بانکها به منظور ارائه انواع خدمات بانکی باید هزینهای را از مشتریان دریافت کنند تا بتوانند حداکثر امنیت را برای داراییهای افراد به وجود بیاورند. این هزینهها یا به صورت مستقیم یا در قالب کارمزد و موارد دیگر از دارایی صاحب سپرده کسر میشود.
به گزارش اول فارس، خدمت صندوق امانات از جمله خدماتی است که بانکها به منظور حفظ داراییهای باارزش مجاز متقاضیان ارائه میدهند. طبق اعلام بانکهای مختلف، این خدمت باعث خواهد شد تا داراییها از انواع بلایای طبیعی و غیرطبیعی در امان باشند. هر بانکی برای ارائه خدمت صندوق امانت قوانین خود را دارد. بانک ایران زمین هم از جمله مجموعههایی است که این خدمت را به مشتریان واجد شرایط خود ارائه میدهد و برای این مسئله هم قوانین خاصی را در نظر گرفته است.
مدارک لازم برای دریافت صندوق اجارهای
همه اشخاص, حتی افراد بیسواد و روشندل هم امکان درخواست برای دریافت صندوق امانت را دارند. مشتریان باید برگ درخواست اجاره صندوق، عکس و دیگر اطلاعات هویتی را به بانک موردنظر ارائه دهد. ضمنا امضای قرارداد مذکور به همراه ارائه نمونه امضا هم ضروری است. بانک شرایط مشتری را بررسی کرده و در صورت امکان، صندوق اجارهای با قید شماره صندوقی که واگذار شده به مشتری اعطا میشود. دارنده صندوق این امکان را دارد در هر ساعت اداری به آن مراجعه کرده و پس از تکمیل و امضای پروانه ورود و تسلیم آن به مسئول مربوطه، از صندوق خود بازدید کند.
قوانین دریافت صندوق امانات بانک ایران زمین
در صورتی که فردی خواهان دریافت صندوق امانت از بانک ایران زمین باشد باید مواردی را در نظر بگیرد. طبق اطلاعات موجود در وبسایت این مجموعه، مدت اجاره صندوق یک سال کامل شمسی از تاریخ انعقاد قرارداد است. در صورتی که متقاضی خواهان تجدید آن باشد باید موافقت بانک را جلب کند. همچنین اگر متقاضی برای کمتر از یکسال خواهان این خدمت باشد، باز هم باید اجاره ۱۲ ماه را پرداخت کند.
اجاره بها و ودیعهای که بابت صندوق امانت بانک از متقاضیان گرفته میشود به صورت سالیانه تعیین و به افراد واجد شرایط ابلاغ خواهد شد. اگر متقاضی نتواند مبلغ اجاره بها را در موعد مقرر تامین کند، باید طبق قانون علاوه بر پرداخت اجاره بها، وجه التزامی تعیین شده از سوی بانک را هم بپردازد. البته بانک این حق را دارد که مبلغ تعیین شده را از موجودی حساب مشتری بگیرد.
مشتری ضمن پرداخت اجاره سالیانه، باید مبلغی را به عنوان ودیعه در اختیار بانک بگذارد. این مبلغ برای سپرده مال، سپرده بهای قفل و کلید و سپرده هزینههای احتمالی بوده و طبق تعرفه بانک تعیین میشود. لازم به ذکر است که بانک هر موقع که ضرورت داشته باشد، حق برداشت از سپرده را دارد. ودیعه سپرده صندوق با یک شرط به صاحب آن بازگردانده میشود. اگر مشتری از صندوق استفاده نکند و هیچ بدهی نداشته باشد بعد از دریافت کلیدهای صندوق این مبلغ ودیعه به فرد پرداخت میشود.
حقوق بانک ایران زمین در زمان عدم تمدید قرارداد
مشتریان حق دارند حداکثر تا ۱۰ روز بعد از انقضای قرارداد اجاره، نسبت به تمدید آن اقدام کند، در غیر این صورت بانک به دو روش اقدام خواهد کرد. اول اینکه بانک اجاره بها را از حساب سپرده قرض الحسنه جاری، پس انداز یا کوتاه مدت مشتری برداشت میکند. دوم اینکه اگر مشتری در حساب خود موجودی نداشته باشد، بانک از محل ودیعه سپرده صندوق، اجاره بهای یک را سال را گرفته و رسید آن را برای مشتری میفرستد.
البته بانک این حق را دارد بعد از انقضای مدت اجاره و عدم تمدید آن با حضور نماینده مرجع قانونی و کارکنان خود قفل صندوق مشتری را بشکند و محتویات آن را با ذکر مشخصات صورت برداری کند. محتویات صندوق مشتری در قالب یک صورت مجلس تنظیم شده و به امضای افراد حاضر خواهد رسید. در این خصوص هم مشتریان حق اعتراض ندارند. حتی در چنین شرایطی که فرد نسبت به تحویل کلیدها اقدام نکرده است، باید خسارت شکستن قفل، تاخیر در پرداخت اجاره، حق حفاظت و… را هم پرداخت کند.
اگر مشتری به بانک مراجعه نداشته باشد، بانک این حق را دارد که اشیای قیمتی وی را از طریق مزایده به فروش برساند تا بدهیهای خود را دریافت کند. البته مابقی بهای دارایی فروخته شده را در یک حساب مطالبه نشده به نام مشتری نگهداری میکند تا هر زمانی که وی مراجعه کرد به او پرداخت شود.
نظرات