خبر اولاستان فارس

چرا آتش نشانی شیراز اسامی ۱۰۲ ساختمان ناایمن را منتشر نمی کند؟

ساختمان نا ایمن شیراز

به گزارش اول فارس ، هادی عیدی‌پور با بیان اینکه وظایف آتش‌نشانی به لحاظ فنی به قبل از حادثه، حین حادثه و پس از حادثه باز می‌گردد، اظهار داشت: وظیفه نخست به فاز پیشگیری باز می‌گردد تا شدت و پیامد حوادث را کاهش دهد.

وی افزود: در فاز آمادگی، اقدام به ساخت ایستگاه‌های آتش‌نشانی، استخدام نیروی متخصص و آموزش و توانمندسازی نیرو‌ها شده است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با اشاره به وجود ۲۴ ایستگاه فعال آتش‌نشانی در این کلانشهر، خاطرنشان کرد: به صورت میانگین روزانه یک هزار تماس در شیراز با این سازمان برقرار می‌شود که حدود ۱۰ درصد آن عملیاتی می‌شود.

سال گذشته هر ساعت، سه عملیات انجام شده

گفته عیدی‌پور در سال گذشته حدود ۲۴ هزار و ۷۳۳ عملیات، ماموریت و اعزام توسط سازمان متبوع انجام شده، بدین صورت که هر ساعت، سه عملیات انجام شده است.

وی با تصریح بر این موضوع که رویکرد علمی را در حوادث دنبال می‌کنیم، گفت: داده‌ها مستند، دقیق و به روز است و براساس آنها بررسی و آسیب شناسی انجام می‌شود.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز ادامه داد: از زمان تماس تا اعلام به ایستگاه به صورت استاندارد جهانی ۶۰ ثانیه تا ۹۰ ثانیه زمان مشخص شده تا متناسب با نیاز، خودرو و نیرو اعزام شود و پس از اعلام به ایستگاه تا اعزام تیم عملیات نیز یک دقیقه زمان تعریف شده است.

کاهش زمان اعزام به عملیات در شیراز به ۵ دقیقه و ۱۲ ثانیه 

عیدی‌پور به این مهم و زمان اعزام تیم در محل حادثه در شیراز اشاره و عنوان کرد: زمان اعزام تیم عملیاتی به محل حادثه در این کلانشهر از ۵ دقیقه و ۲۲ ثانیه در سال ۱۴۰۲، به ۵ دقیقه و ۱۲ ثانیه کاهش یافته است.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که وقتی حوادث را بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم که بیشترین حریق‌ها در کدام مناطق رخ داده که بدین ترتیب فراوانی حریق در ساختمان‌های مسکونی به اتصال برق، نشت گاز و به جا ماندن شعله روشن ناشی از آشپزی بر می‌گردد که در این راستا با تولیدات محتوایی و ورود جدی به شبکه‌های اجتماعی، آموزش عمومی را در دستور کار قرار دادیم و نتایج بسیار مطلوبی را هم کسب کردیم.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز اضافه کرد: پویش‌هایی هم راه‌اندازی شد که از جمله آنها می‌توان به نجات طبیعت شیراز، زمستان را به شادی و ایمن بگذرانیم و دیگری چهارشنبه سوری اصیل اشاره کرد که به شدت از آنها بازخورد مثبتی در شیراز گرفتیم.

دست مردم شیراز را می‌بوسم

عیدی‌پور همچنین از کاهش ۱۲ درصدی حوادث در همه شاخص‌ها در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته هم خبر داد و گفت: کاهش ۲۰۰۰ تایی تماس با ایستگاه‌ها نشان از همکاری مردم شیراز و فرهنگ‌سازی دارد، لذا بنده دست مردم این کلانشهر را می‌بوسم.

وی افزود: در چهارشنبه سوری سال گذشته نیز ۸۰ درصد کاهش حادثه داشتیم که نشان از وجه تمایز فرهنگ مردم این کلانشهر در کشور دارد. در آتش‌سوزی‌های عرصه‌های طبیعی هم با راه‌اندازی پویش نجات طبیعت، کاهش ۴۵ درصدی حوادث را تجربه کردیم.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با بیان اینکه نیاز به همراهی مردم برای تداوم این روند و کاهش بیشتر حوادث در عرصه‌های مختلف داریم، به موضوع ایمنی در ساختمان‌ها پرداخت.

عیدی‌پور که معتقد است نباید ساختمان‌ها را به حال خود رها کرد حتی اگر پایان کار داشته باشند، عنوان کرد: این مهم امروز یک به چالش تبدیل شده و تعداد قابل توجهی از ساختمان‌ها سیستم آتش‌نشانی نامطلوبی دارند.

وی تاکید کرد: مدیر ساختمان مسئولیت دارد و قانون وظیفه‌اش را مشخص کرده، لذا اگر حادثه‌ای رخ دهد قطعا باید پاسخگو باشد.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز ادامه داد: تجهیزات آتش‌نشانی، استاندارد بودن و مقاومت ساختمان در برابر حوادث از مسائل مهمی است که در انتخاب محل زندگی برای شهروندان مغفول مانده در حالی‌ که این مهم باید به یک فرهنگ بدل شود.

نام ساختمان‌های ناایمن در رسانه‌ها منتشر می‌شود

عیدی‌پور با اشاره به وجود ۱۰۲ پرونده ساختمان ناایمن در شیراز، اعلام کرد: ۲۰ ساختمان از این تعداد در شمار ساختمان‌های با خطر بالا هستند که اکثرا تجاری هم محسوب می‌شوند و به دلیل تردد شهروندان در این ساختمان‌ها، مهلت دو ماهه برای مقاوم سازی و اصلاح استاندارد‌های ایمنی به آنها زمان داده شده که در صورت عدم اعتنا، نام آنها در رسانه‌ها منتشر خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: دو نوع ساختمان موجب بروز چالش و معضل شده، ابتدا ساختمان‌هایی که پایان کار ندارند یعنی از نظر سازه‌ای، ایمنی، تجهیزاتی و شهرسازی کنترل و بررسی نهایی نشده، اما کاربری گرفته‌اند و دیگری ساختمان‌هایی که پایان کار گرفته‌اند، اما رها شده‌اند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در خصوص ایمنی بیمارستان‌ها هم عنوان کرد: وزارت بهداشت ملکف کرده که بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در تمدید مجوز فعالیت نیاز به استعلام از سازمان آتش‌نشانی دارند.منبع:تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا