موقع سرماخوردگی نوشیدن یک لیوان دم نوش گرم می تواند به بهبود سرماخوردگی شما و علائم آن اعم از گلودرد، آبریزش بینی، سرفه و… کمک می کند. در این بخش دمنوش هایی را معرفی می کنیم که به جای خوردن قرص سرماخوردگی می توانید از آنها کمک بگیرید.
بهترین دمنوش برای سرماخوردگی و آنفولانزا
سرماخوردگی یک عفونت ویروسی است که معمولا در عرض یک تا ۲ هفته پس از ظهور اولین علائم بهبود مییابد. در صورت ابتلا به این بیماری ممکن است علائمی مثل گرفتگی بینی، آبریزش بینی، سردرد، گلودرد، سرفه، عطسه و درد عضلانی را تجربه کنید. آنفولانزا هم بیماری ویروسی دیگری است که شیوع آن بهویژه در فصول سرد سال افزایش مییابد. این بیماری در ابتدا ممکن است شبیهی سرماخوردگی به نظر برسد، اما بهتدریج میتواند علائم دیگری مثل اسهال و استفراغ هم ایجاد کند.
بسیاری از مردم معتقدند که نوشیدن مایعات گرم به رقیق شدن مخاط و کاهش گرفتگی بینی کمک میکند و میتواند گلودرد و سرفه را تسکین دهد. دمنوشهای زیر از بهترین نوشیدنیهایی هستند که میتوانید هنگام ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا مصرف کنید:
۱-دمنوش زنجبیل
دمنوش زنجبیل یک نوشیدنی تند و معطر است که از ریشهی زنجبیل تازه یا خشک تهیه میشود. تحقیقات زیادی در مورد خواص زنجبیل وجود ندارد، اما میتوانید از آن برای کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده کنید. به گفتهی محققان، در هنگام ابتلا به این بیماریها بدن دچار التهاب میشود و دمنوش زنجبیل بهدلیل داشتن خواص ضدالتهابی میتواند با این عارضه مقابله کند. تعدادی از تحقیقات هم نشان دادهاند که زنجبیل به درمان گلودرد، کاهش عفونت گلو و رفع گرفتگی بینی کمک میکند.
دمنوش زنجبیل برای حالت تهوع هم مفید است. اگر استفراغ یا حالت تهوع دارید، دمنوش زنجبیل انتخاب خوبی برای شما است. بر اساس تحقیقات، مواد فعال موجود در زنجبیل از جمله جینجرول (Gingerol) و شوگائول (Shogaol) میتوانند حالت تهوع و استفراغ را از بین ببرند.
۲-دمنوش پونه
برگ های تازه یا خشک شده پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰-۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش پونه را می توانید با عسل شیرین کنید و بنوشید.
۳-دمنوش اکالیپتوس
از اکالیپتوس هم میتوان یک دمنوش برای سرماخوردگی تهیه کرد، چون برگهای این گیاه به تسکین علائم بیماری کمک میکنند. اکالیپتوس حاوی ترکیبی بهنام سینئول (Cineole) است که از آن معمولا بهعنوان یک مادهی طعمدهنده و معطر در قطرهها و داروهای ضدسرفه استفاده میشود. سینئول نهتنها طعم لذتبخشی دارد، بلکه بهدلیل داشتن خواص ضدالتهابی علائم تنفسی را بهبود میبخشد. در یک مطالعه مشاهده شد که دریافت سینئول بعد از چهار روز میتواند علائم برونشیت حاد را کاهش دهد.
۴-دمنوش بنفشه
برای تهیه یک فنجان دمنوش بنفشه مقداری برگ های خشک شده را درون یک فنجان آب جوش بریزید. اجازه دهید حدود ۵ دقیقه بماند و سپس با عسل شیرین کرده و بنوشید.
۵-دمنوش بابونه
اگر بهدنبال یک دمنوش برای سرماخوردگی هستید، میتوانید از دمنوش بابونه استفاده کنید. گروهی از محققان بر این باورند که دمنوش بابونه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند تا عفونتهای ویروسی را سریعتر از بین ببرد. به یاد داشته باشید که استفاده از دمنوش بابونه در دوران بارداری توصیه نمیشود.
۶-دمنوش لیموترش
استفاده از دمنوش لیموترش یا اضافه کردن چند قطره لیموترش به سایر دمنوشها یک راهکار خانگی بسیار محبوب برای تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است. اما علیرغم محبوبیت زیاد این روش، تحقیقات کمی دربارهی آن وجود دارد. بعضی از افراد معتقدند که لیموترش بهدلیل داشتن ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و به آن در از بین بردن ویروسها کمک میکند.
۷-دمنوش گل گاوزبان
گل گاو زبان را درون یک قوری کوچک می ریزیم، سپس گل محمدی ها را به آن اضافه می کنیم. در این مرحله آب جوش را اضافه می کنیم و قوری را روی بخار آب کتری یا سماور قرار دهیم تا دمنوش دم بکشد. پس از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دمنوش ما آماده است.
۸-دمنوش آویشن
برای درست کردن این دمنوش آب را به جوش آورید سپس آویشن را داخل یک قوری بریزید و آب جوش را به آن اضافه کنید و اجازه دهید در حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد.پس از آن دمنوش آویشن را داخل یک فنجان بریزید و اجازه دهید خنک شود و بعد از آن عسل را به آن اضافه کنید و نوش جان کنید.
۹-دمنوش نعناع
۱ قاشق نعناع خشک را به همراه دوتکه پوست نارنج خشکشده و نبات در دو فنجان آب بجوشانید. این ترکیب بهسرعت دلدرد و اسهال را درمان خواهد کرد.
۱۰-دمنوش چای ترش
۸ الی ۱۰ گل چای ترش و کمی از برگ آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و ۵ دقیقه اجازه دهید بماند. سپس مخلوط را از صافی عبور داده و با عسل شیرین کرده و بنوشید.
نکات مهم
- این دمنوش ها برای خانم های باردار ممکن است عوارضی را در پی داشته باشند.
- کودکان خردسال باید از مصرف دمنوش ها خودداری نمایند.
- خانم ها در دوران شیردهی دمنوش ها را با احتیاط و طبق نظر کارشناسان طب سنتی استفاده کنند.
- از مصرف بیش از حد هر نوع دمنوشی بپرهیزید.
زمان مراجعه به پزشک
در بیشتر موارد، سرماخوردگی یا آنفولانزا به درمان پزشکی نیاز ندارد و با راهکارهای خانگی برطرف میشود. اما اگر بیماری برای مدت طولانی ادامه داشت یا علائم آن با گذشت زمان بدتر شد، با پزشک مشورت کنید. در صورت مشاهدهی علائم زیر هم لازم است به پزشک مراجعه کنید:
- احساس فشار یا درد در اطراف پیشانی
- خروج ترشحات رنگی از بینی (قهوهای، سبز یا خونی)
- تب ۱۰۱ درجهی فارنهایت (۳۸/۳ درجهی سانتیگراد) یا بالاتر که بیشتر از ۲۴ ساعت ادامه داشته باشد
- لرزش و تعریق زیاد
- مشکل در بلع
- مشکل در تنفس
- درد قفسهی سینه
نظرات