چرایی کمبود بارش‌ها و تغییرات اقلیم در کشور

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست درباره چرایی کمبود بارش‌ها و تغییرات اقلیم در کشور توضیحاتی داد. اول فارس|محیط زیست: گل علیزاده معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست در خصوص چرایی کمبود بارش‌ها در ماه‌های مهر و آبان سال جاری اظهار کرد: تأثیر تغییر اقلیم در کشور به […]

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست درباره چرایی کمبود بارش‌ها و تغییرات اقلیم در کشور توضیحاتی داد.

12872175 768

اول فارس|محیط زیست: گل علیزاده معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست در خصوص چرایی کمبود بارش‌ها در ماه‌های مهر و آبان سال جاری اظهار کرد: تأثیر تغییر اقلیم در کشور به گونه‌ای است که در برخی از مناطق با بارش فراوان باران و در برخی دیگر نیز با کمبود شدید بارش‌ها رو به رو هستیم.

وی با بیان اینکه بارش‌های باران در برخی از زمان‌ها به صورتی است که منجر به سیلابی شدن می‌شود، افزود: تغییر زمان بارش‌ها منجر به آسیب رساندن و ایجاد خسارت در کشور می‌شود.

به گفته گل علیزاده، در سال‌های گذشته به دلیل دخالت‌های انسانی در طبیعت شاهد کاهش بارش‌ها در کشور بودیم، اما نمی‌شود به طور حتم این موضوع را تأیید کرد، چراکه  برخی از عوامل طبیعی نیز می‌توانند عامل کاهش بارش‌ها شوند.

وی بیان کرد: ساز و کارهای نادرست مدیران در مقابله با تغییرات اقلیم منجر به بسیاری از اتفاقات شده است.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست با بیان اینکه کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، گفت: نمی‌توانیم پیش بینی کنیم که امسال با پدیده خشکسالی رو به رو هستیم، کمبود بارش‌ها در کشور یک شرایط طبیعی است که متأسفانه در برنامه ریزی‌های خود نیم نگاهی هم به این موضوعات نمی‌کنیم.

وی با اشاره به مصرف بی رویه آب در کشور گفت: برخی از تصمیمات ما در بارگذاری برنامه‌ها منجر به افزایش مصرف آب می‌شود، به عنوان مثال در برنامه توسعه ششم تکالیفی که در قانون پیش بینی شده نیاز بود که ۶۵ میلیارد متر مکعب آب اضافه مصرف کنیم.

گل علیزاده با بیان اینکه آلودگی هوا می‌تواند یکی از عوامل کاهش بارش‌ها در شهرها باشد، تصریح کرد: وقوع پدیده گرد و غبار در برخی از مناطق جنوبی کشور منجر شده است که با وزش باد ذرات پراکنده شوند و به ابرها نفوذ کنند که همین عامل می‌تواند موجب کاهش بارش‌ها و افزایش آلودگی در هوا شود.

وی با اشاره به بارور سازی ابرها برای افزایش بارش‌ها در کشور گفت: این موضوع در دستور کار قرار دارد، اما برای استفاده از این طرح بسیار با احتیاط پیش می‌روند تا شاهد تبعات منفی این موضوع نباشند، این طرح می‌تواند به عنوان یک راهکار باشد.

به گفته معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست، تغییرات اقلیم به دلیل گرمایش زمین و افزایش گازهای گلخانه‌ای است که همین عوامل موجب کاهش بارش‌ها و افزایش خشکسالی و آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع می‌شود.

مطالب مرتبط

اعلام هشدار سطح زرد برای ورود سامانه بارشی جدید در برخی شهرهای فارس

میزان کاهش بارش بارندگی‌ها در مناطق مختلف کشور+آمار

هواشناسی استان اصفهان:بارش‌های جدید از روز دوشنبه آغاز می‌شود

نظرات