افرادی که دچار افسردگی هستند معمولا متوجه تغییراتی که درون آنها می افتد نیستند.گاهی این نشانه ها را حس می کنید آن را به یک روز سخت و خسته کننده ربط می دهید.اما ممکن دلیل این نشانه افسردگی باشد.در ادامه این مطلب به شما ۱۰ نشانه پنهان افسردگی جدی را معرفی می کنیم.
گاهی هم خودتان بر اینکه دچار افسردگی شدهاید واقف هستید اما نمیخواهید باور کنید و جور دیگری آن را به نمایش میگذارید تا دیگران هم بویی نبرند! چرا؟!
افسردگی چیست؟
افسردگی به انگلیسی depression، در دسته بیماریهای خلقی قرار میگیرد که با احساس غم، از دستدادن فرد یا هر چیز دلخواهی، یا عصبانیتی که با فعالیتهای روزانه فرد تداخل دارد، توصیف میشود و نسبتا شایع است. افراد مختلف حال افسرده را به طریق مختلف تجربه میکنند.
به نقل از سایت psychiatry، افسردگی یک بیماری شایع و جدی پزشکی است که بر احساسات، طرز تفکر و نحوه انجام اعمال روزانه شما تأثیر منفی میگذارد. دپرشن باعث احساس غم و اندوه یا از دست دادن علاقه به فعالیتهایی میشود که شما در گذشته آنها لذت میبردید.به همین دلیل میتواند باعث انواع مشکلات عاطفی و جسمی شود و توانایی شما را کاهش دهد. بهعلاوه ممکن است ارتباطات اجتماعی فرد را هم تحتتاثیر قراردهد.
مهم است بدانیم اینکه گاهی خلق پایین داشتهباشیم، طبیعی است. همچنین ناراحتی و حوادث ناراحتکننده، ممکن است برای هر کسی اتفاقبیفتد. اما اگر به طور منظم احساس بدبختی یا ناامیدی دارید، ممکن است دچار افسردگی باشید. توجه داشتهباشید که افسردگی یک بیماری جدی است و میتواند بدون درمان مناسب، بدتر شود. بااینوجود، افرادی که به دنبال درمان هستند بعد از چند هفته، بهبود پیدا میکنند. در ادامه با علائم فرد افسرده و انواع آن آشنا میشویم. همچنین میتوانید درباره انواع افسردگی مطالعه کنید.
چند نشانه پنهان افسردگی جدی:
۱-استفاده افراطی از گوشی موبایل و شبکههای اجتماعی
هیچ کاری جز چرخ زدن در دنیای مجازی یا پرداختن به بازیهای مختلف نمیتوانید انجام بدهید. تمام وقت روی تخت یا مبل لم داده و گوشی در دست بین بازیها یا شبکههای مجازی تردد میکنید!
۲دشوار تمرکز و تصمیمگیری
بیمار مبتلا به افسردگی در فکر کردن، تمرکز کردن، تصمیمگیری و به خاطر سپردن هر چیزی مشکل دارد. این علامت در او با اضطراب و استرس یا قرار گرفتن در موقعیتهای خاص تشدید میشود.
۳-پشت گوش انداختن کارها
نه برای یک روز و دو روز! بلکه روزها و شبها از پی هم میآیند و میروند و شما تمایلی به انجام کارهایتان ندارید. هر روز به روز دیگر وعده آنها را میدهید و چشم که بچرخانید و خوب دقت کنید متوجه میشوید هفتهها گذشته و شما قدم از قدم برنداشتید!بیمیلی به فعالیتهایی که قبلا دوست داشتید
یکسری کارها که همیشه شما را به وجد میآوردند دیگر حال شما را خوب نمیکند! با انجام آنها هیچ تغییری در خود احساس نمیکنید و کنارشان میگذارید!
۴-اختلال در خواب
اختلال در خواب یکی از شایعترین علائم افسردگی بهشمار میرود. اکثر بیماران مبتلا به افسردگی بالینی از این نشانه رنج میبرند. بیمار یا بیش از حدود نرمال میخوابد و یا اینکه در طول شب بیدار میماند که اصطلاحاً به آن بیخوابی میگوییم.
۵-دوری از محیطهای شلوغ و پر سروصدا
خودتان را در فضای ساکت و بی سروصدا حبس میکنید! از رفتن به مکانهای شلوغ یا پرسرو صدا دوری کرده و هرگز تمایلی به آن نشان نمیدهید. به گفتهی دیگر باطری اجتماعیتان کاملا خالی میشود.
۶-پیامهای شبانه برای رهایی از افکار مزاحم
ممکن است شبها که استرس اجازه خوابیدن به شما نمیدهد وسوسه بشوید به افرادی که چندان صمیمی نیستید یا حتی در دایره نزدیک شما قرار ندارند پیام بدهید. فقط برای اینکه کمتر صدای فکر و ذهنتان را بشنوید!
۷-برافروختگی بعد از فکر کردن به کارها
از آنجا که توان انجام دادن کارهای عقب مانده را ندارید با فکر کردن به آنها دچار اضطراب میشوید و حالتان دگرگون شده و برآشفته میشوید! با خود فکر میکنید که مدیریت کردن کارهایتان از شما برنمیآید.
۸-نشخوار فکری داشتن
نشخوار فکری هم یکی از علامتهای افسردگی است! مرتب به اتفاقات گذشته و کارهایی که انجام دادهاید فکر میکنید. با اینکه دیگر آنها به خاطره تبدیل شدهاند ولی شما دست از آنها نمیکشید و در این میان خودسرزنشی هم خواهید داشت!
۹-احساس بیارزشی
بیمار مبتلا به افسردگی مرتباً خود را سرزنش میکند، شکستهای گذشته را مرور میکند. در نتیجه احساس بیارزشی و گناه بر بیمار چیره میشود.
۱۰-عذرخواهی کردن نابجا!
ممکن است برای کارهای اشتباهی که شما در آن هیچ سهمی نداشتید خود را مقصر بدانید و عذرخواهی کنید! این حس خود کم بینی و مقصر قلمداد کردن آزارتان میدهد و مرتب میخواهید با عذرخواهی کردن خودتان را به آرامش برسانید!
اگر این ۸ مورد را در خود یا اطرافیانتان مشاهده میکنید حتما دست به اقدامی بزنید و برای نجات حتما به یک مشاوره مورد اعتماد مراجعه کنید. در مرحله اول دست از انکار بردارید و بپذیرید که این حالتها طبیعی نیست و نیاز به رسیدگی دارد. عجلهای برای رهایی از آن نداشته باشید و اجازه بدهید که روند درمان به خوبی طی بشود و بتوانید طعم زندگی راحت را دوباره بچشید. و در آخر علائقتان را با چنگ و دندان هم شده حفظ کنید، با بی حالی و بی میلی که دارید مقابله کنید و جایی برای علاقمندیهایتان باز کنید. آنها انگیزههای شما خواهند بود تا ادامه راه را راحتتر طی کنید.
هموطن
تاریخ : ۲۳ - دی - ۱۴۰۲
بنام خدا
درود بر سایت اول فارس
خیلی دقیق و درست
ممنون