اقتصادیایرانخبر اول

چوب حراج بر خربزه‌های صیفی‌کاران استان فارس : کیلویی سه هزار تومان !

سفره صیفی‌کاران جنوب فارس امسال هم بیش از پیش خالی از نان ماند و خربزه‌های شیرین این خطه از استان هم،مثل گوجه‌ها چوب حراج به آن زده شد تا کام کشاورزان دوباره تلخ شود.

خربزه

خبرگزاری فارس: از بالا دست مزرعه با صدای بلند و بی تفاوت به حال نَزار کشاورز: کیلو سه هزار تومان خریدارم.

با دستان پینه بسته اش عرق از جبین میگیرد و با دست دیگرش با لبهای خشکیده اش یکی به دو می کند، انگار فرصت فکر کردن ندارد، کمی این پا و آن پا میکند و سر آخر چوب حراج به دسترنجش میزند.

دستمزد کارگران، هزینه های سموم ،تراکتور و هزار مکافات توی سرش داد میکشد، میسوزد و دم نمیزند.

تابش انوار طلایی خورشید، داغ تر از رنج نهانش نیست، اما از درون میسوزد و از برون نیز گرمای داغ تابستان بر پیکرش شلاق می کشد.

آفتاب سوختگی صورتش حکایت همسایگی اش با آفتاب جنوب دارد، همانجا که تَش بادهایش کَبابت میکند، همانجایی که داغ محصولات روی دست مانده اش، روی دلش سنگینی میکند تا دیگر به سیه چردگی صورتش فکر نکند.

غم نان و سفره خالی، حکایت چند ساله اش از کشت خربزه های شیرینی است که چند سالیست کامش را زهر حلاحل است.

چرخ کشاورزی؛ بر مدار رکود و رنج

او صیفی کار است و راهی جز این ندارد، با اینکه چند سالیست در منطقه او، چرخ کشاورزی بر مدار رکود و رنج میچرخد اما با شروع فصل، دوباره دل به دریا میزند و نمیداند که عایدی این ریسک، چیزی جز کساد بازار بی سر و سامان صیفی جات نیست.

با اینکه میداند مرزها بسته است،با اینکه میداند صادرات تعطیل است،با اینکه میداند عوارض ۷۰ درصدی تیغ به شاهرگ تولیدش گذاشته است، با اینکه میداند این کشت فقط منابع آب را هدر میدهد، اما مجبور است و راهی جز این ندارد.

بخت بی عیار!

تمام برنامه های اقتصادی اش به هم ریخته است، با پوکی عمیق به سیگار از لابه لای برگهای خشک شده جالیز میگذرد و گهگاهی لگد به خاکهای مزرعه ای میزند که مثل بخت خودش بی عیار شده است.

ُخوب میداند که سیگار ذره ای از رنجش را نمیکاهد اما باز هم بی وقفه نخ دوم را به کام میگیرد تا با هر پُک زدنش لحظه ای غم سفره خالی از نان اش را به فراموشی بسپرد، تا یادش برود که شرم نشسته بر نی نی چشمانش را چگونه در مقابل چشمان منتظر اهل و اعیال خانه اش را تاب بیاورد.

در بازار کساد فروش، هرچه بود به چوب حراج دلال رفت و هرچه ماند رها کرد تا آنقدر در جالیز بماند که یا گندیده شود و یا سهم دامها شود.

رنج داغ تابستان!

امسال کشاورزان جنوب شرق استان فارس، زمین های اجدادی اشان را دوباره به زیر کشت خربزه بردند تا بتوانند از کام تشنه مردم کشورمان، رنج داغ تابستان را بکاهند، اما حیف و صد حیف که قامت آرزوهایشان کوتاه بود و خربزه هایشان به مقصد نرسید.

برداشت خربزه که از اواسط اردیبهشت ماه در مناطق جنوبی فارس شروع شده، چیزی تا انتهای برداشت آن نمانده است، اما حالا که باید صیفی کاران مزد زحمت سه ماه اشان را بگیرند،دستانشان تهی مانده از دسترنجی است که بر اثر افت شدید قیمت ها به یغما رفته است.

برداشت این محصول در مناطق مختلف فارس، از مُهر ، بخش اَرَد گراش تا خُنج ، از فراشنبد تا قیرکارزین، از زرین دشت تا داراب ، از نیمه دوم اردیبهشت آغاز شده اما هرچه به انتهای فصل برداشت می رسد چیزی جز حسرت و افسوس عایدی صیفی کاران نمیشود.

کشاورزان صیفی کار فارس، امسال هم به امید رونق تولید و صادرات، دوباره خربزه، شمام ، هندوانه و طالبی کاشتند، اما دوباره مرزها بسته شد و آنها ماندند و محصولاتی که لگد مال جولان دلالان شد.

رضا رسولی؛ کشاورز روستای”بریسکان” شهرستان داراب در جنوب شرق استان فارس است که امسال ۸ هکتار زمین استیجاری را به کشت خربزه اختصاص در آورده است.

او که از ترس ماندن خربزه ها به روی دستش، دسترنج سه ماه اش را حراج کرده، میگوید: نه من، بلکه شغل همه مردم روستاهای بخش فسارود شهرستان داراب کشاورزی و باغداری است و در واقع شغل آباء و اجدادی امان است و شغل دیگری نداریم.

این خربزه کار دارابی با بیان اینکه برای هر هکتار خربزه ۱۲۰ میلیون تومان هزینه کرده، می افزاید: اکنون که زمان برداشت محصولاتمون رسیده با افت شدید قیمت مواجه شده ایم.

او اظهار میکند: قیمت هر کیلو خربزه در میادین سه الی ۵ هزار تومن به فروش میرسد، این در حالیست که هزینه های خرید کارتن، سبد، حمل بار به میادین و حق الزحمه میادین هم به حساب من کشاورز تمام میشود که با این شرایط مجبوریم یا محصولمان را به دلالان با قیمت خیلی پایین بفروشیم و یا قیدش را بزنیم تا در مزارع بگندد.

رسولی گفت: از شما رسانه ها خواهشمندیم صدای کشاورزان این منطقه را به گوش مسئولان برسانید تا مطالبات این قشر را در دستور کار قرار دهند.

خربزه 2

۶ هزار و ۵۵۰ هکتار از اراضی فارس زیر کشت خربزه

به گفته مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس؛ سطح زیر کشت خربزه استان در سال زراعی جاری ۶ هزار و ۵۵۰ هکتار است که پیش بینی میشود ۲۱۱ هزار و ۱۴۸ تن خربزه برداشت شود.

مهدی صادقی افزود: ۳۷۴ هکتار از سطح زیر کشت خربزه استان تولید پاییزه ،چهار هزار و ۲۲۶ هکتار تولید بهاره و مابقی سطح زیر کشت خربزه استان (یکهزار و ۹۵۰هکتار)تولید تابستانه است.

وی با یادآوری اینکه سطح زیر کشت خربزه استان در سال زراعی گذشته ۸ هزار و ۱۲هکتار با تولید ۲۳۸ هزار و ۴۲۰ تن بوده است، اعلام کرد: سطح زیر کشت خربزه در سال زراعی جاری به نسبت سال گذشته ۲/۱۸ درصد کاهش و برداشت این محصول در سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی گذشته ۴/۱۱درصد کاهش داشته است .

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس، شهرستان های مهم این استان در تولید خربزه به ترتیب سطح کاشت را فراشبند، قیرو کارزین، خنج، مُهر و داراب عنوان کرد و گفت: خربزه تولید پاییزه در ماه های مرداد و شهریور کشت و در ماه های مهر آبان و آذر برداشت می شوند.

صادقی بیان داشت: خربزه تولید بهاره استان فارس نیز در ماه های دی، لغایت اسفند ماه کشت و در ماه های فروردین لغایت پایان خرداد ماه برداشت و خربزه تولید تابستانه نیز در ماه های فروردین لغایت خرداد ماه کشت و در ماه های تیر لغایت پایان شهریور ماه برداشت می شوند.

او گفت: از سطح زیر کشت خربزه در سال زراعی جاری ۱۱۲ هکتار بصورت جوی و پشته ای و مابقی سطح (۶ هزار و ۴۳۸ هکتار) با استفاده از سیستم تحت فشار آبیاری می شود.

تغییر الگوی کشت؛ مستلزم تامین زیر ساخت‌ها

با توجه به ضرر و زیان های ناشی از افت قیمت محصولات صیفی و هدر رفت منابع آب های زیر زمینی به نظر میرسد بهترین راه حل برای نجات از فقر آب های زیر زمینی و جلوگیری از زمین گیر شدن کشاورزان، تغییر الگوی کشت است، الگویی که اگر زیر ساختهای آن فراهم شود بی شک کمک شایانی به کشاورزان و نقش بسزایی در جلوگیری از خالی شدن سفره های آب زیر زمینی دارد.

تداوم کشت محصولات آب بَر در سایه عدم نظارت متولیان!

در این میان یک فعال حوزه محیط زیست نیز با توجه زیانهای کاشت محصولات آب بَر و آثار مخرب آن بر منابع آبی استان در گفتگو با خبرنگار فارس، تصریح کرد: کاشت محصولات زراعی با نیاز آبی بالا مثل محصولات ،برنج ،ذرت ،گوجه ،یونجه، هندوانه ،خربزه و غیره بدون هیچ نظارتی از سوی متولیان کشاورزی، و متولیان آب کشت می‌شود.

سیروس زارع متذکر شد: عدم درک کارشناسان از مفهوم آب مجازی در حوزه مدیریت کشاورزی، سفره‌ زارعین را در تقابل با منابع پایه قرار می‌دهد که این خود یک فاجعه است.

دبیر تشکل مردم نهاد احیاء کنندگان تالاب بین المللی کمجان با تاکید بر اینکه بهای آب مصرفی جهت کاشت محصولات صادراتی هیچگاه در نرخ گذاری لحاظ نمی‌شود،عنوان کرد: همین امر باعث شده تا با کاشت محصولات صادراتی آب بَر، بحران آب تشدید شود.

حداقل نیاز آبی یک کیلو خربزه؛ ۱۵ هزار تومان!

او ابراز کرد: اگر نیاز آبی کم مصرف ترین محصول از ارقام پُر آب بَر را حداقل سی لیتر در نظر بگیریم و بهای آب را نازلترین قیمت پانصد تومان محاسبه کنیم یک کیلو محصول بیش از ۱۵ هزار تومان آب مصرف کرده که اگر سایر هزینه هارا به آن بی افزاییم، برای مثال بابت هر کیلو محصول از ارقام فوق الذکر بیش از ۲۵ هزار تومان باید عرضه شود، درحالی که آب مورد نیاز تولید محصول با رعایت استاندارهای کیفی با ارزش واقعی بیش از لیتری سه هزار تومان به انظمام هزینه استحصال باید لحاظ شود.

کاشت محصولات صادراتی؛ مصداق بارز فاجعه مدیریت آب

عضو دبیرخانه تشکلهای تالابی کشور بیان کرد: ما عملاً با کاشت محصولات صادراتی با نیاز آبی بالا، منابع آبی کشور را رایگان به کشورهای مقصد صادر میکنیم و این مصداق بارز فاجعه مدیریت آب است که نسل‌های بعد باید تاوان این کم خردی ما را بدهند.

زارع، با گریزی به نحوه تولیدات کشورهای موفق در زمینه محصولات کشاورزی اظهار کرد: ایجاد گلخانه های پیشرفته و باز چرخانی آب در اولویت برنامه های کشورهای توسعه یافته در زمینه تولید و صادرات محصولاتی است که جدای از صرفه اقتصادی بسیار بالا به پایداری سرزمین خود نیز رسیده اند‌.

او در ادامه با ذکر این نکته که کاشت محصولات آب بر در مزارع رو باز، مصرف آب را تا بیش از صدلیتر برای هر کیلو بالا می‌برد، ابراز تاسف کرد و گفت: ما با این اقدامات نابخردانه تیشه به ریشه‌ منابع پایه مملکت میزنیم.

دبیر تشکل مردم نهاد احیاء کنندگان تالاب بین المللی کمجان، با بیان اینکه ما سفره مردم را به صادرات محصولاتی گره میزنیم که در صورت تسهیل صادرات، منابع پایه و آب را قربانی کرده ایم .

زارع افزود: عدم مدیریت در این راستا، رهاورد دو سر سوخت را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.

تامین زمین برای مسکن ملی و جایگاه چهاردهم فارس/خبری که دیگر تکراری شده !

 

 سریعا از مطالب و اخبار اول فارس آگاه شوید

اشاره 1

 ورود به کانال تلگرام 

 ورود به کانال واتساپ 

 ورود به کانال ایتا

 ورود به کانال سروش 

ورود به کانال روبیکا

 ورود به کانال بله 

نوشته های مشابه

‫۴۵ دیدگاه ها

  1. پیام من به کشاورزای عزیز و زحمتکش اینه که اگه دلال بازی و نبود نظارت و مسولین بی سواد و اینا نبود جای تعجب داشت آخه کدوم وضعیتمون درسته که این باشه پس بزارین یه دست خراب باشه ما که دیگه بریدیم زیر بار گرونی و تورم خدا .. کنه ..

  2. نمونه این مشکل رو کشاورزان کرمانی هر سال دارن! و فقط بی‌تدبیری دولت دلیل این مشکلات است! هزینه آب مصرفی، کود و سموم و حقوق کارگر، باعث ورشکستگی و دلسردی کشاورز می‌شه، و برای فرار از این بیچارگی‌ها، برای کار و درآمد، راهی شهرها و حاشیه نشینی می‌شود! دستمزد میلیونی جلسات تدبیری برای این مشکلات، و رانت و اختلاس و راهی برای بالاتر بردن حقوق، دیگر فرصتی برای فکر کردن در باره این مشکلات، نمی‌گذارد!

  3. این عند نامردیه
    وزیر کشاورزی سرگرم رسیدگی به بازارگوشت عید قربان است
    دلالان ازاینطرف مفت بری میکنن
    خربزه الان کمتراز ۲۰،،۳۰هزارتومن نیست
    الان رئیسی بفهمه اسمش رومیگذاره
    ثبات بازار میوه و تره‌بار
    قول ارزونی داده بودیم بفرما خربزه ۳تومن

  4. سلام کشاورزی جز ضرر هیچی نداره ما خودمون کشاورزیم پنبه و گندم میکاریم .موقعی که بخاییم تخم پنبه بخریم گرون میخریم ولی وقتی بخاییم پنبه هامو به دولت بفروشیم ارزون میخرن ازمون و پولشم تا گیرمون بیاد یک سال میشه

  5. ادرس بذارن تا بقیه هم بیان سر زمین بخرن یا شماره تلفن بذارن ممنون

  6. دولت باید به فکر ایجاد شغل باشه کارخانه ها را راه بندازه تا مردم از بیکاری به کشاورزی رو نیارن بحران بی آبی کشور خیلی جدی تراز این حرف هاست اگه با این بحران بی آبی کشاورزی بی رویه ادامه پیدا کنه همه از تشنگی طلف میشیم آهای مسولین بی خیال کجایید که به داد اوضاع خراب مملکت نمیرسید اگه نمیتونید مدیریت کنید برید کنار تا چهارتا باسواد و باتجربه و دلسوز اداره کنه

  7. اولا سقف برداشت خربزه از هر هکتار ۲۰ تن بیشتر نیس دوما فسا بیشتر از داراب کشت میشه که مدیر کشاورزی استان خبر نداره سوما قیمت خربزه در میادین تا ۸تومن فروش میره کشاورز ضرر نداره ولی یه نکته وجود دلالان در میادین هس وخود غرفه داران هم شدن دلال تو اهواز خربزه کیلو ۲۵ تا ۳۰ خداوکیلی این همه ظلم قابل قبول هس

  8. اولا سقف برداشت خربزه از هر هکتار ۲۰ تن بیشتر نیس دوما فسا بیشتر از داراب کشت میشه که مدیر کشاورزی استان خبر نداره سوما قیمت خربزه در میادین تا ۸تومن فروش میره کشاورز ضرر نداره ولی یه نکته وجود دلالان در میادین هس وخود غرفه داران هم شدن دلال تو اهواز خربزه کیلو ۲۵ تا ۳۰ خداوکیلی این همه ظلم قابل قبول هس

  9. *آقای کشاورز خواهش میکنم استدعا میکنم این محصولات بی ارزش ک فقط منابع آب رو هدرمیدن کشت نکن ،برادرِ من این محصولات ک نه قابلیت کمپوت و آب میوه شدن دارند ک خشک کردن و برگه درست کردن ،تو رو خدا منابع آب رو حیف و میل نکنید بعد بخاطر هزینه مالی و عمر و زحمت هدر رفته گلایه نکنید.

  10. *آقای کشاورز خواهش میکنم استدعا میکنم این محصولات بی ارزش ک فقط منابع آب رو هدرمیدن کشت نکن ،برادرِ من این محصولات ک نه قابلیت کمپوت و آب میوه شدن دارند ک خشک کردن و برگه درست کردن ،تو رو خدا منابع آب رو حیف و میل نکنید بعد بخاطر هزینه مالی و عمر و زحمت هدر رفته گلایه نکنید.

  11. دولت خدمتگزار یا دولت .. کدوم درسته نه تو محصولات کشاورزی بلکه تو همه زمینه ها دولت …طرف دلال رو میگیره اخه بی انصاف در مغازه دارن میدن بیست هزار تومن

  12. آهای آدمی که ناشناس میگی من گفتم ۳۰۰ تن برو قشنگ بخون نوشتم ۳۰تن بیسواد جان ،بعدشم متن اصلی رو قشنگ بخونی میفهمی من درست گفتم ،متاسفم که متن رو هم بلد نیستید بخونید، یک گاری میوه فروشی تو شیراز درآمدش از یک مغازه دار بیشتره، چون بلد نیستید هنوز درصد و سود و زیان رو حساب کنید

  13. الان خربزه دریک قدمی فارس یعنی هرمزگان کیلویی ۳۰ الی ۳۵ هزارتومان به فروش میرسه. مملکت بی صاحب شده وگرنه زحمت کشاورز نباید اینطورربه هدر بره وسود زحمت کشاوزربه جیب دلال بره

  14. کشاورزی سنتی =هدر دادن آب و منابع +تولیدات ناسالم +پر کردن جیب دلال

  15. بنام خدا..چوب حراج به سفره آبهای زیر زمینی..چوب حراج به حیاط ملت ایران…….باید مجوز کشت با سطح زیر کشت صیفی مشخص باشه… هم خودشان را نابود می‌کنند هم ذخایر زیر زمینی مملکت….آقای کشاورز محترم جنابعالی نهایتا ۱۰ هکتار یا بیشتر زمین داری قرار نیست که به کل زیر ساخت مملکت اینم در این بحران آب ضربه بزنید یا اینکه بیای زمینهای خودت را با قیمت نامتعارف به اجاره کار واگذار کنی و اجاره کار هم شبانه روز از چاه شما که در واقع جیره یه ملت هست آب بکشه آخر کار هم بگه ضرر کردم…ااز اونطرف یه فرد واقعا در طول یکسال تا چند تا هندوانه و خربزه و صیفی جات استفاده می‌کنه.نهایتا هر فردی در فصل تابستان ۳۰ تا هندوانه و خربزه بخوره که نمیخوره .دولت وارد کنه به نفع مردم هست …حالا بحث کیفیت و نحوه یک شبه قرمز شدن هندوانه سبز رنگ و بحث سموم سرطان زا هم بماند که اکثر مردم مریض شدند…

  16. نظارت صفر هست و همیشه کشاورز بدبخت و بی یاور هست ولله یکی بره تو بازار ببینه قیمت هندوانه و خربزه چند هست و فقط کشاورز له می شود و دلال و مغازه دار تره بار و میوه فروش آقاست و اگر لطف بفرمائید از وانت بارهای بساطی کنار خیابان قیمت صیفی جات را بپرسید و یقین پیدا می‌کنید که‌کشاورزان نابودند و دادرسی نیستتتتت

  17. ایران از این بهتر نمیشه کی کشاورز منفعت برد که این بار دومش باشه . یا کشاورز ضرر میکنه یا خریدار

  18. همین خربزه رو تو استان فارس میدن دست مردم کیلو ۱۵هزار تومن اینجا بهشت دلال هاست

  19. اولش منابع آب زیر زمینی را نابود کردن کسی هم نیست جلوشون بگیره مخصوصا پنبه کاران و صیفی کاران. بعد هم عسکری نماینده داراب رئیس کمسیون کشاورزی هست اونجا نشسته چکار میکنه اینجا تو فارس کشاورز داغون شد که

  20. کیلویی ۱۰ تومانه مردک درجه ۳و۴ را هم می خواد قیمت درجه یک داشته باشه دروغ میگند سود کلان می برند

  21. مرزا رو برای زیارت خوب میتونن باز کنن ولی برای صادرات محصولات نه

  22. همش دروغه سر زمین کیلویی ده تومن اون سه تومن پس زده درجه سه هست

  23. امیر که برا خودش محاسبه کرده و نوشته هر هکتار ۳۰۰ تن خربزه برداشت میکنه باید بهش بگم تو اصلا میدونی خربزه چیه که میگی ۳۰۰ تن .اصلا فرق تن و کیلو میدونی.خوبه ننوشتی ۳۰۰۰ تن براشت میکنه

  24. اگر بازار کشاورزی رو دست امثال میر سلیم .. و ….چنتا دیگه امسال اسحاق جهانگیری بدن که سود خوبی داشته باشن حتما هر سال کشاورزی هم سودهای کلا خواهد داشت،چون از وقتی که بازار آشغال سازی (خودرو سازی)و بازار مسکن دست این بی … و دلالانشون تو مجلس افتاد سودهای کلا به جیب زدن هر نماینده مجلس چنتا خونه لوکس و ماشین لوکس داره و نهایتا بنگاه معاملات خودرو و اطرافیانشون به واسطه خودشون چندین خونه که برای به هم زدن بازار مسکن و خودرو در پست دارن و هیچ وقت ضرر نکردن و نخواهند کرد
    اگر بازار محصولات کشاورزی هم یکی از این … دست بگیرد کشاورز زحمت کش دچار ضرر نخواهد شد چون اگر ضرر کنن نمایندگان مجلس ضرر میکنن و نمایندگان هم هیچ وقت نمیزارن ضرر طرفشون بیاد

  25. کاشت هر گیاهی که آب زیاد مصرف دارد در فارس و در ایران اشتباه بزرگ هست و کشور رو به نابودی می‌کشه. عجیبه همچنان این محصولات رو می‌کارند و دولت هم اجازه می دهد!
    شهرداری هم از اون طرف با کاشت چمن منابع آبی رو نابود می‌کنه و هیچ کس هم کاری نمیکنه

  26. با سلام.
    تا زمانی که کشاورزان اتحادیه نداشته باشند.همین آش هست و همین کاسه.
    دولت به تنهایی نمی تواند همه تولیدات کشاورزی کنترل کند.چون کشاورزان مختار هستند. و هر نوع محصولی دوست داشته باشند کشت می کند .و بیشتر تابع درآمد محصول سال قبل می باشند.
    هر چند که در سالهای اخیر سیاست و برنامه کشت محصولات جالیز و صبفی جات از طریق جهاد کشاورزی برنامه ریزی می شود.
    بیشتر خود کشاورزان هستند که تصمیم گیرنده هستند.
    تا زمانی که کشاورزان نخواهند تابع یک سیاست کشت در قالب یک تشکل نباشد.
    هرساله همین روند ادامه خواهد داشت.
    البته قدرت خرید مردم هم باید در نظر گرفت که در سالهای اخیر قدرت خرید بسیار پایین امده است.
    وظیفه حاکمبت ،حمایت ،هدایت و نظارت هست.
    انشاالله با حمایت وزارت کشاورزی، شاهد شکوفایی کشاورزی پایدار، بافعال کردن اتحادیه کشاورزان توسط خود کشاورزان در سطح کشور باشیم .تا در سالهای آتی از این سردرگمی کشاورزان زحمت کش فارغ بشویم.

  27. با سلام
    مشکل تولید مازاد محصولات کشاورزی باید به دست خود کشاورزان حل بشود.
    تا زمانی که کشاورزان اتحادیه نداشته باشند.همین آش هست و همین کاسه.
    دولت به تنهایی نمی تواند همه تولیدات کشاورزی کنترل کند.چون کشاورزان مختار هستند. و هر نوع محصولی دوست داشته باشند کشت می کند .و بیشتر تابع درآمد محصول سال قبل می باشند.
    هر چند که در سالهای اخیر سیاست و برنامه کشت محصولات جالیز و صبفی جات از طریق جهاد کشاورزی برنامه ریزی می شود.
    بیشتر خود کشاورزان هستند که تصمیم گیرنده هستند.
    تا زمانی که کشاورزان نخواهند تابع یک سیاست کشت در قالب یک تشکل نباشد.
    هرساله همین روند ادامه خواهد داشت.
    البته قدرت خرید مردم هم باید در نظر گرفت که در سالهای اخیر قدرت خرید بسیار پایین امده است.
    وظیفه حاکمبت ،حمایت ،هدایت و نظارت هست.
    انشاالله با حمایت وزارت کشاورزی، شاهد شکوفایی کشاورزی پایدار، بافعال کردن اتحادیه کشاورزان توسط خود کشاورزان در سطح کشور باشیم .تا در سالهای آتی از این سردرگمی کشاورزان زحمت کش فارغ بشویم.

  28. خدا.. کنه کسانی که.. دروغ می دن شما اگر مرد هستین باید به عدالت رفتار کنید الان زمین خدارو رها کردین دام رو رها کردین بفکر آب و غذا دام نیستید چطوری شماها خدا پرست هستید ولی هیچ فکری بحال این زمین و دام مظلوم نیستید فقط بفکر بهشت و آخرت هستید؟؟؟
    الانم همین کشاورز اگر نبود شما چطور زندگی می کردین؟؟؟
    زمین یعنی زندگی راه زنده بودن ماست اگر نباشه دیگه با ما باید قهر کنه بخواطر ظلمی که بهش شده
    الانم خربزه توی بندرعباس کیلویی۴۰هزار تومن هست و می فروشن شماها عربستان رو مسخره می کردین که میوه نصفه می فروشن ولی دلیلش اینه که میگن دوست داریم میوه خوب و رسیده ببینن ملت و بخرن و ازش لذت ببرن و حتی می گن اسرافکاری نمیشه و هرکس از هر میوه بخواد می تونه راحت بخوره به اندازه توان…
    وای بحال حیوانات و اهل طبیعت که اونا هم فریاد رسی ندارن وقتی صدای ما در اومده اونها چی می گن اونام بندگان خدا هستن مگر ندیدن گذشتگان که حتی پرندگان به کمک کعبه اومدن و خانه خدارو از دشمنان نجات دادن و حتی عنکبوت حصار دروازه در ورودی غار کرد حضرت محمد رو نجات داد و حتی خیلی چیزای دیگه هستن و جامعه مدیون طبیعته اگر زمین قهر کنه که کرده و بهش ظلم سنگینی کردن چرا ازش طلب ببخشش نمی کنید

  29. سلام ،تمام نتیجه بی تدبیری و نظارت دولت هست،یا تولید کننده متضرر هست یا مصرف کننده ،هیچ وقت هم درست نمیشه و نخواهد شد ،حیف آب و حیف از صد زحمت.

  30. بهتره بگیم حقشون است. منابع زیر زمینی به..کشیدند واین عاقبت طمع است میخوان یک شبه میلیاردر شوند.

  31. این گفته هر هکتاری تقریبا ۳۰ تن خربزه میده ،۸ هکتار معادل ۲۴۰ هزار کیلو میشه، که اگر قیمت ۵ تومن بخرن تو سه ماه میشه یک میلیاردو دویست که اگر ۹۶۰ میلیون هزینه رو کم کنیم میشه ۲۴۰ میلیون سود تو سه ماه، اگر چهار تومن بفروشه میشه همون پولی که خرج کرده بدون سود ،بازم ضرر نکرده، تو جامعه الان اگر ضرر نکنی هم بازم خوبه، ولی واقعا اگر زیر چهار تومن فروش بره، باید تاسف خورد چطور تو خود شیراز کیلویی تا ۲۰ تومن هم فروش میره

  32. این مشکل با اینکه مرزها را باز کنند و صادرات و زهر مار حل شدنی نیست ممکن است مسکن باشد ولی سال دیگر همینطور، مگر اینکه مسولین فعلی که سواد و عرضه ندارند کنار روند و مسولین با عرضه روی کار بیاییند و کشور را از حالت دلالی بیرون بیاورند با این کار هزینه تولید پایین می آید و کشاورز کمتر ضرر می کند متاسفانه تراکتور دار کشاورز نیست، سم فروش مدرک سم فروشی ندارد بلکه سرمایه دار است از مدرک کسی که گیاه پزشکی دارد استفاده کرده مغازه سم و کود باز کرده، دلال خریدار است و محصول ارزان خریده و دست به دست می شود تا به دست مشتری برسد اینها و چندین عامل دیگر باعث این است که این افراد دست در جیب کشاورز بدبخت داشته باشند و به فکر منفعت خود باشند و روز به روز قیمت سم و کود و بذر و خیش بالا رود و محصول بدبخت کشاورز برعکس افت قیمت داشته و خرج و دخل با هم همخوانی نداشته و مسولین بی کفایت هم بی خیال عالم.

  33. خدا یا نمی دونم چی بگم
    ما خودمون پرتقال داریم تو استان فارس بعد از ما زیر نصف قیمت اونم با منت می خرند
    هزینه قسط آب ، هزینه کود ها و..
    نهایتا هیچی نمی مونه
    حالا اینا بکنار خشکسالی شده نصف درخت هامون خشک شدن
    اینا هم که موندن ، همه اش می ترسیم خشک بشه

  34. کشاورز بیچاره این همه زحمت میکشه آخرش سودش توی جیب اون دلال و مغازه دار از خدا بی‌خبر میره، از میدان ۱۰ میخره میاره مغازه میده ۲۰ نظارت هم صفر

  35. آخه … همچین مسولین بی کفایتی….خربزه در شهر ما کیلویی ۲۰ هزار تومن داره فروش میره .بی وجدان ها این چه نظارتی هست سه تومن سهم کشاورز فلک زده و هفده هزار تومنش سهم دلال.

  36. انصافا بی تدبیری دولت رئیسی در حق کشاورزان دیگه حد و حصری نداره. اون از قیمت گندم که امسال هیچ کشاورزی سود عایدش نشد گندمی که در هیچ کدام از کشورهای همسایه کمتر ۲۰ تومان نیست تا گندم ۳۵ تومانی عراق حالا بماند که هزینه تولید در کشور ما به مراتب بالاست. اینم از صیفی کاران جنوب. کنترل تورم رو آقای رئیسی از تولیدات داخل که آسان‌تر و بی دردسر تره شروع کرده. البته بجز خودروسازان و سایر تولیدات دولتی و نیمه دولتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا