خبر اولسرگرمی

چند واقعیت درباره عشق و روابط عاشقانه که تاکنون نمی‌دانستید

هرچند حفظ یک رابطه‌ی رضایت بخش گاهی به تلاش زیادی نیاز دارد، اما همه‌ی ما برای برخورداری از آن لحظات خوشی که عشق برایمان رقم می‌زند سر و دست می‌شکنیم. علم می‌گوید عشق ممکن است نه تنها به لحاظ عاطفی، بلکه به لحاظ جسمی هم برای ما مفید باشد. عشق می‌تواند اضطراب را کاهش دهد، درد را تسکین بخشد.

عشق 13

گرچه حفظ یک رابطه‌ی رضایت بخش گاهی به تلاش زیادی نیاز دارد، اما همه‌ی ما برای برخورداری از آن لحظات خوشی که عشق برایمان رقم می‌زند سر و دست می‌شکنیم. علم می‌گوید عشق ممکن است نه تنها به لحاظ عاطفی، بلکه به لحاظ جسمی هم برای ما مفید باشد. عشق می‌تواند اضطراب را کاهش دهد، درد را تسکین بخشد، جراحات را التیام دهد و بسیار «عوارض جانبی» غیر منتظره‌ی دیگر داشته باشد.

با حقایقی علمی درباره‌ی عشق و روابط عاشقانه همراه باشید.

۱- ضربان قلب زوج‌ها با یکدیگر هماهنگ می‌شود

بر اساس تحقیقات، زوج‌هایی که مدت زمان زیادی را با یکدیگر بوده اند، وقتی کنار همدیگر هستند، ضربان قلب آن‌ها به طور ناخودآگاه با یکدیگر هماهنگ می‌شود. دانشمندان دانشگاه ایلینوی ِ آمریکا با استفاده از دستگاه‌های مانیتورینگ الکترونیکی به ثبت و اندازه گیری ضربان قلب ۱۰ زوج سالمند که در رابطه عاطفی بلند مدت بودند، پرداختند.

محققان پی بردند زوج‌ها وقتی در فاصله‌ی نزدیکی به یکدیگر قرار دارند، در رقصی پیچیده، ضربان قلب یکی بر دیگری اثر می‌گذارد و بالعکس. با این حال، دانشمندان در این تحقیق به الگوی مشخصی در رابطه با این تغییرات نرسیده اند. برایان اگالسی، محقق می‌گوید: «ما متوجه شدیم هر روز یک موقعیت منحصر به فرد است که بسته به شرایط تغییر می‌کند. تعاملات میان زوج ها، طرز فکر و رفتار‌های آن‌ها و اینکه نزدیک یکدیگر یا دور از هم باشند، دائماً در تغییر است.»

۲- عشق به لحاظ شیمیایی اعتیادآور است

به گفته‌ی محققان، در یک رابطه عاطفی موفق، عشق رمانتیک، مانند یک مخدر بسیار حیرت انگیز و قدرتمند عمل می‌کند. وقتی عاشق می‌شویم، مغز ما هورمون‌هایی ترشح می‌کند که می‌توانند به ما احساس سرخوشی دهند، احساسی که ممکن است به آن اعتیاد پیدا کنیم. محققان می‌گویند این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که سیستم پاداش دوپامین درون مغز ما توسط عشق رومانتیک تحریک می‌شود، به همان شکلی که دیگر رفتار‌های اعتیادآور این بخش از مغز را فعال می‌کنند. دانمشندان حتی در سال ۲۰۱۶ در تحقیقی به مقایسه‌ی عشق رمانتیک با «اعتیاد طبیعی» پرداختند.

۳- داشتن رابطه عاشقانه باعث کاهش فشار خون می‌شود

زوج‌هایی که ازدواج موفقی دارند باعث حفظ سلامتی یکدیگر می‌شوند. برخی تحقیقات می‌گوید یک ازدواج رضایت بخش می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود و به این ترتیب، سلامت قلب را ارتقاء دهد. پژوهش‌ها نشان داده فشار خون بالا با ابتلا به بسیاری از مشکلات پزشکی مانند بیماری‌های قلبی و سکته مغزی مرتبط است.

بر اساس تحقیقی با شرکت ۲۰۴ زن و مرد متأهل و ۹۹ زن و مرد مجرد، صرف داشتن یک زندگی مشترک شاد، در کاهش فشار خون نقش دارد. این تحقیق، اما می‌گوید افراد مجرد در مقایسه با همتایان متأهل خود که یک زندگی مشترک شادی ندارند، از سلامتی بیشتری برخوردارند. پس ازدواج به خودی خود مفید نیست، بلکه مهم داشتن احساس رضایت و شادی در رابطه است.

۴- عشق بسامد سردرد‌ها را به نصف می‌رساند

وقتی عاشق هستیم، مغز ما از یک هورمون شادی به نام اکسی توسین لبریز می‌شود. در تحقیق صورت گرفته در دانشکده پزشکی دانشگاه استفورد ِ آمریکا، به شرکت کنندگانی که به سردرد مزمن دچار بودند یک اسپری بینی حاوی هورمون عشق داده شد.

در این تحقیق، ۵۰ درصد از شرکت کنندگان از نصف شدن سردرد‌های خود بعد از گذشت چند ساعت خبر دادند. ۲۷ درصد شرکت کنندگان اعلام کردند پس از همان مدت به طور کامل از درد رهایی یافتند. بر اساس دیگر پژوهش ها، نزدیکی فیزیکی با شریک عاطفی خود می‌تواند باعث کاهش یا رفع کامل سردرد در افراد مبتلا به میگرن شود.

۵- عشق می‌تواند مانند یک مسکن قوی عمل کند

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد ِ آمریکا پی بردند احساس عاشق بودن همان پاسخ دارو‌های مسکن را در مغز برمی انگیزاند (البته به جز عوارض جانبی بالقوه‌ی دارو‌های مسکن). در این پژوهش، محققان اقدام به گرفتن اسکن اِم‌آرآی از شرکت کنندگانی که در یک رابطه عاطفی شاد بودند، کردند.

جالب آنکه، آن‌ها متوجه شدند کسانی که تصویر شریک عاطفی خود را دیده بودند، فعالیت بخش‌هایی از مغزشان که با پاداش مرتبط است، افزایش یافته بود. این امر نشان می‌دهد عشق ممکن است درد جسمی را کاهش دهد.

۶- داشتن رابطه عاطفی از شما شخص بهتری می‌سازد

از قرار معلوم اندکی عشق می‌تواند از حتی بدبین‌ترین آدم‌ها را فردی خوش بین سازد. دست کم این چیزی است که برخی تحقیقات نشان داده است. دانشمندان پس از بررسی ۲۴۵ زوج جوان برای ۹ ماه، پی بردند داشتن رابطه عاشقانه، به افراد بدبین اعتماد به نفس بیشتری می‌بخشد و آن‌ها را به فردی خوش بین بدل می‌کند، که احتمالاً دلیل آن همه‌ی آن احساسات و تجربه‌های مثبت مرتبط با رابطه عاطفی است. همچنین داشتن یک رابطه عاطفی سالم گاهی باعث کاهش عادت‌های بد خود می‌شود، امری که یکی دیگر از آثار مثبت عشق بر شخصیت افراد محسوب می‌شود.

۷- داشتن رابطه عاشقانه از راه دور واقعاً باعث استحکام رابطه می‌شود

شاید از دیگران شنیده باشید که رابطه عاشقانه از راه دور سرانجامی ندارد، اما علم چیزی دیگری می‌گوید. تحقیقی نشان داده رابطه عاشقانه از راه دور نه تنها به موفقیت رابطه‌های معمول است، بلکه در ایجاد رضایت و اعتماد میان شرکای عاطفی از تأثیر بیشتری برخوردار است. بسیاری از زوج‌ها حتی داشتن یک دوره رابطه عاشقانه از راه دور را عامل برخورداری از یک رابطه عاطفی مستحکم‌تر می‌دانند.

۸- مردان زودتر از زنان عاشق می‌شوند

برخلاف باور رایج که زنان را احساسی‌تر می‌دانند، برخی تحقیقات نشان داده در واقع این مردان هستند که معمولاً زودتر عاشق می‌شوند و علاق‌ی خود را ابراز می‌کنند. گرچه علت این مسأله هنوز روشن نیست، اما دانشمندان این نظریه را مطرح کرده اند که شاید به این خاطر باشد که زنان بیشتر مراقب اند تا لطمه نبینند و قلب شان نشکند.

۹- عشق به التیام جراحات سرعت می‌بخشد

یک رابطه عاطفی موفق می‌تواند آنچنان قدرتی داشته باشد که حتی جراحات فیزیکی را زودتر التیام بخشد. محققان مرکز پزشکی دانشگاه اوهایو آمریکا در پژوهشی، زوج‌های متأهل را دچار تاول کردند. تاول‌ها در کسانی که رابطه عاطفی گرم و صمیمانه‌ای داشتند، در مقایسه با آن‌هایی که رابطه‌ی خوبی نداشتند، تقریباً دو برابر سریع‌تر از التیام یافت.

۱۰- آن حس هیجان بالاخره از میان می‌رود که ایرادی هم ندارد

به گفته‌ی دانشمندان، آن حس هیجان و دل آشوبه‌ی شیرینی که وقتی به کسی علاقمند می‌شویم به سراغ مان می‌آید، نشانه‌ی این نیست که شما تا ابد با یکدیگر خواهید بود، بلکه صرفاً یک پاسخ فیزیولوژیک به دیدن شخص مورد علاقه تان است. پزشکان می‌گویند بخشی از این حس، در حقیقت تلاش بدن ما است تا بگوید تحت فشار قرار دارد، اما می‌خواهد دست به کاری بزند یا این شخص را دوباره ببیند.

به مرور زمان، وقتی زوج‌ها زمان بیشتری را در کنار یکدیگر سپری می‌کنند، آن حس عصبیت از میان می‌رود و این امر کاملاً طبیعی است. به گفته‌ی کارشناسان، عشق حقیقی یک تجربه‌ی سالم است که عصبیت و هیجان جایی در آن ندارد. معمولاً پس از گذشت ۵ سال از آغاز رابطه، سطح انتقال دهنده‌های عصبی شادی بخش دوپامین و اندورفین در مقایسه با میزانی که در پیش از شروع رابطه وجود دارد، تنها به میزان اندکی افزایش می‌یابد.

منبع: روزیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا