با این ۵ طرز تهیه سوپ برای سرماخوردگی که در ادامه آموزش می دهیم میتوانید علائم سرماخوردگی و گلودرد خود را تسکین دهید.
۱- طرز تهیه سوپ شلغم برای سرماخوردگی
سوپ شلغم بهترین سوپ برای سرماخوردگی است، زیرا شلغم سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدانهایی است که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند. در ادامه، طرز تهیه این سوپ خوشمزه و مقوی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای ۹ نفر
کره: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط: یک عدد
سیر: ۳ حبه
شلغم: ۳ عدد
عصاره مرغ: یک بسته
سیبزمینی متوسط: یک عدد
خامه: یک فنجان
نمک: ½ قاشق چایخوری
جوز هندی پودر شده: ½ قاشق چایخوری
روغن زیتون: ½ قاشق چایخوری
اسفناج تازه: ۳ فنجان
طرز تهیه:
کره را در یک قابلمه، روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید. سپس پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شود. سیر رنده شده را نیز اضافه کرده و یک دقیقهی دیگر تفت دهید.
شلغم، استاک مرغ و سیبزمینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. زمانیکه آب مرغ به نقطهی جوش رسید، حرارت را کم کرده و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه یا تا زمانی که شلغم و سیبزمینی کاملاً پخته شوند، قابلمه را بدون درب روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از پخته شدن شلغم و سیبزمینی، اجازه دهید تا کمی خنک شوند. سپس مخلوط سبزیجات را به همراه آب آن بهصورت چند مرحلهای در مخلوطکن ریخته و تا زمانی که به پوره یکدستی تبدیل شود، مخلوط کنید.
پوره درست شده را به قابلمه برگردانید. سپس خامه، نمک و جوز هندی را اضافه کرده و هم بزنید تا مواد بهخوبی با هم مخلوط شوند.
در یک تابه نچسب، کمی روغن زیتون بریزید و اجازه دهید تا گرم شود. سپس اسفناجهای تازه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شوند.در نهایت سوپ شلغم را در کاسه ریخته و با اسفناج تفت داده شده تزیین کنید.
۲-طرز تهیه سوپ پیاز برای سرماخوردگی
اگر بهدنبال طرز تهیه سوپ برای سرماخوردگی و گلودرد بدون مرغ هستید، این سوپ پیاز خوشمزهی فرانسوی را حتما امتحان کنید. سوپ پیاز، با خواص آنتیباکتریال و تسکیندهندهاش، گزینهای عالی برای مقابله با گلودرد و تسکین سیستم تنفسی است.
مواد لازم برای ۴ نفر
کره: نیم پیمانه
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده (خلالی): ۴ پیمانه
استاک (آب گوشت گاو یا مرغ یا سبزیجات): ۵ پیمانه
آویشن خشک: یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
نان تست: ۴ برش
پنیر پارمزان رنده شده: ¼ پیمانه
طرز تهیه:
در یک قابلمهی بزرگ، کره و روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و بهآرامی تفت دهید تا سبک و کاراملی شود. دقت کنید که پیاز نسوزد.
آب گوشت و آویشن خشک را به پیاز کاراملی شده اضافه کرده، سپس با نمک و فلفل سیاه آن را طعمدار کنید. بعد از جوش آمدن آب سوپ، حرارت را کم کرده و اجازه دهید بهمدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا طعمها بهخوبی با هم ترکیب شوند.
سوپ را در کاسههای مقاوم در برابر حرارت بریزید. روی هر کاسه یک برش نان باگت قرار دهید. سپس روی هر برش نان، یک قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده بریزید.
کاسهها را در فر از پیش گرم شده با درجه حرارت بالا قرار داده و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه گریل کنید تا پنیرها ذوب شده و طلایی رنگ شوند.
۳-طرز تهیه سوپ جو برای سرماخوردگی و گلودرد
یکی دیگر از سوپهای خوشمزه و مقوی برای درمان سرماخوردگی، سوپ جو است. این سوپ که از قدیم همراه همیشگی روزهای سرد زمستان بوده است، با خواص درمانی خود، به تسکین گلودرد، کاهش تب و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
مواد لازم برای ۶ نفر
جو پرک: یک پیمانه
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز سفید یا زرد متوسط: یک عدد
سیر: ۳ حبه (رنده شده یا له شده)
ساقه کرفس: ۲ عدد
هویج بزرگ: یک عدد
برگ بو: ۲ عدد
آب مرغ: ۲ لیتر (۸ فنجان)
سینه مرغ بدون استخوان و پوست: ۲ عدد
لیمو ترش تازه: یک عدد
خامه یا ماست یونانی یا شیر: ۳ قاشق غذاخوری
جعفری یا گشنیز تازه: یک دسته کوچک
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
جو را به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کنید تا راحتتر بپزد.در یک قابلمهی بزرگ، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس سیر، کرفس و نیمی از هویج رنده شده را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقهی دیگر تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند.
جو را آبکش کرده و به مواد تفت داده شده اضافه کنید. سپس آب مرغ و برگ بو را اضافه کنید. بعد از جوش آمدن آب مرغ، حرارت را کم کرده و اجازه دهید سوپ شما با درب نیمهباز به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه یا تا زمانی که جو کاملاً نرم شود، بپزد.
سینههای مرغ را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. بعد از مدت ۱۵ دقیقه یا زمانیکه مرغ کاملاً پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شود.
آب لیمو ترش تازه را به سوپ اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. درب قابلمه را کمی کج بگذارید و اجازه دهید سوپ به مدت ۳۰ دقیقهی دیگر بپزد.مرغ پخته شده را ریش ریش کرده و به همراه باقیماندهی هویج رنده شده و جعفری خرد شده به سوپ اضافه کنید.
برای ایجاد بافت کرمیتر، میتوانید با استفاده از مخلوطکن میلهای یا مخلوطکن معمولی، بخشی از سوپ را مخلوط کنید.در چند ذقیقهی آخر، سوپ را با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.در نهایت سوپ را در کاسه ریخته و با روغن زیتون، خامه یا ماست یونانی و جعفری خرد شده تزیین کنید.
۴-طرز تهیه سوپ برای سرماخوردگی و گلودرد با مرغ
سوپ مرغ، یکی دیگر از سوپهای مقوی برای بهبود سرماخوردگی و گلودرد است. در ادامه طرز تهیه این سوپ خوشمره و مقوی را نیز برایتان به اشتراک گذاشتهایم.
مواد لازم
سینه مرغ: ۲۵۰ گرم
پیاز بزرگ: یک عدد
سیر: یک حبه
لیمو ترش: یک عدد
هویج متوسط: ۲ عدد
سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
جعفری خرد شده: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
رشته سوپ (اختیاری): به مقدار دلخواه
رب گوجه فرنگی (اختیاری): یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
سینه مرغ را با زردچوبه کمی تفت داده و سپس بههمراه ۲ لیوان آب در قابلمهای جداگانه بپزید تا بوی زهم آن گرفته شود.پیاز و سیر خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
مرغ پخته شده را بههمراه آب آن به پیاز و سیر تفت داده شده اضافه کنید.هویج و سیبزمینی خرد شده را به سوپ اضافه کنید و بهمدت ۲۰ دقیقه بپزید. سپس جعفری خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن بیفزایید.
برای لعابدار شدن سوپ، میتوانید رشته سوپ خرد شده را به آن اضافه کنید.برای بهتر شدن رنگ سوپ نیز میتوانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به آن اضافه کنید.در نهایت، سوپ را در کاسه ریخته و با لیمو ترش تازه و جعفری تزیین کنید.
۵-سوپ برای سرماخوردگی و گلودرد کودکان
سوپ برای سرماخوردگی و گلودرد کودکان باید بهگونهای تهیه شود که علاوه بر سالم و مغذی بودن، طعم خوشمزه و ظاهر جذابی هم داشته باشد تا کودکان را به خوردن ترغیب کند. این سوپ با ترکیب ماکارونی، سبزیجات تازه و گوشت چرخ کرده، نهتنها به تقویت سیستم ایمنی کودکان و تسکین علائم سرماخوردگی کمک میکند بلکه طعم خیلی خوبی هم دارد.
مواد لازم برای ۸ نفر
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه (رنده شده یا یک قاشق چایخوری پودر سیر)
ترکیبی از پیاز، هویج و کرفس خرد شده: ۲ فنجان
ادویه ایتالیایی: ۲ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده: ۴۵۰ گرم
آب مرغ: ۲ لیتر
رب گوجه فرنگی: به مقدار لازم
ماکارونی شکلدار: ۲۰۰ گرم
لوبیا سبز یا ذرت یا نخود فرنگی: ۲ فنجان
پنیر پارمزان رنده شده (برای تزیین): به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
در یک قابلمهی بزرگ، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. سپس سیر، پیاز، هویج و کرفس خرد شده را اضافه کرده و تا زمانیکه نرم شوند، تفت دهید. ادویه ایتالیایی، نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
گوشت چرخ کرده را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.آب مرغ و رب گوجهفرنگی را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا آب مرغ جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب مرغ، حرارت را کم کرده و اجازه دهید سوپ بهمدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا طعم سبزیجات و ادویهها بهخوبی با هم ترکیب شوند.
ماکارونی و لوبیا سبز را به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید تا سوپ به مدت ۵ تا ۷ دقیقه یا تا زمانی که ماکارونی کاملا پخته شود، روی حرارت بماند.
در نهایت سوپ را در کاسههای مناسب ریخته و با پنیر پارمزان رنده شده تزیین کنید.
نظرات