کار کشیدن بیش از حد از بدن در باشگاه و یا طولانی نشستن پشت کامپیوتر و پوشیدن کفش پاشنه بلند و … همه می توانند باعث گردن درد شوند.این درد می تواند عذاب دهنده باشد و شما را کلافه کند.در ادامه به شما چند راه برای کاهش و یا درمان این درد به شما معرفی خواهیم کرد پس تا انتها همراه ما باشید.
علائم گردن درد
درد گردن اغلب به صورت حاد بروز میکند و فقط چند روز یا چند هفته طول میکشد. این عارضه میتواند با علائم زیر همراه باشد:
گرفتگی گردن: در این حالت احساس میکنید گردنتان سفت شده است و اصطلاحا هنگام حرکت کردن گیر میکند.
درد شدید: درد در این ناحیه تیز و موضعی است و احتمال دارد با حرکت دادن گردن بدتر شود.
انتشار درد: درد ممکن است در سر، تنه، شانهها و بازوها هم احساس شود. اگر این درد از فشرده شدن عصب ناشی شود، در بازوها یا دستهای خود احساس بیحسی، ضعف و سوزن سوزن شدن میکنید.
سردرد: دردی که از گردن منشاء میگیرد ممکن است سردردی به نام سردرد سرویکوژنیک ایجاد کند. علاوه بر این، گردن درد همراه با سردرد، یکی از علائم میگرن است.
علت درد گردن
از رایجترین دلایل این مشکل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش سن: با بالا رفتن سن خطر بروز بیماریهای مختلف مثل استئوآرتریت (آرتروز) بیشتر میشود. همچنین قسمتهای مختلف گردن فرسوده میشوند.
آسیب گردن: وارد آمدن هر گونه ضربه ناگهانی به ستون فقرات میتواند باعث گردن درد شود.
استرس ذهنی: استرس ذهنی باعث میشود عضلات گردن را منقبض نگه دارید. این امر به سفتی و درد گردن منجر میشود.
استرس فیزیکی: هنگامی که حرکات تکراری و فعالیتهای شدید انجام میدهید، عضلات گردن تحت فشار قرار میگیرند.
وضعیت نامناسب ستون فقرات: پوسچر نامناسب (همتراز نبودن اعضای بدن با یکدیگر) هنگام خوابیدن، نشستن، کار با کامپیوتر، مطالعه کردن و… میتواند به مهرههای گردن فشار وارد کند.
رشد تومور: در موارد نادر، وجود خار استخوانی، تومور یا کیست به بروز درد در پشت گردن منجر میشود.
بیماریهای زمینهای: بیماریهای زمینهای مانند مننژیت، آرتریت روماتوئید (روماتیسم) و سرطان باعث دردناک شدن ناحیه گردن میشوند.
رها شدن از درد گردن:
ماساژ آرام
ماساژ دادن یکی از ایده های عالی است؛ به شرطی که نزد فرد متخصص مراجعه کنید اما اگر احساس می کنید که درد شما خیلی جدی نیست، می توانید از یکی از اعضای خانواده بخواهید که شما را ماساژ دهد. فردی که شما را ماساژ می دهد، اول باید ماهیچه دچار گرفتگی را به آرامی بمالد و کمی آن را فشار دهد. اگر این روش کمکی نکرد ، باید ماهیچه را مدت کمی در دستش بگیرد تا شاید درد این ناحیه از بین برود.
تراپی یخ و گرما
پزشکان برای ۴۸ الی ۷۲ ساعت اول پیشنهاد می کنند که یخ را روی ناحیه ای که درد می کند، به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه اعمال کنید. قالب های یخ به جلوگیری از التهاب و کاهش تنش عصب ها کمک می کنند و بدن را بی حس می کنند. اگر هنوز هم عضلات سفت و دردناک هستند، دوش آب گرم بگیرید یا از کمپرس گرم استفاده کنید تا جریان خون در این ناحیه افزایش پیدا کند و سفتی ماهیچه و عضله از بین برود.
مصرف کم مایعات
متخصصان بر این عقیده هستند که بسیاری از اسپاسم ها و گرفتگی عضلانی به دلیل مصرف ناکافی آب در طول روز است. پس حتماً به طور منظم آب بنوشید.
ورزش با با پوزیشن صحیح
اگر با اسپاسم عضلانی در گردن یا کمر روبه رو هستید، احتمالا به دلیل نوع فعالیت فیزیکی شما است. متخصصان پیشنهاد می کنند که چند روز اول بعد از اسپاسم عضلانی ورزش نکنید. سپس بعد از حرکات خفیف و کشش های ملایم، ورزش را شروع کنید. ورزش هایی که باید از آن ها در این دوران اجتناب کنید ، شامل موارد زیر است :
- بشین پاشو
- طناب زدن
- حرکات موزون و ایروبیک
- گلف
- ورزش های دو نفره
وقتی که نوبت به کشش بدن می رسد، می توانید به آرامی شانه های خود را بالا و پایین کنید.
- شانه های خود را کمی به جلو و عقب بچرخانید.
- همچنین می توانید از پزشک یا فیزیک درمان چند تمرین کششی بگیرید.
- بعد از دو الی سه هفته به روتین ورزشی خود تان برگردید.
دراز کشیدن و استراحت کردن
اسپاسم عضلانی نشان دهنده این است که شما نیاز به استراحت دارید و باید سعی کنید که بدن خود را آرام کنید. متخصصان پیشنهاد می کنند که در چنین حالتی روی کمر دراز بکشید و یک بالش راحت زیر سر بگذارید و بالش دیگر را زیر زانو قرار دهید تا حس آرامش بیشتری داشته باشید. در این حین، به موسیقی مورد علاقه خود با استفاده از رایحه ای که دوست دارید، گوش دهید.
بالش مخصوص گردن
دلیل گردن درد و کمر درد این است که شما روی بالش های غلط و تشک های نامناسب می خوابید که از گردن تان به خوبی محافظت نمی کند. پس بهتر است از بالش های گردنی استفاده کنید که معمولاً هم شکل و هم پارچه مناسبی دارند.
استفاده از گردنبند طبی
گردن بند طبی حرکت گردن را محدود می کند. البته باید توسط پزشک تجویز شود.
زمان مراجعه به پزشک
درد پشت گردن معمولا بدون مصرف دارو و با استراحت کردن برطرف میشود. با این حال، اگر با علائم زیر مواجه شدید، با پزشک مشورت کنید:
- درد شدید
- وجود توده در گردن
- تب
- سردرد
- حالت تهوع
- استفراغ
- مشکل در بلع یا تنفس
- ضعف
- بیحسی
- دردی که به بازوها یا پاها سرایت میکند
- ناتوانی در حرکت دادن بازوها یا دستها
- ناتوانی در خم کردن چانه به سمت قفسه سینه
- اختلال عملکرد مثانه یا روده
چند تکنیک ساده برای جلوگیری از درد گردن و کمر
راه های زیادی برای جلوگیری از درد گردن و کمر وجود دارد که در این قسمت تعدادی از راه های پیشنهادی توسط پزشکان را به شما ارائه می دهیم.
- اگر مدت زمان طولانی با کامپیوتر کار می کنید، حتماً به طور منظم هر یک ساعت یک بار حرکات کششی انجام دهید.
- سعی کنید که از هولدرهای مخصوص استفاده کنید تا کامپیوتر یا هر چیزی که در حال خواندنش هستید، بالا بیاید و موازی با چشم شما باشد تا مجبور نباشید که گردن خود را خم کنید.
- کفش پاشنه بلند نپوشید.
- در کنار همه این موارد، بسیار مهم است که در رژیم غذایی خود ویتامین دی و کلسیم مصرف کنید.
نظرات