رازهای معجزه آسای مثبت اندیشی در زندگی روزانه را بدانید

  مثبت اندیشی یک رویکرد ذهنی و عاطفی است که بر درخشندگی زندگی تمرکز دارد. کسی که مثبت می‌اندیشد، شادی، سلامتی و موفقیت را پیش بینی می‌کند و معتقد است که می‌تواند بر هر مانع و دشواری غلبه کند. بسیاری از افراد به مفهوم مثبت اندیشی اعتقاد نداشته و آن را بی تأثیر می‌دانند. بر […]

 مزایای معجزه آسای مثبت اندیشی در زندگی روزانه

مثبت اندیشی یک رویکرد ذهنی و عاطفی است که بر درخشندگی زندگی تمرکز دارد. کسی که مثبت می‌اندیشد، شادی، سلامتی و موفقیت را پیش بینی می‌کند و معتقد است که می‌تواند بر هر مانع و دشواری غلبه کند. بسیاری از افراد به مفهوم مثبت اندیشی اعتقاد نداشته و آن را بی تأثیر می‌دانند. بر عکس، برخی از افراد از مثبت اندیشی استفاده کرده و آثار مطلوب آن بر زندگی‌شان را حس می‌کنند. شاید شما هم در دوره‌های مختلف زندگی خود تلاش کرده‌اید که مثبت اندیش باشید، اما بعد از چندی مشکلات آن چنان به شما فشار می‌آورند که نمی‌توانید تفکرات منفی را از خود دور کنید.

به گزارش اول فارس ، اغلب افراد به ما می‌گویند که همیشه این امکان وجود دارد از تفکر مثبت در زندگی روزمره به نفع خود استفاده کنیم.اما توجه به این نکته مهم است که ما نمی‌توانیم از رویدادهای منفی و آسیب‌زا یا احساساتی که درباره آنها داریم،اجتناب کنیم.

مثبت اندیشی چه فواید و اهمیتی دارد؟

مثبت اندیشی از جمله مهم‌ترین مهارت‌های زندگی است که ارتباط مستقیمی با برآورده شدن خواسته‌ها و رسیدن به موفقیت دارد. در بسیاری از تحقیقات قدرت افکار بر ابعاد مختلف زندگی فردی مشخص شده است. بیماران سرطانی که با تفکر مثبت توانسته‌اند از مرگ نجات یابند، به ما نشان می‌دهند با غلبه بر فکر می‌توان به غیر ممکن‌ها نیز دست یافت. در ادامه علت‌های اهمیت مثبت اندیشی را بررسی کرده‌ایم.

۱. رسیدن به خلاقیت و ارتقا از فواید مثبت اندیشی

منفی بینی و منفی سازی علاوه بر این که ذهن را مسموم می‌کند، قدرت عملکرد مفید و مؤثر را از فرد می‌گیرد. هر گونه اهمال کاری یا تنبلی یا نداشتن اقدام برای تغییر، ریشه در همین پیش ذهنیت‌های منفی به امور دارد. تغییر نگرش و کسب دیدی مثبت توان پیدا کردن راه حل‌های خلاقانه برای ارتقا و رشد را فراهم می‌کند. اگر می‌خواهید در رسیدن به اهداف و برنامه‌هایتان با قدرت بیشتری به پیش روید و احتمال کسب موفقیت‌ها را برای خود بالا ببرید اولین مرحله داشتن نگرشی مثبت است.

۲. بهبود عملکرد

مثبت اندیشی قدرت انگیزه را بالا می‌برد. انگیزه بالا توان رویارویی با مسائل را فراهم می‌آورد. برای رویارویی با مسائل، تنها مثبت اندیشی است که میل به ترمیم و امید به توان ایجاد تغییر را ممکن می‌سازد. قدرت تصمیم گیری، اقدام به  عمل و میل به پیشرفت کارها و در نهایت بهبود هر گونه عملکردی در گرو داشتن نگرشی مثبت است.

۳. اهمیت مثبت اندیشی در کاهش استرس

هر چه ذهن به تغدیه از افکار منفی عادت کرده باشد بیشتر دستخوش تجربیات استرس زا می‌شود. برداشت منفی از رویدادها و پیش ذهنیت منفی نسبت به آن‌ها فرد را مرتبا در جایگاه ضعف قرار می‌دهد. با این روش فرد اغلب قدرت اراده خود را نادیده گرفته و کنترل اوضاع را در دست امور بیرونی می‌داند.

این شرایط همراه با تجربیات تنش زا خواهد بود. اما فرد مثبت نگر انتظارات مثبتی هم از پیشامدها دارد و هم بر توان خود برای پیشبرد کارها امیدوارتر است. به علاوه همین انتظار، سطح استرس او را نسبت به امور کنترل ناپذیر پایین می‌آورد.

۴. بهبود وضعیت جسمانی از آثار مثبت اندیشی

هر چه ذهن در وضعیت آرامش و ثبات باشد و کمتر دستخوش نوسانات هیجانی شود وضعیت سلامت جسمانی هم مناسب‌تر خواهد بود. در تعقیب دستاورد مثبت اندیشی در جهت کاهش استرس سیستم دفاعی بدن هم با کیفیت بهتری عمل می‌کند و علاوه بر آن آرامش جسمانی و روانی بیشتری را برای فرد به دنبال دارد.

۵. تاب آوری

یکی از مهمترین دستاوردهای مثبت اندیشی تاب آوری است. انتظارات مثبت و نگرش‌های مثبت، ذهن را آماده تجربیات بهتر قرار می‌دهد. همین جهت گیری ذهنی تاب آوری در برابر رویدادهای سخت و ناگزیر را  بدون تحمل فشار زیاد، فراهم می‌کند.

۶. اهمیت مثبت اندیشی در زندگی شاد

زمانی می‌توانید معنای حقیقی شادی را تجربه کنید که بپذیرید سختی‌هایی در زندگی هست؛ اما شما می‌توانید از آن‌ها عبور کرده و شرایط بهتری را رقم بزنید. امید به تغییرات در سایه داشتن نگرش مثبت یک زندگی پویا و پر دستاورد می‌سازد که می‌تواند زمینه ساز تجربه یک زندگی شاد شود. زمانی که مثبت اندیشی و خوش بینی سلامت روان شما را تأمین می‌کند و به دنبال آن شرایط رسیدن به خوشحالی و شادی در زندگی را فراهم می‌کند.

۷. داشتن روابط موفق تر

گوش به زندگی در روابط و منفی نگری نسبت به این که دیگران آسیب زننده هستند امکان ساخت یک رابطه موفق را می‌گیرد. هر گاه یاد بگیرید که نسبت به آدم‌ها خوش بین باشید و با همین خوش بینی هم اقدام به ایجاد روابط کنید؛ کمتر دستخوش سوء تفاهم‌ها هم خواهید شد.

۸. معنی داری زندگی

شما نمی‌توانید برای زندگی تان معنایی خلق کنید مگر این که زندگی را به عنوان صحنه هنرمندی خود باور کنید و با مثبت اندیشی هایتان به جنبه‌های مختلف آن رنگ دهید. معنای هر کسی در زندگی معطوف به دید روشنی است که او با مثبت نگری می‌تواند بسازد.

 مثبت اندیشی به ما یاد می‌دهد که همیشه می‌توان پیشرفت کرد و از تجربیات دشوار خود درس گرفت.

قدرت فکر

ما اغلب اوقات قدرت ذهن خود را دست کم می‌گیریم ولی همین عامل است که باعث می‌شود روزهای خود را با انرژی یا بی‌حوصلگی شروع کنیم.شاید این برای افرادی که خود را واقع گرا می نامند چندان قانع کننده به نظر نرسد.اما باید توجه داشت که قدرت فکر و داشتن ایده در سالیان دراز باعث شده است که انسان دست به اختراعات و اکتشافات بزرگ بزند.زمانی که انسان کاری را انجام می‌دهد،به این دلیل است که باور دارد می‌تواند این‌کار را با موفقیت به پایان ببرد.پس تا زمانی که فکر ما در جهت مثبت باشد،موجبات پیشرفت و سعادت ما را فراهم می‌کند ولی اگر افکار ما منفی باشد،جلوی پیشرفت ما را می‌گیرد و نمی‌گذارد که به هدفمان برسیم.

افکار منفی

غرق شدن در افکار منفی راحت‌ترین کار است و به همین دلیل بعضی از انسان‌ها دوست دارند منفی بافی کنند.گوش کردن اخبار در مورد اتفاقات مختلفی که در جهان رخ می‌دهد،باوجود این‌که باعث آگاهی ما نسبت به اتفاقات روزانه می‌شود ولی ذهن ما را پر از افکار منفی می‌کند.این اتفاق در زمانی که شکایت دیگران را می‌شنویم هم رخ می‌دهد.افکار منفی می‌تواند ما را به سمت تنش،عصبانیت و نگرش بد به زندگی سوق دهد و همین باعث می‌شود که در زندگی با مشکلات زیادی روبه‌رو شویم.

مثبت اندیشی

برای این‌که در زندگی به خوشبختی و شادی برسید باید نسبت به اتفاقات خوش‌بین باشید و نیمه پر لیوان را ببینید.برای تثبیت افکار مثبت در ذهن شما باید این‌ کارها را انجام دهید:

موفقیت خود را در کوتاه مدت،میان مدت و بلند مدت تجسم کنید

هر روز جملات تاکیدی مثبت را تکرار کنید

با شکوفا کردن استعداد‌هایتان عزت نفس خودتان را تقویت کنید

استفاده از افکار مثبت برای مقابله با تظاهرات افکار منفی

مزایای معجزه آسای مثبت اندیشی در زندگی روزانه

تمرینات و راه‌های افزایش مثبت اندیشی در زندگی

ذهن به دو بخش خود متفکر و خود مشاهده گر تقسیم می‌شود. به این معنی که شما نمی‌توانید جلوی ورود افکارتان را بگیرید، خود متفکر دائم در حال پخش داستان‌های مختلف در درون ذهن شماست. اما شما با خود مشاهده گر می‌توانید انتخاب کنید که به کدام افکار توجه کنید. برای رسیدن به چنین مهارتی نیاز به تمرین دارید. مثبت اندیشی به نوعی توجه به افکار و رویدادهای خوشایند تعریف می‌شود. در ادامه به برخی راه‌هایی که به مثبت اندیشی کمک می‌کند پرداخته‌ایم:

۱.مدیتیشن

بزرگ‌ترین مزیت مدیتیشن این است که به شما امکان می‌دهد با زمان حال ارتباط برقرار کرده و مهمتر از همه،نسبت به افکارتان آگاه باشید.این باعث می‌شود که گذشته را رها کنید و نگران آینده نباشید.اگر مدیتیشن را به یک عادت روزانه تبدیل کنید کم‌کم احساس بهتری خواهید داشت و ذهنتان مملو از افکار مثبت می‌شود.

۲.در یک دفترچه احساسات خود را بنویسید

داشتن دفتر خاطرات احساسی می تواند به مثبت اندیشی شما کمک کند چون می‌توانید در هر زمان به آن رجوع کنید و ببینید در موقعیت‌های مختلف،چه احساسی داشته‌اید،چقدر از احساساتتان منفی بوده است.در این مواقع اغلب متوجه می شوید که بیش از حد بدبین هستید و این باعث می‌شود که شما بتوانید نگرش خود را تغییر دهید.

۳.ساختن تابلوی اهداف و دستاوردها

شما می توانید یک تخته کوچک یا تخته سیاه در محل کار خود یا در اتاق غذاخوری خانه قرار بدهید و روی آن،چیزهایی را بنویسید که می‌خواهید بهشان برسید.باید به این نکته توجه داشت که اهداف شما باید واقع‌بینانه باشد برای مثال:تعمیر باغ،ده کیلومتر دویدن،کاهش پنج کیلوگرم وزن،یادگیری رقص تانگو،نوشتن یک کتاب یا یادگیری طرز تهیه لازانیا.می‌توانید همه چیزهایی را که برای رسیدن به هدف نیاز دارید در یک طرف یادداشت کنید.همچنین می‌توانید هر از چند گاهی آنچه را که برای رسیدن به هدفتان به دست آورده‌اید اضافه کنید به عنوان مثال:امروز پنج کیلومتر دویدم یا یک دسته گل یاسمن خریدم.علاوه‌بر این می‌توانید برای خودتان عبارات انگیزشی که حالتان را خوب می‌کند بنویسید.

۴.هر روز یک هدیه کوچک برای خود بگیرید

تمرین دیگری که می‌توانید هر روز برای تشویق به مثبت اندیشی انجام دهید،دادن یک هدیه به خودتان است.البته منظور از این هدیه،خرید یک لباس یا یک قطعه جواهر نیست بلکه در مورد چیزهایی است که اغلب اوقات به سادگی از آن عبور می‌کنید.به عنوان مثال،اگر شما نوشیدن چای و گوش دادن به موسیقی را دوست دارید،برای خود یک فنجان چای آماده کنید،ملودی مورد علاقه‌تان را بگذارید و آن دقایق را صرفاً برای نوشیدن چای و گوش دادن موسیقی اختصاص دهید.این تمرین باعث می شود قدردان چیزهای خوبی که در اطرافتان هستند،باشید و برای چند دقیقه افکار منفی را از خود دور کنیم.

۵.قدردانی کنید

قدردانی می‌تواند به ما کمک کند تا با افزایش محبت‌،افکار مثبت بیشتری داشته باشیم.این به این دلیل است که ذهن شما همیشه به دنبال تطابق بین آنچه احساس می‌کنید و آنچه فکر می‌کنید،است.بنابراین وقتی غمگین هستید،به چیزهایی فکر می‌کنید که ناراحتتان می‌کند و وقتی خوشحال هستید فقط به چیزهایی فکر می‌کنیم که ما را خوشحال می‌کنند.به همین دلیل است که هر روز صبح وقتی از خواب بیدار می‌شوید،باید یک دقیقه را برای تشکر از چیزهای خوبی که در زندگی‌تان دارید اختصاص دهید.به همین ترتیب،در شب هم باید برای اتفاقات خوبی که در طول روز برایتان رخ داده است،از خدا تشکر کنید.

۶. جملات تاکیدی صبحگاهی و شبانه

افکار ما با کلمات و جملات ساخته می‌شود. جملات منفی فضای ذهن را مسموم می‌کند. هر چه یاد بگیریم ذهن را با داده‌های مثبت تغذیه کنیم شیوه عملکرد آن را تقویت خواهیم کرده ایم. برای این منظور دقایق اولیه بیداری و شب‌ها پیش از خواب که ذهن در حالت پذیرش و تلقین پذیری بیشتری است جملات تاکیدی مثبت را تکرار کنید؛ مثل «امروز روز درخشانی خواهد بود؛ من قادر به انجام هر کاری که تصمیم بگیرم هستم؛من توانمندم».

۷. معاشرت با مثبت اندیشان

نشست و برخاست با افرادی که پر از واگویه‌های منفی نیستند و بالعکس با شیوه‌های نگرش مثبت فعالیت دارند؛ بر نوع عملکردهای انتخابی و تصمیم گیری‌های زندگی شما تاثیر دارند. فضاهای مثبت می‌تواند از یکی به دیگری انتقال یابند و از راه یادگیری مشاهده ای سبک زندگی مثبت نگرانه ای را رقم زنند.

۸. شکرگزاری مهم‌ترین چیز در پرورش مثبت اندیشی

این که نسبت به آن چه دارید حس قدردانی داشته باشید و این حس را در خصوص کل زندگی و روابطتان حفظ کنید در کسب یک چشم انداز مثبت به وقایع موفق خواهید بود. هر چه را که جزء برکات و نعمات زندگی خود می‌دانید، هر روز با خود مرور کنید.

۹. تصویر سازی‌های مثبت

عملکردهای ما تحت تاثیر ذهنیات و احساسات ما خواهد بود. یکی از روش‌های موثر برای داشتن نگرش مثبت دقت در تصویرسازی‌های ذهنی است. در ذهنتان آنچه را می‌خواهید به تصویر بکشید و آن را پر از لحظات شاد و موفق کنید. این تصویر سازی‌ها عملکرد ما را برای اقدامات موثر در جهت اهدافمان تنظیم می‌کند و آن را آماده پذیرش و جذب موقعیت‌های مثبت می‌سازد.

۱۰. تجربه زندگی در حال و رسیدن به مثبت اندیشی

اغلب استرس‌ها و واگویه‌های منفی ذهنی حاصل زندگی در گذشته یا ترس از آینده است.  تجربه گر زندگی جاری در لحظه حال بودن ما را از گذشته ای که دیگر وجود ندارد و آینده ای که هنوز محقق نشده می‌رهاند و نگرش مثبت را تقویت می‌کند. بسیاری از افراد هر چه تلاش می‌کنند نمی‌توانند در حال زندگی کنند و افکار منفی را از خود دور کنند.

۱۱. پذیرش مشکلات و حل آن‌ها

پیش از آن که به حل مشکلات بپردازید لازم است آن‌ها را بپذیرید و از آن‌ها فرار نکنید. در صورتی که توانایی کنترل افکار خود را ندارید و به دنبال آن چالش‌هایی را در ارتباط با دیگران، شاد بودن، تصمیم‌گیری و به طور کلی انجام کارها تجربه می‌کنید، بهتر است بپذیرید که خودتان منشأ این مشکلات هستید و مشکلات درونی خود را قبول کنید. زمانی که کنترل زندگی خود را به دست بگیرید و مدام از شرایط زندگی گلایه نکنید، موفق خواهید شد تا به حل تعارضات بپردازید.

۱۲. بخشیدن خود

ذهن انسان تمایل دارد بیش از اندازه در مورد گذشته و آینده تفکر کند. به همین خاطر اغلب دچار احساس گناه ناشی از خطاهای گذشته می‌شوید. خود را ببخشید و فکر کردن به خطاهای گذشته را کنار بگذارید. در عوض سعی کنید مدام موفقیت‌های خود را در ذهن مرور کنید. مهم نیست این موفقیت‌ها چقدر کوچک باشند، فکر کردن در مورد آن‌ها احساسات مثبتی را در شما ایجاد می‌کند و در تقویت مثبت اندیشی مؤثر است.

۱۳. صحبت نکردن در مورد اتفاقات ناگوار و نگرانی‌ها

توجه بیش از حد به اتفاقات ناخوشایند و صحبت کردن مداوم در مورد نگرانی‌ها و مشکلات آن‌ها را در ذهن شما بزرگتر جلوه می‌دهند و افکار منفی را تقویت می‌کنند. توجه خود را به مسائل مثبت معطوف کنید و مدام به دنبال اخبار منفی و پیگیری حوادث منفی نباشید.

۱۴. انجام دادن کارهای لذت‌بخش

ممکن است در زندگی خود مشغله‌های بسیاری داشته‌باشید؛ لازم است زمان‌هایی را برای خوشگذرانی و انجام کارهایی که دوست دارید انجام دهید، اختصاص دهید. نداشتن فرصت‌های لذت بخش در زندگی عملکرد شما را تضعیف می‌کند و باعث افزایش افکار منفی می‌گردد.

۱۵. افزایش اعتماد به نفس

اعتماد به نفس ارتباط مستقیمی با مثبت اندیشی دارد؛ زمانی که به خود اعتماد می‌کنید، در واقع افکار مثبتی نسبت به خود دارید و باورهای مثبتتان عملکرد شما را بهبود می‌بخشد. حتی اگر بسیاری از کارها را اشتباه انجام داده‌اید، دست از تلاش برندارید و به توانایی‌های خود اعتماد کنید.

فواید مثبت اندیشی

روانشناسان معتقدند که منشا همه بیماری‌ها به دلیل نگرش‌های سمی و درد عاطفی به وجود می‌آیند.همچنین آن‌ها اعتقاد دارند که تفکر منفی نقش مهمی در ایجاد سرطان دارد.شواهد نشان می‌دهند که مثبت اندیشی می تواند تأثیر مستقیمی در کاهش استرس،نگرانی روزانه،بهبود امید به آینده،کیفیت خواب و رفاه و شادی انسان‌ها دارد.

در سال های اخیر، پژوهشگران نشان داده اند که ذهن انسان می تواند تاثیر بسیار زیادی بر بدن او بگذارد. سیستم ایمنی یکی از موارد بی شماری است که افکار و رفتار شما می توانند تاثیر به سزایی بر آن داشته باشند. طی یک پژوهش، محققان به این نتیجه رسیدند که فعالیت بخش های مختلف مغز که ناشی از افکار و احساسات منفی اند سبب می شوند بدن در برابر واکسن آنفولانزا واکنش ایمنی ضعیف تری نشان دهد.

سرانجام ، با توجه به مطالب فوق ، منطقی است که زندگی مثبت اندیشان بهتر به نظر برسد. یک مطالعه قابل توجه بر روی بیش از ۶۰۰ بیمار بیمارستانی در دانمارک نشان داد که افرادی که خلق و خوی مثبت بیشتری دارند نزدیک به ۶۰٪ بیشتر احتمال دارد که حداقل پنج سال دیگر زندگی کنند.

بنظر می رسد برخی از فوایدی که مثبت اندیشی برای سلامتی دارد به این واقعیت مربوط است که مثبت اندیشان علاقه بیشتری به خوردن غذاهای سالم دارند ، به طور منظم ورزش می کنند و اقدامات پیشگیرانه بهداشتی را انجام میدهند.

به عنوان مثال ،  اخیر یک مجله پزشکی  ارتباط بین خوش بینی و سطوح بالاتر کلسترول خوب را مستند کرده بود ، ممکن است با این علاقه به زندگی سالم توجیه شود.

همین فرضیه می تواند برای این واقعیت  که مثبت اندیشان از حملات قلبی کمتری رنج می برند هم آورده شود. این افراد تقریباً ۹٪ کمتر دچار سکته مغزی می شوند.

تست هوش| سگ پنهان را در کمتر از ۱۰ ثانیه پیدا کنید

سایر مزایای تفکر مثبت عبارتند از: 
– کیفیت بهتر زندگی
– سطح بالای انرژی
– برخورداری از سلامت جسمی و روانی بیشتر
– بهبودی سریع تر پس از جراحات و بیماری ها
– ابتلای کمتر به سرماخوردگی
– میزان کمتر افسردگی
– مدیریت بهتر استرس و حل مسئله
– امید به زندگی بیشتر
مثبت اندیشی یک چراغ جادو نیست و مشکلات را ناپدید نمی کند. بلکه باعث می شود مسائل قابل حل تر و قابل مدیریت شوند.

شما هم نظرتان را برای ما بنویسید

مطالب مرتبط

براساس تحقیقات جدید: استفاده طولانی‌مدت از شبکه‌های اجتماعی باعث افسردگی، اضطراب و استرس نمی‌شود

بلایی که استرس بر سر پوستمان می آورد!

آرتروز مفاصل؛ مهمان همیشگی فرد مبتلا به بی‌خوابی و استرس+روش‌های درمان

نظرات