یادداشت

یادش بخیر نویسنده اصلاح طلبان ناکام (تولد ۱۳۱۴-وفات۱۳۹۹،فسا)

قلم وی در جهت احیای تاریخ و فرهنگ و مشاهیر رجال و دانشمند ان فسا چرخید.از متن و محتوای آثار سودمند جناب منوچهرخان کدیور میتوان اطلاعات نو و دست اولی از فرهنگ معاصر فسا به دست آورد.

photo 2025 02 16 13 57 38

سید محی الدین حسینی ارسنجانی ،- روزنامه نگار و پژوهشگر فرهنگی:

از میان یکصد اثر تالیفی مرتبط با تاریخ،فرهنگ وتمدن شهر و شهرستان فسا موجود در کتابخانه شخصی و ده هزار جلدی اینجانب حسینی ارسنجانی در شیراز که به مثابه مرکزی برای تحقیقات و مطالعات فارس شناسی است دو اثر از جمله آثار و تالیفات زنده یاد استاد منوچهر کدیور فسایی نظرم را بیشتر از سایر آثار مولفان معاصر فسایی به خودم جلب کرد و شاید دلیل آن بهره وری مولف گرامی از اسناد و مدارک نوپیدا و اصل نامه های رجال نامی و خاندانهای بزرگ فسایی به وی باشد.از انجا که دوست عزیز و فرهیخته ام جناب “داریوش صفرپور” ریاست محترم اداره کتابخانه‌ های عمومی شهرستان فسا بذل محبت فرموده این دو اثر ارزشمند و خواندنی آن فقید سعید را بهمراه دهها عنوان دیگر از نویسندگان و شاعران نامدار فسایی به مجموعه فرهنگی اینجانب در شیراز تقدیم داشته اند جهت اطلاع شما خوانندگان شریف و دوستداران تاریخ و فرهنگ فسای فارس مشخصه های دو اثر مهم از مجموعه تالیفات مرحوم منوچهرخان کدیور فسایی را تقدیم حضورتان مینمایم.

*نامه ها و چامه ها(نامه های دیگران به وی):

کتاب ۴۴۶ صفحه ای نامه ها و چامه ها به قلم نویسنده و پژوهشگر فقید استان فارسی منوچهر کدیور است که در این اثر ارزنده در قطع وزیری ۱۲۰ مکتوب از بعضی نفرات موثر فسا و حومه درج گردیده و محقق ارجمند جناب استاد کدیور توانسته نامه ها و اوراق تاریخی و عکسها و اطلاعات مفید دیگری را یک به یک به وی داده شده را در قالب کتاب یابه عبارتی دانشنامه ای جامع به همشهریان فسایی ارائه دهد.آنچه در این کتاب میخوانیم مجموعه ای از دست نوشته های مفاخر معاصر و مشاهیر رجال فسایی است که به منوچهر خان کدیور و یا دیگر شخصیتهای فسا نگاشته و ارسال نموده اند.نامه هایی که در متن و محتواهای آنها میتوان به اطلاعات ذیقیمتی درباره نویسنده و مخاطب نامه و چهره هایی که برای وی نامه نوشته اند دست یافت.

کتاب نامه ها و چامه ها اثری مصور توام با فهرست عناوین مطالب مندرج در آن با عکسها و تصاویر نامه های دریافتی قبل و بعد از انقلاب از افراد، همراه با پیشگفتاری از مولف ارجمند و فهرست اعلام و اطلاعات مفیدی برای دستمایه های پژوهشی شهرنامه نگاران و فارس پژوهان معاصر و بویژه فسانگاران و عموم فرهنگوران اهل فسا میباشد.

این کتاب در سال ۱۳۹۹ به تیراژ ۵۰۰ نسخه در انتشارات امید ایرانیان همراه با مجوزهای چاپ و برخوردار از شابک و فهرست نویسی برابر فیپا منتشرشده و طراحی جلدآن رابانو “نازنین شیوایی” انجام داده و خط روی جلد این کتاب کار بانو “مریم رمضانخانی” میباشد.

بدرقه یک مسافر(یادنامه برادر):

کتاب دیگر نویسنده و دانشمند فقید و معاصر فسا مرحوم منوچهر کدیور با عنوان بدرقه یک مسافر در قطع وزیری با ۲۴۱ صفحه و مصور به همراه مجوز های لازم چاپ و نشر در انتشارات امید ایرانیان به تیراژ ۵۰۰ نسخه در مرداد ۱۴۰۰ منتشر و به روح برادر فقید و هنرمندش زنده یاد “محمد علی غلامحسین زاده فسایی(کدیور)” که محتوای داخل کتاب هم درباره اوست تقدیم داشته است.

طراحی جلد این یادنامه کار “ایلیا تهمتنی” و صفحه آرایی کتاب به همت” ابراهیم توکلی” انجام و مولف این تالیف خود را که با شور و حسرت نوسته به استاد استادان زنده یاد دکتر “لطفعلی صورتگر” و به روح برادر هنرمندش زنده یاد محمد علی غلامحسین زاده فسایی که در جوانی دار فانی را وداع گفته تقدیم داشته است.

این اثرهم مثل سایر آثار مولف برخوردار از فهرست عناوین مطالب مندرج در کتاب به همراه فهرست اعلام و منابع و مآخذ استفاده شده در تالیف میباشد.

سخن پایانی:

فقید سعید منوچهر کدیور صاحب تالیفاتی مثل اصلاح طلبان ناکام (۱۳۹۷)،دفتر ایام(۱۳۸۴)،دیوان اشعار سید میراحمد راهنما(۱۳۸۶)،همه مردان مصدق(۱۳۹۴)،از روزگار گذشته حکایت(۱۳۹۶) و…از جمله همین دو کتابی که معرفی شدند و با استقبال گسترده و عمومی مواجه شده است میباشد

قلم وی در جهت احیای تاریخ و فرهنگ و مشاهیر رجال و دانشمند ان فسا چرخید.از متن و محتوای آثار سودمند جناب منوچهرخان کدیور میتوان اطلاعات نو و دست اولی از فرهنگ معاصر فسا به دست آورد.

توصیه کوچک بنده کمترین به مطالعه مجموعه آثار و تالیفات آن زنده یاد است بویژه دو کتاب” نامه ها و چکامه ها” و” دفتر ایام “ایشان که هر فسایی و استان فارسی میباید حداقل یک بار مروری بر آنها داشته باشد.

ضمن نثار سلام و درود به روح بلند آن راد مرد عرصه سیاست،فرهنگ و چهره نامدار علم شهرستان فسا وبا امید به بازچاپ و انتشار مجدد آثار و تالیفات مشارالیه آرزومندم تالیفات ارزشمند وی که به سرعت فروش رفت و بین دوستان و دوستداران وی توزیع شد بعنوان باقیات الصالحاتی در نزد رب جلیل و پروردگار عظیم برای او منظور گردد.

یاد چنین مرد بزرگ و شریف را که در سال ۱۳۱۴ در فسا متولد و در سال ۱۳۹۹ دار فانی را وداع گفته زنده نگه داشت و با اجرای یادمانها و همایش های ماندگار و نامگذاری اماکنی در زادگاه او و معرفی و تجدید چاپ و توزیع و اهداء تالیفات وی به اهل تحقیق،زنده و جاودانه نگه داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا