۷ توصیه طلایی روانشناسان برای گفتن کلمه «نه»و مراقبت از خود

همیشه اولویت دادن به دیگران می تواند آسیب جدی به سلامتی شما وارد کند. فراموش نکنید باید مراقبت از خود را نیز در اولویت کارهایتان قرار دهید. مراقبت کردن کار سختی است. به یاد داشته باشید که زمان لازم را برای مراقبت از خود اختصاص دهید. شما ممکن است مراقب والدین بیمار، یا فرزند یا […]

۷ توصیه طلایی روانشناسان برای گفتن کلمه «نه»و مراقبت از خود

همیشه اولویت دادن به دیگران می تواند آسیب جدی به سلامتی شما وارد کند. فراموش نکنید باید مراقبت از خود را نیز در اولویت کارهایتان قرار دهید.

مراقبت کردن کار سختی است. به یاد داشته باشید که زمان لازم را برای مراقبت از خود اختصاص دهید.

شما ممکن است مراقب والدین بیمار، یا فرزند یا خواهر و برادری باشید که نیازهای بیشتری می طلبد. کار مراقبت در کنار کارهای خانه، پرداخت صورت حساب ها و بردن بچه ها به مدرسه است.

بنابراین، ممکن است به فکر مراقبت از خودتان نباشید. با توجه به این، مراقبت و محافظت از ذهن و بدن شما بسیار مهم است. اما این لزوما به این معنی نیست که به فکر فعالیت های گران قیمت و رفتن به اسپا و سالن ماساژ باشید.

شما نیازهایی دارید و همه مثل شما این نیازها را دارند. اینجاست که باید نیازهای خودتان را بشناسید و به آنها توجه کنید.

در این مطلب  به شما خواهیم گفت چطور برای خودتان زمان اختصاص بدهید و به خود و کسانی که از آنها مراقبت می کنید کمک کنید.

۷ توصیه طلایی روانشناسان برای گفتن کلمه «نه»و مراقبت از خود

خودخواه نیستید اگر به فکر خودتان باشید!

 سعی کنید از صرف وقت برای خود احساس گناه نکنید. در این حالت است که احساس آرامش بیشتری خواهید کرد. اینکه بخواهید برای خودتان وقت بگذارید خودخواهانه نیست؛ حتی اگر گاهی این احساس را داشته باشید.

شاید این دیدگاه را داشته باشید که اگر زنی هستید که کار می‌کنید و از خانواده مراقبت می‌کنید، همه چیز باید همیشه مربوط به دیگران باشد و مراقبت از خودتان اشتباه است. اما می توانید نگرش خود را تغییر دهید تا احساس گناه را از بین ببرید.

نسبت به افکاری که حاوی کلمات «باید» یا «نباید این کار را می‌کردم» آگاه باشید، زیرا نشانه‌هایی از تفکر غیرمنطقی هستند. بدون اینکه بدانیم، اینها دستورات داخلی هستند که ما سعی می کنیم آنها را برآورده کنیم و در انجام این کار، نیازهای خود را نادیده می گیریم. درعوض، از جملاتی مانند: «من تمام تلاشم را می‌کنم»، «من لایق این هستم که نیازهایم برآورده شود» و “هر چه بهتر برای خودم اهمیت دهم، بهتر می توانم از دیگران مراقبت کنم.» استفاده کنید.

۷ توصیه طلایی روانشناسان برای گفتن کلمه «نه»و مراقبت از خود

در دفتر روزانه، وقتی برای خودتان اختصاص دهید

برای مراقبت از خودتان مقدمات را فراهم کنید. زیرا خودتان به همان اندازه کارتان مهم هستید. یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تقویت مراقبت از خود این است که آن را در دفتر خاطرات خود رزرو کنید.

پیدا کردن زمان اولویت دارد. تصور کنید که یک جلسه با یک مشتری مهم یا شخصی که دوستش دارید رزرو می کنید. پس، با همان اولویت با خودتان وقت بگذارید. به کارهایی که از انجام آن لذت می‌برید فکر کنید. این زمان را به خود اختصاص دهید تا شما را دوباره سرحال و پرانرژی کند. بنابراین، احساس بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت و این تاثیر مثبتی بر افراد اطراف شما خواهد داشت.

۷ توصیه طلایی روانشناسان برای گفتن کلمه «نه»و مراقبت از خود

روابط خود را ارزیابی کنید

ارزیابی روابط به شما نشان دهد که چه کسی دوست واقعی شماست و چه کسی به شما انرژی منفی می دهد.

وقتی مراقبت به طور طبیعی برای شما پیش می‌آید و برای شما مثل وظیفه می شود می‌تواند شما را خسته کند. به افراد اطراف خود نگاه کنید، مانند همسر و دوستانتان. آیا واقعاً دوست شما هستند یا افرادی هستند که به همان اندازه که شما به آنها اهمیت می‌دهید به شما اهمیت می‌دهند؟

اگر کسی انرژی شما را تخلیه می‌کند، مرزهای خود را بدانید و بدانید که آماده انجام چه کاری هستید و چه کاری را انجام نمی‌دهید، به چه کسی، چگونه و چه زمانی کمک خواهید کرد. از نه گفتن نترسید و عذرخواهی نکنید. می توانید بگویید: «دلم می خواهد کمک کنم اما در حال حاضر برایم مقدور نیست.» این روشی مودبانه و واضح برای انجام این کار است.

۷ توصیه طلایی روانشناسان برای گفتن کلمه «نه»و مراقبت از خود

اجازه ندهید که عصبی شوید

آیا در حال عصبانی شدن از شخصی هستید که از او مراقبت می کنید؟ این حالت معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که شما، شخصی که از او مراقبت می‌کنید یا هر دوی شما، نیازهایتان را نادیده بگیرید.

درباره اینکه چه احساسی دارید و این نیازها چیست، بحث کنید. این صحبت ها می تواند در مورد فضا، تغییر در روال مراقبت یا کمک بیشتر باشد. یک گفت‌وگوی دشوار بهتر از انتظار بیهوده است زیرا کینه به خودی خود از بین نمی‌رود، بلکه مانند آب در پشت سد جمع می‌شود و وقتی شکسته می‌شود، می‌تواند به همه آسیب برساند.

۷ توصیه طلایی روانشناسان برای گفتن کلمه «نه»و مراقبت از خود

کمک بخواهید

از کمک خواستن از دیگران نترسید. این شما را در موقعیت بهتری قرار می دهد تا شما هم به دیگران کمک کنید.

اغلب افراد مراقب در درخواست کمک از دیگران بد هستند. همه ما نیاز داریم کسی برای صحبت کردن داشته باشیم؛ نه این که همیشه گوش کنیم و شنونده باشیم. گاهی هم کسی باید به شما گوش دهد. این چیزی است که همه به آن نیاز داریم. پس برای درخواست کمک راحت باشید.

در مورد نوع کمکی که نیاز دارید رک و شفاف باشید. شاید شما دوست نداشته باشید که از یک دوست راه حل بگیرید بلکه می خواهید فقط به حرف های شما گوش دهد.

۷ توصیه طلایی روانشناسان برای گفتن کلمه «نه»و مراقبت از خود

به یاد داشته باشید که شما یک انتخاب دارید

مهم نیست چقدر آن شخص را دوست دارید، مراقبت از هر کسی ممکن است باعث شود که احساس کنید در دام افتاده اید. این احساس می تواند ناشی از کمبود پول یا حمایت باشد، یا احساس خستگی از کارهایی که باید انجام دهید. برخی از این ها خارج از کنترل شما هستند، اما ببینید چه کاری می توانید انجام دهید.

پیشنهاد می کنیم صادقانه وضعیت خود را ارزیابی کنید و متوجه شوید که چه گزینه هایی دارید. می توانید از کس دیگری کمک بگیرید تا بتوانید چند شب استراحت کنید.

تغییر طرز فکر شما می تواند بار را سبک کند. بهتر است درک کنید که شما یک انتخاب دارید. حتی اگر تصمیم بگیرید به کاری که انجام می دهید ادامه دهید. انتخاب گزینه ” ادامه دادن ” به این دلیل که این شخص را دوست دارید و بهترین ها را برای او می خواهید، می تواند منجر به احساس رهایی به جای گرفتار شدن شود.”روزیاتو”

 

مطالب مرتبط

مرد همسرکش: زنم ۱۰ روز با من رابطه نداشت، با کلنگ کشتمش

نحوه برخورد با همسری که برای همه چیز شما را مقصر می داند و مدام سرزنش تان می کند

یک راه عالی برای از بین بردن سریعتر لحظات نفرت‌انگیز در زندگی زناشویی

نظرات