همانطور که میدانید نگهداری از گیاهان در پاییز و زمستان، نسبت به بهار و تابستان بسیار سختتر است. در این زمانها باید بیشتر مراقب گیاهان بود تا خراب نشوند و آسیب نبینند.
در حالی که ما از فصل پاییز لذت میبریم، گل ها و گیاهان آپارتمانی، آن را دوست ندارند. این فصل منجر به ریزش برگها و کندی رشد میشود. اگر در این فصل مراقب گیاهان نباشید به زودی شاهد از بین رفتن آنها خواهید شد.
در ادامه با راهنمای مراقبت از گیاهان برای فصل پاییز در مجله زندگی اول فارس همراه باشید و در پایان اگر شما هم نکته ای دارید برای ما بنویسید تا در بخش دیدگاه ها منتشر کنیم.
نکات نگهداری گیاهان آپارتمانی در پاییز
۱. آبیاری گیاه
هوای خنک پاییزی باعث می شود که گیاه دیگر همانند روزهای گرم تابستانی نیاز شدیدی به آب نداشته باشد. در فصل پاییز، آب زیاد منجر به پوسیدگی ریشه میشود. تنها زمانی آبیاری گیاهان خود را انجام دهید که سطح بالای خاک خشک باشد.
۲. نور
از آنجایی که طول روز در پاییز و زمستان کوتاه میشود، بنابراین گیاهان نیاز بیشتری به نور پیدا میکنند. به همین علت بهتر است گیاهان را پشت پنجره در معرض نور غیر مستقیم آفتاب قرار دهید تا نور مورد نیاز آنها تامین شود.البته باید دقت داشته باشید که برگ گیاهان به پنجره نچسبد، زیرا سرما باعث میشود برگ گیاه یخ بزند.
۳. کود
به محض شروع فصل، گیاهان خود را با کودهای مناسب تغذیه کنید. تا زمان رسیدن فصل زمستان از انجام آن خودداری کنید. گیاهان همیشه سبز نیز که سراسر سال سرسبز هستند و خزان ندارند، در طی فصلهای پاییز و زمستان نیاز کودی بسیار کمتری دارند. زیرا در این فصلها به دلیل مناسب نبودن شرایط نوری محیط و همچنین دمای آن، گیاه رشد و نمو کمتری دارد و نیازی به مصرف کود ندارد.
۴. هرس کردن
هرس گیاهان آپارتمانی را در ابتدای فصل رشد انجام میدهند. قبل از فرارسیدن فصل پاییز، گیاهان آپارتمانی خود را هرس کرده و تمام برگهای مرده را بردارید. این کار باعث افزایش رشد گیاه میشود. گیاهان خود را در طول فصل پاییز و زمستان هرس نکنید.
مطلب مرتبط:
خاصیت شگفت انگیز زغال برای گیاهان آپارتمانی که معجزه می کند!
اگر گیاهان تان گل نمی دهند، بهتر است آن ها را در اواخر زمستان هرس کنید. در غیر اینصورت بهتر است تا شکوفا شدن گلهای گیاه صبر کنید.
۵. دمای محیط
گیاهان آپارتمانی خود را در شب از پنجره ها دور نگه دارید. سعی کنید آنها را در زیر نور غیر مستقیم در طول روز قرار دهید. پنجرهها را ببندید و آنها را در معرض باد قرار ندهید!
۶. تعویض نکردن خاک و گلدان
تعویض گلدانهای گیاهان آپارتمانی که دوران رکود زمستانه دارند در اواخر زمان رکود و قبل از بیدار شدن گیاه است. در مورد گیاهان همیشه سبز و آپارتمانی نیز اگر چه این گیاهان در محیط داخلی خانه نگهداری میشوند و سراسر سال همیشه مقداری فعالیت از خود نشان میدهند، بهتر است که گلدان آن ها در اواخر فصل زمستان و یا اوایل فصل بهار، تعویض گردد. بنابراین در فصل پاییز گیاهان آپارتمانی خود را جایگزین نکنید، زیرا ممکن است باعث آسیب و از بین رفتن گیاه شود.
۷. قرار ندادن گیاهان در نزدیکی بخاری یا شوفاژ
گیاهان نسبت به گرمای تولید شده در خانه حساس هستند، بنابراین نباید آنها را بهصورت مستقیم در معرض بخاری یا شوفاژ قرار دهید. گیاهان با قرار گرفتن در نزدیکی گرمای بخاری پژمرده میشوند.
مطلب مرتبط:
۷ گیاه آپارتمانی اکسیژن ساز که سه سوته هوای خانه را تصفیه می کنند
۸. تاثیر رطوبت
گیاهان آپارتمانی برای رشد و نمو به رطوبت نیز نیاز دارند. در طول فصل سرما با روشن کردن شوفاژ ممکن است از رطوبت هوا کاسته شود. در نتیجه بهتر است برای گیاهان از یک دستگاه بخور کمک بگیرید و آن را در مکانی قرار دهید که نزدیک گلها باشد.
۹. از دست دادن برگ
گیاهان برای جبران کمبود نور و کمبود مواد غذایی خود، درفصل سرما برگ های خود را از دست میدهند. ممکن است گیاه شما در تابستان به خوبی رشد میکند ولی در فصل سرما رشد آن متوقف شده باشد. پس اصلا نگران نباشید.این شرایط با تغییرات فصول اعمال میشود. ممکن است گیاه شما رشد زیادی داشته باشد. شما میتوانید چند برگ از آن را بکنید تا هم ازریزش بیشتر برگ ها جلوگیری شود و هم گیاه شما کاملتر و پرتر مشخص شود.
۱۰. استفاده از سم قارچ کش
برای نگهداری از گیاهان در پاییز و زمستان بهتر است در ابتدای سرما و قبل از خواب زمستانی گیاهان، به آنها سم قارچ کش بزنید.
بسیاری از گیاهان آپارتمانی مانند کاکتوسها به بیماریهای قارچی حساس هستند و در هنگام برخورد با آنها بهسرعت از بین میروند. برای جلوگیری از چنین اتفاقی در زمان خواب زمستانه گیاه، بهتر است در اوایل فصل پاییز، هنگامی که هوا آن قدر سرد نشده است، روی گیاهان سم قارچ کش بزنید.
بگید در نگاه اول چه حیوانی می بینید تا ویژگی های درون تان را بگم