درمان عبارت است از درمان عامل زمینهای، پرهیز از سیگار و محیط آلوده، مصرف مایعات زیاد (مصرف حداقل روزی ۸ لیوان مایعات)، فصدخون و درمانهای دارویی.
در فصد خون، خون گرفته شده از بیمار بلااستفاده است، هیچگاه سیاهی و تیره بودن خون دلیل بر غلظت آن نیست و طی انجام آزمایشات میتوان به این نتیجه رسید، چون خونی که از فرد گرفته میشود از ورید است و خون وریدی به دلیل کمبود اکسیژن اغلب تیره است.
موادغذاییای که باعث افزایش خونسازی میشوند در غلظت خون نقش دارند، برای مثال مصرف انواع گوشتها، مصرف زیاد جگر و مصرف بیش از اندازه چربی نسبت به سایر موادغذایی تاثیر بیشتری در افزایش غلظت خون خواهند داشت، اما موادغذایی حاوی کربوهیدراتها که برنج را هم شامل میشوند باعث بروز چنین اتفاقی نمیافتد. اصولا قندها باعث افزایش غلظت خون نمیشوند، برنج یا نان و ماکارانی روی انسداد مجاری ادراری، سنگکلیه و صفری هم نمیتوانند اثر بگذارند؛ چرا که سنگهای کلیوی سنگهایی هستند که یا اسیداوریکی یا اگزالاتی (شایعترین سنگهای کلیوی) هستند؛ به همین علت مواد حاوی کلسیم با پروتئین را محدود میکنند.
کربوهیدراتها در انسداد عروق و کانالهای نخاعی تاثیر دارند، کاهش الاسیسیتی رگها معمولا به علت افزایش سن، تجمع تجربی در داخل رگها (بهعلت چاقی و مصرف زیاد چربیهای اشباع مانند دنبه، چربیهای موجود در گوشتهای گوسفند، جگر و…) ایجاد میشود و میتوانند پلاکهایی را با عنوان پلاکهای قلبیوعروقی در داخل عروق ایجاد کرده و فرد را مستعد انسدادهای قلبی کنند.
کربوهیدراتها تنها باعث افزایش تریگلیسرید بدن میشوند، یعنی اگر دریافت کربوهیدرات مانند برنج در فردی بیش از اندازه نه متعادل باشد باعث افزایش تریگلیسرید خون میشود که نوعی چربی خون بوده و میزان آن معمولا بالاتر از عدد ۵۰۰ و ۶۰۰ میرود و خیلی علائم خاصی را برای فرد ایجاد نمیکند که مصرف آن بر عکس کلسترول است، در واقع مصرف مقدار کمی از کلسترول میتواند ریسک و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبیوعروقی را بهشدت در فرد افزایش دهد، اما تریگلیسرید چنین عملکردی را ندارد.
نظرات