چگونه متوجه درگیر شدن ریه خود با کرونا شویم؟

 صدا و سیما :کرونا بیماری‌ای است با علائم گسترده و در ماه‌های اخیر مشخص شده این ویروس بسیاری از ارگان‌های بدن و دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد،نکته اینجاست که این درگیری دستگاه تنفسی در برخی موارد با علامت بالینی و در برخی موارد بدون علامت بروز پیدا می‌کند! حال سوال این است که […]

 صدا و سیما :کرونا بیماری‌ای است با علائم گسترده و در ماه‌های اخیر مشخص شده این ویروس بسیاری از ارگان‌های بدن و دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد،نکته اینجاست که این درگیری دستگاه تنفسی در برخی موارد با علامت بالینی و در برخی موارد بدون علامت بروز پیدا می‌کند!

چگونه متوجه درگیری ریه هایمان به کرونا شویم؟

حال سوال این است که چطور باید بفهمیم ریه هایمان درگیر کرونا شده، یا نه؟
– شروع علائم بالینی مانند سرفه نشانه درگیری دستگاه تنفسی است.

– بطور معمول اگر فرد دچار سرفه شود یعنی دستگاه تنفسی او درگیر شده و اگر میزان درگیری بالا باشد علائم دیگری مانند تنگی نفس و احساس درد و سنگینی در قفسه سینه حادث می‌شود.
چگونه متوجه درگیری ریه هایمان به کرونا شویم؟
– هرچه میزان درگیری افزایش یابد، فرد در انجام فعالیت‌های معمول خود دچار مشکل شده و سرفه و تنگی نفس اجازه استراحت و فعالیت دیگری را به بیمار نمی‌دهد.

– در کنار این علائم، درصد اشباع اکسیژن خون که بوسیله دستگاه سنجیده می‌شود هم می‌تواند شاخصی برای تشخیص درگیری ریه باشد و این عدد نباید کمتر از ۹۳ یا ۹۴ درصد باشد.

– یکی دیگر از راه‌های تشخیص درگیری ریه هم استفاده از سی تی اسکن است که این روش تنها با تشخیص و تجویز پزشک قابل انجام است.

– در خصوص بیماری کرونا موارد زیادی داشته ایم که فرد علائم بالینی شدید داشته، اما درگیری ریه خفیف بوده و در مقابل موارد زیادی هم داشته ایم که علائم بالینی فرد خفیف یا بدون علامت بوده، اما درگیری ریه بالا بوده است.

چگونه متوجه درگیری ریه هایمان به کرونا شویم؟

– بطور مثال مواردی داشته ایم که برای انجام عمل جراحی وضعیت جسمانی فرد بررسی شده و بطور اتفاقی متوجه درگیری ریه فرد مبتلا شده ایم و این درحالی است که هیچگونه علائم بالینی در فرد مبتلا مشاهده نشده است.

– در حال حاضر برخی این نگرانی را دارند که چنانچه درگیری ریه در برخی افراد بدون علامت است چطور آن را تشخیص دهند و از کجا بفهمند ریه آن‌ها هم درگیر شده، یا نه که باید گفت جای نگرانی نیست، چون اینگونه درگیری‌های بدون علامت به تدریج بهبود می‌یابند.

– چنانچه درگیری‌های بدون علامت ریه شدت یابد قطعا وارد مرحله علامت دار می‌شود و به نحوی خود را نشان می‌دهد.

– برخی افراد جهت اطلاع از وضعیت ریه خود درخواست سی تی اسکن می‌دهند اما استفاده زیاد از سی تی اسکن یعنی قرارگیری طولانی مدت در معرض اشعه و این امر خود می‌تواند در درازمدت ایجاد مشکل کند.

– افراد باید به محض مشاهده علائم مشابه سرماخوردگی حتما به پزشک مراجعه کرده و درصورت داشتن علائم سرفه، تنگی نفس و … به پزشک متخصص عفونی یا ریه مراجعه و تشخیص در این زمینه را به پزشک بسپارند.
مطالب مرتبط

چطور بفهمیم سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا کرونا گرفته ایم ؟

نظر رئیس انستیتو پاستور درباره ورود سویه جدید کرونا به کشور : شایعه است

بالاگرفتن جنجال سی‌تی‌اسکن بیمارستان صفاشهر که می گویند از رده خارج است

نظرات