• 21 دی 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 131397

چگونه نان خرمایی خانگی خوشمزه درست کنیم؟ [+فیلم ]

نان خرمایی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه ایرانی است که همان طور که از نامش مشخص است با مغز خرما تهیه می شود. این شیرینی خوشمزه یک گزینه مناسب برای سرو در کنار نوشیدنی های گرم مثل چای می باشد. در این مطلب از سری مطالب آموزش آشپزی قصد داریم طرز تهیه‌ی نان خرمایی را به شما […]

در این مطلب از سری مطالب آموزش آشپزی قصد داریم طرز تهیه‌ی نان خرمایی را به شما آموزش دهیم که حتما باید امتحان کنید. این نان‌های خرمایی یک گزینه‌ی عالی برای میان‌وعده یا صبحانه در کنار یک استکان چای یا قهوه هستند که عطر و طعم بی‌نظیری دارند.

برای مشاهده آموزش شیرینی پزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان خرمایی در ادامه با اول فارس همراه باشید.

مواد لازم

مواد مقدار
آرد نان فانتزی ۲۰۰ گرم
مایه خمیر فوری یک‌ قاشق چای‌خوری
تخم‌مرغ یک عدد کامل و یک عدد سفیده
شیر یک چهارم پیمانه
شکر (یا عسل) دو قاشق غذاخوری( یا یک قاشق غذاخوری)
پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
زعفران دم کرده‌ی غلیظ یک قاشق غذاخوری
کره
نمک به مقدار لازم
خرما یک پیمانه
گردو نصف پیمانه
پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
پودر دارچین نصف قاشق چای‌خوری
گلاب یک قاشق غذاخوری
زرده‌ی تخم‌مرغ یک عدد
زعفران دم کرده یک قاشق چای‌خوری

مناسب: ۸ نفر

زمان پخت: ۶۰ دقیقه

طرز تهیه نان خرمایی

۱. برای درست کردن خمیر این نان خرمایی اول آرد نان فانتزی را با مایه خمیر فوری مخلوط کنید. مایعات نان خرمایی که شامل دو عدد تخم‌مرغ که یک زرده‌ی آن را برای رومال کنار بگذارید، شیر ولرم، شکر یا عسل است را باهم مخلوط کرده و به آرد اضافه کنید. خمیری که بدست می‌آید خمیر شلی نیست و به دست نمی‌چسبد. خمیر را کامل ورز دهید. این کار را می‌توانید هم با دست و هم با خمیر زن انجام دهید.

پودر هل و زعفران دم کرده‌ی غلیظ را هم به خمیر اضافه کنید. حالا طی دو مرحله کره هم دمای محیط را به خمیر خود اضافه کنید. نمک را هم در این مرحله به خمیر اضافه کنید. اگر خمیر را با دست ورز می‌دهید آن را مدام به سطح کار بکوبید. این کار کمک می‌کند تا گلوتن آن سریعتر فعال شود. با ورز دادن حالت کشسانی خمیر فعال می‌شود و خمیری یک‌دست با سطح صاف بدست می‌آید. روی خمیر را بپوشانید و برای یک ساعت اجازه دهید در یک جای گرم حجم بگیرد و حجم آن دو برابر شود.

۲.برای مواد میانی خرماها را از هسته جدا کنید. از هر نوع خرمایی می‌توانید استفاده کنید ولی بهتر است که از خرمای نرم و لطیف و گوشتی استفاده کنید. گردو، هل، پودر دارچین و گلاب را داخل میکسر بریزید و هم بزنید تا بافت آن خمیری و نرم شود.

۳.نیازی نیست پف خمیر را بگیرید. خمیر را وزن کنید و به چهار چونه تقریبا ۵۰ گرمی تقسیم کنید. روی چونه‌ها را بپوشانید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه استراحت کنند تا راحتتر باز شوند. چونه‌ها را بعد از استراحت با کمک وردنه یا دست باز کنید و از مواد میانی داخل آن قرار دهید. سپس دور تا دور خمیر را روی هم بیاورید. دقت کنید که روی خمیر آرد نپاشید در این صورت لایه‌ها راحت بهم نمیچسبند. یک مدل فرم‌دهی دیگر هم به این صورت است که خمیر را یک مقدار طویل‌تر باز کنید و از مواد میانی داخل آن قرار دهید و دو طرف خمیر را بهم بچسبانید. سپس برگردانید و با کاردک به قسمت‌های مساوی تقسیم کنید.

بیشتر بخوانید

۴.خمیرهای فرم داده شده را سینی فر روی کاغذ نسوز بچینید. نیازی به چرب کردن نیست فقط مقداری فاصله بین شیرینی‌ها بدهید. با هر وسیله‌ای که دوست داشتید روی خمیر را طرح بزنید. قبل از تخمیر نهایی زرده‌ی تخم‌مرغ را به همراه زعفران مخلوط کرده و روی خمیرها رومال کنید. روی خمیرها را نیم ساعت بپوشانید و استراحت دهید تا حجم بگیرند تا در فر ترک نخورند. بعد از تخمیر نهایی و پف کردن خمیر نیاز است دوباره رومال بزنید و کنجد یا سیاهدانه بپاشید. سپس نان خرمایی‌ها را داخل فری که از یک ساعت قبل با بالاترین حرارت داغ داغ کردید قرار دهید و دمای فر را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و با فن روشن برای ۱۵ دقیقه اجازه دهید زیر و روی نان رنگ بگیرد|منبع: دیجی کالا

مطالب مرتبط

نظرات