خبر اولسرگرمی

چند نوستالژی جالب دهه ۷۰ ، شما چی یادتان میاد؟

کدام تصویر قدیمی از آلبوم خانوادگی‌تان در گوشه ذهنتان جا خشک کرده و تا حرفی از نوستالژی می‌شود، به یادش می‌افتید؟

کدام تصویر قدیمی از آلبوم خانوادگی‌تان در گوشه ذهنتان جا خشک کرده و تا حرفی از نوستالژی می‌شود، به یادش می‌افتید؟ همه ما یک آلبوم خانوادگی داریم که در آن تصاویری با کیفیت نه چندان بالا، اما پر از حس زندگی قرار گرفته‌اند. تصاویری کاملا به عکس تصاویر این روزها. بله! دوربین‌های امروز کیفیت شگفت‌انگیزی دارند و احتمالا می‌توانند کوچک‌ترین لکه روی لباستان را هم ثبت کنند، اما چند درصد این تصاویر باکیفیت، حس و حال آن عکس‌های قدیمی آلبوم خانوادگی‌تان را دارند؟

کارتون  سفر های علمی!

کارتون سفر های علمی
سفر های علمی

این کارتون واقعا فوق العاده بود و هرچی دربارش بگم کم گفتم! هم برنامه کودک بود و هم بچه ها با دیدنش کلی چیز یاد میگرفتن.
درواقع باید بگم که این کارتون از زمان ساختش خیلی جلو تر بود!!

کارتون مِگامن!

upg2jadfibba
مگامن

من دیوانه وار این کارتون رو دوست داشتم و همیشه خودم رو جای این ربات میذاشتم.داستانش هم راجع به دو گروه ربات (خوب و بد) بود که در داستان ها و شرایط متفاوت باهم مبارزه میکردن.

کارتون لاک‌پشت های نینجا!

کارتون لاک‌پشت های نینجا
لاک پشت های نینجا

راجع به این کارتون که اصلا نمیشه چیزی گفت!فقط میتونم بگم که، مگه میشه کسی از این دیدن این کارتون لذت نبره؟!


حهک

اینبار دست گذاشته‌ایم روی عکسی قدیمی از یک سفره خانوادگی؛ که حتما خیلی از شما هم مشابهش را بین تصاویر قدیمی خودتان و یا پدر و مادرتان دارید. اولین چیزی که بعد از دیدن تصویر به ذهنم رسید این بود که اصلا قدیم‌ترها چه اصراری داشتند در موقعیت‌هایی که ذره‌ای آمادگی عکس نداشتند هم عکس یادگاری بگیرند؟! البته که این روزها عکس‌های اصطلاحا «یهویی» به شدت هم پرطرفدار شده‌اند، اما همین تصاویر یهویی هم طبق اصول خاصی گرفته می‌شوند. مثلا پلو کشیدن یک نفر وقتی نفر کناری‌اش دست به سالاد شده و یکی هم آن بغل خیره به سفره مانده، چه جذابیتی برای عکاس داشته که آن را به ثبت رسانده؟ نمی‌دانم آن روز چه چیزی از ذهن عکاس گذشته، اما امروز دوست دارم بارها از همان عکاس قدردانی کنم برای اینکه بعد از ۲۵ سال توانست با یک عکس، بوی خوش زندگی و نوستالژی را برایم زنده کند. در ادامه جزئی‌تر به این تصویر نگاه کرده‌ایم:

زن و شوهری که خوشپوش بودند و هستند

خانم جوانی، ۲۵ سال پیش، در روزهایی که اکثر خانم‌ها رنگ‌های تیره را انتخاب میکردند، قرمز و سبز را با هم ست کرده. همین استدلال کافیست که مطمئن شوید اولین خانم از سمت راست در تصویر، در دهه ۷۰، زنی خوشپوش و جسور بوده. کنارش مرد خوشپوشی نشسته که به نظر می‌رسد همسر خانم خوشپوش است. همانقدر که مردان دهه شصت را با پشت موی کفتری و شلوار دمپا می‌شناسید، مردان دهه هفتاد را هم باید با سبیل‌های ذوزنقه‌ای یک شکل به یاد بیاورید.

9عحخ

احتمالا مردان آن روزها ارادت خاصی به آقای ابراهیم تاتلیسس قائل بودند که کل ایران پر شد از مردانی با سبیل‌های ذوزنقه‌ای! البته این را هم بگویم که در همان سال‌ها این مدل سبیل تعریفی از مرتب و شیک بودن را هم ارائه میکرد. مرد خوشپوش تصویر نه تنها با سبیل‌هایش، بلکه با آیتم‌های استایلش هم ثابت می‌کند که مرتب بودن اولویت اوست. شلوار طوسی‌رنگش را با جلیقه بافتی که آن هم تقریبا طوسی است، ست کرده و با آن ساعت طلایی احتمالا گران‌قیمتش هم به شکلی فخر می‌فروشد. ضمنا لازم است بدانید که این جلیقه‌های بافت دوباره به صنعت مد و ترند بازگشته‌اند و امسال از پرطرفدارترین آیتم‌ها بوده‌اند.

3 2

روسری خال‌داری که هنوز هم پرطرفدار است

پارچه‌های خالدار این روزها هم به شدت پرطرفدار هستند ولی روزهای اوج آن‌ها بی‌شک به دهه ۹۰ میلادی و دهه ۷۰ شمسی بازمیگردد. این ترند جذاب به واسطه پرنسس دایانا به این میزان از محبوبیت رسید. دایانا از هواداران دوآتیشه لباس‌های خالخالی بود و بارها در مراسم مختلف با لباس‌های خا‌دار دیده شده بود. خانمی که در این تصویر روسری خالخالی سر کرده هم احتمالا متوجه محبوبیت این پارچه در سراسر جهان بوده. در کل پارچه طرح خالخالی را می‌توانیم از آن دسته پارچه‎هایی بدانیم که با گذر زمان از مد نمی‌افتند و همیشه طرفداران خودشان را دارند.

ظروف ملامین؛ محبوب‌ترین آیتم سفره‌های دهه ۶۰ و ۷۰

ظروف آرکوپال، ظروف سرامیکی، ظروف چوبی، ظروف چینی! در دهه ۶۰ و ۷۰ کمتر سفره‌ای این تنوع ظروف را داشت. ظروف ملامین، در همه سفره‌های ایرانی یافت می‌شدند و محبوبیت زیادی هم داشتند. این ظروف ملامین طرح‌های مختلفی داشتند. گل‌های رنگارنگ و نقاشی‌های متفاوتی را روی بشقاب‌ها و دیس‌های ملامین می‌دیدیم. گل‌های درشت با رنگ‌های خاص و یا حتی در بعضی موارد پروانه و درخت و طاووس هم روی بشقاب‌ها دیده می‌شدند. خود من هم آن زمان عاشق خیره شدن به این طرح‌ها بودم. یادم هست که همیشه دوست داشتم در بشقابی که گل درشت بنفش دارد، غذایم را بخورم.

ظروف ملامین

این ظروف ملامین در بهترین حالت و در خانواده‌هایی که وضع مالی بهتری داشتند، تبدیل به چینی‌های گل سرخی می‌شدند. همان گل سرخی‌هایی که این روزها هم به عنوان ظروف نوستالژی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اصلا به نوعی این چینی‌های گل سرخی تبدیل به تعریفی از ایران و ایرانی بودن شده‌اند.

این روزها اما نه خبری از آن بشقاب‌های ملامین است و نه خبری از دوربین‌های کم‌کیفیتی که تصاویر باکیفیت می‌گرفتند!

معرفی سریال های ماندگار دهه ۷۰

سریال گل پامچال ،روزی روزگاری،در پناه تو ،در قلب من،همسران،آژانس دوستی،خانه سبز ،کت جادویی،امام علی (ع) ،پهلوانان نمیمیرند،روزگار جوانی،دختران، پس از باران و …. از جمله سریال های نوستالژیک دهه ۶۰ هستند

سریال گل پامچال

گل پامچال یکی از نوستالژیک ترین سریال هایی است که به کارگردانی محمدعلی طالبی سال ۷۰ روی آنتن شبکه یک سیما رفت و به یکی از محبوب ترین سریال های دهه ۷۰ تبدیل شد.

گل پامچال روایتگر داستان زندگی دختری به نام لیلا است که بعد از بمباران خانه و از دست دادن خانواده اش در جنوب برای یافتن خواهرش راهی شمال میشود و به یک خانواده پناه میبرد. فاطمه معتمدآریا ،ستاره جعفری، مرحوم داوود رشیدی، کیومرث ملک مطیعی، رضا بابک ، تانیا جوهری، محمود بصیری،پروین سلیمانی ،مهری مهرنیا ،روح الله مفیدی، نیره فراهانی،بهزاد رحیم خانی،رحمان باقریان،شاهرخ نورمحمدی،فاطمه طاهری و … در سریال گل پامچال به ایفای نقش می پردازند.

سریال گل پامچال

سریال روزی روزگاری

سریال روزی روزگاری ساخته امرالله احمدجو یکی دیگر از نوستالژیک ترین سریال های دهه ۷۰ است که سال ۱۳۷۰ از شبکه یک سیما پخش شد و مورد استقبال زیادی از سوی مخاطبان قرار گرفت. بسیاری از پدر و مادرهای امروز با شنیدن نام خاله لیلا و مرادبیگ یاد سریال خاطره انگیز روزی روزگاری برایشان زنده میشود.

روزی روزگاری داستان مرادبیگ راهزنی است که توسط یک گروه راهزن دیگر زخمی میشود و توسط یک خانواده روستایی به روستا برده میشود و آنجا علاوه بر ترمیم زخم ها ، ویژگی های درونی اش هم تغییر میکند و به انسان صالحی تبدیل میشود.

خسرو شکیبایی ،محمود پاک نیت ،ژاله علو،جمشید لایق ،محمد فیلی ،حسین پناهی ،شهره سلطانی، محمود جعفری ،گوهر خیراندیش،پرویز پورحسینی ،جمشید اسماعیل خانی، بهروز مسروری، منوچهر حامدی،صدرالدین حجازی، امیر وطن زاد ،ایمان ساجدی ،مهدی وثوقی راد،محمدرضا حقگو ،پرویز شاهین خو ،حسین خانی بیک ،عبدالله محمدی ،آتش تقی پور ،فاضل اجبوری ،انوشیروان ارجمند و…. بازیگران سریال روزی روزگاری را تشکیل میدهند.

خسرو شکیبایی

سریال همسران

سریال همسران یکی دیگر از سریال های نوستالژیک دهه ۷۰ است که سال ۷۳ روی آنتن شبکه دو سیما رفت و به یکی از پربیننده ترین سریال های دهه ۷۰ تبدیل شد.

این سریال داستان دو زوج بود است که در یک آپارتمان زندگی میکنند و رابطه صمیمی با هم دارند و هربار با ماجراهای تازه ای روبرو میشوند. فردوس کاویانی در نقش کمال ، مهرانه مهین ترابی در نقش مهین ، الهام پاوه نژاد در نقش مریم و فرهاد جم در نقش علی دو زوج معروف این سریال را تشکیل میدهند.

بازیگران سریال همسران

سریال در پناه تو

سریال در پناه تو یکی دیگر از آن سریال های محبوب تلویزیون بود که سال ۷۴ از شبکه دو سیما پخش شد و حمید لبخنده کارگردان این سریال توانست مخاطبان زیادی را پای تلویزیون بنشاند.

در پناه تو داستان دختری به نام مریم افشار است که در پی یک انتخاب اشتباه زندگی مشترکش به جدایی می انجامد اما این جدایی سرانجام خوش آشنایی با عشقی حقیقی در زندگی او است.

سعید پورصمیمی،ثریا قاسمی،ایرج راد،آزیتا لاچینی،پری امیرحمزه،حبیب دهقان نسب،پارسا پیروزفر،لعیا زنگنه،رامین پرچمی،حسن جوهرچی،سحر زکریا، رزیتا غفاری، شهرزاد عبدالمجید و… در سریال در پناه تو مقابل دوربین رفتند.

بازیگران سریال در پناه تو

سریال پهلوانان نمی میرند

پهلوانان نمی میرند سریالی به کارگردانی حسن فتحی در سال ۷۶ بود که از شبکه دو سیما پخش شد و با استقبال زیادی از سوی مردم مواجه شد.

پهلوانان نمی میرند داستان چند پهلوان ورزش های باستانی در دوره قاجار بود که یکی پس از دیگری کشته شدند و پیگیری ماجرای قتل آنها داستان سریال را شکل داد.

جمشید مشایخی،فخری خوروش،فریماه فرجامی،مصطفی عبداللهی،عبدالرضا اکبری،کتایون ریاحی،عنایت بخشی،حمید مظفری،علی اوسیوند،هادی مرزبان،حسین خانی بیک،فخرالدین صدیق شریف،ولی الله مؤمنی،آتش تقی پور،حمید مهرآرا،جعفر بزرگی،حمیرا ریاضی،محمد حاتمی،فریبا کامران،جهانگیر فروهر،فاطمه طاهری،رضا فیاضی، صدیقه کیانفر و … در سریال پهلوانان نمی میرند به ایفای نقش پرداختند.

جمشید مشایخی و فخری خوروش

سریال امام علی (ع)

سریال امام علی به کارگردانی داوود میرباقری سال ۷۵ در شبکه یک سیما روی آنتن رفت و به یکی از ماندگارترین سریال های تاریخ تلویزیون تبدیل شد.

داستان این سریال از اواخر دوره خلافت عثمان آغاز و تا دوران خلافت و زندگی امام علی (ع) را شامل میشد.

بازیگران زیادی در سریال امام علی (ع) به ایفای نقش پرداختند که از میان آنها میتوان به داریوش ارجمند در نقش مالک اشتر ، مهدی فتحی در نقش عمروعاص و علی بن ابی طالب (بدون نشان دادن چهره)، بهزاد فراهانی در نقش معاویه،محمدرضا شریفی نیا در نقش ولید،سیروس گرجستانی در نقش اباقطام اصغر همت در نقش مروان، انوشیروان ارجمند در نقش اشعث ،سعید نیک پور در نقش عمار یاسر،جواد خدادادی در نقش ابوذر غفاری،عنایت بخشی در نقش عبدالله بن وهب،منصور والامقام در نقش زبیر ،منوچهر لاریجانی در نقش طلحه، پرویز پرستویی در نقش محمد بن ابوبکر، ویشکا آسایش در نقش قطام،جمشید مشایخی،داوود رشیدی و … اشاره کرد.

داریوش ارجمند

سریال روزگار جوانی

سریال روزگار جوانی یکی دیگر از سریال های ماندگار دهه ۷۰ است که به کارگردانی اصغر توسلی و شاپور قریب در دو فصل در سال ۷۷ و ۷۸ روی آنتن شبکه پنج سیما رفت.

روزگار جوانی داستان چند جوان دانشجو است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و هربار با ماجرایی تازه مواجه میشوند. کیهان ملکی ، امین حیایی ، نصرالله رادش ، مهدی صبایی ، بهزاد خداویسی بازیگران اصلی این سریال نوستالژیک را تشکیل میدهند.

بازیگران سریال روزگار جوانی

سریال در قلب من

حمید لبخنده کارگردانی که تجربه موفقی چون سریال در پناه تو را در کارنامه هنری اش داشت بار دیگر با سریال در قلب من اثر ماندگاری را خلق کرد که توانست مخاطبان زیادی را پای تلویزیون میخکوب کند.

در قلب من داستان دلدادگی دو دختر و پسر از خانواده ای با اختلاف طبقاتی است که با بازی بازیگرانی چون حمیده خیرآبادی، ثریا قاسمی، ایرج راد، فریده صابری، پارسا پیروزفر، لعیا زنگنه، پویا امینی، علیرضا خطیبی، رزیتا غفاری، علی دهکردی، عنایت الله شفیعی ، امید شایان و جعفر بزرگی ماندگار شد.

حمیده خیرآبادی و لعیا زنگنه

سریال آژانس دوستی

آژانس دوستی یکی دیگر از سریال های نوستالژیک دهه ۷۰ است که سال ۷۸ از شبکه یک سیما پخش شد و به یکی از محبوب ترین سریال های تلویزیون تبدیل شد.

آژانس دوستی روایتگر داستان در یک آژانس مسافربری است که هر روز با ماجراهای تازه ای روبرو میشود و عشق و همدلی اعضای آژانس یکی از نکات مهم این سریال است.

بازیگران نام آشنایی چون حسین پناهی، اسماعیل داورفر، فردوس کاویانی، اصغر همت، پژمان بازغی، سحر جعفری جوزانی، علی نصیریان، آهو خردمند،آتش تقی پور در سریال آژانس دوستی ایفای نقش کرده اند.

سریال آژانس دوستی

سریال کت جادویی

کت جادویی سریالی به کارگردانی محمدحسین لطیفی است که سال ۷۷ و ۷۸ از شبکه سه سیما پخش شد و یکی از سریال های ماندگار دهه ۷۰ در تلویزیون است.

کت جادویی همان گونه که از نامش پیداست داستان یک کت جادویی است که جیب هایش همیشه پر پول است و آقای اسکویی رئیس شرکت ساختمانی آن را به عماد کارمند جوان شرکتش میدهد و همین موضوع آغاز داستان پرماجرای این سریال است.

رامبد جوان، مهدی فقیه، ساحره متین، مرحومه نیکو خردمند، بهزاد فراهانی، پروانه احمدی، فخری خوروش، آتنه فقیه نصیری، محسن قاضی مرادی و جمشید اسماعیل خانی در سریال کت جادویی ایفای نقش کردند.

رامبد جوان و نیکو خردمند

سریال دختران

دختران یکی دیگر از سریال های نوستالژیک تلویزیون بود که سال ۷۹ از شبکه پنج سیما پخش شد و با استقبال ویژه ای از سوی مردم مواجه شد.

سریال دختران داستان مشکلات چند دانشجوی دختر است که در یک خانه با هم زندگی میکنند و هر کدام مشکلات خاص خودشان را دارند.

آتنه فقیه نصیری، حمیرا ریاضی، سحر ولد بیگی، افسون افشار ، فرهاد مهادیان ، علی آذرنوش، زهرا امیر حسینی و یکتا اصغرزاده بازیگرانی هستند که در سریال دختران ایفای نقش کرده اند.

سریال دختران

سریال پس از باران

یکی دیگر از سریال های ماندگار تلویزیون در دهه ۷۰ سریال پس از باران است که به کارگردانی سعید سلطانی در اواخر این دهه یعنی سال ۷۹ روی آنتن شبکه سه سیما رفت.

بسیاری از مخاطبان تلویزیون سریال پس از باران و گریه های شهربانو شخصیت محبوب این سریال را به خوبی به خاطر دارند. سریال پس از باران درباره زندگی یک ارباب شمالی است که به خاطر بچه دارنشدن همسر اولش، دختری از طبقه رعیت را به عقد خود درمی آورد و همین آغاز ماجرایی که بسیاری از بیننده ها را پای تلویزیون میخکوب کرد.

محمود پاک نیت ، کتایون ریاحی ، مرجان محتشم ، شهاب حسینی ، جهانگیر الماسی ، بهزاد فراهانی ، ثریا قاسمی ، صبا کمالی ، رحیم نوروزی ، امیر آتشانی ، جمیله شیخی و کیومرث ملک مطیعی در این سریال به ایفای نقش پرداخته اند.

کتایون ریاحی و مهوش صبرکن


96kt5dcznhlw
SEGA

عکس بالا هم برای کسایی که SEGA رو یادشون رفته و یا اونایی که نمیدونن SEGA چیه!

شیر مدرسه شَما

مدتی برای آشنایی دانش آموزان با ارزش غذایی شیر و ارتقاء سطح سلامت تغذیه ای دانش آموزان در مدارس شیرهای پاکتی بعنوان میان وعده مناسب برای بچه ها توزیع میشد. توزیع شیر شَما در مدارس و سپری کردن دقایقی برای صرف شیر در کنار شیطنت های کودکی سبب خلق نوستالژی شیرین گردیده است.

  نوستالژی 3

شکلات های آیدین

کارخانه آیدین قدیمی ترین و معتبرترین کارخانه شکلات در ایران محسوب می شود. تافی مغزدار شیرعسل آیدین از جمله محصولات معتبر و شناخته شده شرکت آیدین است. این تافی با مغز شیرعسل طعم لذیذی را به مصرف کننده میدهد و از جمله شکلات های خوشمزه و محبوب نوستالژی به شمار می آید.

نوستالژی 4

پفک اشی مشی

گروه تولیدی بازرگانی اشی مشی یکی از بزرگترین کارخانجات تولید مواد غذایی در ایران است که در سال ۱۳۷۱ فعالیت خود را با تولید انواع اسنک (غلات حجیم شده) آغاز کرده است. یکی از محبوب ترین برند های این گروه تولیدی، پفک اشی مشی است که با گذشت سال های طولانی همچنان یادآور طعم دلپذیر و خاطرات شیرین کودکی است.

نوستالژی 5

 پفک نمکی

پفک نمکی یا “چیز دودلز” نامی که “موری یوهایی” خالق آن بر رویش نهاد. چیز دودلز  یا پفک نمکی در اواخر دهه ۱۹۶۰ به ایران آمد. و نام “پفک نمکی” از سوی شرکت مینو بر روی آن نهاده شد. پفک های نمکی با دارا بودن جلد نایلنی قرمز رنگ تبدیل به بخشی از خاطرات کودکی بسیاری از ایرانیان شده است.

نوستالژی 6

 شکلات سکه ای

یکی از تولیدات برندها و شرکت های شکلات سازی در ایران و سراسر دنیا، شکلات سکه ای می باشد. شکل این سکه همانطور که از اسم آن پیداست به شکل سکه است. شکلات سکه ای به خاطر مصارف مختلفی که دارد توسط برندها و شرکت های تولیدی به صورت های متفاوتی تهیه و عرضه می گردد. اما شکل نوستالژی آن سال هاست که دیگر در بازار دیده نمیشود.

نوستالژی 2

تی تاپ

شاید کمتر کسی را درکشور می‌توان یافت که با نام سالمین آشنا نباشد. آنانی که سن و سالی از آن ها گذشته هنوز هم  تی‌تاپ را به عنوان نخستین محصول سالمین و یکی از محبوب‌ترین خوراکی های دوران مدرسه به یاد دارند. شرکت سالمین را باید یکی از عظیم‌ترین و قدیمی‌ترین کارخانه‌های تولید محصولات متنوع شیرینی و شکلات نام برد. این محصول هم اکنون نیز در فروشگاه ها وجود داشته و محبوبیت فراوانی دارد.

نوستالژی 7

بستنی دو قلو

بستنی که هیچوقت مساوی نصف نشد! بستنی های دوقلو همیشه طرفداران زیادی داشته است. طعم این بستنی در کنار جدل هایی که همیشه بر سر تقسیم مساوی آن به دو نیم میشد سبب ثبت خاطرات شیرینی گردیده است. لذت خوردن این بستنی جزو شیرین ترین نوستالژی های آن دوران به شمار می آید.

نوستالژی 1

شما چه چیزی از سالهای دهه ۷۰ به یاد دارید؟

فال حافظ امروز ۲۹ بهمن با تفسیر دقیق و زیبا

دو سکه تاریخی ۷۵۰ ساله کشف شده در شیراز +عکس

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا