کانون وکلای دادگستری فارس به عنوان یکی از برجسته ترین نهادهای حقوقی حرفه ای کشور قدمت و پیشینه ای پر فراز و نشیب دارد که ذکر جزئیات آن در این مجال نمی گنجد و لازم است شرح و بسط آن در فرصتی بهتر به همت فرهیختگان پیشکسوتی که یا خود مستقیماً در مقاطع مختلف تاریخی ناظر و حاضر بوده اند و یا از آن اطلاع دارند به دقت تدوین گردد .
کانون وکلای منطقه فارس با عنوان کانون فارس و بنادر همراه با کانونهای وکلای مرکز و آذربـــــایجان سه کانون نخست کشور بوده ا ند. سوابق موجود در بایگانی کانون وکلای فارس بیانگر آن است که از حدود سال ۱۳۱۵ شمسی و مقارن با تصویب قانون وکالت، کانون وکلای دادگستری فارس و بنادر شامل محدوده جغرافیایی استان فارس، استان بوشهر، استان کهگیلویه و بویراحمد و قسمتهایی از استان خوزستان تا حدود بهبهان و نیز استان هرمزگان بصورت تشکیلاتی ابتدایی ولی نسبتاً فشرده و منظم وجود و فعالیت داشته است .
سوابق و دفاتر ثبت نام وکلاء وابسته به کانون فارس در آن زمان نشان می دهد که تعداد وکلای فارس از درجه یک تا درجه ۳ قریب به یکصد نفر بوده است که دراین میان تعداد وکلای پایه یک کمتر از دیگران بوده است. اداره امور کانون درآن سالها از سوی رئیس دادگستری استان به یکی از وکلای موجه، قدیمی و خوشنام واگذار می شده است. کانون وکلا تا سال ۱۳۲۷ دارای شخصیت حقوقی مستقل نبود.
پروانه وکالت (یا به اصطلاح آن زمان جواز وکالت) از سوی اداره ای از ادارات وزارت عدلیه (دادگستری) بنام«قسمت تشکیلات وکلاء» که زیر نظر وزیر عدلیه (دادگستری) قرارداشت صادر می شد.
ترفیع وکلا نیز به وسیله هیئت های ممتحنه که از همان قسمت تشکیلات وکلای وزارت دادگستری به مراکز استان (ازجمله فارس) اعزام می شده اند با اخذ آزمون انجام می گرفت.
در سال ۱۳۲۷ و به دنبال تلاش هایی که از طرف وکلای دادگستری در تمام کشور به ویژه در تهران به عمل آمد تشکیلاتی نیمه مستقل به نام کانون وکلای دادگستری در تهران، تبریز و شیراز که تعداد وکلای مقیم درآن مناطق نیز کم نبودند؛ به وجود آمد.
حوزه کانون وکلای فارس و بنادر در آن برهه شامل سه استان فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد بود. با تصویب لایحه استقلال کانون، انتخابات هیات مدیره کانون وکلای فارس، بوشهر وکهگیلویه و بویراحمد برگزار شد و برای اولین بار با اراده و آراء عموم وکلاء، هیات مدیره منتخب آنها اداره امور کانون وکلای مستقل را در دست گرفت و هر دو سال یکبار انتخابات هیات مدیره کانون ادامه یافت .
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران انتخابات کانون مرکز متوقف شد. لکن انتخابات کانون وکلای فارس و بنادر (بوشهر) و کهگیلویه و بویراحمد هر دو سال یک بار بی وقفه انجام شد و فعالیتهای قانونی این کانون طبق روال معمول ادامه یافت. اولین دوره انتخابات کانون وکلای فارس و بنادر پس از انقلاب در تاریخ بیستم اردیبهشت ۵۸ (سه ماه پس از انقلاب) و با حضور۴۶ نفر از وکلای رأی دهنده انجام شد و تاکنون هر دو سال یکبار انتخابات با شرکت وکلای عضو انجام گرفته است. در سال۱۳۸۴با اعلام استقلال کانون وکلای بوشهر از فارس، قلمرو حوزه کانون وکلای ادگستری فارس محدود به دو استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد گردید. روسای این کانون در طول ادوار پیشین تا امروز جنابان شادروان احمدنادری، شادروان حسین استقلال (دوره موقت)، شادروان جعفر ابطحی، شادروان لطف اله مجاب، محمد خلیلی اعلم، علی مندنی پور، بهنام اکبری بوده اند و رییس فعلی کانون وکلاء هومان پارسا می باشد. در سال ۱۳۹۶ سی و یکمین دوره انتخابات هیات مدیره کانون وکلای فارس کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد و آقایان هومان پارسا به عنوان رئیس، محمدجعفر مقتدری نایب رئیس، علی مندنی پور و شیرزاد رحمانی و احمد ابوالپور به ترتیب به عنوان اعضای اصلی و بازرس کانون برگزیده شدند. جمعیت وکلای دادگستری و کارآموزان عضو این کانون متغیر بوده و امروزه در حال حاضر بالغ بر ۳۵۰۰ تن هستند. در بخش اداری کانون وکلای دادگستری فارس، کهگیلویه و بویراحمد بالغ بر سی کارمند فعالیت دارند. ارکان قانونی این کانون مرکب از ۶ شعبه دادگاه انتظامی و ۱۶ شعبه دادیاری دادسرای انتظامی، دو شعبه کمیسیون اختبار و کارآموزی و دایره معاضدت، هستند که در کنار آنها کمیسیونهای متعددی مانند روابط عمومی، ورزش، آموزش، علمی تخصصی، حقوق بشر، بانوان، انفورماتیک، فرهنگ و هنر، طرح و برنامه، انتشارات، حمایت از وکلا، جوانان، رفاه، بیمه و درمان، وام، ارزیابی شکایات، سازش، تعاملات و ارتباطات فعالیت دارند.
تاسیس و شروع به کار مرکز داوری کانون از جمله اقدامات برجسته این دوره از هیات مدیره است که مورد استقبال وکلا و دستگاه قضایی واقع شده است. کانون وکلای دادگستری فارس دارای دو مجله ماهنامه منشور و فصلنامه علمی تخصصی کانون است که به طور منظم منتشر می شود.
هیات مدیره کانون در پایان هر فصل با دعوت از همکاران و تشکیل همایش فصلی گزارش جامعی از کارکرد ماضی و رویکرد آتی خود را به اطلاع عموم اعضاء میرساند .
برای ورود به سایت اینترنتی کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه وبویراحمد روی بنر ذیل کلیک کنید
تماس با کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه وبویراحمد
ساختمان مرکزی | شیراز، خیابان قصرالدشت، نرسیده به سازمان انتقال خون، نبش کوچه ۴۴ | ۰۷۱-۳۶۲۷۲۲۷۴
۰۷۱-۳۶۲۸۶۹۵۸ ۰۷۱-۳۶۲۷۱۱۴۹ |
دادگاه و دادسرای انتظامی | شیراز، خیابان قصرالدشت، نبش کوچه ۵۳، ساختمان نوین طبقه سوم | ۰۷۱-۳۶۲۵۵۱۳۰ |
مرکز داوری شیراز | خیابان ملاصدرا، خیابان شهید جمالی، جنب پارکینگ عمومی ساختمان پارس، طبقه همکف، واحد ۲ | ۰۷۱-۳۶۴۷۴۷۵۷ |
ساخنمان معاضدت | شیراز، خیابان پیروزی، پاساژ پیروزی، طبقه دوم | ۰۷۱-۳۲۲۲۱۹۷۹ |
نشانی اینترنتی کانون وکلای استان فارس و کهگیلویه و وبویراحمد:
ساختمان مرکزی: شیراز، خیابان قصرالدشت، نرسیده به سازمان انتقال خون، نبش کوچه ۴۴۰۷۱-۳۶۲۷۲۲۷۴
۰۷۱-۳۶۲۸۶۹۵۸
۰۷۱-۳۶۲۷۱۱۴۹
info@farsbar.org
مجله داخلی کانون وکلا (منشور):
manshoor.fars@gmail.com
سامانه پیام گیر:
۳۰۰۰۸۹۰۰۰۰۸۲۸۸
شیر
تاریخ : ۱۶ - فروردین - ۱۴۰۳
….. و.. وبی اصل ونصب وعقده ای هست کارآموز وکلای دادگستری استان فارس