باید حرفهای آقای عارف را هم گوش کرد و دید آیا واقعا قدرت نداشته؟ نگذاشتند؟ نتوانسته یا نشد. البته من مانعی برای موفقیت آقای عارف در حاکمیت و نظام سیاسی و بین نیروهای حکومتی ندیدم و نمیدانم. به نظر میرسد موانع آقای عارف و دوستان اصلاحطلب ما، از رفتارهای خودشان نشأت میگیرد و ظاهراً دلیل سکوت آقای عارف این است که حرفی برای گفتن ندارد از چه بگوید و از چه دفاع کند؟