کشف آثار حیات باستانی درمریخ توسط کنجکاوی ناسا

ناسا اعلام کرد که مریخ نورد کنجکاوی این سازمان احتمالا توانسته نشانه هایی از حیات باستانی در سیاره مریخ را کشف کند. به گزارش گروه وبگردی اول فارس، به نقل از انگجت؛ مریخ نورد کنجکاوی ناسا احتمالا در حال حاضر در نزدیکی انبوهی از اطلاعات نشسته باشد که ممکن است نشانه‌هایی از حیات در مریخ […]

مریخ نورد ناسا 1
ناسا اعلام کرد که مریخ نورد کنجکاوی این سازمان احتمالا توانسته نشانه هایی از حیات باستانی در سیاره مریخ را کشف کند.
به گزارش گروه وبگردی اول فارس، به نقل از انگجت؛ مریخ نورد کنجکاوی ناسا احتمالا در حال حاضر در نزدیکی انبوهی از اطلاعات نشسته باشد که ممکن است نشانه‌هایی از حیات در مریخ داشته باشد. محققان موسسه فناوری Caltech در کالیفرنیا خاطرنشان کردند که شش مکان را برای جوشش متان در این سیاره شناسایی کرده اند که یکی از آن‌ها در فاصله چند کیلومتری غرب و جنوب غربی مریخ نورد کنجکاوی قرار دارد. در حالت ایده آل، کنکجاوی می‌تواند میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را بررسی کرده و ماهیت واقعی آن‌ها را تعیین کند.

کشف نشانه‌هایی از حیات در مریخ
کنجکاوی از زمان فرود آمدن در مریخ در سال ۲۰۱۲ شش نقطه جوشش متان را کشف کرده، اما دانشمندان تاکنون موفق به یافتن منابع این جوشش‌ها نشدند. علاوه بر این، مدارگرد ردیابی گاز که متعلق به آژانس فضایی اروپا است، نیز نتوانسته این گاز متان را در سطوح جوی مریخ ردیابی کند. تیم Caltech با مدل سازی ذرات متان و ردیابی مسیر‌های آن‌ها بر اساس سرعت باد، منابع زمینی را محدود کرد.

مریخ نورد ناسا 2

کنجکاوی، در هنگام بررسی سنگ‌های رسوبی غنی از خاک رس در پیرامون محل فرودش در دهانه گیل، دریاچه‌ای باستانی که در زمان برخورد سیارکی به سیاره مریخ در حدود ۳.۶ میلیارد سال پیش ایجاد شد، کشف کرد. خاک رس که معمولا بر اثر برخورد آب با مواد معدنی سنگی و پوسیده شدن آن ایجاد می‌شود، می‌تواند نشانه‌ای برای اثبات حیات باشد.

مریخ نورد ناسا 3

تحقیقات انجام شده توسط کنجکاوی، فقط نشان دهنده تغییر آب و هوای مریخ نیست، بلکه به مریخ نورد استقامت هم کمک کرده تا تعیین کند که کدام نمونه خاک را جمع آوری کند تا احتمال پیدا کردن نشانه‌هایی از حیات افزایش پیدا کند. این تحقیقات هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است، بنابراین باید با احتیاط کامل نسبت به نتیجه گیری اقدام کرد.

همچنین ممکن است که این گاز منشا غیرارگانیک داشته باشد و اگر چنین باشد، می‌توان این منابع جوشش متان را به فعالیت سطح شناسی مرتبط با آب مایع مرتبط دانست. گزارش شده که مریخ در اوایل مقادیر زیادی آب داشته و حتی اگر در این منابع آب فعال موجود نباشد، یک مطالعه از نزدیک می‌تواند تاریخ مریخ را نشان دهد.

مطالب مرتبط

حیات بیگانه ممکن است زیر پوشش یخی مریخ پنهان شده باشد

راز غیرقابل سکونت شدن سیاره مریخ براساس داده‌های «کنجکاوی»

اتمسفر گمشده سیاره مریخ کجا رفته است؟

نظرات