چرا صبحانه مهمترین وعده غذایی روزانه است؟
صبحانه مهمترین وعده غذایی است و کسانی که این وعده غذایی را در برنامه روزانه خود میگنجانند، از سلامت بیشتری در طول زندگی خود برخوردار می شوند.
صبحانهای که از غَلات کامل با فیبر غذاییِ کافی تشکیل شده باشد، از نوسانات قند خون در طول روز جلوگیری میکند و به این ترتیب، مانع از آسیبهای ناشی از بالا بودن قندخون میشود.
مصرف صبحانهای کامل موجب میشود، حداقل تا ۱۰ ساعت، قند خون در حد طبیعی باقی بماند.
خوردن صبحانه سبب کنترل اشتها میشود و میل به خوردن شیرینی و نشاسته را کم میکند.
یک صبحانه کامل شامل نان تهیه شده از غلات کامل، شیر و میوه، علاوه بر این که باعث میشود وزن فرد کاهش یابد، از ابتلا به بیماریهایی مثل دیابت جلوگیری شود.
پس از پایانِ خواب که با ۸ تا ۱۰ ساعت وقفه در سوخت رسانی بدن همراه است، صبحانه خوردن به عنوان عاملی برای تجدید قوا از اهمیت بالایی برخوردار است.
صبحانه به شما کمک میکند تا برای حفظ سلامت و سرزندگی، سطح ویتامینها و مواد معدنی و مواد مغذیِ لازم را در بدن بالا نگه دارید.
صبحانه به دفع مواد زائد از بدن کمک میکند.
وقتی فرد صبحانه نمیخورد، بدن او به علت نرسیدن غذا به مغز، خستهتر میشود.
کج خلقی و بی حوصلگی در صبح از نتایج نخوردن صبحانه است. اگر فردی صبحانه نخورد، در وعدههای دیگرِ غذایی، تمایل به خوردنِ غذای بیش از احتیاجِ بدن پیدا میکند که موجب اضافه وزن او میشود.
خوردن صبحانه، مخصوصاً برای کودکان بسیار اهمیت دارد. کودکان با خوردن صبحانه، گیرایی بیشتری برای درست خواندن و فهمیدنِ مطالب جدید خواهند داشت.
خوردن صبحانه به یادگیری کمک میکند؛ به این صورت که شما علاقه بیشتری برای یادگیری نشان خواهید داد و روی مطلب هم تمرکز بیشتری خواهید داشت.
خوردن صبحانه کامل برای جلوگیری یا بهبود یبوست توصیه میشود، زیرا پر بودنِ معده باعث افزایشِ حرکاتِ روده میشود.
خوردن صبحانههایی که سرشار از فیبر (مثلا فیبر موجود در میوهها مثل سیب) هستند، باعث کاهش خستگی میشود.
کودکانی که از خوردن صبحانه غفلت میکنند، معمولاً با کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی، مثل آهن، کلسیم و روی مواجه میشوند.
یکی از علل بیمیلی کودکان به صبحانه، تکراری و یکنواخت بودن صبحانه است.