موفقیت، بیشتر و سخت تر کار کردن نیست بلکه زیرکانه تر و با برنامه ریزی بهتر عمل کردن و به انجام رساندن کارها است. اولین قدم برای نیل به این هدف این است که از کم ترین زمان، بیشترین مقدار استفاده را برده و اولین قدم برای چنین هدفی، ترک عادت های بد و نادرست در زندگی است.
آیا تا کنون به این فکر کردهاید که برای چه بعضی افراد تلاش می کنند ولی موفق نمیشوند؟این می تواند بخاطر عادات اشتباهی باشد که در زندگی خود مرتکب می شوند در ادامه، عاداتی را مورد بررسی قرار میدهیم که اکثر افراد را از موفقیت دور می کنند.
۱- مقاومت در برابر تغییر
افرادی که به طور مداوم درجا میزنند، اغلب از تغییر ترس دارند. آنها تغییر را به چشم یک تهدید و مخل آسایش خود میبینند.این ترس میتواند آنقدر قوی باشد که بر فواید تجربیات یا پذیرش دیدگاههای جدید غلبه کند.افراد ناموفق تمایل دارند که نظر یا رویه خود را تغییر ندهند؛ حتی اگر کارساز نباشند.
۲- پشت گوش انداختن کارها
افراد ناموفق، اغلب در تله تعلل گرفتار میشوند. آنها کارها یا تصمیمات را به تأخیر میاندازند و خود را متقاعد میکنند که فردا، هفته آینده یا حتی ماه آینده کارشان را انجام خواهند داد.عادت پشت گوش انداختن کارها و تصمیمات، منجر به انباشته شدن کارهای ناتمام و عدم انجام مسئولیتها میشود.
۳- آوردن موبایل به رختخواب
از روش های کاربردی برای داشتن خواب کافی و باکیفیت این است که ابزارها و وسایلی که موجب بر هم خوردن خواب می شوند را به رختخخواب نبرید. به طور مثال، نمایشگرهای LEDموبایل، تبلت و لپ تاپ با نورهای آبی خود موجب آسیب دیدن بینائی شده و همچنین موجب توقیف تولید ملاتونین (هورمون تنظیم کننده چرخه خواب) در مغز می شوند.همچنین دانشمندان ثابت کرده اند، کسانی که ملاتونین پائینی دارند بسیار مستعد افسرده شدن هستند.
۴- نداشتن هدف مشخص
افرادی که در زندگی خود پیشرفت نمیکنند، معمولاً چشمانداز یا هدف روشنی ندارند.آنها بدون داشتن هدفی مشخص، روزها را میگذرانند و از ایدهای به ایده دیگر میپرند؛ بدون اینکه در زمینه خاصی پیشرفت چشمگیری داشته باشند.نداشتن هدف، میتواند منجر به فقدان انگیزه شود. اگر ندانید که باید برای چه چیزی تلاش کنید، از دست دادن علاقه و تسلیم شدن در مواجهه با چالشها آسان میشود.
۵- اجتناب از ریسک
افرادی که در زندگی خود پیشرفت نمیکنند، اغلب ترس از ریسک کردن دارند.ترس از عدم اطمینان یا شکست، آنها را از خارج شدن از منطقه امن خود و تلاش برای انجام کارهای جدید باز میدارد.این اجتناب از خطر، صرفاً محتاط بودن نیست؛ بلکه بازتابی از طرز فکر آنها است. این افراد، به جای توجه به فرصتهایی برای رشد و یادگیری، بر امکان شکست تمرکز میکنند.
۶- بیتوجهی به توسعه فردی
افراد ناموفق، اغلب اهمیت توسعه فردی را نادیده میگیرند. آنها فکر میکنند که یادگیری مهارتها یا دانش جدید ضروری نیست.این طرز فکر، آنها را راکد نگه میدارد و در نتیجه، قادر به رشد دنیای در حال تحول امروزی نخواهند بود.
۷-نمی دانید چه می خواهید
فرض کنید یک پیشخدمت انواع دسر را برایتان آورد. و جلوی شما ممکن است پر از وسوسه انگیزترین خوراکی ها باشد، اما اگر در واقع انتخابی در مورد آنچه میخواهید نداشته باشید، گرسنه خواهید ماند. همه چیزهای دیگر در زندگی به همین شکل است.یا فرض کنید شما در انتخاب بین شغل به عنوان پزشک یا مهندس گیر کرده اید. اگر نتوانید تصمیمی بگیرید که از صمیم قلب به آن متعهد باشید، ممکن است هر دو را از دست بدهید.مثل بیرون آوردن نقشه با برنامه ای برای رفتن به یک سفر جاده ای است. اگر به مکانی متعهد نباشید و انتخابی انجام ندهید، به احتمال زیاد بیهدف رانندگی میکنید و به جایی میرسید که برایتان اهمیتی ندارد. شما باید یاد بگیرید که انتخابهایی داشته باشید که مایل به انجام آن هستید. شما باید یاد بگیرید که آنچه را که از زندگی می خواهید مشخص کنید. انتخاب کردن مهمتر از انتخاب کامل کردن است. گزینه های خود را بسنجید و آنقدر شجاع باشید که دنبالش کنید. به جای انتخاب هیچ چیز، یک چیز را انتخاب کنید (که خود یک انتخاب است).
۸- مقصر دانستن دیگران برای شکستها
افرادی که هرگز در زندگی پیشرفت نمیکنند، معمولاً عادت دارند که دیگران را به خاطر شکستهای خود سرزنش کنند. آنها به جای اینکه مسئولیت اعمال و نتایج خود را برعهده بگیرند، انگشت اتهام را به سمت افراد دیگر، شرایط یا حتی سرنوشت میگیرند. این عادت، به آنها اجازه میدهد تا از رویارویی با کاستیها یا اشتباهات خود اجتناب کنند.
۹- منفیبافی زیاد
افراد ناموفق اغلب خود را با منفیبافی احاطه میکنند. این عادت، تأثیر عمیقی بر طرز فکر و رفتار آنها دارد.این افراد، در چرخه بدبینی گرفتار میشوند که دیدن فرصتها یا راه حلها را برایشان سخت میکند.آنها نمیدانند که با احاطه کردن خود با منفیگرایی، به عادات بد تداوم بخشیده و مانع پیشرفتشان میشوند.
۱۰-نداشتن عادت صبحگاهی
یکی از موانع پیشرفت اینست که شما عادت صبحگاهی ندارید. هنگامیکه کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد و همهچیز ضروری به نظر میرسد، لحظات باارزش صبحگاهی شما باعجله سپریشده و شما هر کاری میکنید تا سریعتر از خانه خارجشده و به سر کار خودتان بروید.اما با این کار شما یکی از مهمترین فرصتهای رسیدن به موفقیت را از دست میدهید. شما میتوانید یک عادت صبحگاهی مناسب با زندگی شخصی و روزمره خودتان ایجادکنید تا شمارا ازنظر جسمی و ذهنی برای عملکرد بهتر آماده کند. اگر شما بجای اینکه صبح خودرا با احساس سراسیمگی و گیجی آغازکنید، فقط ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از وقت خودرا صرف ایجاد یک عادت یا برنامه صبحگاهی کنید. که انرژی شمارا افزایش داده و تمرکز شمارا بالا ببرد، آنگاه در طول روز اعتمادبهنفس بیشتری داشته و مؤثرتر خواهید بود.
۱۱- ترس از انتقاد
افرادی که در زندگی پیشرفت نمیکنند، اغلب از انتقاد میترسند.آنها انتقاد را به عنوان یک حمله شخصی میبینند. به خاطر این ترس، از موقعیتهایی که ممکن است در آنها مورد انتقاد قرار گیرند، اجتناب کرده و فرصتهای یادگیری و رشد خود را محدود میکند.
۱۲- از مکالمات دشوار دوری میکنید
مکالمات سخت و دشوار میتواند فرصتهایی را برای روشن شدن موضوع، گوش دادن و یادگرفتن، و رسیدن به روابطی محکمتر فراهم کند. همچنین دوری از مکالمات سخت و دشوار یعنی ما نمیتوانیم مشکلات را شناسایی کرده، و با آنها روبرو شده و به حل آنها بپردازیم.
۱۳- نداشتن نظم و انضباط
افراد ناموفق، اغلب نظم و انضباط در زندگی خود ندارند. این عامل، آنها را از پیشرفت در هر زمینهای باز میدارد.متأسفانه، بسیاری از افراد بدون داشتن نظم و انضباط زندگی میکنند و نمیدانند که این عامل باعث عدم موفقیتشان شده است.
نظرات