‍ چند نکته کلیدی ازکنکور ۹۸

در پی نشست خبری ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، چند نکته مهم در کنکور ۹۸ قابل توجه است.به گزارش اول فارس، نخستین نکته مهم کنکور سال آتی، طراحی دو نوع سوال برای آن است؛ سوالاتی مجزا برای نظام قدیم و نظام جدید متوسطه که احتمال دارد در کنکور سال ۹۹ نیز تکرار شود. […]

در پی نشست خبری ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، چند نکته مهم در کنکور ۹۸ قابل توجه است.به گزارش اول فارس، نخستین نکته مهم کنکور سال آتی، طراحی دو نوع سوال برای آن است؛ سوالاتی مجزا برای نظام قدیم و نظام جدید متوسطه که احتمال دارد در کنکور سال ۹۹ نیز تکرار شود.
رویکردی که با توجه به تغییر نظام آموزش متوسطه اتخاذ شده و به این صورت خواهد بود که پس از آزمون، نمرات داوطلبان تراز می‌شود تا پذیرش بر این اساس انجام شود. بدین ترتیب مشخص می‌شود که ظرفیت جداگانه‌ای برای هیچ گروه از داوطلبان (فارغ التحصیلان نظام جدید و قدیم) در نظر گرفته نشده و سنجش و پذیرش بر اساس نمرات تراز خواهد بود.
دومین نکته حائز اهمیت در خصوص کنکور ۹۸، «تاثیر ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی به‌صورت مثبت» است که تا پیش از نشست خدایی، کمتر درباره آن می‌دانستیم. اما معنای تاثیر مثبت سوابق چیست؟
در پاسخ این سوال باید گفت که براساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشگاه‌ها، دو نمره برای داوطلب ساخته می‌شود که یکی از آن‌ها با احتساب سوابق تحصیلی و دیگری بدون احتساب سوابق تحصیلی است و هرکدام بالاتر بود، همان برای داوطلب اعمال می‌شود.
سومین نکته، اما کمی متفاوت‌تر از دو نکته دیگر است و اگر قرار باشد مختصر آن را توضیح دهیم، باید بگوییم که نسبت ۸۵ به ۱۵ در پذیرش بدون کنکور و با کنکور در دانشگاه ها، شامل همه دانشگاه‌ها می‌شود.
نکته‌ای که که معنایش، وجود رشته‌های دانشگاه‌های برتر میان پذیرش با سوابق تحصیلی و رشته‌های کنکوری در دانشگاه‌های رتبه‌های پایین‌تر است. یعنی رشته‌های کم متقاضی فارغ از اینکه مربوط به کدام دانشگاه هستند، بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی دانشجو می‌پذیرند و رشته‌های پرمتقاضی فارغ از دانشگاه‌هایی که این رشته در آن‌ها وجود دارد، تنها از طریق کنکور پذیرش می‌کنند.
به این نکات، دو نکته دیگر را هم می‌توان افزود: یکی اینکه پشت‌کنکوری‌های رشته‌های ریاضی و علوم‌انسانی ۳۰ درصد داوطلبان کنکور را تشکیل می‌دهند و این میزان در علوم‌تجربی ۷۰ درصد است که حکایت از شدید بودن رقابت در میان علوم تجربی‌ها دارد و بعد اینکه زودتر یا دیرتر درخواست دادن به دانشگاه‌ها تاثیری در پذیرش ندارد.
مطالب مرتبط

میانگین نمرات دانش‌آموزان رشته انسانی زیر ۱۰ شد!

سامانه مجازی انتخاب رشته کنکوری‌ها آغاز بکار کرد+آدرس

کنکوریها فریب وعده‌های موسسات انتخاب رشته را نخورند/فعالیت ۶۰ پایگاه انتخاب رشته در فارس

نظرات