۱۰ نکته که باید هنگام خرید گوشی دست دوم در نظر داشته باشید

استفاده از گوشی های معروف و گران قیمت تجربه بسیار لذت بخشی است اما متاسفانه گوشی‌های هوشمند به‌طور کلی در سال‌های گذشته گران‌تر شده‌اند و قیمت آن ها همچنان رو به افزایش است. به همین علت بسیاری از مردم نمی توانند از پس هزینه آن بر بیایند به همین علت خرید گوشی دست دوم را […]

استفاده از گوشی های معروف و گران قیمت تجربه بسیار لذت بخشی است اما متاسفانه گوشی‌های هوشمند به‌طور کلی در سال‌های گذشته گران‌تر شده‌اند و قیمت آن ها همچنان رو به افزایش است. به همین علت بسیاری از مردم نمی توانند از پس هزینه آن بر بیایند به همین علت خرید گوشی دست دوم را ترجیح می دهند.

خرید یک گوشی که توسط فرد دیگری استفاده شده است می توان گفت که کار سختی است، اما با دانستن نکات و رعایت آن‌ها هیچ نگرانی برای خرید گوشی دست‌دوم وجود ندارد.

راهنمای خرید گوشی دست دوم

بیشتر افراد بر این باورند خرید گوشی دست دوم به معنی خرید آشغال است در صورتی که این باور کاملا غلط است. تا انتها با ما همراه باشید در این مطلب به راهنمای خرید گوشی دست‌دوم پرداخته‌ایم.

توجه: احتمال کلاهبرداری هنگام خرید گوشی دست‌دوم بسیار زیاد است و شما باید حتما نکات مورد نیاز را هنگام خرید رعایت کنید تا یک خرید مطمئن داشته باشید.

راهنمای خرید گوشی دست‌دوم

در این بخش به راهنمای خرید گوشی دست‌دوم خواهیم پرداخت تا شما با نکاتی که هنگام خرید گوشی کارکرده باید آن‌ها را رعایت کنید آشنا شوید.

۱-از یک فرد قابل اعتماد یا فروشگاه معتبر خرید کنید

بهترین توصیه که در راهنمای خرید گوشی دست دوم به شما ارائه می‌دهیم، خرید از یک فرد قابل اعتماد یا آشنا است. در صورتی که فروشنده گوشی قابل اعتماد باشد، با مطرح کردن چند سوال می‌توانید اطلاعات مفیدی درباره وضعیت سلامت اسمارت‌فون به دست آورید. همچنین، احتمال دارد که پس از خرید، دستگاه دچار مشکل یا نقص فنی شود که در چنین شرایطی می‌توانید با فروشنده تماس بگیرید و جهت حل مشکل دستگاه یا پس دادن آن اقدام کنید.

خرید از فروشگاه‌های معتبر نیز راه‌حل خوبی برای خرید یک محصول باکیفیت و با دوام است. این دسته از فروشگاه‌ها به خریدار چند روز زمان می‌دهند تا محصول را از جنبه‌های مختلف ارزیابی کند و از سلامت بخش‌های مختلف آن مطمئن شود. بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که امکان شکایت از فروشگاه‌های آنلاینی که فاقد نماد اعتماد الکترونیک هستند وجود ندارد، به همین جهت بهتر است که از چنین فروشگاه‌هایی دستگاه‌های دست دوم تهیه نکنید.

۲-بررسی کارتن گوشی
مرحله اول بررسی کارتن گوشی است، این کار را برای مطمئن شدن از دزدی نبودن گوشی انجام دهید، برای اینکه مطمئن شوید گوشی دزدی نیست و کارتن برای خود گوشی موردنظر است باید سریال‌ و کد روی کارتن با سریال و کد IMEI گوشی باهم مطابقت داشته باشند در غیر این صورت گوشی دزدی محسوب می‌شود.

برای اینکه کد IMEI و سریال موبایل را بفهمید کافی است کد #۰۶#* را شماره‌گیری کنید، به‌سرعت اطلاعات گوشی شما به نمایش در می‌آید و می‌توانید سریال و کد IMEI را مشاهده کنید.

یک روش دیگر برای دیدن این کد و سریال‌ها وجود دارد، باید وارد setting شوید و در گوشی اندروید وارد About شوید و در گوشی‌های IOS گزینه General و بعد گزینه About را انتخاب کنید، در این بخش می‌توانید اطلاعات گوشی و سریال‌ها و کد IMEI را مشاهده کنید.

۳-تست باتری گوشی
در راهنمای خرید گوشی دست‌دوم این نکته را حتماً رعایت کنید، باتری یکی از اجزای اصلی گوشی است که سلامت بودن آن از اهمیت بالایی برخوردار است هرگونه مشکل در باتری باعث کارکرد نامناسب گوشی می‌شود، حالا چگونه از سلامت آن مطلع شویم:

۱- برای اطلاع از سلامت باتری گوشی‌های اندروید می‌توانید از اپلیکیشن‌های تشخیص سلامت باتری استفاده کنید.
۲- برای تشخیص سلامت بودن باتری گوشی‌های اپل بهتر است موبایل را به Wi-fi متصل و بلوتوث را روشن کنید، بعد دوربین را باز کنید و چند دقیقه شروع به فیلم گرفتن کنید، اگر در این فاصله باتری شروع به خالی‌شدن کرد به‌احتمال بالایی باتری از سلامت کامل برخوردار نیست.

گوشی دست دوم

دلیل اهمیت باتری: گوشی بدون باتری کارکردی ندارد و اگر باتری گوشی دارای مشکل باشد باعث می‌شود عملکرد موبایل با مشکل مواجه شود.

۴-کپی و اصل بودن
هنگام خرید از اصل بودن گوشی مطمئن شوید، اگر نمی‌توانید موبایل اصل را تشخیص دهید پیشنهاد ما کمک‌گرفتن از یک فرد متخصص و مورد اطمینان است، گوشی‌های تقلبی در بازار بسیار است و افراد سودجو این گوشی‌ها را به اسم اصل به مشتریان می‌فروشند.

۵-عملکرد اسپیکرها، میکروفون و دوربین را بررسی کنید
مرحله بعدی در راهنمای خرید گوشی دست دوم بررسی اسپیکرها و سیستم تصویربرداری اسمارت‌فون است. پیش از خرید گوشی هوشمند باید با آن تماس بگیرید، موسیقی پخش کنید و با دوربین‌های مختلف آن عکاسی کنید و اطمینان حاصل کنید که اسپیکر اصلی، اسپیکر مکالمه، میکروفون و سیستم تصویربرداری گوشی به خوبی عمل می‌کند.

خالی از لطف نیست که برای تست کردن گوشی از نظر سخت‌افزاری، از اپلیکیشن‌هایی مثل Phone Check and Test یا Phone Doctor Plus استفاده کنید.

۶-رجیستری گوشی را بررسی کنید
فرقی ندارد که می‌خواهید یک گوشی شیائومی بخرید، یا آیفون و سامسونگ، چون در هر صورت رجیستری گوشی مهم‌ترین موردی است که هنگام خرید محصول باید به آن توجه کنید. معمولا در آگهی فروش اسمارت‌فون ذکر شده است که گوشی رجیستر شده است یا خیر. برخی از آگهی‌های فروش اسمارت‌فون قیمت بسیار کمی را پیشنهاد کرده‌اند، اما دلیل اصلی این قیمت کم رجیستر نشدن گوشی است و چنین گوشی‌هایی در شبکه موبایل کشور قابل استفاده نخواهند بود.

در صورتی که گوشی رجیستر شده باشد، فروشنده باید مالکیت دستگاه را به سیم‌کارت خریدار انتقال دهد. انتقال مالکیت دستگاه از طریق سامانه همتا یا شماره‌گیری #۷۷۷۷* انجام می‌شود و فرایندی ساده و آسان است. توجه داشته باشید تا زمانی که پیام فعال شدن گوشی را دریافت نکرده‌اید، مالکیت گوشی به شما واگذار نشده است و به عنوان صاحب جدید دستگاه شناخته نمی‌شوید.

همچنین، پیش از خرید بد نیست که از فروشنده، برگه گارانتی و فاکتور خرید محصول را بگیرید. بنابراین می‌توانید از دزدی نبودن گوشی اطمینان حاصل کنید یا در صورت باقی‌ماندن مهلت گارانتی از آن استفاده کنید.

خرید گوشی دست دوم

۷-بررسی بدنه گوشی
حالا نوبت به بررسی بدنه گوشی می‌رسد، گوشی‌های کارکرده تقریباً ضربه خردگی، خط‌وخش و رنگ‌پریدگی دارند، شما باید بادقت و ریزبینی بدنه گوشی را بررسی کنید و متوجه ایرادهای آن در بدنه بشوید، در برخی مواقع فروشنده این نکات را بازگو می‌کند در هر صورت شما به‌ظاهر گوشی بادقت نگاه کنید.

۸-لوازم جانبی اسمارت‌فون را بررسی کنید

یکی از مهم‌ترین مواردی که در راهنمای خرید گوشی دست دوم توصیه می‌شود، بررسی لوازم جانبی گوشی است. وضعیت لوازم جانبی گوشی می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره کاربر قبلی گوشی و نحوه استفاده او از گوشی به شما بدهد. برای مثال، اگر کاربر جعبه اصلی گوشی را داشته باشد، می‌توان گفت که با یک فرد منظم و قابل اطمینان سروکار دارید.

همچنین، هنگام خرید گوشی هوشمند به این نکته توجه کنید که فروشنده، شارژر اصلی اسمارت‌فون را داشته باشد؛ چرا که بسیاری از گوشی‌های هوشمند جدید از قابلیت Fast Charge فقط با شارژر اصلی بهره می‌برند. پیش از خرید گوشی دست دوم،‌ بهتر است بدانید که در جعبه گوشی باید چه لوازم و تجهیزاتی وجود داشته باشند. در صورتی که فروشنده تمام محتویات داخل جعبه را بدون هیچ کم‌وکاستی در اختیار شما قرار دهد، می‌توانید از صداقت فروشنده اطمینان داشته باشید.

۹-بررسی پورت‌های اتصال
بررسی پورت‌ها را حتما انجام دهید، این بخش‌ها مهم‌ترین بخش یک گوشی است و سالم نبودن آن ارزش گوشی را از بین می‌برد، پورت شارژر، سیم‌کارت، حافظه SD و پورت هدفون از مهم‌ترین‌ها هستند که باید از سلامت آن‌ها مطمئن شوید و بعد اقدام به خرید کنید.

۱۰-بررسی قیمت
شما باید قبل از خرید حتماً از قیمت گوشی مطلع شوید و با پرس‌وجو از سایر فروشنده‌ها مطمئن شوید قیمتی که فروشنده پیشنهاد داده است مناسب است و بعد اقدام به خرید کنید.منبع:همشهری

روش متفاوت این مرد ایرانی که بین زباله‌ها به گنج رسید

مطالب مرتبط

چند راهکار ساده برای شارژ سریع گوشی هوشمند

هنگام خرید گوشی کارکرده (دست دوم) این کار را بُکنید

والدین گوشی به دست در خانه منتظر این پیامدها برای فرزندانشان باشند

نظرات