۱۲ روش سالم برای شیرین کردن قهوه بدون استفاده از شکر
بهتر است برای شیرین نمودن و یا کاهش تلخی قهوه از موارد زیر استفاده کنید.
۱-دارچین
اگه طعم تند رو در قهوه ترجیح میدید بهجای شیرینکنندههای طبیعی موجود در بالا، از دارچین استفاده کنین. این ادویه دارای طعم شیرین فوقالعادهایه که میتونه جای شکر رو بگیره.
یکی از مزایای شناختهشده دارچین اینه که برخلاف قندهای مصنوعی باعث افزایش قند خون نمیشه. درنتیجه برای افرادی که دیابتی هستن یا افرادی که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی دارن، خیلی مناسبه.
دارچین به سوختوساز بدن سرعت میده و این امکان رو ایجاد میکنه تا سریعتر کالری بسوزونید. شیرینی این ادویه هندی به مهار هوس قند کمک میکنه.
هضم غذا رو کندتر میکنه و باعث میشه برای یک دوره طولانیتر احساس سیر بودن داشته باشین.برای شیرین کردن قهوه با دارچین، یک قاشق چایخوری ادویه دارچین رو به چهار قاشق چایخوری قهوه اضافه کنین.
۲-نمک
قهوه به خودی خود دارhی شیرینی خاصی است که اغلب در پشت تلخی قهوه مخفی میماند اما شما میتوانید این شیرینی را از قهوه آشکار سازید و قهوه خود را نسبتا شیرین کنید . تنها کافی است مقدار بسیار کمی نمک به قهوه اضافه کنید .
۳-آب هویج
شاید برای شما عجیب باشد و در این فکر باشید که قهوه و آب هویج چه طعمی خواهد داشت اما با افزودن شکر طبیعی که در تنها یک یا دو قاشق چایخوری آب هویج ، میتوانید طعم قهوه خود را به کلی تغییر داده و قهوه خود را به صورتی خاص شیرین نمایید.
۴-سیروپ افررا
این شیرینکننده طبیعی که کاملاً از شیره درختان تهیهشده، نهتنها طعم خوبی به قهوه شما می ده، بلکه ازنظر سلامتی هم بسیار مفیده.
طبق مطالعهای در سال ۲۰۱۱ که توسط محققان دانشگاه Rhode Island انجامشده نشون می ده که فنولیکهای شربت افرا ترکیب آنتیاکسیدان مفیدی دارن که برای مهار آنزیمهای دیابت نوع دو استفاده می شه. همچنین، این فنلها خاصیت ضد سرطانی و ضد باکتریایی هم دارن.
مواد معدنی موجود در این شیرینکننده طبیعی ازجمله کلسیم، روی و منگنز، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت استخوانها می شه.
برای ایجاد عطروطعم شیرین در قهوه با سیروپ افرا فقط باید یک قاشق چایخوری شربت افرا رو به قهوه اضافه کنین.
۵-استویا ( Stevia )
استویا نوعی شیرین کنندهی طبیعی است که از یک گیاه به دست میآید. استویا چندین برابر شکر شیرین است پس در استفاده از آن بسیار محتاط باشید.
۶-عسل
افزودن عسل به قهوه به غیر از ایجاد شیرینی در قهوه ، دارای خاصیت ضد باکتری ، ضد قارچ و ضد میرکوب هست وبرای بدن بسیار مفید میباشد.
۷-خامه
قبل از اینکه به قهوه خود شکر اضافه کنید ، خامه را نیز امتحان نمایید. خامه علاوه بر این که قهوه را شیرین می کند به قهوه حالت خامه ای و نرم خواهد داد . مولکول های لاکتوز موجود در شیر تلخی قهوه را گرفته و تجربه ای جدید از نوشیدن قهوه برای شما خواهد بود.
۸-پودر کاکائو
تنها یک یا دو قاشق مرباخوری پودر کافئین علاوه بر کاهش تلخی قهوه ، طعمی شکلاتی به قهوه خواهد داد. در ضمن پودر کاکائو داریا مقادیر فراوان آنتی اکسیدان است که به سلامت بدن کمک میکند.
۹-وانیل
وانیل علاوه بر طعم عالی، دارای آنتیاکسیدانهایی مثل وانیلین و اسید وانیلین هست که از بدن در برابر سموم محافظت میکنه.همچنین وانیل خاصیت ضدالتهاب داره و فواید کاهش کلسترول اون برای محافظت در برابر بیماریهای قلبی فوقالعاده هست.
وانیل جایگزین ارزونتری برای قنده. برای شیرین کردن قهوه با وانیل فقط کافیه یک قطره عصاره وانیل رو داخل قهوه بریزید.پس احتمالا میتونیم نتیجه بگیریم که فقط قند و شکر ماده های شیرین کننده نوشیدنی نیستن، پس با جایگزین کردن عسل، شربت افرا، استویا، دارچین، وانیل و سیروپ خرما، برای شیرین کردن قهوه با ولع مصرف قند و شکر خود مبارزه کنین.
۱۰-شیر بادام
شیر بادام دارای مقادیر فراوان کلسیم است و چربی شیر گاو را نیز ندارد. این ماده برای بدن بسیار مفید بوده و میتواند قهوه را به یک نوشیدنی بسیار شیرین و مقوی تبدیل کند.
۱۱-روغن نارگیل
اضافه کردن روغن نارگیل به قهوه ، نوشیدنی شما را شیرین و کرم دار خواهد کرد. نارگیل یک روش بسیار عالی برای تامین انرژی لازم برای یک روز پر هیجان و شلوغ کاری است.
۱۲-شیره میوه
شیره میوه یکی از محصولاتی است که جایگزین بسیار مناسبی برای شکر است و دارای مقادیر فراوان آنتی اکسیدان نیز می باشد شیره میتواند قهوه را بسیار غلیظ کرده و طعم قهوه را به کلی تغییر دهد.