کاربردهای جالب مایکروویو که از آنها خبر ندارید

اجاق میکروویو یا مایکروویو یا مایکروفر یا تندپز، گونه‌ای اجاق است که از راه تابش الکترومغناطیسی ریزموج، و به جنبش درآوردن مولکول‌های آب و دیگر مولکولهای قطبیده، غذا را گرم کرده، سبب می‌شود که غذا در زمان کوتاهی بپزد. مایکروویو کاربردهای جالب و متفاوتی دارد که  کارهایتان را در خانه  آسان می‌کند. شاید بسیاری از افراد کاربرد ماکرویو و ماکرووی‌ها در گرم کردن غذا خلاصه کنند، اما مایکروویو‌ها قابلیت‌ها […]

اجاق میکروویو یا مایکروویو یا مایکروفر یا تندپز، گونه‌ای اجاق است که از راه تابش الکترومغناطیسی ریزموج، و به جنبش درآوردن مولکول‌های آب و دیگر مولکولهای قطبیده، غذا را گرم کرده، سبب می‌شود که غذا در زمان کوتاهی بپزد.

مایکروویو

مایکروویو کاربردهای جالب و متفاوتی دارد که  کارهایتان را در خانه  آسان می‌کند.
شاید بسیاری از افراد کاربرد ماکرویو و ماکرووی‌ها در گرم کردن غذا خلاصه کنند، اما مایکروویو‌ها قابلیت‌ها وکاربرد‌های متنوعی دارند.

به گزارش اول فارس ,کاربرد‌های مایکروویو فراتر ازآشپزیست و در امور دیگر نیز می‌توان از این وسیله استفاده کرد.

مایکروویو عمل پخت غذا رابا تولید امواج الکترومغناطیسی انجام می‌دهد.این امواج با برخورد به مولکول‌های آب داخل موادغذایی که قطبی هستند، در داخل مواد غذایی حرارت و گرما تولید می کنند.

اگردستگاه شما سالم بوده و نیاز به تعمیر مایکروویو خود نداشته باشید،این امواج به بیرون نشت نخواهند کرد و مشکلی برایتان ایجاد نخواهد شد.در زمان‌هایی که فرصت کافی برا ی پخت وجود ندارد کاربرد‌های مایکروویو بیشتر به چشم می‌آید،زیرا زمان طبخ یا گرم کردن غذا با آن بسیارکوتاه‌تر از زمان لازم برای سایر روش‌های پخت است.همچنین، کمتر بودن میزان آب و روغن مورد نیاز برای طبخ را نیز میتوان جزء مزیت‌های مایکروویو به شمار آورد.

ظروف آرکوپال، سرامیکی و پیرکسی که فاقد لبه های فلزی باشند برای استفاده در مایکروفر مناسب هستند. فقط آن دسته از ظروف پلاستیکی که مخصوص مایکروفر ساخته شده اند برای استفاده در مایکروویو مناسب هستند.

به هیچ عنوان از ظروف فلزی برای داخل مایکروویو استفاده نکنید.

مزایای استفاده از مایکروویو 

از جمله مزیت های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– پخت سریعتر غذا

– با توجه به زمان کوتاهتر پخت مقدار بیشتری از موادغذایی مفید و ویتامینها در غذای پخته شده باقی خواهند ماند.

– صرفه جویی در هزینه و وقت

– نیاز کمتر به ظروف و در نتیجه شستشوی کمتر

کاربرد‌های مایکروویو

از بین بردن یخ مواد غذایی

حتما تا به حال برایتان پیش آمده است که نیاز فوری به استفاده از مواد غذایی یخ زده داخل فریزر پیدا کرده و فرصت صبر کردن برای آب شدن یخ آن را نداشته باشید، مایکروویو میتواند در زمان کوتاهی یخ این مواد را از بین برده و آن‌ها را برای استفاده آماده می کند .

ضدعفونی کردن بعضی از وسایل آشپزخانه

برای ضد عفونی کردن وسایلی مانند اسکاچ ظرفشویی و یا تخته گوشت میتوان از مایکروویو استفاده کرد.

اسکاچ و تخته گوشت را پس از شستشو، می توانید به آبلیمو آغشته کرده و به مدت یک دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید.

نرم کردن نان و شیرینی بیات شده

برای اکثر افراد نان گرم نسبت به نان بیات شده اولویت دارد. با استفاده از مایکروویو می‌توانید نان‌های بیات شده را گرم و نرم کنید. برای این کار، نان‌ها را داخل یک کاغذ مرطوب بپیچید و برای چند دقیقه داخل مایکروویو بگذارید.

بخار پز کردن مواد غذایی

مواد غذایی که بخار پز می‌شوند طعم و رنگ و خاصیت غذایی آن‌ها بیشتر حفظ خواهد شد. این مورد از سری کاربرد‌های مایکروویو است و به وسیله آن میتوانید طی مدت کوتاهی مواد غذایی را بخارپز کنید.

درست کردن پاپ کورن

اگر تمایل دارید که درست کردن پاپکورن در منزل را تجربه کنید،،می‌توانید برای راحتی کار ازمایکروویواستفاده کنید. بعضی از مایکروویو‌ها این قابلیت را دارند که بتوانید ذرت خام را داخل آن گذاشته و با زدن چند دکمه، پاپکورن تحویل بگیرید.

خشک کردن میوه و سبزیجات

میوه و سبزی خشک شده  در خیلی از مواقع مورد استفاده است. خشک کردن میوه و سبزیجات در کمتر از یک ساعت از سری کاربرد‌های میکروویو است. چگونگی انجام این کار با توجه به مدل و مارک مایکروویو متفاوت است.

راحت‌تر کردن گرفتن آب میوه

گرفتن آب  لیموشیرین یا لیمو ترشی که تازه از یخچال بیرون آورده شده سخت است . اما برای اینکه کارتان راحت تر شود و بتوانید از آن ها آب میوه بیشتری بگیرید آن ها را تنها برای ۲۰ ثانیه در مایکروویو بگذارید.

کباب کردن جوجه

یکی دیگر از کاربرد‌های مایکروویو ها، داشتن موتور جوجه گردان برای کباب کردن جوجه است. البته همه مدل‌های مایکروویو این قابلیت را ندارند. اگر این موضوع برایتان مهم است حتما در هنگام خرید، دقت کنید.

پوست کردن و برشته کردن سیر

کاربرد مایکروویو برای سیر جزء امکانات جالب آن محسوب می‌شود. پوست کردن سیر کار سخت و زمانبری است.

می‌توانید برای ساده‌تر شدن کار، سیرهارا برای چند ثانیه داخل مایکروویو بگذارید، وسپس پوست آنها را بکنید.

همچنین اگر تمایل به برشته کردن سیر دارید، مایکروفر برای این امر نیزکارایی دارد. می‌توانید سیر‌ها را برش زده و در یک ظرف عمیق با مقدار خیلی کمی آب و روغن مخلوط کرده و برای چند دقیقه داخل مایکروویو بگذارید.

پختن سبزیجات

پختن سبزیجات از دیگر کاربرد‌های مایکروویو است که به شما این امکان را می دهد که انواع سبزیجاتی مانند اسفناج، نخودفرنگی و هویج را، بدون آب، داخل مایکروفر بپزید. برای این کار می‌توانید آنها را داخل یک ظرف پهن کرده و پس از کشیدن یک پلاستیک روی ظرف، برای چند دقیقه، آن را با حرارت بالا، در مایکروویو قرار دهید.

برشته کردن آجیل ، نان و نارگیل
برای برشته کردن مواد غذایی تان نیز می توانید از مایکروفر استفاده کنید ؛ برشته کردن آجیل ونان با استفاده از مایکروویو زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. در صورتی که اگر بخواهید با استفاده از یک ماهیتابه این کار را انجام دهید باید سه برابر زمان بگذارید.

آجیل یا نان و … را در یک بشقاب بریزید و آن ها را پراکنده کنید به طوری که بهم نچسبند و برای ۲ یا ۳ دقیقه در مایکروفر بگذارید. هر یک دقیقه بشقاب را از دستگاه بیرون بیاورید و بشقاب را تکان دهید .

به یاد داشته باشید که بعد از این که بشقاب را از دستگاه بیرون آوردید، بگذارید مواد داخل آن یک دقیقه بمانند تا سرد شوند و بعد آن ها را میل کنید.
 
پخت سیب زمینی
درست است که مایکروویو نمی تواند سیب زمینی شما را کبابی و برشته کند اما می تواند آن را درمدت ۴ دقیقه به خوبی بپزد.

با یک چنگال سیب زمینی را سوراخ کرده و به مدت دو دقیقه در دستگاه بگذارید.

بعد از دو دقیقه آنها را بیرون آورده و باز به مدت ۲ و یا ۳ دقیقه دیگر در مایکروویو بگذارید.

برای درست کردن پوره سیب زمینی، قبل از اینکه شیرا را به سیب زمینی اضافه کنید کمی شیر را حرارت دهید.

(بعد از سرد شدن شیر و سیب زمینی آنها را با هم مخلوط کنید و بهم بزنید تا پوره سیب زمینی شما آماده شود).

نرم کردن عسل
معمولا زمانی که عسل را برای مدت زمان طولانی در یخچال می گذارید سفت و غیر قابل استفاده می شود. برای نرم کردن عسلمی توانید آن را به مدت ۳۰ ثانیه و یا یک دقیقه در مایکروویو گذاشته و بعد میل کنید.

 حرارت دادن خمیر
اگر عجله دارید و زمانی ندارید می توانید خمیر نان و یا خمیر غذایتان را در حدود ۱۵ دقیقه داخل مایکروویو بگذارید و به سرعت غذایتان را آماده کنید. برای این کار به این صورت عمل کنید که خمیر را در یک کاسه بزرگ بگذارید و روی آن را با یک پلاستیک بپوشانید. ۲۵۰ گرم آب در یک کاسه بریزید و در پشت کاسه خمیر بگذارید.

حرارت مایکروویو را تا حد امکان کم کنید. (۱۰ درصد قدرت مایکروویو). به مدت ۳ دقیقه خمیر را حرارت دهید،سپس بگذارید به مدت ۳ دقیقه دیگر هم داخل مایکروویوبماند. سه دقیقه دیگر هم آن را حرارت دهید، سپس دوباره بگذارید ۶ دقیقه دیگر هم در دستگاه بماند. اکنون خمیر شما پف کرده و آماده است.

 

مطالب مرتبط

ترفندهای جادویی و راحت تمیز کردن مایکروویو

۵ باور غلط رایج درمورد خطرات استفاده از مایکروویو

۱۱ کار اشتباهی که عمر مایکروویو را کم می کند و باعث خرابی آن می شود

نظرات