کلیپ زیبا و دیدنی آخرین پایتخت امپراطوری ساسانیان+ویدئو

انیمیشن بازسازی شده ای از شهر تیسفون پایتخت ساسانیان منتشر شد. لینک دوم و کمکی: به گزارش اول فارس، این کلیپ فوق العاده شهر ” انبار” که یکی از هفت شهر تیسفون بوده را نشان میدهد و که طاق کسری در آن قرار دارد.این هفت شهر به حدی رویایی بوده که در ادبیات عرفانی هفت […]

تیسفونعکس

انیمیشن بازسازی شده ای از شهر تیسفون پایتخت ساسانیان منتشر شد.

لینک دوم و کمکی:

به گزارش اول فارس، این کلیپ فوق العاده شهر ” انبار” که یکی از هفت شهر تیسفون بوده را نشان میدهد و که طاق کسری در آن قرار دارد.این هفت شهر به حدی رویایی بوده که در ادبیات عرفانی هفت شهر عشق از آن اقتباس شده است .

اگر چه تیسفون واقعی بزرگتر و بسیار سرسبزتر بوده است اما معماری فوق العاده شهر و استفاده از رنگ آبی در تک تک ساختمان های شهر به زیبایی به نمایش در آمده است.

معماری طلایی ایرانی در این انیمیشن کاملا مشهود است و شهرهایی چون شیراز و اصفهان و یزد نیز شبیه همین معماری را دارا میباشند.

هفت شهر تیسفون در دوران باستان زیبا ترین شهر جهان بوده بطوری که رومیانی که از این شهر بازدید کردند این شهر را ساخته دست پریان دانستند و اعراب نیز پس از ورود به این شهر آن را همان بهشت وعده داده شده قلمداد کردند..


تیسپون یا تیسفون نام یکی از پایتخت‌های باستانی ایران است که در کشور عراقِ امروزی جای گرفته‌است. این شهر در دوران اشکانیان به عنوان پایتخت غربی ایران در منطقهٔ میان‌رودان ساخته شد، و در دوران ساسانی ارزش خود را به عنوان مرکز نیروی سیاسی و اقتصادی نگهداشت. پس از حمله اعراب به ایران، شهر تیسفون به تاراج رفت و رفته‌رفته متروکه گشت.

در اصل شهر تیسفون دارای هفت شهر در خود بود. شهرها عبارت بودند از: ۱. تیسفون ۲. اسپانبر ۳. وه اندیو خسرو ۴.سلوکیه یا ویه اردشیر ۵. درزنیدان ۶. ساباط یا بلاش آباد ۷. ماحوزا

تیسفون نزدیک به ششصد سال پایتخت ایران بود و از گودرز دوم (حک: ۴۱–۵۱ میلادی) تا اردوان پنجم (حک: ۲۵۹–۲۲۶ میلادی) در دورهٔ اشکانیان، و از اردشیر یکم (حک: ۲۲۶–۲۴۱ میلادی) تا یزدگرد سوم (حک: ۱۱–۳۱/ ۶۳۲–۶۵۱) در دورهٔ ساسانیان در تیسفون شهریاری کردند. پس از اسلام سلمان فارسی در روزگار فرمانروایی عمر شهریار تیسفون شد.[۱] کاخ با شکوه ساسانیان را که هنوز آثار آن در جانب خاوری دجله نمایان است، اعراب ایوان کسری نام دادند. این ایوان چنان‌که یعقوبی گوید در شهر اسپانبر واقع بود.

ساختمان مهم دیگری نیز بود که کاخ سفید نامیده می‌شد و در یک مایلی شمال شهر کهنه دیده می‌شد ولی این ساختمان از آغاز سده ۴ ه‍. ق چنان رو به ویرانی و رُمبش رفت که اثری از آن نماند و از این روی است که تاریخ‌نویسان پس از آن، کاخ سفید و ایوان کسری، هر دو را با نام طاق کسری دانسته‌اند و آن، یگانه جامانده ایست که تا امروز از بناها و کاخهای پادشاهان ساسانی در آن جایگاه پایدار مانده‌است.

وات 1 2

مطالب مرتبط

بهمن جازویه رامهرمزی فرمانده ساسانی سپاه ایران در جنگ پُل/تیسپون چه شد؟

شناسایی محل نبرد قادسیه بین ساسانیان ایران و لشکریان عرب توسط ماهواره‌های جاسوسی آمریکا

کشف صدها عتیقه امپراطوری ساسانیان در عراق وقتی بخشی از ایران‌شهر بود

نظرات