معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:

” گرفتن رضایت پیش از عمل جراحی ” به‌معنای سلب اختیار برای شکایت از پزشک نیست

معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: وقتی پزشک می‌خواهد هرگونه اقدام تهاجمی انجام دهد باید بیمار را مطلع کند؛ حالا اگر “قصور پزشکی” اتفاق بیفتد کسب رضایت‌نامه، نقض‌کننده حقوق بیمار نیست و بیمار می‌تواند مسئله را از طریق مراجع قانونی پیگیری کند. به گزارش اول فارس ، دکتر رضا زندی  در پاسخ به این […]

معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: وقتی پزشک می‌خواهد هرگونه اقدام تهاجمی انجام دهد باید بیمار را مطلع کند؛ حالا اگر “قصور پزشکی” اتفاق بیفتد کسب رضایت‌نامه، نقض‌کننده حقوق بیمار نیست و بیمار می‌تواند مسئله را از طریق مراجع قانونی پیگیری کند.

جراحی

به گزارش اول فارس ، دکتر رضا زندی  در پاسخ به این سؤال که «آیا فرم رضایت پیش از انجام اعمال جراحی در بیمارستان‌ها متن واحدی دارد؟»به تسنیم گفت: رضایت آگاهانه نمی‌تواند فرمت ثابتی داشته باشد زیرا اعمال جراحی در رشته‌های مختلف کاملا متفاوت هستند و حتی خود جراحی در افراد و سنین مختلف با بیماری‌های زمینه‌ای مختلف، خطر و عوارض متفاوتی دارد.

وی افزود: هدف از اخذ این رضایت‌نامه این است که بیمار از نوع جراحی و مداخله‌ای که قرار است در بدنش انجام بدهند، اطلاع داشته باشد و از طرف دیگر بداند چه خطراتی ممکن است برای این بیمار در اثر این اقدام ایجاد شود بنابراین هدف از اخذ این رضایت‌نامه، آگاه کردن بیمار به سیر درمان است و نباید این تصور برای مردم پیش بیاید که وقتی رضایت آگاهانه می‌دهند همه حق و حقوقشان از بین می‌رود!

زندی در پاسخ به این سؤال که «آیا نکات نوشته شده در فرم رضایت‌نامه، در جراحی‌های مشابه در بیمارستان‌های مختلف متفاوت است؟» توضیح داد: بله! برای مثال اگر یک فرد بخواهد جراحی ستون فقرات انجام دهد، ممکن است به بیماری دیابت مبتلا باشد که شانس عفونت بیشتری دارد؛ در این صورت ممکن است پزشک در مورد این بیمار بگوید شانس عفونت در شما بالاتر است اما به بیمار دیگری لازم نباشد بگوید؛ بنابراین به دلیل شرایط متفاوت بیماران، سنین مختلف  و بیماری‌های زمینه‌ای آن‌ها، متن نوشته شده در رضایت‌نامه‌ها متفاوت است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: طبق قوانینی که در کشور ما و کشورهای دیگر وجود دارد، وقتی پزشک می‌خواهد هرگونه اقدام تهاجمی انجام دهد باید بیمار را مطلع کند و در جریان روند درمان بگذارد؛ حالا اگر “قصور پزشکی” اتفاق بیفتد کسب رضایت‌نامه، نقض‌کننده حقوق بیمار نیست و در صورت بروز قصور پزشکی، بیمار می‌تواند مسئله را از طریق مراجع ذی‌صلاح پیگیری کند.

مطالب مرتبط

پزشک متخصص قلب در یاسوج به قتل رسید

با دیدن دست‌خط این پزشک کیف کنید+عکس

نحوه شکایت از پزشکان بخاطر دریافت وجه اضافه از بیماران

نظرات