چند توصیه امنیتی درباره استفاده کودکان از تلفن همراه

رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با اشاره به آسیب پذیری کودکان در استفاده از تلفن همراه و تهدیدات امنیتی فضای مجازی، راهکار‌هایی را برای کاهش آسیب پذیری کودکان به والدین ارائه کرد. به گزارش گروه اجتماعی اول فارس، امروزه با توجه به شیوع بیماری کرونا، گسترش آموزش از راه دور و مجازی استفاده از تلفن […]

رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با اشاره به آسیب پذیری کودکان در استفاده از تلفن همراه و تهدیدات امنیتی فضای مجازی، راهکار‌هایی را برای کاهش آسیب پذیری کودکان به والدین ارائه کرد.

موبایل کودکان

به گزارش گروه اجتماعی اول فارس، امروزه با توجه به شیوع بیماری کرونا، گسترش آموزش از راه دور و مجازی استفاده از تلفن همراه در بین کودکان در حال افزایش است؛ به همین دلیل آموزش مناسب والدین به فرزندان خود در خصوص استفاده ایمن از تلفن همراه و کنترل کردن فعالیت‌های کودکان می‌تواند تا حدی با تهدیدات امنیتی مقابله کند.

سرهنگ جلیل موقوفه‌ای از والدین خواست تا هر زمان که فرزندانشان برای استفاده از تلفن هوشمند آماده بودند، به آن‌ها در خصوص ایمنی و مسئولیت پذیری، آموزش‌های لازم را ارائه دهند. وی به والدین پیشنهاد کرد:

دسترسی کودکان را محدود کنید

تلفن همراه و شرکت‌های تلفن سیار (wireless company) معمولا امکاناتی را در خصوص تنظیمات حریم خصوصی و کنترل‌های ایمنی کودک ارائه می‌دهند. اکثر شرکت‌ها به والدین امکان خاموش کردن قابلیت‌هایی مانند دسترسی وب، ارسال پیام کوتاه یا دانلود کردن را می‌دهند.

برخی تلفن‌های همراه سلولی، خاص کودکان ساخته شده‌اند. این تلفن‌ها برای استفاده ساده طراحی شده و دارای قابلیت‌هایی مانند دسترسی محدود به اینترنت، مدیریت دقیقه (minute management)، حفظ حریم خصوصی شماره‌ها، و دکمه‌های تماس اضطراری هستند.

الزام استفاده از تلفن‌های محافظت شده با کلمه عبور

کلمه عبور، کد عددی یا اثر انگشت می‌تواند منجر به عدم دسترسی مزاحمان به تلفن شود.

این کار نه تنها می‌تواند از «تماس تصادفی (pocket dialing)» جلوگیری کند بلکه می‌تواند به حفظ اطلاعات و عکس‌ها در برابر دسترسی افراد غیرمجاز کمک کند.

هنگام به اشتراک گذاری تصاویر و ویدئو‌ها مراقب باشید.

به اشتراک گذاری و اجتماعی بودن می‌تواند فرصت‌ها و چالش‌هایی را ایجاد کند.

این ابزار‌ها می‌تواند باعث ایجاد خلاقیت و سرگرمی کودک شود، اما از طرفی دیگر می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در خصوص اعتبار و ایمنی اشخاص شود.

بیشتر تلفن‌های همراه قابلیت عکس گرفتن و تصویربرداری را دارند و به اشتراک گذاری و گرفتن تصاویر را در هر لحظه آسان می‌کنند.

فرزندانتان را تشویق کنید که در خصوص حفظ حریم خصوصی خود و دیگران قبل از به اشتراک گذاری تصاویر و فیلم‌ها از طریق تلفن همراه فکر کنند.

قبل از ارسال تصاویر یا فیلم‌ها، از کسی که در تصویر یا فیلم است اجازه بگیرند. اینکه از ابتدا به اندازه کافی هوشمند باشیم که چه تصویر یا فیلمی به اشتراک گذاشته شود نسبت به اینکه بعدا بخواهیم خسارت را کنترل کنیم ساده‌تر است.

استفاده از اپلیکیشن‌ها را محدود کنید

اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های کاربردی ممکن است اطلاعات شخصی را جمع آوری و به اشتراک بگذارند، ممکن است رایگان باشند، اما فرزندان شما را ترغیب به پرداخت پول کنند و یا شامل تبلیغات باشند و به رسانه‌های اجتماعی (social medida) متصل باشند، اما این برنامه‌ها ممکن است به شما درباره کار‌هایی که انجام می‌دهند چیزی نگویند؛ براین اساس کار‌هایی وجود دارند که شما و فرزندتان می‌توانید قبل از دانلود برنامه برای یادگیری درباره برنامه‌های کاربردی انجام دهید.

تصاویر انتشاریافته از این برنامه را بررسی کنید، توضیحات مربوطه، رده بندی محتوایی، و نظرات کاربران را بخوانید، درباره توسعه دهنده برنامه تحقیق کنید و بررسی کنید که برنامه کاربردی چه اطلاعاتی را جمع آوری می‌کند.

شما می‌توانید چگونگی استفاده از اپلیکیشن‌ها توسط کودکان را محدود کنند؛ به نحوی که قبل از اینکه تلفن یا تبلت خود را به فرزندتان بدهید، به تنظیمات آن نگاه کنید.

محتوا را به آنچه که مناسب سن کودک شما است محدود کنید، کلمه عبوری را تنظیم کنید که برنامه‌های کاربردی بدون آن نتواند دانلود شوند و کودکان نتوانند بدون آن چیزی بخرند، همچنین خدمات داده و وای فای را خاموش کنید تا به اینترنت متصل نشوید. همچنین می‌توانید تلفن را در حالت پرواز قرار دهید.

در همین حال بهترین راه برای مراقبت در قبال برنامه‌های کاربردی کودکان تست و بررسی توسط والدین است. با فرزندان خود درباره قوانین خرید و استفاده از این برنامه‌های کاربردی صحبت کنید.

از حریم خصوصی کودکان خود محافظت کنید

به کودکان خود یادآوری کنید که متن‌هایی که از افراد ناشناس دریافت می‌کنید نادیده بگیرند؛ یاد بگیرند که چگونه شماره‌هایی را در تلفن همراه خود مسدود کنند، از ارسال شماره تلفن خود به صورت آنلاین اجتناب کنند، هرگز اطلاعات شخصی یا مالی خود را در پاسخ به پیامکی ارائه ندهند.

کودکان باید پیامک هرزنامه‌ای را تشخیص دهند؛ به فرزندان خود در تشخیص پیامک هرزنامه‌ای کمک کنید و نتایج این نوع پیامک‌ها را توضیح دهید. این پیامک‌ها اغلب وعده هدایای رایگان را می‌دهند یا از شما خواسته می‌شود که اطلاعات کاربری خود را تایید کنید تا از این طریق شما اطلاعات شخصی تان را آشکار کنید؛ این پیامک‌ها همچنین می‌توانند منجر به شارژ هزینه‌های ناخواسته در صورتحساب تلفن همراه شما شوند و می‌توانند کارایی تلفن همراه شما را پایین بیاورند.

مقابله با تهدیدات امنیتی موبایل

سرهنگ جلیل موقوفه‌ای از خانواده‌ها خواست صورتحساب تلفن همراه خود را بررسی کرده و ببینند آیا هزینه‌های غیرمجازی در صورتحساب خود مشاهده می‌کنند و یا خیر.

همچنین به فرزندان خود بگویند پیام‌هایی را که اطلاعات شخصی را درخواست می‌کند حذف کنند، حتی اگر وعده هدیه رایگان را می‌دهد.

باید توجه داشت که شرکت‌های قانونی اطلاعاتی مانند شماره حساب‌ها یا کلمات عبور را از طریق ایمیل یا متن درخواست نمی‌کنند؛ براین اساس به لینک‌هایی که در پیامک می‌آید پاسخ ندهید و روی آن‌ها نیز کلیک نکنید؛ لینک‌ها می‌توانند بدافزاری را نصب کنند و شما را به سمت سایت‌های کلاهبرداری ببرند که اطلاعات شما را به سرقت ببرند.

مطالب مرتبط

انفجار گاز ال‌پی‌جی یک ساختمان را در شیراز روی هوا برد

پیش بینی پنج روزه هواشناسی برای آب وهوای شهرهای استان فارس

ثبت نام آزمون ورودی دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران برای سال تحصیلی ۱۴۰۵- ۱۴۰۴

نظرات