همه در زندگی باورها و افکاراتی دارند که بشدت روی زندگی آنها تاثیر می گذارند و باعث می شود آنها را از موفقیتی که می خواهند بدست بیاورند دور نگه دارد. اما این باورها زیادی دارند و باید آنها را کنترل کرد و مراقب باشید که شما را محدود نکند.در بخش به شما چند مورد از این باورهای محدود کننده که مانع رسیدن به پیشرفت و موفیقت می شوند را معرفی می کنیم.
۱-ترس از نرسیدن به خواسته ها
گاهی اوقات این ترس در مورد نرسیدن به خواسته ها از دوران کودکی با ما همراه است. در واقع ترس از شکست خوردن باعث می شود که اقدام مناسبی انجام ندهیم و ذهنمان مدام درگیر باشد؛ می ترسیم از این که نتوانیم به خواسته هایمان برسیم و در نتیجه هیچگاه تلاش نمی کنیم و این یک باور محدود کننده و غلط است.
۲-ترس از قضاوت شدن
این یک واقعیت نگران کننده است که همیشه مخالفانی خواهید داشت. مهم نیست چقدر تلاش می کنید یا چه کار بزرگی انجام می دهید، در هر صورت از یک نفر چیز منفی می شنوید.
گاهی اوقات بعضی از افراد فکر می کنند که اگر هر کار جدیدی را به انجام برسانند، مورد قضاوت قرار می گیرند و به خاطر این قضاوت ها ترس از انجام کار جدید دارند که این یک باور محدود کننده و منفی است.
۳-گفتن این ها برای من جواب نمیدهد!
اگر فکر میکنید نکات، تکنیکها و آموزشهای موفقیت فقط برای دیگران کاربرد دارد، یک خبر بد برایتان دارم. این باور مخرب بین شما و موفقیت فاصله انداخته است و حدس میزنم تا الان نسبت به این آسیبها بیتوجه بودهاید.
باورهایی مثل:
- فلان شخص یک ویژگی خاص دارد.
- دیگران با افراد موفق و ثروتمند در ارتباط هستند.
- بقیه از من باهوشتر هستند.
البته که نباید داستان موفقیت برخی از افراد (که استثناء هستند) شما را به اشتباه بیندازد. ما هم تلاش خودمان را کردهایم مطالبی را در اختیارتان قرار بدهیم که میزان خطا و سوگیری شما را کاهش دهد. به همین خاطر، این مطلب آموزشی منبع محور و مبتنیبر تحقیق است.
در هر صورت بهتر است گوش به زنگ باشید و این باورها را پیدا کنید تا در مسیر موفقیت سد راهتان نشوند. این را بپذیرید که افراد مشهور، موفق و ثروتمند هم درست مثل شما یک فرد معمولی هستند. این را بپذیرید که این افراد هم در لحظه لحظه زندگیشان درگیر ترس، شک یا مشکلات گوناگون بودهاند.
۴-نداشتن آمادگی
کاملاً مهم است تا در مورد چیز هایی که در زندگی می خواهید، برای خود آمادگی ایجاد کنید. عاقلانه است که تحقیق کنید تا بتوانید آگاهانه تصمیم بگیرید. زمانبندی نیز بسیار مهم است و گاهی اوقات قبل از انجام کاری باید صبور باشید. با این حال، بین زمانبندی مناسب و تعلل تفاوت زیادی وجود دارد و این می تواند یکی از آن باور های مضری باشد که شما را از موفقیت ها باز می دارد.
۵-ترس از شکست با وجود امتحان نکردن
این باور سمی شما را عقب نگه می دارد و باعث می شود که نوآوری نداشته باشید، زیرا با خودتان فکر می کنید که اگر فلان چیز را امتحان کنم، احتمالا شکست می خورم، در نتیجه به سراغش هم نمی روید.
شکست های گذشته به این معنی نیست که هرگز موفق نخواهید شد؛ شما باید چیز های جدید را امتحان کنید تا به نتایج مطلوب برسید. هرگز اجازه ندهید که ترس از شکست بین شما و خواسته های تان قرار گیرد.
۶-افراد ثروتمند و موفق، حریص و ناراضی هستند!
جمله “موفقیت و پول همه چیز نیست” را نباید به معنی بی اهمیت بودن این اهداف بدانیم. اگر فکر میکنید افراد ثروتمند و موفق از زندگی رضایت ندارند و این را به عنوان باور پذیرفتهاید، این را بدانید که مطمئنترین راه تجربه شکست را در پیش گرفتهاید.
اگر چیزهایی که دیگر افراد دارند را منفی و بد بدانید، هیچوقت نمیتوانید آن را به دست بیاورید. (T. Harv Eker)
یک مطالعه علمی نشان میدهد که افزایش یا کاهش رضایتمندی و شادی در زندگی، ارتباطی با افزایش ثروت ندارد. البته که میتوان افرادی را پیدا کرد که با افزایش درآمد و ثروت خوشحالی زیادی را تجربه نمیکنند و همیشه به دنبال ثروت و موفقیت بیشتر هستند. اما نباید این را به همه افراد ثروتمند تعمیم بدهیم.
۷-فکر کردن به دیر شدن
سن؛ بهانه دیگری است که می تواند شما را از رسیدن به آرزوهای تان باز دارد. گاهی اوقات بعضی از افراد به خاطر این که سن شان بالا می رود، فکر می کنند دیگر زمانی برای انجام کار های جدید نیست. همین باور محدود کننده باعث می شود که دیگر نتوانند کارهای شان را به انجام برسانند و مدام ناامید هستند. هیچ وقت برای این که قدمی بردارید و کاری را که همیشه می خواستید انجام دهید؛ دیر نیست.
۸-خود باوری نداشتن
خیلی از افراد به خودشان باور ندارند و فکر می کنند که به اندازه کافی خوب نیستند و توانایی انجام کارهای جدید را ندارند و همین باعث می شود که از انجام کارها دست بکشند و پیشرفت و موفقیت هم نصیبشان نشود.
۹-لزوم عالی بودن همه چیز
یکی از باورهای محدود کننده ای که افراد در زندگی دارند، حس کمال گرایی است. متأسفانه این باور گاها مخرب خواهد بود و شما نمی توانید کاری انجام دهید و هیچ وقت هم از خودتان راضی نیستید. این نگرش سمی بوده و بر تمام جنبه های زندگی شما تأثیر می گذارد. آنقدر برای کامل شدن تلاش می کنید که خود را منزوی می کنید؛ همچنین از انجام کار های جدید اجتناب می کنید.
۱۰-وقت ندارم!
این باور مخرب (در واقع این مانع موفقیت) را جدی بگیرید. تقریبا همه میخواهند خیلی کتاب بخوانند، به اندازه کافی ورزش کنند یا کسبوکار خودشان را داشته باشند؛ اما اغلب افراد میگویند وقت ندارم و نمیرسم این کارها را انجام بدهم!من با افراد زیادی در ارتباط بودهام و بهانههای مشابه این را خیلی زیاد شنیدهام. اما تا به امروز فردی را پیدا نکردهام که واقعا وقت نداشته باشد! باید این را بگویم که باراک اوباما در دوران ریاست جمهوری خود به صورت منظم ورزش میکرده است.
۱۱-نداشتن منابع کافی
شما به اندازه کافی باهوش هستید تا بتوانید کارهایی که در ذهن تان است را به انجام برسانید. با این حال نباید اجازه دهید که منابع محدود دلیلی برای دست کشیدنِ شما از فعالیت ها شود. هر چیزی که ارزش داشتن را داشته باشد؛ ارزش کار کردن و تهیه منابع را هم خواهد داشت.
۱۲-تصور تغییر ناپذیر بودن شرایط
البته چیزهای زیادی در دنیا وجود دارد که شما نمی توانید آن ها را تغییر دهید و باید آنها را بپذیرید و جلو بروید. از سوی دیگر، چیزهایی وجود دارد که اگر مصمم باشید، می توانید آن ها را در زندگی خود تغییر دهید. اما خیلی از افراد به خاطر اینکه فکر می کنند، هیچ چیز در زندگی قابل تغییر نیست، در نتیجه همین شرایط را می پذیرند، خودشان را عقب می کشند و پشت سر خواسته های دیگران پنهان شده و فکر می کنند که همیشه اوضاع همین خواهد ماند.
نظرات