به مکان ایران روی نقشه نگاهی بیندازید و می توان درک کرد که چرا دامنه غذای اصیل ایرانی اینقدر گسترده است. هنگامی که مرکز امپراتوری پارس بود، ایران با کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق و همچنین افغانستان، پاکستان، کشورهای عربی و ترکیه همسایه است. در این مقاله ۱۰ نوع غذای اصیل ایرانی را معرفی میکنیم .اگرچه ایران بخشی از خاورمیانه است، به دلیل موقعیت اصلی این کشور در مسیر تجارت جاده ابریشم، روابط نزدیکی با اروپا، خاور دور و آفریقا دارد. اگر از غذای های ایرانی اصیل استفاده نکرده اید نصف عمر خود را از دست داده اید.
از این گذشته، پادشاه باستانی یونان، اسکندر کبیر، در قرن ۴ امپراطوری پارسی را فتح کرد و بعداً توسط اعراب، ترکها، مغولها و ازبکها مورد حمله قرار گرفت. در حالی که ایرانیان قبل از این تهاجمات از هویت غذایی خوبی برخوردار بوده اند، آنچه را که افراد خارجی وارد آن شده اند، جذب می شوند. فکر کنید که به سبک روسی با زیره و سیلانترو و نودل های چینی در یک سوپ لوبیا، گیاهان دارویی و آب پنیر تخمیر شده ترش کنید.
بسیاری از مواد مغذی بومی ایران از جمله پسته، بادام، گردو، زعفران، نعناع، پرتقال، انار و انگور است. ایران دارای چهار آب و هوای متغیر است و برخلاف سایر مناطق خاورمیانه، جایی که زمین خشک آنچه را که می توان غذا پرورش داد محدود کرد، ایرانیان باستان بخش های وسیعی از اراضی خشک را از طریق سفره های آب زیرزمینی که آب برف ذوب شده را به آبهای حاصلخیز تبدیل می کردند. به بیابان یک غذای روشن، حساس، میوه و گیاهی متولد شد.
۱.غذای ایرانی فسنجان (خورشت گردوی انار)
این خورش نمادین، قسمت اساسی هر منوی عروسی فارسی، انار ترش را با مرغ یا اردک جفت می کند. گردوهای زمینی، رب انار و پیاز را به آرامی با هم مخلوط می کنند تا یک سس غلیظ درست کنند. بعضی اوقات زعفران و دارچین اضافه می شود و شاید یک قند شکر برای تعادل اسید ایجاد شود. فسنجان شجره نامه طولانی دارد. باستان شناسان در ویرانه های تخت جمشید، پایتخت آیینی باستانی امپراتوری پارس، لوح های سنگی حک شده از ۵۱۵ سال قبل از میلاد را پیدا کردند که جزء اصلی آن ها بود.
۲.بادمجان (خورشت گوجه فرنگی)
۳.لوبیا پلو (برنج با شوید)
در پخت و پز ایرانی ، برنج را می توان به راحتی با کره و زعفران ، معروف به چلو تهیه کرد. اما به همین سادگی ، با سایر مواد پخته می شود و به آن چوگان می گویند. چوگان را می توان با گیاهان ، سبزیجات ، لوبیا ، آجیل ، میوه خشک ، گوشت و حتی رشته فرنگی تهیه کرد و به عنوان محور وعده غذایی عمل می کند. این چوگان به ویژه در بهار خوب است .ظرف را با شوید و فاوهای سبز تکه تکه می کنند و اغلب با تکه های بسیار براق گوشت بره طبخ می شوند. در ضمن ، ممکن است در کنار بره روی استخوان نیز سرو شود. برنج باید طعم زعفرانی ملایم داشته باشد ، به طوری که زعفران درست کرده و قبل از سرو در آن برنج مخلوط شود.
۴. غذای ایرانی زرشک پلو (برنج زرشک)
۵.قورمه سبزی (خورشت گیاه سبز)
۶.سوپ نودل و لوبیا (غذای اصیل ایرانی)
۷.ته دیگ (برنج سرخ شده)
۸.برنج نگین دار (برنج با آجیل و میوه خشک)
۹.کباب (غذای اصیل ایرانی)
۱۰.سبزی خوردن (صفحه گیاهی و پنیر)
هیچ وعده غذایی ایرانی بدون ظرف غذای سبزی خوردن یا گیاهان خوراکی کامل نیست. این بشقاب می تواند شامل نعنا ، ترخون ، ریحان و cilantro ، در کنار پیازچه ، تربچه ، گردو ، پنیر فتا و نان (تختخواب) باشد. به سادگی یک تکه پلو را بریزید ، کمی از گیاهان و پنیر و دیگر جاروها را داخل آن بریزید و مانند یک ساندویچ روستایی آن را تا کنید. این بشقاب در طول وعده غذایی روی میز می ماند و گیاهان آن یک تمیز کننده کام ترد بین نیش خورش و برنج هستند. گیاهان تازه و خشک سبز روزانه در ایران خورده می شوند. عید نوروز زرتشتیان نوروز تولد دوباره و تجدید را جشن می گیرد و منوی نوروزی شامل چندین غذای تهیه شده با گیاهان سبز است که نشان دهنده زندگی جدید است ، از جمله برنج با گیاهان دارویی ، املت گیاهی و گلدان گیاهی.
نظرات