صدا و سیما :کرونا بیماریای است با علائم گسترده و در ماههای اخیر مشخص شده این ویروس بسیاری از ارگانهای بدن و دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار میدهد،نکته اینجاست که این درگیری دستگاه تنفسی در برخی موارد با علامت بالینی و در برخی موارد بدون علامت بروز پیدا میکند!
حال سوال این است که چطور باید بفهمیم ریه هایمان درگیر کرونا شده، یا نه؟
– شروع علائم بالینی مانند سرفه نشانه درگیری دستگاه تنفسی است.
– در کنار این علائم، درصد اشباع اکسیژن خون که بوسیله دستگاه سنجیده میشود هم میتواند شاخصی برای تشخیص درگیری ریه باشد و این عدد نباید کمتر از ۹۳ یا ۹۴ درصد باشد.
– در خصوص بیماری کرونا موارد زیادی داشته ایم که فرد علائم بالینی شدید داشته، اما درگیری ریه خفیف بوده و در مقابل موارد زیادی هم داشته ایم که علائم بالینی فرد خفیف یا بدون علامت بوده، اما درگیری ریه بالا بوده است.
– بطور مثال مواردی داشته ایم که برای انجام عمل جراحی وضعیت جسمانی فرد بررسی شده و بطور اتفاقی متوجه درگیری ریه فرد مبتلا شده ایم و این درحالی است که هیچگونه علائم بالینی در فرد مبتلا مشاهده نشده است.
– در حال حاضر برخی این نگرانی را دارند که چنانچه درگیری ریه در برخی افراد بدون علامت است چطور آن را تشخیص دهند و از کجا بفهمند ریه آنها هم درگیر شده، یا نه که باید گفت جای نگرانی نیست، چون اینگونه درگیریهای بدون علامت به تدریج بهبود مییابند.
– چنانچه درگیریهای بدون علامت ریه شدت یابد قطعا وارد مرحله علامت دار میشود و به نحوی خود را نشان میدهد.
– برخی افراد جهت اطلاع از وضعیت ریه خود درخواست سی تی اسکن میدهند اما استفاده زیاد از سی تی اسکن یعنی قرارگیری طولانی مدت در معرض اشعه و این امر خود میتواند در درازمدت ایجاد مشکل کند.