به گزارش گروه آموزش آشپزی اول فارس، هویج از جمله سبزیجات خوشمزهای است که تقریبا در تمام فصول سال در دسترس قرار داد و به خاطر فواید غذایی زیادی که دارد، وجود آن در وعدههای روزانه توصیه میشود. تهیه انواع دسر، شیرینی و غذا با هویج در آشپزی ایرانی بسیار مرسوم است.
در این مطلب طرز تهیه کتلت هویج با گوشت و بدون گوشت را به شما آموزش دهیم.
خواص مفید هویج
در ابتدا بد نیست کمی درباره خواص هویج صحبت کنیم. هویج انواع مختلفی دارد که رایجترین آن در ایران ظاهری نارنجی رنگ و ترد دارد. این رنگ نارنجی نشانهی وجود ویتامین A بتاکاروتن در این گیاه است. ویتامین A برای بینایی مفید است و خاصیت ضد چین چروک و خوانکنندهی پوست دارد. هویج همچنین سرشار از فیبر، ویتامین K، بیوتین، پتاسیم و ویتامین B6 است.
مصرف مرتب هویج به تقویت دید، محافظت از پوست در برابر آفتاب و بالا رفتن سن، جلوگیری از کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. هر ۱۰۰ گرم حاوی ارزش غذایی زیر است:
- انرژی: ۴۳ کالری
- پروتئین: ۱ گرم
- کربوهیدرات: ۱۰ گرم
- فیبر: ۳ گرم
- چربی: ۰ گرم
- کلسترول: ۰ گرم
- سدیم: ۳۵ میلیگرم
- کلسیم: ۲۷ میلیگرم
- آهن: ۱ میلیگرم
- ویتامین س: ۹ میلیگرم
- ویتامین آ: ۲۸۱۲۹ واحد بینالمللی
طرز تهیه کتلت هویج با گوشت
کتلت هویج به دو صورت یا گوشت و بدون گوشت تهیه میشود. در ادامه طرز تهیه کتلت هویج با گوشت را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۶۰ دقیقه
درجهی سختی: آسان
هویج متوسط: ۳ عدد
سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
گوشت چرخ کرده: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
ادویهی کاری: ۱ قاشق چایخوری
سماق یا پودر لیمو عمانی: ۲ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
زیره: ۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحلهی اول
هویج و سیبزمینی و پیاز را در کاسهای متوسط رنده کنید. رندهی ریز باعث آب انداختن بیشتر مواد میشود پس اگر از رندهی ریز استفاده میکنید، سعی کنید آب مواد، به خصوص پیاز را بگیرید.
مرحلهی دوم
حالا به مواد رنده شده، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی و ادویهها را اضافه کنید.
مرحلهی سوم
همه مواد را باهم ورز دهید تا به خوبی مخلوط و یکدست شوند. بهتر است که بعد از ترکیب مواد، کاسه را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید که تا مایع کتلت شکل بگیرد و کمی سفتتر شود.
مرحلهی چهارم
در یک تابه روغن بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود. ظرف آبی کنار دستتان بگذارید و دستتان را با آن مرطوب کنید. سپس مایع کتلت را به هر شکلی که دوست دارید و در اندازهای مناسب شکل دهید و در روغن بیندازید. دو طرف کتلت که سرخ شد آن را از روغن خارج کنید روی دستمال حولهای آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. این روند تا تمام شدن مایع کتلت ادامه دهید. نوش جان.
نکته: در این طرز تهیه کتلت هویج برای چسبندگی مواد، به جای تخم مرغ از آرد نخودچی استفاده شده است. پس اگر مواد بعد از ترکیب شدن چسبندگی خوبی نداشت، به آن یک قاشق غذاخوری دیگر آرد نخودچی اضافه کنید.
طرز تهیه کتلت هویج بدون گوشت
اگر گیاهخوار هستید یا به هردلیلی تمایل به مصرف گوشت ندارید، در این بخش طرز تهیه کتلت هویج بدون گوشت را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
زمان آمادهسازی و پخت این طرز تهیه، مانند طرز تهیهی بالا است
سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
هویج متوسط: ۲ عدد
پودر نشاسته: ۳ قاشق غذاخوری
آرد: ۴ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزای رنده شده: یک چهارم پیمانه (به دلخواه)
نمک و فلفل و ادویهی دلخواه: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد متوسط
سیر: چند حبه (به دلخواه)
آرد سوخاری یا آرد معمولی: به میزان لازم
مرحلهی اول
هویج و سیبزمینی را میتوانید بپزید، یا خام آنها را در کاسهای متوسط رنده کنید. سپس پیاز را هم رنده کنید و بعد از گرفتن آب آن به هویج و سیبزمینی اضافه کنید. سیر را هم رنده یا ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید.
مرحلهی دوم
پودر نشاسته، آدر، پنیر پیتزای رنده شده (در صورت تمایل) و ادویهها را به مواد رنده شده اضافه کنید؛ سپس مواد را به خوبی ورز بدهید تا با هم ترکیب شود و مایع کتلت یکدستی به دست بیاید.
مرحلهی سوم
تابهای را روی حرارت بگذارید و مقدار کافی روغن در آن بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود. مقداری از مایع کتلت را به اندازه و شکل دلخواه در دست شکل دهید. سپس آن را در آرد سوخاری بغلطانید تا تمام آن به آدر آغشته شود و در روغن داغ بیندازید.
مرحلهی چهارم
این روند را تا تمام شدن تمام مایع کتلت ادامه دهید. کتلتهای سرخ شده را روی دستمال حولهای آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافهی آنها گرفته شود. نوش جان.
نظرات