کارگاه تولید گچ دوره ساسانی در فارس بازآفرینی شد

مسئول اداره میراث فرهنگی سروستان از احیای یک کارگاه تولید گچ مربوط به دوره ساسانیان در این شهرستان خبرداد. به گزارش اول فارس از شیراز، محمدصادق آرام‌تن گفت: کارگاه تولید گچ ساسانی نیم کوب، با همان روش سنتی دوره ساسانیان، در مجاورت مجموعه میراث جهانی کاخ ساسانی سروستان احیا شده است. او افزود: این کارگاه از دو کوره پخت […]

مسئول اداره میراث فرهنگی سروستان از احیای یک کارگاه تولید گچ مربوط به دوره ساسانیان در این شهرستان خبرداد.

10371412 703

به گزارش اول فارس از شیراز، محمدصادق آرام‌تن گفت: کارگاه تولید گچ ساسانی نیم کوب، با همان روش سنتی دوره ساسانیان، در مجاورت مجموعه میراث جهانی کاخ ساسانی سروستان احیا شده است.

او افزود: این کارگاه از دو کوره پخت گچ تشکیل شده است و تولید را به همان شکل سنتی انجام می‌دهد.

آرام‌تن بیان کرد: در این روش، سنگ‌های گچ داخل کوره چیده شده و به مدت ۸ الی ۱۰ ساعت با حرارت زیاد پخته می‌شود و پس از ۴۸ ساعت کوره کاملا سرد وسنگ‌های پخته شده از کوره تخلیه وروی یک سکوی سیمانی با استفاده از چکش‌های چوبی کوبیده می‌شود.

مسئول میراث فرهنگی سروستان گفت: بعضی از سنگ‌ها که کمتر حرارت دیده اند کاملا پودر نشده و باعث به وجود آمدن دانه بندی از سنگ گچ داخل گچ می‌شود که به گچ نیم کوب ساسانی معروف است.

آرام تن تصریح کرد: این گچ مقاومت بالایی در مقابل فشار، رطوبت و سایش دارد و هم اینک از این گچ در مرمت اثر جهانی کاخ ساسانی سروستان استفاده می‌شود.

مطالب مرتبط

روزگار غم‌انگیز آتشکده «نقاره خانه» یادگار ساسانیان در فراشبند پارس

فعالیت ویرانگر معدنی در محدوده آثار باستانی‌ و تاریخی ساسانی در تنگاب فیروزآباد فارس/شکایت بی نتیجه میراث فرهنگی

خطر نابودی نقاشی ۱۷۰۰ ساله ساسانی با کاهگل کردن در شهر باستانی گور فیروزآباد

نظرات

  • باهر

    تاریخ : ۲۱ - شهریور - ۱۴۰۳

    ان زمان که سیمان وجود نداشته است پس سکوی مزبور احتمالا از سنگ بوده است و مدت زمان پخت و سرد شدن هم نباید این همه دقیق ذکر شود.