جماران : مدیرکل اسبق وزارت نفت و تحلیلگر انرژی معتقد است حاکمیت باید اجازه دهد که پزشکیان برای اولینبار برای یک اقدام در راستای منافع ملی ایران و حل مشکلات اقتصادی کلان کشور یک نظرسنجی عمومی (همهپرسی) برگزار کند و طی آن از مردم بخواهد بین دو راه پیش روی جامعه؛ یکی قیمت بنزین و ادامه وضع موجود یا افزایش بهای بنزین و سایر فرآوردههای نفتی، یکی را انتخاب کنند.
محمود خاقانی گفت: پیشنهاد من به پزشکیان این است که در شرایط کنونی «موضوع بنزین» و راههای پیش رو را به رفراندوم بگذارد و مردم نظر دهند که آیا میخواهند بهای بنزین افزایش یابد و به ازای آن یارانههای سایر کالاها برگردد، خدمات بهداشت و درمان ارزان شوند، حمل ونقل عمومی بهبود پیدا کند و ارزان شوند یا…؟ در واقع به دلیل اینکه جراح قبلی خوب کار را بلد نبود حالا باید جراحی معکوس انجام شود.
خاقانی اظهار کرد: آقای پزشکیان میگوید «هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با قیمت دلار آزاد بخریم و با یارانه به مردم بفروشیم.» خب؛ این حرف درستی است اما نمیتوان از دکتر مسعود پزشکیان که از دوره هشتم تا دوره دوازدهم نماینده مجلس شورای اسلامی بود این سخن را پذیرفت! ایشان اگر به سابقه برنامهریزی به عمل آمده برای حذف یارانههای سوخت و هدفمند کردن آنها به بخشهای مولد اقتصاد خرد و کلان کشور رجوع کنند به یاد خواهند آورد که مجلس هفتم با آخرین لایحه بودجه دولت هشتم چه کرد و اجازه نداد بهای بنزین به تدریج افزایش پیدا کند و یارانههای سوخت رها شوند تا در بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، حمل و نقل عمومی، کشاورزی و غیره اختصاص پیدا کنند و نهایتا آن را در لیتری ۸۰ تومان تثبیت کرد.
خاقانی با بیان اینکه «میتوانیم انرژی نفت و گاز را پشتوانه ریال کنیم»، اظهار کرد: این تجربه در روسیه موفق بوده است و روسیه توانست با پشتوانه کردن گاز خود برای روبل از سقوط بیشتر ارزش آن جلوگیری کند. باید سفرهای که برای اصحاب ثروت و قدرت نوکیسه با توزیع رانت انرژی فراهم شده را جمع کرد.
وقتی صحبت از کاسبان تحریم میکنیم بخشی از آنها در ایران هستند و بقیه در روسیه، چین، انگلیس، اروپا، امریکا و کشورهای جنوبی خلیج فارس حضور دارند! امروز بسیاری از منابع ثروت ملی ما در اختیار چند صد خانواده (اصحاب ثروت و قدرت) میباشد و باید دید که آیا دولت چهاردهم میتواند در برابر آنها ایستادگی کند یا جذب آنها خواهد شد! این چند صد خانواده در ایران درآمد دارند و در اروپا و امریکا پسانداز و سرمایهگذای میکنند!
برای پیروزی احمدینژاد نرخ بنزین را تثبیت کردند!
او افزود: رییس کمیسیون انرژی مجلس هفتم در صحبت خصوصی به من گفت که نمایندگان برای اینکه احمدینژاد انتخابات دور نهم را برنده شود، قیمت بنزین را پایین نگه داشتند! بعد در مجلس هشتم که دکتر پزشکیان هم نماینده مجلس بود دولت نهم لایحهای در زمستان سال ۱۳۸۷ به مجلس به عنوان بخشی از طرح «تحول اقتصادی» ارایه کرد که بر اساس این لایحه که در مجلس هشتم تصویب و به قانون تبدیل شد، به جای «توزیع عمومی یارانه انرژی و کالاهای اساسی» که رییس دولت نهم آن را ریشه بسیاری از مشکلات ایران میدانست، یارانهها به صورت نقدی و مستقیما به مردم پرداخت شد!
کشور نیازمند یک سیاست رسمی و یکصداست.
وی افزود: همه قبول داریم که این روش غلط حکمرانی اقتصادی، کشور را در سرازیری سقوط به دره بحران قرار داده است! مقصر کیست؟ کاسبان تحریم و دورزنندگان تحریم و دولت پنهان، یا نفوذیها؟ یا نظارت استصوابی که به مردم امکان انتخاب دولتمردان لایقتر و توانمندتر از کسانی که از فیلتر شورای نگهبان رد میشوند را نمیدهد؟ شاید هم به این دلیل بتوان گفت که کشور ما یک کشور استثنایی است. به این معنی که هم دولت در امور داخلی و خارجی نظر میدهد، هم قوه قضاییه، هم قوه مقننه، هم قوای نظامی و انتظامی صحبتهایی میکنند که یکسان نیست. کشور نیازمند این است که یک صدا و یک سیاست رسمی بیان شود.
خاقانی گفت: در ابتدای دولت سیزدهم شخصی مسوول برنامهریزی در کشور شد که سابقه درخشانی در وزارت بازرگانی دولت نهم نداشت و در دولت دهم بیش از ۲۵۰ نفر از بهترین و شایستهترین مدیران در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی را کنار گذاشته بود. در واقع صنعت نفت را شخم زد. این شخص که جراحی اقتصادی را برنامهریزی کرده بود و دولت سیزدهم اجرا کرد، به جای آنکه قیمت بنزین را اصلاح کنند به سراغ حذف یارانه گوشت و تخم مرغ و مایحتاج مردم رفتند و میخواستند قیمت بنزین را در مرحله آخر بالا ببرند اما نمیشد چون قیمت همه اجناس بالا رفته بود! هیچ دولتی این طور برنامهریزی و رفتار نمیکند. حتی در کشورهای اروپایی به کشاورزی و صنایع غذایی مردم به صورت پنهان یارانه میدهند. نه اینکه یارانه آن را حذف کنند!
مسوولان باید دست از گفتن «باید چنین بشود و چنان بشود» بردارند
او با اشاره به مصاحبه تلویزیونی و سایر گفتوگوهای اخیر رییسجمهور، تصریح کرد: آقای پزشکیان همان حرفهای قبلی در زمان مناظرههای انتخاباتی را تکرار کردند. اما من معتقدم مسوولان باید دست از «باید چنین بشود یا چنان بشود» بردارند و تلاش کنند کاری را جلو ببرند و بعد بگویند چنین شد. این بایدها برای مردم و جامعه تا وقتی به اقدامی منجر نشود بیفایده است. آقای پزشکیان که شعار وفاق ملی را میدهد باید علاوه بر جریان مقابل (رقبای انتخاباتی) تلاش کند که آن ۵۱ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند را هم راضی و با خود همراه کند تا مشکلات کشور به سوی برطرف شدن برود.
باهر
تاریخ : ۲۷ - شهریور - ۱۴۰۳
این ها همان اقاها اقازاده ها و هزار فامیل جدید تازه بدوران رسیده و سیری ناپذیر و مخرب حرث و نسل و محیط زیست ایران و تولید کننده فقر و فساد و تبعیض و فحشا و فلاکت . و….می باشند.