کشف ۵۰۰ ترکیب ناشناخته خطرناک در نوشیدنی چای 

دانشمندان به این نتیجه که میزان ۶۰ محصول جانبی شناخته شده ناشی از ضدعفونی کردن آب در چای دم شده به میزان قابل توجهی کمتر از خود آب لوله کشی است اما در عین حال حدود ۵۰۰ ترکیب دیگر در چای کشف کردند که می توانند با کلر وارد واکنش شده و محصولات جانبی جدید، […]

دانشمندان به این نتیجه که میزان ۶۰ محصول جانبی شناخته شده ناشی از ضدعفونی کردن آب در چای دم شده به میزان قابل توجهی کمتر از خود آب لوله کشی است اما در عین حال حدود ۵۰۰ ترکیب دیگر در چای کشف کردند که می توانند با کلر وارد واکنش شده و محصولات جانبی جدید، فعلاً ناشناخته و احتمالاً ناسالم را ایجاد کنند.

به گزارش اول فارس به نقل از اسپوتنیک، نتایج این تحقیق پژوهشگران در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.

چای پس از آب آشامیدنی دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان است. ترکیب برگ چای به طور کامل مورد مطالعه قرار گرفته است و بر اساس این داده ها ، دانشمندان معمولاً در مورد مزایای چای نتیجه گیری می کنند اما مشخصات و ویژگی های جزء اصلی نوشیدنی چای یعنی  آب را نادیده می گیرند.

چای 3
نوشیدن چای زیاد چه ضررهایی دارد؟

وقتی از آب لوله کشی جوشانده برای دم کردن چای استفاده می شود ، کلر باقی مانده که برای ضدعفونی آب استفاده می شود  می تواند با ترکیبات چای وارد واکنش شده و به اصطلاح محصولات ضد عفونی کننده (DPPs) را ایجاد کند که بسیاری از آنها در غلظت های قابل توجه برای سلامتی خطرناک هستند.

محققان آمریکایی از دانشگاه کارولینای جنوبی  به همراه همکاران چینی خود از دانشگاه تیانجین ، سطح ۶۰ محصول شناخته شده ناشی از ضد عفونی کردن را در سه مارک معروف چای – سبز Twinings و مشکی Earl Grey و Lipton – اندازه گیری کردند و به طور غیر منتظره دریافتند که سطح این مواد در چای دم کرده کمتر از آب است . نویسندگان این موضوع را با این واقعیت توضیح می دهند که بسیاری از ترکیبات فوقالذکر در هنگام دم کشیدن تبخیر شده یا توسط برگهای چای جذب شده اند.

در همان زمان ، دانشمندان بسیاری از محصولات ناشناخته را در چای دم شده کشف کردند. اثرات این مواد بر سلامت انسان مورد مطالعه قرار نگرفته اما با این حال به گفته محققان  چای حاوی حدود ۵۰۰ ترکیب از جمله پلی فنول ها، اسیدهای آمینه، کافئین و سایر مواد است که می توانند با کلر واکنش داده و محصولات ناشی از ضد عفونی کردن را تشکیل دهند. برخی از آنها قبلاً با خطر سرطان و عوارض دوران بارداری و زایمان مرتبط بوده اند.

محققان با استفاده از کروماتوگرافی گازی با وضوح بالا یا طیف سنجی جرمی برای نخستین بار ۱۵ نوع د از این ترکیبات را شناسایی کردند ، که به عقیده آنها در اثر واکنش کلر با پیش سازهای طبیعی فنولیک و پلی فنلی در برگهای چای ایجاد شده است. علاوه بر این می توانند در نتیجه واکنش با ترکیبات محصولات ناشی از ضد عفونی کردن موجود در خود آب لوله کشی ایجاد شوند.

مقدار کل هالوژن های آلی ، که نشان دهنده قسمت عمده این محصولات ناشی از ضد عفونی کردن ست،  در چای تقریباً دو برابر آب لوله کشی اولیه بود. شناسایی حدود چهار درصد آنها امکان پذیر بود. قسمت عمده – بیش از ۱۲ درصد – ترکیباتی مانند دی کلرواستیک اسید ، تری کلرواستیک اسید و کلروفرم هستند که هنوز در ترکیب آب اصلی بودند.

وات 1

به گفته محققان علیرغم این واقعیت که حدود ۹۶ درصد از کل مقدار هالوژن های آلی چای تشخیص داده نشده ، غلظت آنها هیچ خطری برای انسان ندارد و برای فراتر رفتن از سطح ایمن این مواد ، باید روزانه بیش از ۵۰ فنجان چای نوشید.

مطالب مرتبط

مصرف چای سفید و تقویت سیستم ایمنی بدن

بیماری های ناشی از عوارض خوردن بیش از حد چای سیاه!

۱۴ طعم دهنده طبیعی برای خوش طعم و عطر کردن چای

نظرات