۱۲ بیماری نادر و عجیب غریب که تاکنون اسم آنها به گوشتان نخورده!
موضوع جالب اینجاست که بیماران مبتلا به این بیماری ها هرگز از مشکلات فیزیکی رنج نمی برند . در واقع سخت است که به آن ها بفهمانیم که مشکل آن ها اصلا واقعی نیست و ساخته ذهن خودشان می باشد، بنابراین درمانی برای آن وجود ندارد.
۱۲ مورد از عجیب و غریب ترین بیماری های موجود در دنیا
۱-سندروم گرگ نمایی
لیکانتروپی یکی دیگر از نام های این سندروم می باشد که البته اصلا ماهیت و وجود واقعی ندارد. بیماران مبتلا به این سندروم به شدت اظهار می کنند که در حال تبدیل شدن به گرگ هستند. در واقع اکثر این بیماران به دلیل مصرف دارو و غذاهای بیش از حد مضر برای ذهن به این توهم دچار می شوند و کاملا باور دارند که در حال تبدیل شدن به حیوان هستند. به همین دلیل صدا و رفتار آنان شبیه حیوانات می شود، در حالی که جسمشان کاملا یک انسان باقی می ماند.
۲-توهم انگلی
این بیماری کاملا ساخته ذهن است و افراد در این بیماری بدون هیچ مشکل واقعی، احساساتی از قبیل خارش و درد و دیگر علائم انگل را دارند. آن ها احساس می کنند که انگل در زیر پوست آنان در حال رشد و حرکت است و گاهی اوقات به علت خاراندن بی مورد و بیش از حد دچار عفونت نیز می شوند. علت این بیماری مصرف داروهای مضر است .
۳-هیستری توده ای
حتما با نام هیستری آشنا هستید و یا این نام را بیشتر در اخبار شنیده اید. مثلا این که در فلان کشور در مدرسه ای ناگهان تعدادی از افراد رفتار و عجیب و غریب از خود نشان داده اند و شروع به گاز گرفتن یکدیگر کرده اند. این افراد تصور داشتند که هر چقدر بیشتر یکدیگر را گاز بگیرند ، راحت تر با مشکلات کنار می آیند.
این موضوع می تواند در هر جای دنیا اتفاق بیافتد که کاملا ذهنی و خود ساخته است. در این بیماری افراد به یکباره تصمیم می گیرند که عادات غلط و عجیب را از یکدیگر تقلید کرده و آن را به دیگران نیز منتقل کنند.
۴- لوکورا
دراین بیماری، فرد رفتار کاملا عجیب و غریبی از خود بروز می دهد، در واقع این رفتار تا جایی ناشناخته می شود که دیگر قادر نخواهیم بود هیچ یک از جملات این بیماران را متوجه شویم. از طرفی مشکلات جسمی مثل سرگیجه و تنگی نفس نیز برای این افراد به وجود می آید، این افراد حالت هایی شبیه به جنون را از خود بروز می دهند؛ یکی از دلایل این اتفاق، تعادل نداشتن مواد مغذی در بدن است که می تواند عملکرد مغزی آن ها را مختل کند.
۵-سندروم خود بیمار پنداری
خود بیمار پنداری یا هیپوکندر یا ترس مداوم از داشتن یک بیماری جدی است. جای تعجب نیست زیرا این اوضاع و احوال افرادی است که به طور دائم فکر می کنند که بیمار هستند، اما هیچ پزشکی نمی تواند بیماری آنها را تشخیص دهد. خود بیمار پنداری یا هایپوکاندریاکسیس در اصطلاح روان شناسی و روانپزشکی، به فردی گفته می شودکه با داشتن بدنی سالم، خود را بیمار می پندارند و همیشه از دردهای خود گله مند هستند. پزشک در برخورد با این افراد و انجام معاینات کامل، هیچ نوع بیماری را تشخیص نمی دهد، اما خود فرد از بیماری جدی و حتی مرگ بار خود اطمینان داردو با استرس فراوان برای درمان خود تلاش می کند. به همین دلیل به این بیماری، اختلال یا سندرم بیمار خیالی نیز می گویند.
این بیماری ممکن است ریشه در کودکی این افراد داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که بیشتر این افراد در کودکی دچار برخی از بیماریها بوده اند و خانواده به آنان توجه کافی نمی کردند، در نتیجه این افراد با کمبود توجه شدید روبرو هستند.
۶-تایجین کیوفوشو
این سندروم را می توان سندروم بی اعتماد به نفسی شدید نیز دانست. بیماران مبتلا به این سندروم به شدت از داشتن ظاهر و اندام کنونی خود احساس خجالت و شرمندگی دارند. همچنین آن ها از صدا ، بو و قیافه خود کاملا ناراضی هستند و از نشان دادن آن به دیگران می هراسند.
این افراد زمانی که باید با دیگران تعامل داشته باشند، دچار حالت هایی مثل افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، عرق شدید و ترش کردن می شوند، این اتفاق در بین مردم ژاپن شایع تر از دیگر نقاط دنیا است.
۷-تمایل به نوشیدن خون
گروهی از افراد در دنیا واقعا فکر می کنند خون آشام هستند. این افراد به شدت به نور آفتاب حساسیت دارند، رنگ پریده می باشند و فکر می کنند که با نوشیدن خون آرامش پیدا می کنند.
خوشبختانه به لطف پیشرفت تکنولوژی می توان این افراد را قبل از اقدام به کار خاصی شناسایی کرد و تحت درمان قرار داد. بیماری این افراد به گونه ای است که به دلیل تفکرات ذهنی روی جسم آنها نیز تاثیر می گذارد و کم کم دچار کم خونی می شوند.
۸- مورژلونز
مورژلونز یک بیماری ذهنی است که در آن بیمار بدون هیچ علتی احساس خارش زیادی می کند. در حقیقت این فرد با احساس سوزش در تمام نقاط بدن خود، اظهار می کند که یک دسته مورچه زیر پوست او زندگی می کنند ، بنابراین سعی دارد که با خارش از دست آن ها خلاصی پیدا کند.
فرد بیمار مدام در حال خاراندن خود می باشد، به همین دلیل برای جلوگیری از ابتلا به عفونت باید هر چه سریع تر تحت درمان قرار بگیرد. این بیماری در صورت شدت تا جایی پیش می رود که فرد، با دست کاری کردن زخم های به وجود آمده با خارش، سعی در خارج کردن مورچه ها از پوست خود می کند.
۹-همولاکریا
در بیماری همولاکریا، به جای اشک از چشم فرد، خون جاری می شود. اولین بار دختری ۱۵ ساله به نام کالوینو اینمان اهل راک وود در تنسی آمریکا ، به هنگام گریه ، با نگاه به آئینه متوجه شد که به جای اشک از چشمهایش خون می آید. او وحشت زده شده و فکر کرد که در حال مرگ است. پزشکان با انجام سی تی اسکن، ام.آر.آی و دستگاه تصویر برداری فراصوت، چشمان او را بررسی نمودند، اما همه آزمایش ها کاملا عادی بود. دلایل این بیماری نادر، آسیب شدید یا ضربه جدی به سر ، تومور غدد اشکی ، عفونت باکتریایی چشم است.
۱۰-سندرم هاچینسون – گیلفورد پروجریا
نوزادان مبتلا به سندروم «پروجریا» یا HGPS به علت وجود جهش روی ژن LMNA ، با ظاهری پیر به دنیا می آیند. در این بیماری ، ژن جهش یافته LMNA پروتئین لامین آ را معیوب می سازد که به ناپایداری هسته سلولی و در نتیجه پیری زودرس منجر می شود. پروجریا، واژه ای یونانی به معنی «پیری نابه هنگام» است.
نقص در رشد، افت چربی بدن و پوست و مو، پوست چروک با ظاهر افراد پیر، سفتی مفصل ها، در رفتگی لگن، تصلب شریان، بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی از علائم ابتلا به این بیماری در سالهای کودکی است.
۱۱- هیرسوتیسم
نوعی اختلال به نام هیرسوتیسم یا نابه جا روئیدن مو وجود دارد که در آن صورت خانم ها پر از موی نازک می شود. علت بروز این اختلال پس از سن بلوغ، افزایش سطح هورمون های آندروژن (هورمون های جنسی مردان) می باشد. در گذشته، خانواده ها دختران مبتلا به این بیماری را که صورت پر مو و ریش داری داشتند به سیرک ها می فروختند، اما امروزه از راه های هورمون درمانی این اختلال را درمان می کنند.
افراد مبتلا به پروجریا ۱۴ سال عمر می کنند و در این سن به علت ابتلا به بیماری قلبی جان خود را از دست می دهند. نوع دیگری از این بیماری که در اواخر نوجوانی بروز می کند، سندروم ورنز یا «پروجریای بزرگسالی» است که فرد مبتلا بیش از ۴۵ سال عمر نمی کند.
۱۲-قابلیت جذب اشیای فلزی
برخی از افراد قابلیت جذب اشیای فلزی و اشیای دیگری مانند پلاستیک، چوب، شیشه و فلزات خاصیت غیر آهنربایی چون برنج و آلومینیوم دارد . علت قابلیت جذب آنها ، خاصیت چسبناکی بالای پوست شان است.
معروف ترین افرادی که پوست شان خاصیت جذب اشیا را دارد ، اعتبار الچیوف از گرجستان ، دو پسرخاله صربستانی به نام های داوید پتروویچ و لوکا لوکیک ، براندا آلیسن از انگلیس است که لقب انسان آهنربایی گرفت.