کیلومتر شماره ۱۰ شیراز داغ بر دل نشاند. در جاده ای که اورژانس نداشت دختری تصادف کرد تا حوادث رانندگی همچنان در راه های پرخطر فارس قربانی بگیرد.
خبرگزاری مهر :دوباره جاده های فارس داغ بر دل خانواده ها گذاشت. این بار محور باجگاه- شیراز قتلگاه شد که طی آن یک دانشجوی دختر مقطع کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی در تصادف جان سپرد تا داغی بر دل خانواده ای بگذارد که با هزاران امید فرزندشان را به دانشگاه فرستاده بودند.
هنوز جاده های استان فارس در صدر قاتلان جاده های کشور قراردارد و هنوز هیچکس برای این کشته ها پاسخ نداده است. مسئولان راهداری و حمل و نقل جاده ای فارس همچنان بی تفاوت نظاره گر وضعیت آشفته جاده های استان هستند تا نقاط حادثه خیز کار خودشان را بکنند.
بر اساس اطلاعیه ای که کمیسیون ایمنی راه های کشور ارائه کرده ۱۷۰ نقطه پرتصادف در فارس شناسایی شده که از این میزان ۱۲۱ نقطه پر تصادف و ۴۹ نقطه دارای تصادف است.
۱۱ شهریور ماه بود که در کیلومتر ۱۰ جاده شیراز- باجگاه شاهد تکراری ترین اتفاق جاده های استان فارس بودیم و باز هم حادثه گریبان آینده سازان استان و کشور را گرفت و طی حادثه ای که برای یکی از دانشجویان دانشکده کشاورزی رخ داد این دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد فوت کرد.
مصدوم می توانست زنده بماند اما
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در خصوص نحوه حادثه ایجاد شده برای دانشجوی این دانشگاه گفت: یکی از دانشجویان دختر دوره کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی برای دریافت خوابگاه روز ۱۱ شهریورماه به دانشکده کشاورزی مراجعه کرد با توجه به بعد مسافت این دانشگاه تا شیراز سرویس های مختلفی در نظر گرفته شده اما این دانشجو به علت عجله و تلاش برای رسیدن به مرکز شهر اقدام به گرفتن تاکسی در محور شیراز-اصفهان کرده است.
محسن عدالت در ادامه افزود: ساعت حرکت سرویس های این دانشکده به سمت شیراز ۱۲ است که این حادثه در ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه رخ داد و خودرو وانت بار به علت عدم فرمان پذیری از راننده از مسیر منحرف و با دانشجویی که در کنار جاده ایستاده بود تصادف می کند.
وی با اشاره به تاخیر به ورود اورژانس به صحنه تصادف گفت: گفته شده فرد مصدوم در صحنه درگذشته است اما شخصا که در ساعت ۱۱:۴۰ دقیقه به صحنه تصادف رسیدم مصدوم هنوز هوشیار بود و توان تکلم داشت و امکان زنده ماندن مصدوم وجود داشت اما تاخیر در ورود اورژانس و عدم پذیرش بیمارستان های شیراز به علت تکمیل ظرفیت منجر شد شخص مصدوم به مرودشت اعزام شده و به علت خون ریزی داخلی دارفانی را وادع گفت.
میدانی این محور
خبرنگار مهر پس از این حادثه به این محور رفت تا شرایط جاده ای منطقه را بررسی کند. در این بررسی های می توان به تردد بیش از حد خودروهای باری و شخصی اشاره کرد و چون مسیر جایگزینی برای دسترسی به شمال استان هنوز در دسترس نیست این مسیر حتی در ساعت ابتدای صبح نیز دارای بارترافیکی زیادی است.
از جمله سایر نکات می توان به شیب تند این مسیر اشاره کرد که این شیب تند می تواند حوادث زیادی را برای افرادی که به این جاده آشنا نیستند ایجاد کند و نمی توان از این موضوع غافل شد که عرض جاده نیز عرض مناسبی برای حجم ترافیکی این مسیر و میزان جابه جایی که در این مسیر صورت می گیرد نیست.
در کنار این مسائل قرارگرفتن مراکز مختلفی نظیر دانشکده کشاورزی و آسایشگاه افراد کم توان ذهنی نشان از مراجعه کنندگان زیاد این مراکز دارد البته منطقه مسکونی نیز در مجاورت این مسیر واقع شده و اگر خودرویی توانایی کنترل خود را از دست دهد مستقیما به خانه های ساکنین این منطقه وارد می شود.
افزایش پایگاه های اورژانس جاده ای کاهنده تلفات تصادفات است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: راهکار های مختلفی در جهت تسریع در امر امداد رسانی در زمان حادثه در محور باجگاه – شیراز در نظرگرفته شده اما افزایش پایگاه های اورژانس جاده ای نقش ویژه ای در کاهش تلفات دارد.
محمود رضایی کوچی در این گفت و گو ادامه داد: پس از حادثه ای که برای دانشجوی دانشکده کشاورزی رخ داد یکی از موضوعاتی که در استانداری فارس مطرح شده ایجاد پایگاه اورژانس مخصوص این محور است و اگر این پایگاه برقرار شود بخش قابل توجه ای از این مشکلات برطرف می شود.
وی در خصوص راهکارها کاهش نقاط حادثه خیر در محورهای مواصلاتی نیز بیان کرد: در نقاط حادثه خیر استان برای آرام کردن بارترافیکی تمهیداتی در نظر گرفته شده از جمله این تمهیدات می توان به نصب علائم و تابلوهای ایمنی و کاهش سرعت مسیر در این مناطق اشاره کرد و تمام این موارد در این جهت است که شاهد کاهش نقاط حادثه خیز در محور های مواصلاتی باشیم .
رضایی با اشاره به اینکه کاهش زمان رسیدگی و ارائه خدمات امدادی در کوتاه ترین زمان از جمله اولویت هایی است که اورژانس باید در سرلوحه فعالیت های خود قرار دهد، تصریح کرد: علاوه بر رسیدن واحدهای خدمات امدادی در کوتاه ترین زمان ، پیمایش مسافت این واحد ها هم باید کم باشد از این رو افزایش پایگاه های اورژانس جاده ای در دستور کار قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در خصوص حادثه محور باجگاه نیز گفت: پیشتر برای رسیدن به منطقه باجگاه زمان کوتاهی به علت کم بودن بار ترافیکی در این منطقه صرف می شد و اکنون با افزایش حجم ترافیک زمان بیشتری نیز صرف خواهد شد تا امکان دسترسی به این منطقه فراهم شود و یکی از برنامه هایی که برای کاهش تلفات جاده ای در این منطقه در نظر گرفته شده افزایش پایگاه های اورژانس جاده ای است.
رضایی با اشاره به اینکه بخشی از مسیر آرام سازی و اصلاحات صورت گرفته است، تاکید کرد: این مسیر یکی از محورهای قدیمی است و ترافیک در این منطقه همیشه وجود داشته البته در تلاش هستیم تا با افزایش بارترافیکی ، آرام سازی مسیر نیز در این منطقه ایجاد شود و با تاکید استانداری فارس، اداره کل راهداری بهبود شرایط این منطقه را مدنظر قرار داده است.
نظرات