چگونه ارده اصل و با کیفیت را تشخیص دهیم؟

از ارده کنجد استفاده‌های بسیاری می‌توان کرد، از کاهش وزن تا پیشگیری از برخی بیماری‌ها یا بهبود آن‌ها.

برای لذت بردن از یک ارده‌ی باکیفیت کافیست نکاتی را بدانید که با استفاده از آنها بهترین ارده را تهیه کنید.برای دانستن این نکات تا انتهای آن مطلب با ما همراه باشید.

نوع کنجد بکار رفته در آن

حتما قبل از خرید، از فروشنده یا تولید کننده بپرسید که از چه نوع کنجدی استفاده کرده است؟ این سوال اینقدر مهم و اساسی هست که به نظر ما قبل پرسیدن قیمت ارده ابتدا نوع کنجد بکار رفته در آن را مشخص کنید. بطور کلی می توان کنجد های موجود در بازار ایران را به دو دسته کنجد ایرانی و کنجد خارجی(پاکستانی،افعانی و لیبی) تقسیم کرد. کنجد ایرانی قیمت و کیفیت بالاتری نسبت به کنجد خارجی برای تهیه ارده کنجد دارد. بر همین اساس ارده کنجد ایرانی کیفیت بهتری نسبت به نمونه های خارجی خود دارد.(البته قیمت بالاتری هم دارد)

طعم ارده

طعم ارده تقلبی معمولا تلخ و غیر قابل تحمل است، اما ارده اصل و مرغوب طعمی گس دارد و تلخی آن شما را آزار نمی‌دهد. پیش از خرید ارده حتما از فروشنده بخواهید که مقداری از آن را جهت تست در اختیار شما قرار دهد.

رنگ ارده کنجد 

عوامل زیادی مانند تاریخ تولید آن بر روی رنگ ارده تاثیر دارد و نمی توان رنگ ارده را بعنوان یک شانسه مستقل برای شناسایی ارده کنجد خالص و مرغوب حساب کرد؛اما رنگ ارده کنجد بر اساس نوع کنجد بکار رفته و نوع ارده باید بین رنگ کرم روشن تا قهوه ایی روشن باشد.

بوی ارده

بوی ارده نیز یکی از فاکتورهای تشخیص ارده اصل است. پیش از خرید ارده، حتما آن را بو کنید؛ اگر بوی کهنگی یا نامطبوعی حس کردید، به هیچ وجه آن را نخرید. بوی ارده اصل بسیار مطبوع است و رایحه‌ی ملایم کنجد را به همراه دارد.

به طور کلی این موضوع را به یاد داشته باشید که یکی از تفاوت های ارده اصل با تقلبی، کنجد آن است. اگر ارده شما از کنجد مرغوب و باکیفیت تهیه شده باشد، ارده‌ای که از آن به دست می‌آید، نیز مرغوب و مطبوع است. در غیر این صورت کیفیت خوبی ندارد و نباید آن را تهیه کرد.

غلظت ارده

غلظت ارده اصل، متوسط است، یعنی نه آنقدر شل است که مثل آب روان حرکت کند و نه زیاد سفت است که نتوان آن را به هم زد.البته این نکته را در نظر داشته باشید که ارده اگر برای مدتی کنار بماند و از آن استفاده نشود روغن آن بالاتر قرار گرفته و مایه‌ی کنجد آن ته نشین می‌شود. این نشان دهنده‌ی تقلبی یا بی‌کیفیت بودن ارده نیست، بلکه خاصیت روغن این است که سبک‌تر بوده و در ظرف، بالاتر می‌ایستد.

 

مطالب مرتبط

طرز تهیه حمص یا هوموس یک غذای عربی با طعم عالی

نظرات