۱۲ روش عالی برای انرژی مثبت گرفتن در زمان افسردگی

همه‌ی ما در زندگی بالا و پایین‌های زیادی را تجربه کرده‌ایم و می‌دانیم که زندگی همیشه بر وفق مراد ما پیش نمی‌رود. بعضی از افراد زمانی که مشکلی برایشان پیش می‌آید، بلدند چطور حالشان را زود خوب کنند؛ اما بعضی دیگر تا مدت‌ها به مشکل خود فکر می‌کنند و برای مدت طولانی افسرده می‌شوند. برای […]

افسردگی 1

همه‌ی ما در زندگی بالا و پایین‌های زیادی را تجربه کرده‌ایم و می‌دانیم که زندگی همیشه بر وفق مراد ما پیش نمی‌رود. بعضی از افراد زمانی که مشکلی برایشان پیش می‌آید، بلدند چطور حالشان را زود خوب کنند؛ اما بعضی دیگر تا مدت‌ها به مشکل خود فکر می‌کنند و برای مدت طولانی افسرده می‌شوند. برای اینکه حالتان را خوب کنید، به چیزهای عجیب‌وغریب و گران‌قیمت نیاز ندارید.

گاهی اوقات یک فنجان قهوه یا گوش دادن به یک موسیقی شاد می‌تواند حالتان را حسابی جا بیاورد. اگر به دنبال روش‌هایی برای غلبه بر افکار و احساسات منفی و بهبود حال‌وهوایتان هنگام ناراحتی هستید، مقاله‌ی امروز را از دست ندهید. در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ قصد داریم شما را با ۱۲ روش عالی برای برطرف کردن غم و ناراحتی آشنا کنیم. تا پایان مقاله در کنار ما باشید.

۱. به یک موسیقی خوب گوش کنید

موسیقی بخش اصلی زندگی بسیاری از افراد، به‌ویژه جوانان را تشکیل داده است. خیلی از افراد ادعا می‌کنند که نمی‌توانند بدون موسیقی زندگی کنند. وقتی ناراحت هستیم، یک آهنگ غمگین گوش می‌کنیم و وقتی خوشحال هستیم، با گوش دادن به یک موسیقی شاد سعی می‌کنیم حال خوبمان را دو چندان کنیم.

در حقیقت موسیقی یک روش درمانی رایگان است که حال‌وهوایتان را عوض می‌کند. همه‌ی ما در پلی‌لیست خود چند آهنگ‌ حال‌خوب‌کن داریم که مخصوص زمان‌هایی هستند که حالمان خوب نیست و ناراحت هستیم. بعضی از افراد ترجیح می‌دهند زمانی که غمگین هستند، موسیقی‌های شاد گوش دهند و با کمی رقصیدن حالشان را خوب کنند.

بعضی دیگر هم برعکس گروه اول تمایل دارند هنگام ناراحتی آهنگ‌های آرام‌بخش و ریلکس‌کننده گوش دهند. زمان‌هایی که ناراحت هستید، هر موسیقی که فکر می‌کنید در بهبود حال‌وهوایتان مؤثرتر است را گوش دهید.

۲. حس‌وحالتان را روی کاغذ بیاورید

آدم‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ افرادی که دوست دارند هنگام ناراحتی درباره‌ی حال بدشان با دیگران صحبت کنند و افرادی که موقع ناراحتی تمایلی به صحبت کردن با دیگران ندارند. اگر تمایل به حرف زدن ندارید، احساسات و افکار خود را روی یک تکه کاغذ بنویسید. این کار به شما کمک می‌کند ریشه‌ی احساس ناراحتی خود را پیدا کنید.

۳. نقاشی یا طراحی کنید

هنگامی که ناراحت هستید، از معجزه‌ی نقاشی یا طراحی غفلت نکنید. اگر نمی‌خواهید درباره‌ی احساساتتان بنویسید، نقاشی یا طراحی کردن را امتحان کنید. قرار نیست کسی نقاشی یا طراحی شما را قضاوت کند و به شما نمره دهد؛ بنابراین هر چیزی که دوست دارید را بکشید.

زمانی که نقاشی یا طراحی می‌کنید، ذهنتان به جای مشکلی که به خاطر آن ناراحت هستید، روی کاری که در حال انجام آن هستید متمرکز می‌شود. شک نکنید که بعد از طراحی یا نقاشی کردن حالتان بهتر می‌شود. می‌توانید چند طرح را از اینترنت پیدا کرده و روی آن‌ها کار کنید. همچنین می‌توانید از ویدیوهای آموزشی موجود در اینترنت کمک بگیرید.

۴. پیام‌ها، نامه‌ها و ایمیل‌های قدیمی را بخوانید

بعضی از افراد آن‌قدر برایمان عزیز هستند که می‌توانند با یک پیام حالمان را حسابی خوب کنند. برای همین است که سعی می‌کنیم پیام‌ها و نامه‌های این افراد را نگه داریم. یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید هنگام ناراحتی انجام دهید، خواندن پیام‌ها، نامه‌ها و ایمیل‌های قدیمی افراد ارزشمند زندگی‌اتان است.

۵. یک روز خوب را در ذهنتان مرور کنید

man thinkingحال خوب

همه‌ی ما در زندگی‌امان روزهایی را تجربه‌ کرده‌ایم که پر از اتفاقات مثبت بوده‌اند. روزهایی که خودمان را خوشبخت‌ترین فرد روی زمین دانسته‌ایم و حسابی خوشحال بودیم. زمانی که افکار منفی و ناراحت‌کننده شما را احاطه‌کرده‌اند، چشم‌هایتان را ببندید و به یک روز خوب در گذشته فکر کنید. این کار باعث می‌شود حس و حالتان عوض شود.

با این کار متوجه می‌شوید که لحظات خوب و بد زندگی هر دو گذرا هستند و نباید خودتان را بیش از حد درگیر آن‌ها کنید. به خودتان یادآوری کنید حال بدی که امروز دارید، موقت است. از خودتان بپرسید موضوعی که تا این حد به خاطر آن ناراحت هستید، یک ماه، شش ماه یا یک سال بعد هم همین اندازه اهمیت دارد؟ مطمئن باشید در بیشتر مواقع جوابتان به این سؤال منفی خواهد بود. پس خودتان را اذیت نکنید و سعی کنید از راهکارهای موجود برای خوب کردن حال خود کمک بگیرید.

۶. گریه کنید

گریه کردن واکنش طبیعی بدن به طیف وسیعی از احساسات از جمله ناراحتی، غم‌وغصه، شادی، خستگی و ناامیدی است. در مطالعه‌ای که در ایالت متحده‌ی آمریکا انجام شد، نشان داده شد که زنان و مردان به‌طور میانگین به ترتیب ۳٫۵ بار و ۱٫۹ بار در ماه گریه می‌کنند. فواید گریه کردن بیشتر از آن چیزی است که شما فکرش را می‌کنید. گریه کردن اثرات آرام‌بخش دارد و در تنظیم احساسات شخصی، آرام کردن خود و کاهش نگرانی و ناراحتی مفید است.

جالب است بدانید که گریه کردن به تسکین درد هم کمک می‌کند. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که گریه کردن باعث ترشح اکسیژن و هورمون اندورفین می‌شود. این مواد شیمیایی ممکن است منجر به تسکین درد جسمی و روحی شوند. نکته‌ی دیگری که به احتمال زیاد نمی‌دانید این است که زمانی که انسان‌ها در واکنش به استرس گریه می‌کنند، قطره‌های اشکشان حاوی مقداری هورمون استرس و مواد شیمایی دیگر است.

محققان باور دارند که گریه کردن می‌تواند سطح این مواد شیمیایی را در بدن کاهش دهد که این موضوع می‌تواند در کم کردن استرس مفید باشد. اگر احساس می‌کنید که نیاز دارید گریه کنید، حتما این کار را انجام دهید. گریه کردن باعث می‌شود سبک شوید و حالتان بهتر شود. اینکه قوی بودن را تمرین کنید خیلی خوب است، اما گاهی اوقات که خیلی ناراحت و افسرده هستید، گریه کردن می‌تواند بهترین گزینه برای بهبود حال و هوایتان باشد.

۷. یک غذای سالم و خوشمزه درست کنید

وقتی که ناراحت هستید، باید فعالیت‌هایی را انجام دهید که ذهنتان را مشغول نگه می‌دارند. یکی از بهترین فعالیت‌ها، درست کردن غذاهای سالم برای خود یا خانواده است. غذاهای سالم از طریق متعادل کردن هورمون‌ها در بدن باعث می‌شوند به‌طور طبیعی احساس بهتری پیدا کنید. علاوه بر این صحبت کردن با اعضای خانواده سر میز شام شاید بتواند حال‌وهوایتان را عوض کند.

۸. تمرینات تنفسی را انجام دهید

برای آرام کردن سیستم عصبی خود، چند نفس عمیق و آرام بکشید. بدن به احساساتی مثل اضطراب یا ناراحتی واکنش فیزیکی نشان می‌دهد. زمانی که احساس تنش، اضطراب و ناراحتی می‌کنید، هر کاری که دارید انجام می‌دهید را کنار بگذارید و چند نفس عمیق بکشید. زمانی که سرعت نفس کشیدنتان کم شود، پاسخ جنگ یا گریز در سیستم عصبیتان متوقف می‌شود و بدنتان به حالت عادی برمی‌گردد.

۹. پیاده‌روی کنید

walkingپیاده روی

اینکه ناراحت هستید، به معنای این نیست که می‌توانید صبح تا شب در رخت‌خواب بمانید و گریه ‌و زاری کنید، چون این کار هیچ کمکی به برطرف کردن ناراحتی نمی‌کند. گفتیم گریه کردن خوب است، اما منظورمان این نبود که در این کار زیاده‌روی نکنید. به فکر راه‌حل‌های دیگر برای رفع احساسات منفی خود باشید.

در مطالعات مختلف ثابت شده که پیاده‌روی در طبیعت و تنفس در هوای آزاد استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد و حس و حالتان را حسابی خوب می‌کند. اگر نزدیک محل زندگی‌اتان پارک وجود دارد، در پارک پیاده‌روی کنید. روی نیمکت پارک بنشینید و به آسمان نگاه کرده به صدای پرنده‌ها گوش کنید. مطمئن باشید با این کار ساده انرژی مثبت زیادی را جذب می‌کنید.

۱۰. ورزش کنید

وقتی که ناراحت هستید، شاید حس و حال ورزش کردن نداشته باشید، اما اگر با خواص ورزش برای رفع ناراحتی آشنا شوید، به احتمال زیاد نظرتان عوض می‌شود. ورزش کردن باعث ترشح هورمون‌های حال‌خوب‌کن می‌شود و به‌طور طبیعی به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند. اگر حالتان خوب نیست و به فکر این هستید که افکار منفی را از خود دور کنید، دویدن، انجام یوگا و مدیتیشن و شنا کردن را در نظر داشته باشید.

۱۱. فیلم‌های کمدی ببینید

man watching tvتماشای فیلم

فیلم دیدن یکی از بهترین روش‌ها برای ریلکس کردن بعد از یک روز کاری شلوغ است. زمانی که فیلم می‌بینیم، غرق داستان فیلم می‌شویم و برای لحظاتی مشکلات خود را فراموش می‌کنیم؛ به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم هر زمان که دلتان گرفت فیلم ببینید. بهترین ژانر فیلم برای مواقعی که ناراحت هستید، کمدی است.

پیشنهاد می‌کنیم یکی از فیلم‌های کمدی که در این مقاله بهترین فیلم‌های کمدی سال ۲۰۲۱ معرفی شده است را ببینید. مطالعات مختلف به این نتیجه رسید که خندیدن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و سطح هورمون استرس را کاهش دهد. یک مطالعه‌ی دانشگاهی نشان داد خندیدن هنگام دیدن فیلم کمدی تا ۲۲ درصد باعث اتساع رگ‌های خونی و در نتیجه افزایش جریان خون می‌شود.

۱۲. خرید کنید

خرید کردن بخش مهمی از زندگی مدرن را تشکیل داده است. بسیاری از افراد، به‌طور ‌ویژه خانم‌ها علاقه‌ی زیادی به خرید کردن دارند. فقط جنبه‌ی منفی خرید کردن که همان خالی شدن جیبتان است را در نظر نداشته باشید و به این فکر کنید که خرید کردن جنبه‌های مثبت زیادی دارد و می‌تواند سطح هورمون کورتیزول یا همان هورمون استزس را در بدنتان کاهش دهد و خلق‌وخویتان را بهبود ببخشد.

یک مطالعه در انگلستان به این نتیجه رسید که خریدن کردن باعث افزایش سطح هورمون دوپامین می‌شود. اگر ناراحت هستید، با یکی از دوستان صمیمی خود خرید بروید تا برای مدتی حواستان پرت شود. لازم نیست برای برطرف کردن ناراحتی خود یک کالای گران‌قیمت بخرید. به‌طور مثال می‌توانید برای خودتان یک غذای خوشمزه بخرید که مدت زیادی است هوس خوردن آن را کرده‌اید.

سخن پایانی

احساس ناراحتی، غم و اندوه احساسی غیرقابل‌اجتناب است که همه‌ی ما هر از گاهی دچار آن می‌شویم. اینکه بعد از یک اتفاق بد برای مدتی احساس ناراحتی کنیم کاملا طبیعی است، اما اگر خودمان را در افکار منفی غرق کنیم، زندگی روزمره‌مان مختل می‌شود. افراد برای بهتر کردن حال‌ و هوای خود راهکارهای مختلفی را به کار می‌گیرند.

یک نفر با موسیقی حالش خوب می‌شود و یک نفر دیگر با نقاشی و طراحی کردن. در مقاله‌ی امروز ۱۲ روش را معرفی کردیم که حالتان را سریع خوب می‌کنند. شما چه ترفندهای حال‌خوب‌کنی را برای مواقعی که دلتان گرفته سراغ دارید؟ پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما و مخاطبان دیگر در میان بگذارید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.منبع: life hack

مطالب مرتبط

ارتباط عجیب و باورنکردنی ماهی با کاهش افسردگی که تاکنون نمی دانستید!

براساس تحقیقات جدید: استفاده طولانی‌مدت از شبکه‌های اجتماعی باعث افسردگی، اضطراب و استرس نمی‌شود

چند توصیه کاربردی برای مقابله با افسردگی زمستانی

نظرات