برخی عوامل وجود دارد که توجه به آنها میتواند مانع از انفجار گوشی همراه هوشمند شما شود.
به گزارش اول فارس ، حوادث انفجار گوشیهای هوشمند در جهان بسیار اتفاق میافتد. در گذشته، علت شایع این امر، استفاده از تلفنهای ضعیف و غیرقابل استفاده برای مدت زمان زیاد بود. اما در حال حاضر نیز هر از چند گاهی خبری از انفجار یک گوشی یا آتش گرفتن یک گوشی، صرف نظر از شرکت سازنده آن میشنویم. در برخی موارد حتی این حوادث میتواند سبب به مخاطره انداختن جان کاربران نیز شود. در این گزارش قصد داریم تا به هفت موردی که سبب انفجار گوشیهای هوشمند میشود، بپردازیم:
۱- نقص ساخت
نقص ساخت، دلیل اصلی بسیاری از انفجارهای تلفنهای همراه است. بایستی قبل از ارسال کالا، باتریهای لیتیوم – یونی به درستی تست شوند. یک قطعه اشتباه و یا وجود یک نقص در خط مونتاژ میتواند سبب شود تا باتری درست عمل نکرده و در نتیجه منفجر شود. این مسئله معمولا زمانی اتفاق میافتد که سلولهای داخل باتری به دمای بحرانی میرسند (که این مسئله نیز به دلیل گرمای زیاد، شارژ بیش از حد، آسیب دیدن یا تولید ضعیف کالاست.)
۲- آسیب فیزیکی به باتری
دومین علتی که تلفنهای همراه منفجر میشود «وضعیت فیزیکی باتری» است. در زمانهایی که یک گوشی از دست مان میافتد، این امر ممکن است سبب وارد شدن آسیب به باتری شود و همین امر نیز میتواند ساختار شیمیایی و یا مکانیکی باتری را تغییر دهد و به اتصال کوتاه، گرم شدن بیش از حد و مسائل دیگر منجر شود. زمانی که باتری آسیب ببیند، اغلب باد میکند و همین امر نیز، دلیل کافی برای این است که شما آن را دور انداخته و یک باتری جدید خریداری کنید.
۳- استفاده از شارژرهای غیراصلی
استفاده از شارژرهای غیر اصلی، اشتباه رایج بیشتر ماست. شارژ کردن گوشی خود با شارژری غیر از شارژر خود تلفن همراه میتواند خطرناک باشد. شارژرهای غیراصلی اغلب فاقد مشخصههایی هستند که گوشی شما به آن برای شارژ نیاز دارد. بایستی توجه داشت، اگرچه ممکن است شکل ظاهری این شارژرها یکسان باشند، اما شارژرهای ارزان قیمت و یا تأیید نشده، میتوانند سبب گرم شدن زیاد گوشی و آسیب رساندن به اجزای داخلی شده و به باتری آسیب برسانند.
۴- شارژ کردن شبانه
به غیر از آسیب دیدن و یا استفاده از شارژر غیر اصل، علل دیگری نیز وجود دارد که سبب گرمای بیش از حد باتری میشود که از مهمترین آنها میتوان به شارژ کردن گوشی در طول شب اشاره کرد. بسیاری از ما چنین عادتی را داریم که هنگامی که میخواهیم به رختخواب برویم، تلفن خود را به شارژ میزنیم. این مسئله میتواند به باتری آسیب بزند؛ چرا که شارژ بیش از حد گوشی میتواند به گرم شدن بیش از حد، شارژ بیش از حد، اتصال کوتاه و حتی برخی مواقع، به منفجر شدن گوشی شما منجر شود. بسیاری از تلفنهای هوشمند امروزه، دارای تراشهای هستند که میتواند زمانی که سطح شارژ باتری شما به ۱۰۰ درصد رسید، جریان شارژ را متوقف کند. با این حال، هنوز برخی از گوشیهای ارزان قیمت وجود دارد که فاقد این ویژگی است و به همین خاطر نیز هست که گاهی در اخبار میشنویم فرد در هنگامی که خواب بوده، گوشی همراهش ترکیده است.
۵- پردازنده گوشی
از دیگر مواردی که میتواند سبب بالا رفتن دمای گوشی شما شود، پردازنده گوشی است. تراشه ها، حتی قدرتمندترین آنها زمانی که چند کار را با هم اجرا میکنند و چندین برنامه با گرافیکهای سنگین را در حال اجرا دارند، میتوانند سبب گرمای بیشتر شوند. برای مقابله با این مسئله، تولید کنندههای تجهیزات شروع به اضافه کردن ویژگی قفل حرارتی و یا خمیر حرارتی کرده اند تا دمای گوشی موبایل را بتوانند کنترل کنند. اما گاه این مسئله اتفاق نمیافتد و قفل حرارتی عمل نکرده و گوشی منفجر میشود.
۶- رها کردن گوشی داخل خودرو و زیر نور مستقیم آفتاب
گرمای زیاد میتواند باتری تلفن همراه شما را خراب کند. این مسئله میتواند سبب شود تا سلولهای باتری موبایل، مقداری ناپایدار شده و سبب تولید گازهای اکسیژن و دی اکسید کربن شوند. این گازها سبب میشود تا باتری باد کرده، ساختار آن دچار مشکل شده و در نهایت منفجر شود. بنابر این توصیه میشود تا گوشی موبایل خود را در داخل خودروی گرم و زیر نور مستقیم آفتاب برای مدت زمان طولانی قرار ندهید.
۷- تماس باتری موبایل با آب
ترکیدن باتری در اثر تماس با آب، در زمانی رایج بود که گوشیهای موبایل ضد آب نبودند. امروزه بیشتر گوشیهای همراه، حتی ارزان و مقرون به صرفه معمولا دارای حداقل استانداردهایی برای مقاومت در برابر ترشحات آب که به گوشی پاشیده میشود، هستند. با این حال، اگر به دلالیلی نظیر آسیب به باتری، آب وارد آن شود، ممکن است چنین فاجعهای رخ دهد.منبع: 91mobiles
خیلی خوب بود ?
ولی قفل حرارتی یا خمیر حرارتی؟???
جوک گفتی؟?
عزیز من تمام گوشی ها برای تبادل بهتر حرارت بین قطعات مهم گوشی و هیتسینک های خنک کننده که در گوشی موبایل اغلب شاسی فلزی ان است از خمیر سیلیکون یا پد سیلیکونی استفاده میکنند و اون قفل حرارتی که فرمودین هیچ ربطی به اون سیلیکون نداره، یه سنسور گزاشتن که دمای گوشی رو به سی پی یو اطلاع بده و در صورتی که دما بالا بره سی پی یو برنامه ها رو میبنده و گوشی رو غیر فعال میکنه تا دما بیاد پایین