تمیز بودن اسفنج آشپزخانه از اهیمت بسیار بالایی دارد.زیرا این وسیله مدام با ظروف برخورد می کند و باید در نظافت این وسیله دقت بالایی به خرج داد.در ادامه این مطلب راه هایی را به شما معرفی می کنیم که با آن می توانید اسکاچ و اسفنج خود را تمیز و ضد عفونی کنید.
راهنمای شست و شوی اسکاچ و اسفنج ظرف شویی
تمیز کردن اسفنج با مایکروویو
پس از شستشو اسفنج با آب داغ آن را درون یک کاسه پر از آب قرار دهید و به مدت دو سه دقیقه درون مایکروویو بگذارید. در این مدت مواظب باشید آب کاسه تبخیر نشود و اسفنج آتش نگیرد. پس از اتمام زمان یاد شده، ابتدا بگذارید اسفنج خنک شود و سپس آن را از کاسه بیرون آورید. ۹۸ درصد از باکتری ها و میکروب های درون اسفنج با این روش از بین می روند.
دقت کنید این روش برای اسفنج ها و یا اسکاچ هایی که در تهیه آنها از ذرات فلز استفاده شده مناسب نمی باشد.
شست و شوی اسفنج با ضدعفونی کننده
برای اینکه بتوانید میکروب های موجود در اسفنج را از بین ببرید لازم است ۱۰ درصد سفید کننده را با ۹۰ درصد آب مخلوط کنید و اسفنج را چند ساعت و یا یک شب در این محلول قرار داده و سپس خارج نموده و آبکشی کنید. بهتر است اسفنجی را که با این روش شسته اید را در مقابل نور آفتاب قرار دهید تا خشک شود و میکروب های آن از بین برود. استفاده از این روش بین ۳۷ تا ۸۷ درصد از باکتری ها را از بین می برد.
برای ضدعفونی کردن اسکاچ ظرفشویی از سفیدکننده استفاده کنید
سفید کنندهها یکی از عالیترین گزینههای روی میز برای ضدعفونی کردن اسکاچها و اسفنجها هستند. آنها علاوه بر باکتریها میتوانند ویروسها و کپکها را نیز از بین ببرند. در ابتدا سه چهارم استکان از مایع سفید کننده را در ۳ لیتر آب حل کنید. سپس اسفنج را درون محلول انداخته و به مدت ۵ دقیقه صبر کنید. پس از آن که اسفنج را از ظرف محلول خارج کردید، آن را بهخوبی با آب گرم بشویید.
نکته: سرکه و مایع سفید کننده هر دو بوی بدی دارند، بنابراین هنگام بهکارگیری آنها از یک سیستم تهویه مناسب استفاده کنید. اگر ترجیح میدهید که از این محلولها اجتناب کنید و در عین حال لوازم خانگی همچون مایکرویو یا ماشین ظرفشویی در آشپرخانه شما نیست، نگران نباشید. ما یک راه حل دیگر نیز برای شما داریم.
شست و شوی اسفنج با آب جوش
برای از بین بردن میکروب های اسفنج ابتدا ظرفی را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا آب جوش آید سپس اسفنج را ۱۰ دقیقه درون آب در حال جوش بگذارید تا میکروب های آن از بین برود. برای اسفنج هایی که در تهیه آنها ذرات فلزی به کار رفته است از این روش استفاده نکنید.
از سرکه کمک بگیرید
اگر به فکر یک راه حل طبیعی برای ضدعفونی کردن اسکاچ یا اسفنج ظرفشویی خود هستید، آن را داخل سرکه قرار دهید. بهتر است در این روش از سرکهای استفاده کنید که غلظت اسید آن بالاتر از سرکه سفید معمولی باشد. یک کاسه را از سرکه پر کنید. اگر چیزی به سطح اسفنج چسبیده، آن را جدا کنید. سپس اسفنج را به خوبی شسته و بچلانید. حالا آن را درون ظرف سرکه بیندازید و اجازه دهید تا به مدت پنج دقیقه کاملا خیس بخورد. در این مرحله بار دیگر اسفنج را شستشو داده و آبش را بگیرید. بهتر است سرکهای که در اینجا استفاده میکنید یک سرکه تند و غیر خوراکی باشد، چرا که میبایست غلظت اسید آن بالاتر از حد معمول باشد. از آن جایی که در حین آبکشی نهایی اسفنج، ممکن است سرکهی موجود روی سطح آن، پوست دست شما را تحریک کند، بهتر است در طول فرآیند آبکشی از دستکش استفاده کنید.
تمیز کردن اسفنج با ماشین ظرفشویی
برای از بین رفتن میکروب ها و باکتری های اسفنج یا اسکاچ، آنها را همراه با ظروف، درون ماشین ظرفشویی قرار دهید تا آب جوش درون ماشین ظرفشویی همراه با پودر شوینده آن، اسفنج ها را ضد عفونی نماید.
شستن اسفنج با مایع ظرفشویی
یکی دیگر از روش هایی که تا حدودی میکروب های درون اسفنج را می زداید این است که بعد از اتمام شست و شوی ظروف، اسفنج یا اسکاچتان را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و سپس آن را با فشار زیاد آب، آبکشی کنید طوری که آب از بافت آن خارج شود و سپس آن را در جریان هوا قرار داده تا خشک شود.
آبلیمو برای ضد عفونی کردن اسفنج آشپزخانه
آبلیمو روش خوبی برای پاکسازی اسفنج های آشپزخانه است و یک عامل ضد باکتری طبیعی به شمار می رود که به ضدعفونی کردن سطوح و اجسام کمک می کند. برای ضد عفونی کردن اسفنج آشپزخانه با آبلیمو آب داغ را در ظرفی بریزید و سپس آب چند لیمو را به آن اضافه کنید و سپس، اسفنج را برای ۲۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید و در آخر، اسفنج را با آب سرد و صابون مایع بشویید.
روغن اساسی درخت چای برای ضد عفونی کردن اسکاچ
روغن درخت چای خواص ضد میکروبی دارد و به کنترل رشد باکتری ها و از بردن بوی بد کمک می کند و استفاده از آن روش خوبی برای از بین بردن ریزجانداران روی سطوح مختلف به شمار می رود. برای ضد عفونی کردن اسکاچ با روغن اساسی درخت چای در یک فنجان آب جوش ۱۵ تا ۲۰ قطره روغن اساسی درخت چای بریزید و ترکیب کنید و اسفنج را برای ۲۰ دقیقه درون آن بگذارید. سپس اسفنج را بیرون آورده و فشار دهید تا مواد زائد آن خارج شود و سپس با صابون آن را شسته و آبکشی کنید و در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود.
نکات تمیز نگه داشتن اسکاچ ظرفشویی
گفته شده که چه بخواهیم و چه نخواهیم سینک آشپرخانه یکی از کثیفترین نقاط خانه است و اسکاچهایی که برای شستشوی ظروف در سینک از آنها کمک میگیریم نیز از این قاعده مستثنی نیستند. با رعایت نکات زیر، طول عمر اسکاچهای ظرفشویی خود را افزایش داده و از تجمع باکتریهای مضر بر روی این ابزار ضروری شسشتو جلوگیری کنید.
هرچند وقت یکبار اسکاچها یا اسفنجهای ظرفشویی را ضدعفونی کنیم؟
گفته شده که چه بخواهیم و چه نخواهیم سینک آشپرخانه یکی از کثیفترین نقاط خانه است و اسکاچهایی که برای شستشوی ظروف در سینک از آنها کمک میگیریم نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بنابراین در پاسخ به سوال بالا باید بگوییم که ضدعفونیکردن اسکاچ ظرفشویی میبایست به صورت روزانه انجام شود. از آنجایی که اسکاچها پس از ضدعفونیشدن باید خشک شوند بهتر است که در آشپرخانه بهطور همزمان چند اسفنج یا اسکاچ داشته باشید. این کار باعث میشود که در طول روز نگران شستشوی ظرفهایتان با یک وسیله کثیف نباشید!
چگونه میتوانید اسفنج را تا حد ممکن تمیز نگه دارید؟
جلوگیری از کثیف شدن اسفنج در مراحل شستشوی ظروف غیرممکن است، اما راههایی نیز وجود دارند که با رعایت آنها میتوانید استاندارد پاکیزگی اسکاچ و اسفنج ظرفشویی خود را افزایش دهید. ضدعفونی کردن روزانه اسکاچها یکی از این راهها است. به غیر از آن، توجه کنید که پس از اتمام مراحل شستشوی ظروف، هرگز اسکاچها را در قسمتی از سینک یا کانتر آشپزخانه که کثیف هستند نگذارید و اگر جای معینی برای قرار دادن آنها در نظر دارید، هر بار پس از اتمام کار با اسفنجها آن قسمتها را نیز بهخوبی بشویید و تمیز نگه دارید تا از تجمع ذرات میکروبی جلوگیری کنید. ته سینک نیز جای مناسبی برای نگهداری از اسکاچ و اسفنج نیست. همچنین پس از شستشوی اسفنجها و اسکاچها اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و تنها پس از خشک شدن کامل مجددا به سراغ استفاده از آنها بروید.
از اسفنجها برای مدت زمان طولانی استفاده نکنید
تا به حال متوجه بوی بد اسکاچ ظرفشویی خود شدهاید؟ این بوی بد ناشی از ایجاد کلنی توسط باکتریها و عوامل بیماریزا روی سطح اسفنج یا اسکاچ است. در بهترین حالت اگر به صورت روزانه اقدام به ضدعفونی کردن اسکاچ ظرفشویی کنید، میتوانید به مدت دو هفته از آن استفاده نمایید. اسفنجهای میکروفایبر نیز در صورت شستشوی مداوم میتوانند تا یک ماه در آشپرخانه استفاده شوند.
از پارچههای نخی یا حولهای مخصوص ظروف به جای اسفنج استفاده نکنید
برخی از افراد ممکن است استفاده از پارچههای مخصوص شستشو را به استفاده از اسفنج ترجیح بدهند. اما این کار از نظر بهداشتی درست نیست. زیرا پارچهها به سرعت اسفنج خشک نمیشوند بنابراین احتمال رشد ذرات میکروبی نیز در آنها بیشتر خواهد بود. همچنین آنها برای تمیز ماندن باید بسیار بیشتر شسته شده و ضدعفونی شوند، که اغلب پشت گوش انداخته میشود. استفاده از پارچه نه تنها نیاز به شستشوی مداوم، بلکه بعضا نیاز به تعویض روزانه نیز دارد.
نظرات