مطالعه محققان در مورد انتقال کروناویروس از طریق میوه و سبزیجات تازه نشان می دهد که رشته HCoV-۲۲۹E کروناویروس به مدت بالغ بر ۳ روز بر روی خیار باقی مانده و قدرت بیماری زایی دارد.
به گزارشاول فارس ، تحقیقات محققان دانشگاه اُتاوا کانادا بر روی بقا کروناویروس بر روی سطوح بیجان نشان میدهد که این ویروسها میتوانند به مدت چندین ساعت تا چند روز قابلیت بیماری زایی داشته باشند.
تاکنون هیچ اطلاعاتی در مورد بقا ویروسی بر روی محصولات تازه که معمولاً خام مصرف شده یا تحت حداقل میزان حرارت قرار میگیرند، وجود ندارد.
در این مطالعه، محققان مدت دوام کروناویروس را بر روی محصولات تازه خام مصرف شده نظیر سیب، گوجه فرنگی و خیار بررسی کردند.
محققان متوجه شدند بیماری زایی ویروس بعد از تلقیح به سیب و گوجه فرنگی تا چند ساعت باقی میماند و ویروس با گذشت ۲۴ ساعت دیگر هیچ قدرت بیماری زایی ندارد. درحالیکه این ویروس بر روی خیار تا ۷۲ ساعت قابلیت بیماری زایی دارد.
این مشاهدات احتمال انتقال کروناویروس را از طریق مواد غذایی افزایش میدهد.
هچنین در یک مطالعه دیگر تأیید شده که نابودی کامل کروناویروس بر روی کاهو در دمای ۴ درجه سانتیگراد ۴ روز بطول میانجامد.
این ویروس در دمای محیط تا ۲ روز بر روی ماهی سالمون باقی میماند.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید