۱۰ گلایه مهم نانوایان که کسی گوشش بدهکار نیست

جمعی از نانوایان  کشور خواستار افزایش قیمت نان برای تعدیل صف های طولانی نانوایی و تامین نان سالم از مسئولین شدند. گلایه های نانوایان از نابسامانی‌های نان  خطاب به مسئولان را در ادامه بخوانید: ضمن عرض سلام و خسته نباشید باتوجه به اهمیت نان سالم والبته دسترسی سریع و آسان‌تر مردم به این قوت غالب، […]

جمعی از نانوایان  کشور خواستار افزایش قیمت نان برای تعدیل صف های طولانی نانوایی و تامین نان سالم از مسئولین شدند.

نانوایی
گلایه های نانوایان از نابسامانی‌های نان  خطاب به مسئولان را در ادامه بخوانید:

ضمن عرض سلام و خسته نباشید

باتوجه به اهمیت نان سالم والبته دسترسی سریع و آسان‌تر مردم به این قوت غالب، مواردی از نابسامانی های این حوزه به عرض میرسد.

۱) با توجه به اینکه مقدار آرد هر ماه نانوا، با نانینو یا فروش با کارتخوان به اصطلاح هوشمند، تخصیص داده می‌شود، سوال اینجاست بر فرض صحت ادعای نانینو، مثلا هر ده نانوای یک منطقه کنار هم متخلف تشخیص داده شوند وقتی ما سهمیه آرد همه را باهم کاهش می‌دهیم، گناه مردم آن منطقه چیست که تنبیه شوندو دست خالی و بدون نان بمانند و اگر به نانوای دورتر هم بروند قطعا ناچار به تحمل صف طولانی خواهند بود.

۲) مگر می‌توان همه نانواها را مجبور کرد که صبح  حتما ساعت ۵ونیم پخت را شروع کنند درحالی که بعضی از نانواها داخل کوچه فرعی و خلوت هستند و برخی در نبش فلکه هایی که سرویس کارخانه‌جات صبح زود در جلویش صف بسته‌اند.

۳) وقتی به بهانه اینکه چون در یک نانوایی در یک روز از چندکارت بانکی یا کدملی یکسان چندبار تکراری خریدشده ،کسر سهمیه می‌کنیم، مگر نانوا می‌تواند یکی یکی کارت‌ها را بنویسد و بررسی کند، گاها شده است که بعضی سوپرمارکت‌ها درطول روزخودش، شاگردش وخانواده‌اش تکرارا نان خریده ودر بقالی به قیمت آزاد فروخته و سود کرده‌اند و ما با کسر سهمیه، نانوا و درحقیقت مردم محله را تنبیه کرده‌ایم

۴) در عمل و واقعیت قطعا تعداد مشتری نانوایی هیچ وقت دوماه و حتی دو روز باهم به تعداد مساوی نمی‌شود که نانوا را مجبورکنیم سهمیه را کلا در زمان تعیین شده پخت کند به دلایلی مانند باران، تعطیلی نانوای نزدیک، قطعی آب یا برق در نانوای نزدیک، داشتن مراسم در جاهایی مانند مصلی و مسجد و ورزشگاه و مدرسه و…که نزدیک نانوایی است، و ده‌ها دلیل دیگر که نانوایی بعضی مواقع خیلی خیلی شلوغ هست وبالعکس

۵) چرا باید طول مدت پخت روزانه را به‌ عنوان ساعات نامتعارف پخت ملاک قرار دهیم درحالی که بعضا دوتا نانوا با سهمیه ورسته یکسان، اما یکی دارای دستگاه بزرگ پخت نان و با چهار نفر کارگر و منطقه شلوغ فعال است درحالی که دیگری با دو نفر کارگر با تنور متفاوت و مشتری کم و محله خلوت، قطعا ساعات بیشتری باید در مغازه حضور داشته باشد تا سهمیه‌شان را کامل پخت کنند.

۶) مگر دولت محترم به نانوا کنجد یارانه‌ای می‌دهد که از ۱۸ ماه قبل که نانینو عملیاتی شد، قیمت کنجدی را روی کارتخوان تغییر نداده و همان هزارتومان هست، درحالی که کنجد بیش از سه برابر گرانتر شده است.

۷) همیشه در تلویزیون اعلام می‌فرمایند که‌ محدودیت تعداد نان نداریم، و وقتی مشتری نوبتش می‌رسد و یک کارت بیشتر ندارد و نان زیاد میخواهد نانوا باید درگیر شود.

۸) مگر می‌شود نانوا را با مشتری یکتا یعنی تعداد مشتری غیرتکرار که برای یک کیسه آرد باید داشته باشد تنبیه کرد، درحالی که بعضی نانوایی داخل کوچه پرجمعیت قرار دارد و هر مشتری مثلا هر روز به اندازه سی هزارتومان نان می‌خرد، در حالی که پنجاه متر دورتر نانوای دیگر در خیابان و محل گذر یا نزدیک به اداره جات قرار دارد که هر مشتری به اندازه سه هزارتومان نان می‌خرد قطعا تعداد مشتری یکتا در هر دو متفاوت خواهد بود

۹) مگر نانوا می‌تواند به یکی از کارگرانش بگویدکه سهمیه آردم را کم کردند ،به مدت ده روز نیاز نیستید، بعد از ده روز اگر دوباره سهمیه را به حالت قبل باز گرداندند، تشریف بیاورید، یا به صاحب مغازه بگوید از من اجاره کم بگیر

۱۰) مورد دهم که مهمترین گلایه نانوایان و شاه کلید حل اکثر مشکلات نان هست عبارت از اینکه برای تبدیل آرد(که البته قیمتش ثابت هست) به نان، بعضی مؤلفه ها مانند هزینه کارگر، بیمه، خمیرمایه، قبوض گاز وبرق و آب و اجاره و…چندین برابر افزایش یافته، و توجیه اقتصادی ندارد، و قطعا جهت تامین نان سالم باید دراولین فرصت قیمت نان را افزایش دهیم، و علت صف‌های طولانی نان الان بخاطر قیمت پایین نان تازه از نان خشک میباشد، چون مشتری تصمیم میگیرد حال که نوبتش رسیده ،چندبرابر نیازش نان بخرد، چون مفت هست، اگرباقیمانده اش رابه ضایعات بفروشد تازه سودهم میکند.

در پایان خواهش داریم در اولین فرصت قیمت نان را افزایش دهید، فقط آن وقت صف‌های طولانی تعدیل می‌شود، با این وضعیت نانوایان دیگر توان ادامه ندارند.

نظر بدهید

راهنمای انتخاب و خرید بهترین کاپشن زنانه و مردانه برای فصل سرما

مطالب مرتبط

چگونه نان شیره انگور از خوشمزه‌ترین انواع نان را درست کنیم؟

پاسخ نانوا در اعتراض به گران فروشی ۲۰۰درصدی نان: نمی‌خوای نخر! /از هیچ کس نمی ترسند!

طرز پخت « نان اگردک » یکی از انواع نان محلی خوشمزه

نظرات

  • علی

    تاریخ : ۹ - آبان - ۱۴۰۲

    آفرین ممنون که حرف دل نانوا رومیزنید


  • علیرضا

    تاریخ : ۹ - آبان - ۱۴۰۲

    ممنون که حرف دل نانوا رومیزنید


  • .............

    تاریخ : ۶ - آبان - ۱۴۰۲

    مگر مسئول و گوش شنوا هم هست


  • ناشناس

    تاریخ : ۶ - آبان - ۱۴۰۲

    چه عجب یکی هم حرف دل نانواها را زد


  • فرج اله

    تاریخ : ۵ - آبان - ۱۴۰۲

    نخیر مردم ایران به اندازه مصرفشان نان می‌خرند افغانی‌ها هستند که زیاد می‌خرند این بهانه ها برای گران کردن هست