پنج پیشنهاد به ۹ نفر برای پایان ناآرامی ها در کشور

باید بپذیرید که در بخشی از جامعه به ویژه نسل جدید نارضایتی انباشته توام با خشمی برامده از ناکامی وجود دارد که مرگ مرحومه مهسا امینی مانند جرقه ای انبار این باروت را روشن کرد دکتر امیر دبیری مهر پژوهشگر علوم انسانی در کانال تلگرامی «اندیشکده خرد» نوشت: خطاب من در این نامه افراد زیر […]

آعتراض ناآرامی

باید بپذیرید که در بخشی از جامعه به ویژه نسل جدید نارضایتی انباشته توام با خشمی برامده از ناکامی وجود دارد که مرگ مرحومه مهسا امینی مانند جرقه ای انبار این باروت را روشن کرد

دکتر امیر دبیری مهر پژوهشگر علوم انسانی در کانال تلگرامی «اندیشکده خرد» نوشت:

خطاب من در این نامه افراد زیر هستند.
آقایان ابراهیم رییسی ، قالیباف ، محسنی اژه ای، علی شمخانی ،حسین اشتری ، حسین سلامی ، وحیدی ، کاظمی و خطیب هستند که مهم ترین مسوولیت را در قبال مدیریت بحران پیش آمده در کشور را دارند آقایان به ترتیب رییس شورای عالی امنیت ملی ، رییس قوه مقننه، رییس قوه قضاییه، دبیر شورای عالی امنیت ملی، فرمانده کل انتظامی کشور، فرمانده کل سپاه، رییس وزیر کشور وشورای امنیت ، رییس سازمان اطلاعات سپاه و وزیر اطلاعات هستند و طبق قانون و شرع در کنترل نا آرامی های اخیر مهمترین نقش را دارند.

برادران گرامی
در بیست سال اخیر در مقاطع مختلف به عنوان یک پژوهشگر معتمد و البته مستقل با اغلب شما مسوولین محترم درباره مسایل مختلف مربوط به تحولات اجتماعی و حکمرانی کارآمد سخن گفته ام و شاهد هستید که در نوشته ها و تحقیقات و سخنانم بارها هشدار دادم اگر چنین کنید و چنان نکنید چه خواهد شد و متاسفانه این روزها شاهد برخی از ان روز مباداها هستیم و اما بعد:

اول – باید بپذیرید که در بخشی از جامعه به ویژه نسل جدید نارضایتی انباشته توام با خشمی برامده از ناکامی وجود دارد که مرگ مرحومه مهسا امینی مانند جرقه ای انبار این باروت را روشن کرد….بنابر این در نخستین اقدام فضایی را برای تخلیه ی این خشم و عصبانیت ایجاد کنید و این مهم را به فردا موکول نکنید.

دوم – اجازه ندهید ماموران موظف و نیروهای خودسر تحت تاثیر احساسات و خود تکلیف پنداری دست به رفتارهای خشونت بار به ویژه علیه زنان و دختران بزنند این کار مانند ریختن بنزین روی آتش خشم عمومی است. وقتی رفتار خشن خطرناک است تکلیف خطر تیر اندازی و کشتن احتمالی معترضین روشن است که من با شناختی که از شما دارم با آن مخالف هستید.

سوم – اجازه ندهید با فیلتراسیون و مسدود سازی جریان اطلاعات در داخل و بین مردم جریان خبر رسانی و تحلیل دست رسانه های مغرض و بیگانه قرارگیرد…آفات آزاد بودن جریان اطلاع رسانی به مراتب کمتر از خطر یکسویه شدن آن است .
ضمن این که فضای مجازی بخشی از خشم عمومی را مهار می کند و مسدود شدن آن زیان بار تر است. مراقب مشورت آدم های کوته نظر و خام و هیجان زده باشید.

چهارم – همه شما طبق برنامه زمانی با مردم صحبت کنید در صورت نیاز عذرخواهی کنید…باور کنید این نشانه ضعف نیست نشانه ادب و تدبیر است یکی از علل تشدید بحران اخیر این است که هیچ کس حاضر به عذرخواهی نشده است. در صحبت با مردم به نقص سیاست ها و اشکالات بنیادین روش های اجرایی مانند گشت ارشاد اعتراف کنید.. این طور همدلی خود را با ولی نعمتان خود نشان خواهید داد….به والله لجبازی و همدل و همراه نبودن با مردم نشانه ثبات قدم نیست.

پنجم – به جای نسبت دادن اعتراضات به بیگانگان و اغتشاشگر خواندن معترضین که ترفند نخ نما و قدیمی شده با کار اطلاعاتی دقیق نفوذی های تخریب گر که تحت پوشش معترض و همچنین نیروهای خودسر در میدان حضور دارند و بر آتش خشونت می دمند را شناسایی و دست شان را طبق قانون از میدان اعتراض ها و تجمعات کوتاه کنید و بگذارید معترضین فریاد خودشان را بزنند و شما تامین کننده امنیت آنها باشید.

و آخر این که روزها و شب های سختی پیش روست… اجازه ندهید بیش از این مردم به جان هم بیفتند… جوان و نوجوان معترض فرزند ماست نیروی پلیس و امنیتی و پاسدار هم فرزند ماست….چرا به خاطر فقدان تدبیر و عقلانیت باید خشم و خشونت و زور طرفین رو در روی هم قرار گیرد و داغی بر داغ های کشور افزوده شود….خسارت های مالی ناشی از این شلوغی ها به کنار هر چند کل آن فدای سر یک تار موی یک ایرانی … به اینده ایران بیندیشید به فقری که هنوز هست… به جهلی که هست و عزتی که خدشه دار شده … مبادا روزمرگی ها نگاه ما به آینده را تیره کند.

*اندیشکده خرد

مطالب مرتبط

پرستاران فسا:دولت مطالبات ما را وارونه متوجه می‌شود/در روز پرستار شرکت نمی‌کنیم

اعتراض رانندگان کامیون به نرخ های بسیار گران عوارض آزادراه شیراز اصفهان

تجمع اعتراضی کارگران پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی برای نهمین هفته متوالی

نظرات

  • هانی

    تاریخ : ۵ - مهر - ۱۴۰۱

    واقعان.خبرخوبی.است


  • مجتبی‌اقاجانی

    تاریخ : ۱ - مهر - ۱۴۰۱

    من‌با‌برخی‌از‌نکاتش‌موافق‌هستم‌اما‌با‌چند‌مورد‌هم‌مخالف‌هستم.