به گزارش گروه سلامت اول فارس، سینوس یا همان سینوسهای صورت حفرههایی پر از هوا در استخوان جمجمه و فک بالایی هستند که در پشت گونه، پیشانی، ابروها و بینی قرار گرفتهاند.
گاهی ممکن است این حفرهها پر از ترشح یا عفونت شوند که در این حالت، به آن سینوزیت حاد گفته میشود. اگر سینوزیت حاد به درستی درمان نشود و بیش از سه ماه ادامه یابد به سینوزیت مزمن تبدیل میشود. با نزدیک شدن به فصل پاییز حاد شدن سینوزیت زیاد مشاهده می شود.
با انجام چند تکنیک ساده خانگی می توانید از بروز سینوزیت در فصل پاییز و زمستان جلوگیری کنید
از محلولی که چند حبه سیر در آن انداخته اید بخور بگیرید.
یک دستمال را ۲ دقیقه در ماکروفر قرار دهید و بعد آن را بر روی بینی و دهان خود قرار دهید.
وسط پیشانی و میان دو ابرو را به صورت دورانی ماساژ دهید.
خوردن چای اسطوخودوس و یا نعناع نیز می توانید در درمان سینوزیت موثر باشد.
مجاری بینی را با استفاده از آبنمک یا سرم نمکی و ابزار شستوشوی بینی مانند ظرف نِتی شستوشو دهید، این کار باعث پاکسازی مجرای بینی، مخاط و خارج شدن مواد محرک از بینی میشود.
از دستگاه بخور سرد استفاده کنید، این دستگاه ها هوا را مرطوب نگه میدارند، اما باید مطمئن باشید که دستگاه مرطوبکنندهی شما همیشه تمیز است.
حتما به این نکته توجه داشته باشید، هنگام بروز سینوزیت فورا سراغ آنتیبیوتیک نروید استفادهی خودسرانه از آنتیبیوتیکها، باکتریها را مقاوم میکند و باعث رشد و تکثیر آنها میشود. بهعلاوه به گفتهی پزشکان آنتیبیوتیک در درمان اکثر موارد سینوزیتی تأثیری ندارد؛ زیرا تنها کمتر از ۲ درصد این عفونتها باکتریایی هستند. اکثر عفونتهای سینوسی ویروسی هستند و با آنتیبیوتیک درمان نمیشوند.
نظرات