گوشی های متفاوت موجود در بازار فناوری ارتباط جهان
شباهت گوشیها به هم آنقدر زیاد شده که گاهی لازم است چند دقیقه بررسی کنیم تا متوجه شویم گوشی مقابل ما توسط چه شرکتی ساختهشده و چه مدل از گوشیهای موجود در بازار است. بااینحال هنوز هم شرکتها و استارتآپهایی در بازار فناوری جهان هستند که خلاف جریان همیشگی بازار حرکت میکنند و سعی دارند مسیری متفاوت را در مقابل کاربران قرار دهند.
به گزارش اول فارس، در میان تمامی آمار و ارقام اعلامی توسط شرکتهای تولیدکننده گوشی، یک موضوع بسیار آزاردهنده وجود دارد و آن شباهت تمام گوشیهای مشهور بازار به هم است.
چه شما از طرفداران اپل باشید و آیفون را خریداری کنید و چه سامسونگ، هواوی، شیائومی و حتی وانپلاس را بهعنوان گوشی خود انتخاب کنید، شاهد شباهت بسیار زیاد گوشی خود با دیگر محصولات موجود در بازار خواهید بود.
شباهت گوشیها به هم آنقدر زیاد شده که گاهی لازم است چند دقیقه بررسی کنیم تا متوجه شویم گوشی مقابل ما توسط چه شرکتی ساختهشده و چه مدل از گوشیهای موجود در بازار است. بااینحال هنوز هم شرکتها و استارتآپهایی در بازار فناوری جهان هستند که خلاف جریان همیشگی بازار حرکت میکنند و سعی دارند مسیری متفاوت را در مقابل کاربران قرار دهند.
این موضوع را در نظر داشته باشید که ممکن است گوشیهای معرفیشده در این مقاله از نظر شما چندان کاربردی نباشند، اما شاید همین تفاوتها به نکتهای مثبت برای خریدارانی تبدیل شود که از خرید گوشیهای تکراری خسته شدهاند.
سرفیس دوئو (SURFACE DUO)
شاید بسیاری از کاربران و علاقهمندان به فناوری با مشاهده گوشی جدید مایکروسافت با نام سرفیس دوئو، متعجب شده باشند. نه تنها شکل ظاهری این گوشی با تمامی استانداردهای بازار تفاوت دارد بلکه برخلاف انتظار، دوئو از سیستمعامل رقیب مایکروسافت یعنی گوگل اندروید بهره میبرد.
سرفیس دوئو از دو صفحهنمایش ۵.۶ اینچی استفاده میکند که در کنار هم یک صفحهنمایش ۸.۳ اینچی را تشکیل میدهند. ضخامت این گوشی اندرویدی تنها ۴.۸ میلیمتر است و هر دو صفحهنمایش قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه را دارند.
سرفیس دوئو شاید در نگاه اول به یک لپتاپ کوچک شباهت داشته باشد، اما در عمل و در استفاده روزمره، آنقدرها با گوشیهای موجود در بازار تفاوت ندارد. در حالت بسته شما با یک گوشی ۵.۶ اینچی سروکار دارید که در واقع کمی از پرچمدارهای موجود در بازار نیز کوچکتر است.
از سختافزار متفاوت و عجیبوغریب سرفیس دوئو که بگذریم، به سیستمعامل اندروید میرسیم که برای اولین بار در یک گوشی تولید مایکروسافت مورد استفاده قرار گرفته است.
مایکروسافت در سالهای اخیر بارها و بارها سیستمعامل ویندوز را بر روی پلتفرم موبایل مورد استفاده قرارداده و هربار نیز با شکستی بزرگتر روبرو شده است. به نظر میرسد تمامی شکستهای ویندوز موبایل در سالهای گذشته این درس را به مایکروسافت داده تا از پلتفرم باز و قدرتمند اندروید در جهت فروش بهتر محصولات خود استفاده کند.
البته این موضوع را باید در نظر داشت که سرفیس دوئو یک تلاش ناموفق برای مبارزه با محصولات تاشو شرکت سامسونگ و هواوی نیست. مایکروسافت بیش از سه سال است که بر روی سختافزار این محصول متفاوت، کار میکند. این شرکت برخلاف سامسونگ و هواوی، باور دارد که صفحهنمایشهای خمیده و تاشو هنوز برای ورود به بازار فناوری آماده نیستند.
سرفیس دوئو شرکت مایکروسافت در سال ۲۰۲۰ میلادی به بازار خواهد آمد. مایکروسافت اعلام کرده که سختافزار درونی این گوشی با فناوری روز زمان ارائه سرفیس دوئو، هماهنگ و آپدیت خواهد شد.
لایتفون ۲ (Light Phone ۲)
یک سال پیش بود که اولین محصول لایتفون به بازار ارائه شد. یک گوشی بسیار ساده که تنها میتوانست برای تماسهای صوتی مورد استفاده قرار بگیرد. نسخه دوم لایتفون، اما سعی دارد تا به حفظ ایده اولیه، امکانات بیشتر و بهروزتری را در اختیار کاربران و خریداران قرار دهد.
هدف از تولید گوشیهای لایتفون، فرار از دنیای شلوغ مجازی و تمرکز بر زندگی است. این شرکت باور دارد که تعداد زیاد بازیها و برنامههای موجود در پلتفرمهای مختلف باعث شده تا انسانها دچار مشکلات جسمی و روحی زیادی شوند.
ازاینرو لایتفون محصولی را روانه بازار خواهد کرد که در استفاده روزمره، شما را همراهی کند، اما بهصورت همزمان از اعتیاد همهگیر به تلفنهای هوشمند نیز جلوگیری کند. لایتفون ۲ یک محصول متفاوت با تمامی گوشیهای موجود در بازار است.
این گوشی از یک صفحهنمایش کوچک E-ink بهره میبرد که تنها امکان تولید طیفهایی از رنگ سیاهوسفید را دارا است. با استفاده از صفحهنمایش لمسی لایتفون میتوانید تماس بگیرید، اساماس بدهید و آلارم گوشی را تنظیم کنید.
به نظر میرسد در بلندمدت، برنامههایی مثل مسیریاب و پیامرسان واتساپ نیز به سیستمعامل اندرویدی این گوشی اضافه شود. اندرویدی که بهشدت دستکاری و سبک شده تا با ایده اولیه این گوشی هماهنگ شود.
لایتفون ۲ توسط بیش از ۱۰ هزار علاقهمند پشتیبانی شده و با قیمتی حدود ۲۵۰ دلار به بازار ارائه خواهد شد. قیمتی که برای یک گوشی ساده با صفحهنمایش E-ink بسیار زیاد به نظر میرسد.
یونیهرتز تایتان (Unihertz Titan)
اگر به محصولات باریک و شکننده شرکتهای بزرگ تولیدکننده موبایل علاقهای ندارید، یونیهرتز تایتان میتواند گوشی مناسب شما باشد. تایتان که شباهت زیادی به محصولات بلکبری و پاسپورت دارد، نهتنها از یک صفحهکلید کامل و حساس به لمس بهره میبرد، بلکه ضدضربه و ضدآب نیز هست.
علاقهمندان به صفحهکلیدهای فیزیکی در گوشی، گزینههای چندانی در بازار فناوری ندارد. در واقع بلکبری تنها شرکتی است که گوشیهای صفحهکلیددار را روانه بازار میکند. گوشیهای که اغلب، گرانقیمت هستند و پشتیبانی نرمافزاری مناسبی نیز ندارند.
تایتان از سوی دیگر سعی دارد تا بازار گوشیهای صفحهکلیددار و البته مقاوم را به خود اختصاص دهد. این گوشی دو سیمکارته از یک باتری ۶۰۰۰mAh بهره میبرد که بین ۳ روز تا یک هفته شارژدهی دارد.
سنسور اثر انگشت و توانایی تشخیص چهره کاربر نیز از جمله امکانات امنیتی تایتان است که میتوان آن را با گوشیهای تولیدی بلکبری مقایسه کرد. صفحهنمایش ۴.۶ اینچی آیپیاس این گوشی مربعیای شکل است که ممکن است برای بسیاری از کاربران گوشیهای اندرویدی نامناسب باشد، اما کاربران پاسپورت بدون شک به تایتان علاقهمند خواهند شد.
دوربین اصلی گوشی ۱۶ مگاپیکسلی است و دوربین ۸ مگاپیکسلی سلفی نیز در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. شارژ بیسیم، NFC، بلوتوث ۴.۱ و ۶ گیگابایت رم، از جمله امکانات مهم و تأثیرگذار یونیهرتز تایتان هستند.
این گوشی در کیکاستارتر با قیمت ۲۵۰ دلار قابل پیش سفارش است. البته بعد از پایان کمپین کیکاستارتر، شما میتوانید تایتان را با قیمت ۳۵۰ دلار از آمازون خریداری کنید.
پالم پالم (Palm Palm)
بسیاری از کاربران قدیمیتر دنیای فناوری، شرکت پالم را با محصولات بسیار جذاب و صفحهکلیددار ارائه شده در دهه قبل میشناسند. شرکتی که با پیشرفت اپل و گوگل کمکم به حاشیه رانده شد و حتی تا مرز ورشکستگی نیز پیشرفت.
بااینحال برند پالم این روزها توسط یک شرکت چینی و البته استارتآپی آمریکایی دوباره به دنیای فناوری برگشته و رویکردی بسیار متفاوت با گذشته را پیشگرفته است.
پالم که نام گوشی جدید شرکت پالم است، برخلاف روند رو به رشد اندازه صفحهنمایش در گوشیهای جدید، به یک صفحهنمایش ۳.۳ اینچی با تراکم مثالزدنی ۴۴۵ مجهز شده است.
پالم ضدآب و مقاوم در برابر گردوغبار است و بهطورکلی از یک سختافزار مناسب و باکیفیت بهره میبرد. هرچند باتری بسیار ضعیف این گوشی تا پایان روز برای شما دوام نخواهد آورد.
سیستمعامل بهکاربرده شده در پالم، اندروید نسخه ۹ است که برای استفاده در این صفحهنمایش کوچک، شخصیسازی شده است. این موضوع را باید در نظر داشته باشید که استفاده از پالم، فراتر از یک گوشی و بهعنوان یک وسیله تزیینی مورد توجه قرار گرفته است.
بسیاری از کاربران، پالم را بهعنوان گوشی دوم یا همراه ورزشی خریداری میکنند و به گردن خود میاندازند. گردنبندی ۳۵۰ دلاری که میتواند عکسبگیرد، پیغام بدهد و به اینترنت وصل شود.
گلکسی فولد (Galaxy Fold)
مبارزه برای تولید گوشیهایی با صفحهنمایش خمیده، مدتی است که آغاز شده و سامسونگ نیز بهعنوان یکی از شرکتهای پیشرو در فناوری جهان، اولین محصول تاشو و خمیده خود را با نام گلکسی فولد روانه بازار کرده است.
فولد در حالت بسته ۱۵.۷ میلیمتر و در حالت باز ۷.۶ میلیمتر ضخامت دارد. صفحهنمایش گوشی به طور کامل ۷.۳ اینچی است و در قسمت پشتی نیز یک صفحهنمایش ۴.۶ اینچی طراحیشده است.
صفحهنمایش اصلی از نوع AMOLED است که تراکم ۳۶۲ را در اختیار کاربران قرار میدهد. صفحهنمایش دوم نیز از نوع AMOLED و با تراکم ۳۹۹ بر روی قسمت پشت گوشی تعبیه شده است.
چندین لنز دوربین مختلف ۱۰، ۸ و ۱۶ مگاپیکسلی در قسمتهای مختلف گوشی قرارداده شده که البته شاید در این شکل خاص از طراحی، اهمیت چندانی نداشته باشد. کمتر کاربری از یک گوشی تاشو با صفحهنمایشی به این بزرگی بهعنوان یک وسیله حرفهای عکاسی استفاده خواهد کرد.
گلکسی فولد در دو نوع ۴G و ۵G به بازار ارائه میشود که تفاوت قیمتی چند صد دلاری دارند. البته شاید کمتر کاربری در دنیای فناوری بتواند قیمت ۲۰۰۰ دلاری این گوشی خمیده و تاشو را پرداخت کند.
قیمتی که شاید با هزینههای انجامشده برای طراحی گوشی هماهنگ باشد، اما با هیچ عقل سلیمی نمیتوان آن را بهعنوان یک خرید منطقی در نظر گرفت. با ۲۰۰۰ دلار شما میتوانید یک آیفون و یک آیپد تهیه کنید یا حتی چندین محصول مختلف گوگل را خریداری کنید.
میت ایکس (HUAWEI Mate X)
میت ایکس پاسخ دندان شکل شرکت هواوی به گوشی خمیده سامسونگ است که با طراحی بهتر و قیمتی بیشتر روانه بازار خواهد شد. برخلاف فولد که از دو صفحهنمایش بهره میبرد، میت ایکس به یک صفحهنمایش خمیده مجهز شده که از بیرون باز میشود.
صفحهنمایش در حالت باز شده ۸ اینچی است و در حال بسته نیز به دو صفحهنمایش ۶.۶ و ۶.۳۸ اینچی تقسیم میشد. گوشههای صفحهنمایش نیز از نوع خمیده است که در واقع به زیبایی میت ایکس میافزاید.
میت ایکس به سیستمعامل اندروید ۹ مجهز شده که به اندروید ۱۰ نیز بهروزرسانی خواهد شد. ۸ گیگابایت رم در کنار ۵۱۲ گیگ حافظه داخلی و پردازنده اختصاصی این شرکت، از دلایل برتری میت ایکس به گوشی خمیده شرکت سامسونگ بهحساب میآید.
دوربین نیز ۴۰ مگاپیکسلی است که با لنزهای ۱۶ و ۸ مگاپیکسلی همراه شده است. باتری انتخابی توسط شرکت هواوی ۴۵۰۰mAh است که کمی بیشتر از یک روز برای شما کاربرد خواهد داشت.
در نظر داشته باشید که میت ایکس با قیمتی حدود ۲۶۰۰ دلار به بازار ارائه شده است. قیمتی که آن را میتوان با قیمت یک خودرو یا مجموع چندین گوشی پرچمدار بازار مقایسه کرد. شاید با این قیمتگذاری هواوی قصد دارد تا خریداران احتمالی را از خرید این گوشی گرانقیمت و پردردسر پشیمان کند.
میمیکس آلفا (Xiaomi Mi MIX Alpha)
شرکت شیائومی سالها است که با قیمتهای ارزان و خلاقیتهای متحیرکننده خود شناخته میشود و میمیکس آلفا آخرین تلاش این شرکت برای تبدیل کانسپت گوشیها به واقعیت است.
شاید تا چند سال قبل طراحی مشابه با آلفا را میتوانستید در فیلمهای علمی و تخیلی مشاهده کنید، اما با تولید صفحهنمایشهای خمیده، ساخت این گوشی بسیار زیبا به واقعیت تبدیل شده است.
صفحهنمایش خمیده آلفا از نوع Super AMOLED است که به طرز باور نکردی، ۱۸۰ درصد از کل قسمت گوشی را به خود اختصاص داده است. پیپیآی این صفحهنمایش، روی عدد ۳۸۸ قرار گرفته که از توانایی چشمی انسان بالاتر است.
اندروید ۱۰، ۱۲ گیگابایت رم، حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی و باتری ۴۰۵۰mAh از دیگر خصوصیات بارز این گوشی بهحساب میآیند. دوربین اصلی نیز ۱۰۸ مگاپیکسلی است که با دو لنز ۱۲ و ۲۰ مگاپیکسلی همراه شده است.
البته برای گرفتن سلفی یک دوربین جداگانه تعبیه نشده، زیرا شما میتوانید از قسمت پشتی صفحهنمایش برای مشاهده خود استفاده کنید. میمیکس آلفا با قیمتی ۲۸۰۰ دلار تا ۳۰۰۰ دلار به بازار ارائه خواهد شد و البته بهصورت محدود تولید خواهد شد.
این گوشی لوکس و با ارزش را میتوان یکی از بهترین طراحیهای تاریخ صنعت تولید گوشیهای هوشمند دانست. هرچند قیمت بسیار بالای آن عملاً خریداران عادی را از بازار هدف آلفا حذف خواهد کرد.
منابع: GSMARENA، PALM، Microsoft، Huawei، Cnet، Engadget، Xiaomi، Kickstarter، Samsung، Verge