گل و گیاه

۱۲ روش‌ ساده برای احیا و درمان گیاهان پژمرده

جلوگیری از نابودی گیاهان به موقع می تواند آنها را از مرگ نجات دهد.همه ما دوست داریم گیاهان شاداب و سرحالی داشته باشیم و کوچک ترین علائم پژمردگی در گیاهان می تواند انرژی منفی را به ما بدهد.اما بهترین روش احیای گل پژمرده و در حال خشک شدن چیست؟در این مقاله به شما روش های احیا کردن گیاهان پژمرده را آموزش می دهیم.

پژمردگی گیاهان

چگونه گل پژمرده را زنده کنیم؟

گلها و گیاهان همواره پدیده هایی بوده اند که توجه ما را به سمت خود جلب کرده اند. وجود این عناصر زیبا در داخل منزل نیز همواره شادابی و طراوت را به فضای منزل ما میبخشد. به ویژه استفاده از انواع گیاه آپارتمانی و گلهای طبیعی باعث ایجاد نشاطی دو چندان در منزل خواهد شد.

با این وجود بدون شک دیدن گلهایی که پژمرده شده اند و شادابی خود را از دست داده اند، برای هیچ یک از ما خوشایند نخواهد بود. گلهایی که باوجود زحمات زیادی که برای نگهداری از آنها کشیده اید، باز هم طراوت خود را از دست میدهند. در چنین مواردی چه باید کرد؟ چگونه میتوان شادابی و طراوت را به گلهای پژمرده بازگرداند؟ چگونه گل پژمرده را زنده کنیم؟

۱-بررسی ریشه گیاه

ریشه گیاه مهمترین بخش آن است. به همین دلیل زمانی که گیاهی پژمرده میشود، در اولین مرحله باید سلامت ریشه آن را بررسی کنید. باید مطمئن شوید که ریشه گیاه سالم است و بوی نامطبوعی از آن به مشام نمیرسد.همچنین مطمئن شوید که ساقه ها نیز در نزدیکی ریشه ها از سلامت کافی برخوردار هستند. همچنین باید ریشه های مرده را نیز جدا کرده و به ریشه های زنده فرصت رشد بدهید.

۲-به دنبال نشانه‌های زندگی در گیاه باشید

پژمرده شدن گیاه همیشه به معنای نابودی کامل آن نیست. در اکثر مواقع زمانی که گیاه پژمرده می‌شود، هنوز نشانه‌های حیات در آن وجود دارد. بهتر است با دقت ریشه، برگ‌ها و ساقه گیاه را بررسی کنید. هر سبزی روی برگ‌های گیاه نشان می‌دهد که گیاه شما می‌تواند دوباره زنده شود. اگر ظاهر گیاه نابود شده است، بهتر است ریشه‌ها را بررسی کنید. اگر ریشه‌های گیاه سالم و پر آب باشند پس هنوز فرصت مناسبی برای احیای گیاه وجود دارد.

بعد از این که نشانه‌های حیات را در گیاه پیدا کردید، باید بررسی کنید که چه مشکلی برای گیاه شما ایجاد شده و راهکار مناسبی برای درمان گیاه‌تان پیدا کنید.

۳-جدا کردن شاخه های زرد و پژمرده از گیاه

برای اینکه بتوانید به شاخه های سبز و تازه اجازه رشد بدهید و به احیا گل پژمرده بپردازید، باید فضا را برای آنها آزاد کنید. برای این کار باید شاخه های زرد و پژمرده را که به انتهای عمر خود نزدیک شده اند، از گیاه جدا کنید.

میتوانید این شاخه ها را دور نریزید و از آنها به عنوان یک کود طبیعی برای گیاهتان استفاده کنید. این کار باعث میشود که ریشه فشار کمتری را برای تقویت گیاه متحمل شود.

پژمردگی گیاهان

۴-عوض کردن خاک گلدان

در جواب به سوال چگونه گل پژمرده را زنده کنیم؟ باید گفت که به خاک گلدان توجه کنید. یکی از مهمترین چیزهایی که گیاه تغذیه اصلی خود را از آن میگیرد، خاک است. اگر احساس میکنید که گیاهتان به خاطر آب دادن بیش از حد دچار زردی و ضعف شده است، میتوانید با تعویض خاک گیاه قدری به آن آرامش دهید.

به خاطر داشته باشید که باید هر گیاه را متناسب با ویژگیهای خاص خودش آبیاری نمایید. همچنین باید خاکی را که انتخاب میکنید، به خوبی و به اندازه کافی با مواد معدنی تقویت کنید تا گیاه بتواند به راحتی تغذیه خود را دریافت کند.

۵- مراقب کم آبی گیاه باشید

آبیاری کم گیاه درست مثل آبیاری بیش از حد می‌تواند آن را در مسیر نابودی قرار دهد. زمانی که گیاه کم آب شود، برگ‌ها شروع به پژمرده شدن می‌کند. برگ‌های گیاه کم آب از ناحیه نوک، قهوه‌ای و خشک می‌شوند و پس از مدتی می‌ریزند. خاک گیاهی که کم آب شده خشک است و ترک می‌خورد و از کناره‌های گلدان فاصله می‌گیرد.

در این شرایط بهترین روش احیا کردن گیاه پژمرده آبیاری گیاه است. باید گیاه را برای چند ساعت در آب قرار دهید و آن را سیراب کنید. بسیاری از گیاهان بعد از آبیاری کامل سرسبز و شاداب می‌شوند.

مهم‌ترین موضوعی که در مورد گیاه کم آب وجود دارد این است که ریشه گیاه باید در معرض آب قرار بگیرد و از همین رو مقدار آب‌دهی باید به گونه‌ای باشد که آب به ریشه گیاه برسد.

۶- از آبیاری بیش از حد گیاه پرهیز کنید

گیاهان برای رشد و زنده ماندن به آب نیاز دارند، اما زمان مناسب آبیاری گیاهان و مقدار مناسب آبیاری اهمیت زیادی دارد. آبیاری بیش از حد یکی از رایج‌ترین دلایل نابودی گیاهان است. زمانی که گیاه را بیش از حد آبیاری کنید، برگ‌ها شروع به قهوه‌ای شدن می کنند. رطوبت بیش از حد خاک موجب می‌شود تا ریشه گیاه پوسیده شود .

در این شرایط بهترین روش صحیح احیا و درمان گیاهان پژمرده این است که آن را از نور مستقیم خورشید دور کنید و آبیاری را تا زمان خشک شدن کامل خاک متوقف کنید. اگر خاک بیش از حد خیس است، پیشنهاد می‌شود خاک و گلدان گیاه را عوض کنید. در مورد میزان آب مورد نیاز گیاه تحقیق کنید و تا زمانی که خاک خشک نشده، به گیاه آب ندهید.

۷-برای درمان گیاه به آن فرصت دهید

بعد از مراقبت از گیاه انتظار نداشته باشید که یکباره گیاه شما سبز شود و تغییر کند. گیاه برای ترمیم نیاز به زمان دارد. در این مدت باید مراقب آن باشید و با تامین آب، مواد مغذی، نور مناسب و مراقبت‌های دیگر شرایطی را فراهم کنید تا گیاه دوباره به وضعیت عادی برگردد. ممکن است یک ماه طول بکشد تا علائم حیات در گیاه مشخص شود، اما به حال نباید دست از تلاش بکشید و با مراقبت از آن دوباره زندگی را به گیاه خود بازگردانید.

پژمردگی گیاهان

۸-گیاه را در معرض نور مناسب قرار دهید

«نور» یکی از فاکتورهای مهم برای سلامت و رشد گیاهان آپارتمانی است. هر گیاهی به میزان نور مشخصی برای رشد نیاز دارد. برای مثال روش نگهداری از کاکتوس در این زمینه با گل‌های آپارتمانی بزرگ متفاوت است.

بهتر است قبل از هر چیزی در مورد مقدار نوری که هر گیاه نیاز دارد، تحقیق کنید. سپس آن را در شرایط مناسب قرار دهید. اگر گیاه شما در طول روز نور کافی دریافت نمی‌کند، بهتر است آن را به مکان دیگری منتقل کنید. زمانی که گیاه در معرض نور قرار بگیرد، بهتر رشد می‌کند و خیلی زود سرحال می‌شود.

۹-رطوبت مورد نیاز گیاه را فراهم کنید

گیاهانی متعلق به مناطق استوایی برای رشد به رطوبت زیادی نیاز دارند. زمانی که رطوبت هوا کم باشد، این گیاهان شروع به چروکیده شده و خشک شدن می‌کنند و برگ آن‌ها قهوه‌ای رنگ می‌شود. اگر گیاه شما به رطوبت نیاز دارید، بهتر است روزانه چند بار گیاه را مه‌پاشی کنید. برای تامین رطوبت گیاه می‌توانید از دستگاه بخور سرد استفاده کنید.

فراموش نکنید که رطوبت زیاد موجب ایجاد کپک و عفونت‌های قارچی در گیاه می‌شود. اگر در آب و هوای خشک زندگی می‌کنید، بهتر است از گیاهانی که با این آب و هوا سازگار هستند، نگهداری کنید. گیاهانی که برگ‌های ضخیم و مومی دارند، بهتر هوای خشک را تحمل می‌کنند و از کمبود رطوبت کمتر آسیب می‌بینند.

۱۰-به گیاه کود دهید

تغذیه گیاه به ویژه در فصول بهار و تابستان اهمیت زیادی دارد. گیاهی که دچار سوءتغذیه شود، معمولا ساقه‌های ضعیفی دارد و رنگ برگ‌های آن تغییر می‌کند. بهترین روش صحیح احیا و درمان گیاهان پژمرده استفاده از کود مناسب است. برای انتخاب کود بهتر است تا حد امکان از مواد ارگانیک و کودهای غیر شیمیایی استفاده کنید. کودهای آلی بهترین گزینه برای تقویت گیاه است.برای احیای گل پژمرده و در حال خشک شدن باید ماهانه یک تا دو بار به گیاه کود بدهید. به یاد داشته باشید که کوددهی یک باره به گیاه به مقدار زیاد موجب ایجاد شوک می‌شود و گیاه را نابود می‌کند. بنابراین بهتر است این کار را به آرامی انجام دهید تا گیاه بعد از مدتی ترمیم شود.

۱۱-سمپاشی گیاه و از بین بردن آفات

چگونه گل پژمرده را زنده کنیم؟ آن را از آفت زدگی حفظ کنید. یکی دیگر از مواردی که باعث پژمردگی گیاه میشود، آفت زدن آن است. آفات گیاهی تا زمانی که به مرحله پیشرفته نرسیده باشند، تنها برگهای گیاه را از بین برده و آن را پژمرده میکنند.به همین دلیل به محض بروز نشانه های بیماری در گیاهتان باید آفات را شناسایی کرده و سم از بین برنده آنها را به میزان کافی بر روی گیاه بپاشید

۱۲-اگر گیاه زنده نشد، آن را به کمپوست تبدیل کنید

اگر همه مراقبت‌های لازم را برای احیای گیاه انجام دادید، اما بعد از یک ماه هیچ تغییری در آن ایجاد نشد، احتمالا گیاه شما به طور کامل نابود شده است و راهی برای بازگشت وجود ندارد. در این شرایط به جای این که گیاه را در سطل زباله بیندازید، بهتر است آن را در سطل مخصوصی بریزید تا به کمپوست تبدیل شود. سپس می‌توانید از آن به عنوان یک کود طبیعی برای سایر گیاهان استفاده کنید.

سوالات متداول

چرا در هنگام تعویض گلدان باید مراقب ریشه‌ها باشیم؟

در زمان تعویض گلدان گیاه به هیچ عنوان ریشه را بیش از حد تکان ندهید. فشار دادن ریشه نیز می‌تواند موجب قطع ریشه شود.

چگونه گل پژمرده را زنده کنیم؟

در روش صحیح احیا و درمان گیاهان پژمرده باید میزان نور، رطوبت و آب گیاه را بررسی کنید. اگر گیاه شما نیاز به تعویض گلدان دارد، آن را به گلدان بزرگ‌تر منتقل کنید و با تامین کود و مواد مغذی و هرس کردن برگ‌ها و شاخه‌های آسیب دیده گیاه را دوباره زنده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا