زمانی که خرمالو برسد و نرم شود، باید حداکثر در عرض چند روز آن را مصرف کنید. به طور معمول خرمالوی رسیده تا ۲ روز در دمای اتاق و تا ۶ روز در یخچال قابل نگهداری است.در ادامه این مطلب با ما باشید تا با چند شگرد عالی برای نگهداری خرمالو در یخچال آشنا شوید.
۱- خرمالو را در یخچال قرار دهید
برای نگهداری طولانی مدت خرمالو باید آن را بلافاصله بعد از خرید، به یخچال منتقل کنید. خرمالو از آن میوههایی است که با قرار گرفتن در دمای اتاق شروع به نرم شدن میکند. اما چطور خرمالو را برای مدت زمان نسبتا طولانی در یخچال نگهداری کنیم؟ برای این که ماندگاری خرمالو زیاد شود، باید آن را در یک سبد بریزید و در یخچال قرار دهید.
قرار دادن خرمالو در کیسههای کاغذی و پارچهای نیز ایده مناسبی برای افزایش ماندگاری این میوه است. معمولا خرمالوی نرسیده بعد از چند روز قرار گرفتن در محیط آشپزخانه میرسد و نرم میشود هر بار برای مصرف خرمالو میتوانید آن را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا قابل مصرف شود.
۲- خرمالو را از میوههایی که گاز اتیلن تولید میکنند، دور کنید
راز نگهداری طولانی مدت خرمالو در یخچال دور نگه داشتن آن از میوههای دیگر است. برخی میوهها مثل موز، گوجه فرنگی، سیب و گلابی از خود گاز اتیلن تولید میکنند و قرار دادن خرمالو در کنار این میوه موجب نرم شدن و رسیدن سریعتر میوه میشود. برای ماندگاری طولانیتر خرمالو باید آن را دور از این میوهها نگهداری کنید.
۳- دور نگه داشتن خرمالو از نور خورشید
قرار گرفتن خرمالو حتی برای مدت زمان کوتاه در معرض نور خورشید موجب نرم شدن آن میشود و ماندگاری میوه را کاهش میدهد. برای افزایش ماندگاری خرمالو باید آن را در فضایی خنک و دور از نور خورشید قرار دهید. هر چقدر محل نگهداری خرمالو تاریکتر باشد، ماندگاری آن بیشتر میشود.
۴- خرمالو را در کیسه پلاستیکی قرار دهید
یکی دیگر از روشهای سالم نگه داشتن خرمالو برای مدت زمان طولانی این است که میوهها را در یک کیسه پلاستیکی یا طرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید. قرار دادن خرمالو بدون پلاستیک یا ظرف در یخچال، موجب خراب شدن آن میشود.
۵- خرمالوهای آسیب دیده و نصف شده را به سرعت مصرف کنید
اگر پوست خرمالو آسیب دیده بهتر است خرمالو را در همان روزی که تهیه کردهاید، مصرف کنید. به علاوه اگر پوست خرمالو را جدا کردهاید و یا آن را خرد کردهاید، باید نهایتا تا ۱ ساعت بعد آن را مصرف کنید. در غیر این صورت مزه خرمالو تغییر میکند و باید آن را دور بریزید.
۶- قرار دادن خرمالو در انبار
اگر مقدار خرمالویی که تهیه کردهاید زیاد است، میتوانید خرمالوها را در انبار یا اتاقی که دمای خنک و رطوبت بالایی دارد نگهداری کنید. برای این کار باید میوهها را در جعبههای چوبی بچینید. بهتر است کف جعبهها از کاغذ یا پارچه نازک استفاده کنید. قسمت ساقه میوه رو به سمت پایین ظرف باشد. حالا برای افزایش ماندگاری میوه میتوانید برای روی جعبهها از مقداری خاک اره استفاده کنید. این کار ماندگاری خرمالوها را افزایش میدهد.
۷- خرمالو را تنها در زمان مصرف بشویید
اگر عادت کردهاید که همه میوهها را بشویید و بعد در یخچال بگذارید، بهتر است در مورد خرمالو متفاوت عمل کنید. برای افزایش ماندگاری خرمالو و نگهداری خرمالو به مدت بیشتر باید آن را به صورت شسته نشده و کاملا خشک در یخچال بگذارید. مرطوب شدن پوست خرمالو موجب خراب شدن زودهنگام آن میشود.
۸-فریز کردن خرمالو
اگر مقدار خرمالویی که تهیه کردهاید زیاد است، میتوانید آن را برش دهید و یا به صورت کامل در فریزر قرار دهید. میتوانید خرمالو را از ۶ ماه تا ۱ سال در فریزر نگهداری کنید و از آن برای تهیه اسموتی و دسر استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که برای فریز کردن خرمالو تنها از خرمالوهای رسیده استفاده کنید. فریز کردن خرمالوی خام مانع رسیدن آن میشود و طعم گس و تلخی به آن میبخشد.
۹- بررسی روزانه خرمالو
یکی دیگر از شگردهای فوق العاده برای سالم نگه داشتن خرمالو این است که هر روز خرمالوهایی که در یخچال دارید را به دقت بررسی کنید و خرمالوهای رسیده و نرم را از آنها جدا کنید. قرار گرفتن خرمالوی نرم یا میوهای که پوست آن آسیب دیده، موجب فساد بقیه خرمالوها میشود.
۱۰-خشک کردن خرمالو
یکی از روشهای سالم نگه داشتن خرمالو به مدت طولانی خشک کردن آن است. برای خشک کردن خرمالو میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. برای شروع باید خرمالو را بشویید و خوب خشک کنید. سپس آن را به صورت حلقهای برش دهید. به خاطر داشته باشید که ضخامت خرمالوها نباید خیلی ضخیم باشد. حالا خرمالوهای خرد شده را در سینی بچینید برای چند روز در معرض آفتاب قرار دهید.
برای خشک کردن خرمالو روی بخاری و شوفاژ نیز باید یک ورقه فویل روی شوفاژ یا بخاری قرار دهید و بعد میوهها را روی آن بچینید. به خاطر داشته باشید که برای خشک کردن خرمالو روی شوفاژ و بخاری، حرارت باید کم باشد. در صورت تمایل میتوانید خرمالوها را در دستگاه میوه خشک کن یا فر نیز خشک کنید. برای نگهداری خرمالو خشک میتوانید آن را بسته بندی کنید و در یخچال و یا فریزر قرار دهید.
چگونه خرمالوی نارس را برسانیم؟
آیا میدانید با خرمالوی کال چه کنیم؟ بهتر است بدانید که خرمالوی کال خیلی زود میرسد و به خرمالوی رسیده تبدیل میشود. در دمای اتاق و در فضای تاریک حداکثر ۱۰ تا ۲۰ روز میتوانید خرمالوی کال را نگهداری کنید و بعد خرمالو میرسد. هر چقدر دما و نور فضا بیشتر باشد، خرمالو سریعتر میرسد.
مدت زمان ماندگاری خرمالو در یخچال نیز حدود ۱ تا ۱/۵ ماه است. میتوانید خرمالوی کال را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا نرم و قابل مصرف شود. قرار دادن یک عدد سیب یا موز در کنار خرمالوی نرسیده موجب میشود تا سریعتر نرم شود.
خواص خرمالو برای سلامتی
در زیر به چند خواص خرمالو اشاره کرده ایم.
سرماخوردگی و آنفلونزا
خرمالو به دلیل محتوای ویتامین C می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کند.
درمان سنگ کلیه
خرمالو به دلیل مقادیر بالای پتاسیم و کلسیم به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می کند که می تواند به پاک سازی مثانه و کلیه کمک کرده و برای درمان بیماری های کلیه و سنگ کلیه مفید باشد.
قلب
مقادیر بالای فیبر محلول و آنتی اکسیدان های موجود در خرمالو برای کاهش فشار خون بالا و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید هستند.
کبد چرب
خرمالو یک منبع عالی از آنتی اکسیدان هاست که نقش کلیدی در سم زدایی و سلامت کبد دارد و می تواند برای درمان کبد چرب مفید باشد.
کم خونی
مس یکی دیگر از مواد معدنی موجود در خرمالو است که می تواند باعث افزایش گلبول های قرمز خون و درمان کم خونی شود.
نظرات