۳ تکنیک موثر و عملی برای بهبود روابط میان زن و شوهر

با کمک روشهای مختلف می‌توان برای بهبود روابط زن و شوهر تلاش کرد و به حل اختلافات زناشویی کمک کرد تا یک ازدواج بد به یک ازدواج خوب تبدیل شود. وقتی که روابط زن و شوهر دچار تعارض زیاد می‌شود و ازدواجشان کیفیت خود را از دست می‌دهد، خیلی از زن و شوهرها به سراغ […]

با کمک روشهای مختلف می‌توان برای بهبود روابط زن و شوهر تلاش کرد و به حل اختلافات زناشویی کمک کرد تا یک ازدواج بد به یک ازدواج خوب تبدیل شود.
وقتی که روابط زن و شوهر دچار تعارض زیاد می‌شود و ازدواجشان کیفیت خود را از دست می‌دهد، خیلی از زن و شوهرها به سراغ روانشناس نمی‌روند بلکه به طور مستقیم به سراغ وکیل می‌روند. آنان مشاوره طلاق را به زوج درمانی ترجیح می‌دهند در حالی که بیشتر ازدواج ها می‌توانند طوری بهبود پیدا کنند که زوج‌ها به جای غم و غصه مزه شادی و لذت را بچشند. اشخاصی که باوردارند هیچ کاری نمی‌تواند برای بهبود ازدواج بد انجام داد اغلب اشتباه می‌کنند. بهبود ازدواج بد کاری دشوار است اما غیر ممکن نیست که بتوانیم ازدواج ضعیف را به ازدواجی خوب تبدیل کنیم.

در ادامه سه روش توصیف شده که به بهبود ارتباط زوج‌ها کمک می‌کند.

بهبود روابط زن و شوهر

۱-بهبود روابط زن و شوهر با تکنیک سه خواسته
این روشی است که شما و همسرتان می‌توانید بدون کمک حرفه‌ای آن را به کار ببرید. از شوهر خواسته می‌شود که سه رفتار خاصی را فهرست کند که دوست دارد همسرش آنها را افزایش دهد. از زن نیز خواسته می‌شود که سه رفتار خاصی را فهرست کند که دوست دارد شوهرش آنها را افزایش دهد. در این روش طرز بیان باید مثبت باشد. تفاوت آن را می‌توانید با مقایسه دو سوال زیر تشخیص دهید:

-چرا از ناخن جویدن دست بر نمی‌داری تا دستهایت این قدر زشت نباشند؟
-چرا ناخن‌هایت را بلند نمی‌کنی تا دستهایت جذاب‌تر شوند؟
(بدیهی است که سوال اول خیلی انتقادی است و سوال دوم جلوه‌ای مثبت دارد.)

وقتی زوج‌ها می‌خواهند فهرستشان را کامل کنند اغلب از جملات مبهم و کلی استفاده می‌کنند جملاتی همچون «من مایلم که سطح ارتباطش را افزایش دهد» یا «من مایلم است توجه و علاقه اش را افزایش دهد». این ها خیلی مبهم هستند. جملات باید با اصطلاحاتی خاص بیان شوند به عنوان مثال «مایلند بعد از شام زمان گفتگویمان را از ۵ دقیقه به ۱۵ دقیقه افزایش دهیم» و «وقتی از سرکار به خانه می‌آیم، دوست دارم وقتی به استقبالم می‌آیی مرا در آغوش بگیری»

بعد از اینکه هر همسر فهرست را کامل کرد، گام بعدی این است که بررسی کنیم که آیا موارد مطرح شده برای دیگری قابل پذیرش است یا نه. اگر نیست موارد باید اصلاح شوند. وقتی زن و شوهری موافقت کنند که موارد مطرح‌شده منطقی هستند آن وقت توجه باید بر عملی کردن هر مورد متمرکز شود.

زوج‌هایی که صادقانه تعهد می‌دهند با یکدیگر در مورد ارتباطشان کار کنند می‌توانند از این تمرین خودیاری بهره ببرند به طور حتم این روش ارزش امتحان کردن را دارد.

۲-بهبود روابط زن و شوهر با قرار ملاقات‌های هفتگی
به زوج‌ها توصیه می‌شود در هفته شبی را در نظر بگیرند که خودشان دو نفر برای شام با هم بیرون بروند. نیازی نیست به رستورانی گران قیمت بروند. تهیه شامی ساده کافی است. نکته اصلی این است که آنها این شب را به‌عنوان قرار ملاقات منظم و تعهدی مشخص در نظر بگیرند. برای فسخ یا به تعویق انداختن قرارشان آنها باید دلیلی موجه داشته باشند. درطول شام باید تصور کنید در دوران نامزدی هستید و سعی کنید مثل زمانی که ارتباط عاشقانه شدیدی داشتید خوشایند و جذاب به نظر برسید. این شبی نیست که باهم دعوا یا جر و بحث کنید اکنون زمانی برای لذت و حمایت متقابل است.

این روش برای بهبود روابط زن و شوهر هایی که خیلی سرشان شلوغ است و به سختی می‌توانند زمان کافی با هم سپری کنند خیلی مناسب است.

زن و شوهر

۳-گفتگویی بین فردی در زمان مشخص
این روش در موقعیت‌هایی که یکی یا هر دو همسرش احساس می‌کند سوءتفاهم ایجاد شده است بسیار ارزشمند است. بیشتر زوج‌ها گله می‌کنند که همسرشان به درستی به حرف‌های آنها توجه نمی‌کند. چنین فقدان ارتباطی بین زوج‌ها بسیار ناکام کننده است. بدتر اینکه عدم ارتباط مناسب باعث افزایش رنجش بیشتر بین زوج‌ها می‌شود و روابط زن و شوهر بیشتر آسیب می‌بیند. در اینجا به زنان و شوهران پیشنهاد می‌کنیم:

برای ماه آینده حداقل ۳ بار به مدت نیم ساعت با یکدیگر قرار ملاقات بگذارید. این جلسات باید خیلی جدی گرفته شوند و باید در اولویت بالای قرار بگیرند. برای اینکه بیشترین سودمندی را از این تمرین ببرید به ۵ عامل نیاز دارید: اتاقی خلوت که کسی مزاحمتان نشود، زمان‌سنج خودکار، مداد، کاغذ و سکه.

شیر یا خط بیندازید برای اینکه تعیین کنید چه کسی اول صحبت کند.

  • زمان سنج را روی ۵ دقیقه تنظیم کنید.
  • در طول ۵ دقیقه گوینده درباره هر آنچه دوست دارد صحبت می‌کند.
  • شنونده نباید حرف گوینده را قطع کند. می‌تواند برای شفاف سازی یا تکذیب حرف‌های گوینده یادداشت بردارد تا ۵ دقیقه تمام شود و زنگ ساعت به صدا در آید مگر اینکه خود گوینده بگوید حرفش تمام شده است.
  • وقتی زمان تمام می‌شود گوینده باید حرفش را قطع کند.
  • شنونده آنچه را پیام اصلی گوینده بوده است به زبان خودش بیان می‌کند.
  • اگر گوینده از بازخورد شنونده راضی نباشد، می‌گوید: «به طور کامل منظور مرا درک نکردی» و آن جایی را که شنونده به خوبی درک نکرده است دوباره توضیح می‌دهد.
  • زمانی که دیگر گوینده احساس کرد که شنونده به درستی حرف‌های او را درک کرده است می‌گوید: «درست است» یا «متشکرم، منظورم را درک کردی».
  • زمانسنج برای دیگری تنظیم می‌شود و می‌تواند طبق همان اصول حرف‌های خودش را مطرح کند.
  • در یک جلسه نیم ساعته هر طرف به طور معمول دو فرصت ۵ دقیقه‌ای جداگانه برای صحبت کردن دارد. اگر بازخورد دادن خلاصه و دقیق باشد زوج‌ها ممکن است دقایق بیشتری داشته باشند و هر یک سه دوره صحبت کند و بشنود. در انتهای جلسه مهم است که یکدیگر را بغل کنید و از هر گونه بحث بیشتر بر سر موضوع تا قرار بعدی اجتناب ورزید.

یکی از اهداف چنین گفتگوی در زمان محدود این است که از جرو بحث‌های طولانی که زوج‌ها در آن زیاده‌روی می‌کند اجتناب شود. بیشتر زوج‌ها بعد از اینکه مدت چند هفته با اصول اولیه موافقت کنند، زمان کمتری برای صحبت کردن و شنیده شدن نیاز دارند. بعد از مدتی تنها یک طرف ممکن است احساس کند که در زمان مشخصی به حرف زدن و شنیده شدن نیاز دارد و گفتگوی سه دقیقه‌ای که با ۳۰ ثانیه برای بازخورد همراه است ممکن است مسیرهای ارتباطی را باز نگه دارد.

به عنوان منابع خود یاری این سه روش اگر به دقت به کار برده شود، می‌تواند برای بهبود روابط زن و شوهر خیلی موثر باشد.

برگرفته از: کتاب ۲۳ باور مخرب در ازدواج

۷ نکته برخورد با همسر بداخلاق که زندگی تان را حفظ کنید

چطور با همسر بی‌احساس که حوصله مان را ندارد رفتار کنیم؟

مطالب مرتبط

کار جالبی که« سیروس آزاد و مهری پیروز » در شیراز با خانه شان کردند

سفارش ۲ روانشناس مشهور به «زن و شوهرها» برای افزایش صمیمیت

رسم جالب این خانواده ایرانی که دختران شان فقط با سارق ازدواج کنند

نظرات