۱- طرز تهیه شربت گلاب ساده
مواد لازم برای تهیه شربت گلاب ساده
• آب: ۳ لیوان دستهدار فرانسوی
• شکر: ۶ لیوان دستهدار فرانسوی
• گلاب: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
• برگ خشک گل محمدی: به میزان دلخواه (برای تزیین)
مراحل تهیه شربت گلاب ساده
برای تهیه شربت گلاب به روش ساده، تنها از عصاره گل محمدی، شکر و آب استفاده میشود و در صورت دلخواه میتوانید برای تزیین یا ظاهر زیباتر، چند برگ گل محمدی را هم روی شربت قرار دهید.
مرحله اول: شکر و آب را بجوشانید
در ابتدای کار، شکر و آب را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند و دانههای شکر حل شوند. سپس حرارت را کم کنید و صبر کنید تا محلول به دست آمده، غلظت کافی پیدا کند. میزان غلظت به سلیقه شما بستگی دارد.
اطلاع از آخرین مطالب جذاب و پرطرفدار
مرحله دوم: گلاب را به شیره شکر اضافه کنید
بعد از قوام پیدا کردن شیره شکر، گلاب را به محلول بیفزایید و دوباره مواد را حرارت دهید تا وقتی که مایع شروع به جوشیدن کند. در صورت دلخواه میتوانید مقداری رنگ خوراکی (از هر نوع و رنگی) را به شربت اضافه کنید. بعد از ۲ تا ۳ دقیقه از زمان جوشیدن، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید از دما بیفتد. شربت گلاب را بعد از سرد شدن، در بطریهای شیشهای بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.
مرحله سوم: شربت گلاب را درست کنید
برای درست کردن شربت گلاب، این محلول را با مقداری آب سرد مخلوط کرده و روی آن را با برگهای گل محمدی تزیین کنید. برای خوشطعم و خوشرنگ شدن هم میتوانید از آب میوههای مختلف مثل آب پرتقال، آب آلبالو، زعفران و … استفاده کنید. ترکیب ۱/۳ از حجم لیوان با شربت گلاب و ۲/۳ از حجم آن با آب، میتواند شربت دلچسبی را بسازد. نوشیدنی این شربت گلاب در ماه رمضان بسیار مفید است.
۲- طرز تهیه شربت گلاب و نشاسته
مواد لازم برای تهیه شربت گلاب با نشاسته
• گلاب: ۱/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
• نشاسته: ۱ قاشق غذاخوری
• آب: ۲/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
• عسل: ۲ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه شربت گلاب و نشاسته
در این روش از تهیه شربت گلاب، میتوانید به جای عسل از شکر یا نبات استفاده کنید. همچنین اضافه کردن مواد دیگر مثل زعفران کاملا اختیاری است. در حالت عادی، رنگ این شربت، به خاطر وجود نشاسته، سفید مایل به کرمی است. در ضمن آبی که در طرز تهیه این شربت استفاده میشود باید جوش باشد تا مواد به خوبی حل شوند.
مرحله اول: مواد شربت گلاب را با هم ترکیب کنید
اگر در ابتدای کار آب جوش در دسترس ندارید، مقداری آب بجوشانید. در یک لیوان جدا، ۱/۳ لیوان را با آب معمولی پر کرده و نشاسته و ۱/۳ لیوان گلاب را در آن حل کنید. مواد را هم برنید تا نشاسته در مواد گلوله نشود. وقتی یکدست شد، ۱/۳ باقیمانده لیوان را با آب جوش پر کنید.
مرحله دوم: عسل را به شربت گلاب اضافه کنید
در آخرین مرحله، عسل (شکر یا نبات) را به ترکیب اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کاملا حل شوند. برای خنک شدن مخلوط، از تکههای کوچک یخ در شربت استفاده و به روش دلخواه تزیین کنید.
۳- طرز تهیه شربت گلاب و آبلیمو
مواد لازم برای تهیه شربت گلاب و آبلیمو
• آبلیموی تازه: ۳ لیوان دستهدار فرانسوی
• گلاب: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
• شکر: ۲ کیلوگرم
• رنده پوست لیمو: ۱ قاشق چایخوری
• آب: ۸ لیوان دستهدار فرانسوی
مراحل طرز تهیه شربت گلاب و لیمو
برای درست کردن این شربت گلاب بدون زعفران، مواد شربت را باید با هم بجوشانید. بعد از اینکه شربت غلیظ شد، شربت گلاب را به همراه مقداری آب و تکههای یخ درست کنید.
مرحله اول: مواد را با هم بجوشانید
برای درست کردن شربت گلاب و لیمو، آب را با شکر روی حرارت قرار دهید و بجوشانید. سپس آن را از صافی یا پارچه نخی ریز رد کنید. دوباره شربت را به قابلمه برگردانید و روی حرارت قرار دهید. آبلیمو، گلاب و پوست لیموی رنده شده را به شیره شکر اضافه کنید. مواد را تا جایی که محلول قوام پیدا کند، بجوشانید.
مرحله دوم: شربت گلاب را با آب مخلوط کنید
بعد از اینکه شربت جوش آمد و غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید. شربت به دست آمده را در جای خشک و خنک و در بطریهای شیشهای نگهداری کنید. برای درست کردن شربت گلاب با این محلول، به اندازه ۱/۷ از لیوان را از این شربت بریزید و به آن آب اضافه کنید. برای خنک شدن، به لیوان قالبهای کوچک یخ اضافه کنید. روی شربت را با برگ گل محمدی خشک و خرد شده تزیین کنید.
۴- طرز تهیه شربت هل و گلاب و زعفران
مواد لازم برای تهیه شربت هل و گلاب
• گلاب: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
• هل: ۵ عدد
• آب: ۲ لیتر
• زعفران ساییده: ۱ قاشق چایخوری
• شکر: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
• عرق بیدمشک: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
مراحل تهیه شربت گلاب و زعفران و هل
در این روش از تهیه شربت گلاب با هل، میتوانید از عرقیجات دیگر هم در ترکیب استفاده کنید. اگر مایل به استفاده از آنها نیستید، میتوانید آب بیشتری را با شربت ترکیب یا کلا آن را حذف کنید. میزان به کار بردن زعفران هم به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید. هر چند استفاده بیشتر از زعفران میتواند طعم شربت را دلانگیزتر کند.
مرحله اول: زعفران را آماده کنید
برای شروع طرز تهیه شربت گلاب با هل، زعفران را از قبل بسایید و آن را در یک لیوان بریزید. بهترین روش برای رنگ باز کردن زعفران، این است که زعفران ساییده شده را در یک لیوان بریزید و روی آن را یک قالب یخ کوچک بیندازید. اجازه دهید تکه یخ در دمای محیط ذوب شود و زعفران رنگ باز کند.
مرحله دوم: شکر و هل را اضافه کنید
در این مرحله، یک قابلمه با اندازه مناسب را روی شعله گاز قرار دهید و آب را در آن بریزید تا جوش بیاید، هل و شکر را در این مرحله اضافه کنید. بهتر است هل سفید را در طرز تهیه شربت هل و گلاب به کار ببرید. حرارت را کم کنید و صبر کنید تا شکرها حل شوند و شربت قوام پیدا کند.
مرحله سوم: گلاب، زعفران و عرق بیدمشک را اضافه کنید
بعد از غلیظ شدن شربت، دانههای هل را بیرون بیاورید. میتوانید حتی شربت را از صافی یا پارچه نازک نخی رد کنید. سپس همانطور که شربت در حال جوشیدن است، گلاب، زعفران و عرق بیدمشک را به محلول بیفزایید. شربت را هم بزنید و ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا روی حرارت ملایم مواد قوام پیدا کنند.
مرحله چهارم: شربت گلاب را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه شربت گلاب با هل و زعفران، وقتی غلظت شربت به اندازه دلخواه رسید، شعله را خاموش کنید و شربت را در ظروف شیشهای بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای آماده کردن شربت گلاب، ۲ تا ۳ قاشق از این شربت را در لیوان بریزید و بقیه آن را با آب پر کنید.
سوالات متداول
برای این که رنگ شربت گلاب شفاف شود چه کنیم؟
برای شفاف و خوشرنگ شدن شربت گلاب، در زمان جوشیدن شربت، کف روی مایه شربت را بگیرید و دور بریزید.
چه کار کنیم که شربت گلاب، شکرک نزند؟
یک روش عالی دیگر برای جلوگیری از شکرک زدن شربت این است که وقتی شربت را روی حرارت قرار دادید و به قوام کافی رسید، قبل از این که حرارت را قطع کنید، دور درب قابلمه را یک دمکنی بپیچید و روی قابلمه بگذارید. ۵ دقیقه صبر کنید تا دیوارههای قابلمه عرق کند. این کار باعث جلوگیری از شکرک زدن شربت خواهد شد.
ناصر
تاریخ : ۲۹ - اردیبهشت - ۱۴۰۱
لیوانمون حتما باید دسته دار فرانسوی باشه؟!!!
ممدقلی
تاریخ : ۲۹ - اردیبهشت - ۱۴۰۱
با این حجم از شکر شربت تبدیل به عسل میشه و طرف سرطان قند هم میگیره.!
مینا
تاریخ : ۲۷ - اردیبهشت - ۱۴۰۱
به جای کلمه پیمانه یا لیوان به تنهایی، از کلمه فرانسوی مکرر استفاده کردید
علیرضا
تاریخ : ۲۶ - اردیبهشت - ۱۴۰۱
باتوجه به مضرات شکر بهتر است موارد تهیه شربت گلاب رو با عسل طبیعی انجام داد